Αγορά Plasma τηλεόρασης 42"

aka_Lamogio

Senior Member
22 June 2007
594
The Twilight Zone
Έχω την Sony 46Χ3500. Η γυναίκα μετά από 5 χρόνια που την έχουμε εξακολουθεί να μου σπάει τ @@ όποτε το φέρει η κουβέντα ότι είναι αρκούδι και δεν κάνει για το σπίτι μας γιατί δεν είναι τόσο μεγάλο. Με βάση την απόσταση θέασης βέβαια (από 2.58 εώς 3.65 μετρημένο με λέιζερ :p η 46" είναι μια χαρά). Της την σπάει πιο πολύ το πλαίσιο που έχει και την κάνει να φαίνεται ακόμη πιο θηρίο. Μπορεί να το κάνει βέβαια και για αντίποινα που της την λέω για τους καναπέδες που διάλεξε που είναι για 200 τετραγωνικά σπίτι ενώ εμείς έχουμε 65. Τέλος πάντων επειδή φτιάχνω το υπόγειο και θα την μεταφέρω εκεί την 46άρα να βλέπω με την ησυχία μου ότι θέλω της είπα ότι θα την κάνω την χάρη να της πάρω μία μικρότερη.
H τηλεόραση θα προβάλει μόνο τηλεοπτικό σήμα (κυρίως δορυφορικό) κυρίως ειδήσεις, μεσημεριανάδικα, E-Entertainment ρεάλιτυ, καμιά ταινία, και ότι άλλο παρακολουθεί η σύζηγος. Μπορεί όμως να τύχει να δείξει και κανέναν αγώνα άμα βαρεθώ να κατεβώ κάτω ή έχουμε καλεσμένους που δεν μπορώ να τους κατεβάσω στην υπόγα. Από χρήματα με ενδιαφέρει το value for money (δεν πάμε για την καλύτερη δλδ όπως τότε με την x3500). Με ενδιαφέρει να έχει μικρό πλαίσιο για να ξεγελάει και την γυναίκα στο μάτι να νομίζει ότι είναι μικρή.

Άμα μπορέσεις να τη ξεγελάσεις πάρε μια 50" plasma. :smile: Θα δείχνει μικρότερη από αυτήν που έχεις.

Re: Απάντηση: Αγορά Plasma τηλεόρασης 42"

Άμα πάρω πάνω από 46" θα πάει κάτω εννοείται οπότε δεν λέει γιατί πάλι θα την ακούω.

Σ' ευχαριστώ φίλε μου για τις προτάσεις.
Η αλήθεια είναι πως το 3D δεν με ενδιαφέρει για την συγκεκριμένη τηλεόραση καθώς δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ. HD Ready δεν νομίζω να πάω εν έτη 2012 (δεν πήγα το 2007). Η Sony 40HX750 και η Panasonic P42ST50E είναι καλές αλλά λίγο πιο ακριβές απ' όσο σκεφτόμουν να διαθέσω. Μάλλον στην Panasonic θα καταλήξω αν δεν βρω κάτι καλύτερο κοντά στα 6 κατοστάρικα. Αυτό που με χαλάει είναι ότι φτάνοντας τόσο κοντά στα 9 κατοστάρικα μετά θα αναγκαστώ να πάρω αυτή http://www.skroutz.gr/s/1567894/Sony-KDL-46HX750.html?from=autocomplete :p

HD Ready δεν νομίζω να πάω εν έτη 2012 (δεν πήγα το 2007).

Για τηλεόραση 40-43" και απόσταση 2,6-3,6 μέτρα, κακώς το σκέφτεσαι έτσι...

Αφού θα τα δώσεις τα λεφτά πάρε μια 46αρα. Πχ. αυτή είναι 20 cm μικρότερη σε πλάτος...

http://www.skroutz.gr/s/1770039/Toshiba-46TL933G.html

Έλεγα μηπως και δεν τα δώσω :p και κινηθώ κοντά στα 600 για να μην ξαναπάρω 46άρα γιατί θα με φάει η γυναίκα δεν τη γλιτώνω. Άσε που άμα μπω στο τριπάκι να ξαναπάρω 46άρα θα καταλήξω σε 50+ για κάτω και θα αφήσω την 46άρα πάνω. Αλλά επειδή δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση σε 42" Plasma κοντά στα 600 αξίζει κάτι ή να κοιτάξω την 40άρα LED Toshiba-40TL933G που πρότεινε ο evanfotis παραπάνω;

Για τηλεόραση 40-43" και απόσταση 2,6-3,6 μέτρα, κακώς το σκέφτεσαι έτσι...

Η αποστάσεις είναι στο τέρμα τον δύο καναπέδων όταν ξαπλώνουμε. Καθιστός είσαι και πιο κοντά. Το 90% των τηλεοράσεων πλέον νομίζω ότι είναι Full HD με μικρή τιμολογιακή διαφορά από τις HD Ready που έχουν απομείνει (στην ίδια κατηγορία περίπου μοντέλων) . Γι' αυτό και το σκεπτικό μου είναι αυτό. Τώρα αν είναι λάθος δεν ξέρω, μπορεί.

Last edited by a moderator:
Έλεγα μηπως και δεν τα δώσω :p και κινηθώ κοντά στα 600 για να μην ξαναπάρω 46άρα γιατί θα με φάει η γυναίκα δεν τη γλιτώνω.

Είναι όμως 20 cm μικρότερη σε πλατος και με αρκετά καλύτερη εικόνα απο την Χ3500.

Η αποστάσεις είναι στο τέρμα τον δύο καναπέδων όταν ξαπλώνουμε. Καθιστός είσαι και πιο κοντά. Το 90% των τηλεοράσεων πλέον νομίζω ότι είναι Full HD με μικρή τιμολογιακή διαφορά από τις HD Ready που έχουν απομείνει (στην ίδια κατηγορία περίπου μοντέλων) . Γι' αυτό και το σκεπτικό μου είναι αυτό. Τώρα αν είναι λάθος δεν ξέρω, μπορεί.

Απλά, σε αυτές τις αποστάσεις δεν θα μπορείς να διακρίνεις ούτως ή άλλως διαφορά FullHD και HD-Ready σε 40-43" και εφόσον σε ενδιαφέρει το vfm, μπορείς να καθαρίσεις με 377 ευρώ...

Αν βέβαια κάθεσαι και πιο κοντά, αλλάζει το πράμα... ;)

Είναι όμως 20 cm μικρότερη σε πλατος και με αρκετά καλύτερη εικόνα απο την Χ3500.

Μα αυτό είναι το πρόβλημα ότι τελικά αν πάρω κάποια τηλεόραση καλύτερη-μεγαλύτερη θα καταλήξει αυτή στο υπόγειο και θα μείνει η παλιά πάνω, και δεν θέλω να σκέφτομαι το πρήξιμο που θα φάω για την επόμενη 5ετία. Γι αυτό ψυχαναγκάζω τον εαυτό μου σε λύση χαμηλού μπάτζετ για να βρω κάτι καλό σε λιγότερες ίντσες.
Απλά, σε αυτές τις αποστάσεις δεν θα μπορείς να διακρίνεις ούτως ή άλλως διαφορά FullHD και HD-Ready σε 40-43" και εφόσον σε ενδιαφέρει το vfm, μπορείς να καθαρίσεις με 377 ευρώ...

Αν βέβαια κάθεσαι και πιο κοντά, αλλάζει το πράμα... ;)

Από εικόνα και κίνηση πως είναι αυτή η low budget plasma που προτείνεις κι εσύ και ο evanfotis;

Μα αυτό είναι το πρόβλημα ότι τελικά αν πάρω κάποια τηλεόραση καλύτερη-μεγαλύτερη θα καταλήξει αυτή στο υπόγειο και θα μείνει η παλιά πάνω, και δεν θέλω να σκέφτομαι το πρήξιμο που θα φάω για την επόμενη 5ετία. Γι αυτό ψυχαναγκάζω τον εαυτό μου σε λύση χαμηλού μπάτζετ για να βρω κάτι καλό σε λιγότερες ίντσες.

Από εικόνα και κίνηση πως είναι αυτή η low budget plasma που προτείνεις κι εσύ και ο evanfotis;

Η X3500 αναμφίβολα ακόμη έχει πολύ καλή εικόνα,οπότε κατ εμέ,θα έπρεπε να κρατήσεις την καλύτερη τηλεόραση στον χώρο που βλέπεις κάθε ημέρα και θα σε ενδιαφέρει να έχει καλό scaling κλπ και μπορείς να πάρεις και μια πιο οικονομική στις ίδιες ίντσες για το υπόγειο που λες.Σε υλικό 1080i-1080p όλες λίγο πολύ καλά δείχνουν.Μόνο να προσέξεις να είναι 100-200hz ώστε να έχεις μια αξιοπρεπή λύση.

Η X3500 αναμφίβολα ακόμη έχει πολύ καλή εικόνα,οπότε κατ εμέ,θα έπρεπε να κρατήσεις την καλύτερη τηλεόραση στον χώρο που βλέπεις κάθε ημέρα και θα σε ενδιαφέρει να έχει καλό scaling κλπ και μπορείς να πάρεις και μια πιο οικονομική στις ίδιες ίντσες για το υπόγειο που λες.Σε υλικό 1080i-1080p όλες λίγο πολύ καλά δείχνουν.Μόνο να προσέξεις να είναι 100-200hz ώστε να έχεις μια αξιοπρεπή λύση.

Δεν διαφωνώ μαζί σου ... η γυναίκα μου διαφωνεί. Επάνω πρέπει να μπει μικρή τηλεόραση ... τέλος. Εγώ ούτως ή άλλως στο υπόγειο θα την βγάζω :p.