Αγορά Sony CyberShot DSC-W55

pampal

New member
13 December 2006
35
Λίγη βοήθεια παιδιά. Είχα αποφασίσει να αγοράσω την w55. Με μπέρδεψε όμως το post του Κύριου Βλασίδη για την fuji f20. Τι γνώμη έχετε για την sony w55; Τα χαρακτηριστικά που θέλω να έχει η μηχανή είναι μικρή σε όγκο με καλή ποιότητα φωτογραφίας, μεγάλη αυτονομία, όμορφο design, όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα video και αν είναι δυνατόν να έχει Ελληνικό menu. Επίσης θέλω να έχει κάποια προγράμματα π.χ. για γρήγορη κίνηση, για βραδυνές λήψεις κ.λπ.

Αλέξανδρος.

Υπάρχει κάποιος λόγος που θα προτιμούσες την w55 σε σχέση με όλες τις άλλες κόμπακτ; Μήπως για το brand name SONY?

Ρωτώ, διότι αυτή την επόχή η SONY δεν έχει κάποια χαρακτηριστικά που να μην έχουν οι άλλες μηχανές. Και στην ποιότητα εικόνα είναι χειρότερη. Μόνο το AF είναι πραγματικά γρήγορο, αλλά λαθεύει.

Η μόνη SONY που ξεχωρίζει είναι η Τ100 που τραβά βίντεο σε HDV και εκεί πραγματικά ξεχωρίζει.

Αλλιώς οι CANON, FUJI, PANASONIC είναι καλύτερες συνολικά και στην ποιότητα φωτογραφίας ειδικότερα.

Αποφάσισα να πάρω την w55 από ένα συγκριτικό του περιοδικού RAM. Έχει την SONY 3 θέσεις πιο κάτω απο την f20 αλλά η sony έχει Ελληνικό menu και είναι κατά πολύ ομορφότερη. Μπορείς να δεις και το συγκριτικό αν θέλεις εδώ. Θα κοιτάξω πάντος τα μοντέλα των εταιριών που προανέφερες.

Το RAM είναι περιοδικό υπολογιστών. Έχει περάσει πολύς καιρός όμως που έχουν πάψει οι ψηφιακές μηχανές να είναι γκάτζετ-φετίχ των κομπιουτεράδων.

Η νούμερο 1 ερώτηση συνεπώς είναι ή πρέπει να είναι, τι φωτογραφίες βγάζει η μηχανή και όχι πόσα megapixels είναι ο αισθητήρας ή τι λόγο (x?) έχει το ζουμ του φακού της ή εάν έχει και ψηφιακό ζουμ εάν τραβάει βίντεο εάν έχει μενού με όμορφα γραφικά και εάν ψήνει καφέ. Μία μηχανή δεν την κρίνουμε από πίνακες χαρακτηριστικών, αλλά από υποκειμενικούς παράγοντες όπως ποιότητα εικόνας, ευκολία χειρισμού, φορητότητα κλπ.

Φυσικά μπορείς να αγοράσεις ό,τι θέλεις. Πιθανότατα η μηχανή θα καλύψει τις ανάγκες σου.

Αλλά, και συγνώμη για την έκφραση, η αγορά μιας μηχανής από τα xls του RAM ή του όποιου άλλο περιοδικού ΗΥ, μου θυμίζει περίπτωση γάμου με προξενιό και μάλιστα με προξενήτρα τον ιερέα του χωριού (δηλ. όχι πολύ σχετικός με το αντικείμενο γυναίκα).

Να θυμίσω ότι το RAM το 2003 είχε βγάλει καλύτερη τη SONY 828 από την CANON 300D. Ένα μήνα μετά βοούσε όλη η Ευρώπη και η Αμερική ότι η μηχανή είχε σοβαρότατο πρόβλημα στην οπτική ποιότητα. Μπορώ να αναφέρω κι άλλα παραδείγματα.....

Θα σου πρότεινα να πας σε ένα κατάστημα φωτογραφικών ειδών και να παίξεις μόνος σου με τις μηχανές, χωρίς πωλητή δίπλα σου.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Τελικά μάλλον έχετε δίκιο. Έριξα μια ματιά στις panasonic και στις canon. Μια μηχανή που φένεται πολύ ενδιαφέρουσα είναι η Panasonic Lumix DMC-TZ3. Δεν ξέρω όμως λεπτομέρειες γι αυτή την μηχανή. Υπάρχει κανένα site με reviews; Αν έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο μοντελο ή μάρκα ευχαρίστως να διαβάσω την γνώμη σας.

Απάντηση: Re: Αγορά Sony CyberShot DSC-W55

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Τελικά μάλλον έχετε δίκιο. Έριξα μια ματιά στις panasonic και στις canon. Μια μηχανή που φένεται πολύ ενδιαφέρουσα είναι η Panasonic Lumix DMC-TZ3. Δεν ξέρω όμως λεπτομέρειες γι αυτή την μηχανή. Υπάρχει κανένα site με reviews; Αν έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο μοντελο ή μάρκα ευχαρίστως να διαβάσω την γνώμη σας.

www.dpreview.com

γεια σας . επειδη σκεφτομαι να πάρω την sony t-100 αλλα για εμένα πολυ σημαντικό είναι η αυτονομία της μπαταρίας αξίζει να την παρω ?
και αν που μπορώ να βρώ πιο φθηνές μπαταρίες ληθίου ? μια και η original εχει 50 ....

Την μπαταρία ASMANN με τι στοιχεία θα την ρωτήσω ? και η t-100 σαν φωτογραφική μηχανή τι λέει αξίζει τα λεφτά της ?

Last edited:
γιατι εκτός απο μια φωτογραφική μηχανή την χρειάζομαι και για την δουλεία μου που όταν πηγαίνω στο εξωτερικό θέλω να βγάζω φωτό ρούχα συγκεκριμένα πλεκτά και θέλω να έχει παρα πολύ καλή ανάλυση για να βλέπω την πλέξη του πλεκτού . και φυσικά δεν θέλω να έχει ογκο για να μην φαίνεται πολύ ......
αρα ....

άρα χρειάζεσαι μία μηχανή που να δίνει ευκρινείς φωτογραφίες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πολλά megapixels. Όμως σημαίνει πρώτα απ' όλα οξύ φακό και -εάν βγάζεις κυρίως σε εσωτερικούς χώρους- καλή απόδοση σε ψηλά iso, ώστε να καταφέρνει να βγει η λεπτομέρεια.

Εξαρτάται. Όταν λες μικρό όγκο, πόσο μικρή εννοείς; Υποχρεωτικά στο μέγεθος της Τ100; Κατηγορία ultra-compact δηλαδή;