Αγορα τηλεορασης

satovios

New member
13 March 2011
30
Μοντέλο που έχω τώρα: Samsung LE32C530

Λόγοι αγοράς νέας τηλεόρασης : Μεγαλύτερο μέγεθος

Budget : 500 ευρώ πάνω - κάτω, ίσως 600-700 με δόσεις

Απόσταση θέασης, συνθήκες θέασης : 2.20 - 2.40, μπαλκονόπορτα σε απόσταση 2-3 και σε γωνία με τη θέση της TV επόμενως αρκετή φωτεινότητα

Χρήση TV : Τηλεοπτικό 80% (αναλογικά κανάλια,δεν έχουμε DIGEA και πολλά αθλητικά σε δορυφορική τηλεόραση (hd))
Ταινίες και σειρές hd 20%

Κυρίως ζητούμενα: Καλή εικόνα (όχι κάτι χειρότερο από αυτό που έχω), μικρή σχετικά κατανάλωση (ακόμα και 30-40 ευρώ το τετράμηνο σε λίγο θα τα μετράω)

Προαιρετικά : ενσωματωμένος media player, 3d

Η διαφορά στην κατανάλωση από ένα μοντέλο 42" σε κάποιο άλλο σε ακραία περίπτωση δεν είναι πάνω από 10-15 ευρώ το χρόνο.

Δες την Samsung 40D6000/6100.

Αν δεν μπορείς να περιορίσεις τη φωτεινότητα από τη μπαλκονόπορτα θα έλεγα να κοίταζες την Panasonic E30. Αλλιώς, αν μπορεί να περιοριστεί ο φωτισμός του δωματίου υπάρχουν επιλογές σε plasma ακόμα και στις 50". :smile:

Απάντηση: Re: Αγορα τηλεορασης

Η διαφορά στην κατανάλωση από ένα μοντέλο 42" σε κάποιο άλλο σε ακραία περίπτωση δεν είναι πάνω από 10-15 ευρώ το χρόνο.

Δες την Samsung 40D6000/6100.

Μια διαφορα 150 W (μεταξύ τεχνολογίας plasma και lcd/led) σε μια τηλεοραση ανοικτη 10 ωρες τη μερα ειναι περίπου 180 KW παραπάνω το τετράμηνο το οποίο δυστυχώς στην περίπτωση μου με βάζει και σε άλλη κλίμακα στο τιμολόγιο της ΔΕΗ οπότε προκύπτει περίπου 30-40 ευρώ το τετράμηνο.

Η πρόταση σου για τη samsung καλή απλώς σκέφτομαι αν μπορώ να ανέβω και άλλο σε ίντσες χωρίς να χάσω σε ποιότητα π.χ. http://www.skroutz.gr/s/330949/LG-42LV4500-42.html
ή ακόμα και http://www.skroutz.gr/s/386379/LG-47LK950-47.html?keyphrase=47lk950. Ή μήπως οι LG υστερούν πολύ σε ποιότητα;
Οι Panasonic αξίζουν τόσο πολύ ώστε κάποιος να επωμιστεί το επιπλέον κόστος αγοράς media player;

Last edited:
Η διαφορά στη κατανάλωση δεν είναι σε καμμία περίπτωση όση αναφέρεις. Μια τυπική plasma 42" καταναλώνει περίπου 150-180 W, ενώ μια 40"-42" LCD κάπου στα 100 W. Σε κάποιες LED LCD ίσως να φτάνει και στα 60-80 W, άρα η συνολική διαφορά θα είναι το πολύ 100 W.

Η διαφορά στη κατανάλωση δεν είναι σε καμμία περίπτωση όση αναφέρεις. Μια τυπική plasma 42" καταναλώνει περίπου 150-180 W, ενώ μια 40"-42" LCD κάπου στα 100 W. Σε κάποιες LED LCD ίσως να φτάνει και στα 60-80 W, άρα η συνολική διαφορά θα είναι το πολύ 100 W.

Στην Panasonic 42u30 είχα καταλήξει διαβάζοντας εδώ (και με τα ρεστα από 500 ένα media player) αλλά όταν είδα στα χαρακτηριστικά της 250 W κατανάλωση + τις αντανακλάσεις λόγω φωτεινότητας την απέρριψα.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα τηλεορασης

Μια διαφορα 150 W (μεταξύ τεχνολογίας plasma και lcd/led) σε μια τηλεοραση ανοικτη 10 ωρες τη μερα ειναι περίπου 180 KW παραπάνω το τετράμηνο το οποίο δυστυχώς στην περίπτωση μου με βάζει και σε άλλη κλίμακα στο τιμολόγιο της ΔΕΗ οπότε προκύπτει περίπου 30-40 ευρώ το τετράμηνο.

Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά...

O Μ.Ο. κατανάλωσης, για τις 40-42άρες LED-LCD κυμαίνεται στα 60-100 W, ενώ για τις 42άρες Plasma στα 80-140 W...

Σε συγκεκριμένο παράδειγμα, μία Samsung 40D6530 και μία Panasonic 42G30, ρυθμισμένες ώστε να αποδίδουν την ίδια φωτεινότητα, καταναλώνουν 80W η πρώτη και 136W η δεύτερη...

Άρα αν υποθέσουμε οτι ελέγχω τη φωτεινότητα του χώρου και μπουν και οι Plasma στο παιχνίδι και εφόσον για να βλέπω αξιοπρεπή αθλητικά θέλω 100 Hz οι επιλογές που έχω είναι:
α)Plasma Panasonic 42u30 ή 42st30 ή 42g30 (θα χρειαστώ και media player)
β)Samsung της σειρας 40D6000/6100
γ) ;;;;;;

Σε lg καμια επιλογή με καλή εικόνα ώστε να τη βγάλω φτηνά;
Η LG 50PV350 θα έχει μεγάλη κατανάλωση;

Για την LG 42LV4500 που αναφέρθηκε παραπάνω αξίζει να τη δει ο φίλος;(κ εγώ ίσως)

Παίζει τπτ με τον player της;

Άρα αν υποθέσουμε οτι ελέγχω τη φωτεινότητα του χώρου και μπουν και οι Plasma στο παιχνίδι και εφόσον για να βλέπω αξιοπρεπή αθλητικά θέλω 100 Hz οι επιλογές που έχω είναι:
α)Plasma Panasonic 42u30 ή 42st30 ή 42g30 (θα χρειαστώ και media player)
β)Samsung της σειρας 40D6000/6100
γ) ;;;;;;

Σε lg καμια επιλογή με καλή εικόνα ώστε να τη βγάλω φτηνά;
Η LG 50PV350 θα έχει μεγάλη κατανάλωση;

H U30 και η LG έχουν χειρότερο μαύρο από αυτήν που έχεις τώρα (εκτός και αν βλέπεις με το backlight >10).

Από τις άλλες 3, καλύτερο μαύρο και κίνηση έχουν οι δύο Panasonic...

H κατανάλωση της 50PV350, για συγκρίσιμη φωτεινότητα με τις τιμές του post #7, πρέπει να είναι στα 180-190W (170W σύμφωνα με IEC62087 Edition 2)...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα τηλεορασης

To Backlight (οπ. φωτισμο) το έχω στο 14.Ολοένα και πιο πολύ αρχίζει να μου αρέσει η λύση 42u30 + εξωτερικός media player
τώρα που κατάλαβα ότι δεν έχει και τόσο τεράστια κατνάλωση.
Θα έχω καλύτερη ποιότητα από τώρα (Samsung LE32C530);
Θα βλέπω αθλητικά (που είναι και αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερα) χωρίς πρόβλημα;

Φίλε satovie τη TV τη χρησιμοποιείς μήπως και ως φωτιστικό ταυτόχρονα?
Αν ναι κλείσε το κανονικό φωτιστικό για να κάνεις οικονομία:worshippy:
Εγώ το Backlight το'χω στο 3-4 να φανταστείς, σε LCD.

Υ.Γ.: Ελπίζω να σηκώνεις λίγη πλάκα!

Φίλε satovie τη TV τη χρησιμοποιείς μήπως και ως φωτιστικό ταυτόχρονα?
Αν ναι κλείσε το κανονικό φωτιστικό για να κάνεις οικονομία:worshippy:
Εγώ το Backlight το'χω στο 3-4 να φανταστείς, σε LCD.

Υ.Γ.: Ελπίζω να σηκώνεις λίγη πλάκα!

Σαφως και σηκώνω πλάκα.
Τα πάντα φυσικά είναι θέμα συνήθειας.
Με οπίσθιο φωτισμό 4 μου φαίνεται πολύ σκοτεινή.
Άρα μήπως να ξεχάσω τις plasma και να πάω στην LE40D550 που από οτι εχω κατλάβει είναι το επόμενο μοντέ´λο από τη δικιά μου;
Το μόνο που με προβληματίζει είναι τα 50 Hz (αν και τώρα έχω 50 Hz και δεν με ενοχλεί).

Υ.Γ. Τελικά είμαι πολύ ανποφάσιστος!

Η D550 είναι η φετινή C530 πάνω κάτω, οπότε μόνο σε ίντσες θα ανέβεις.
Εγώ θα πρότεινα να ανέβεις και σε Hz αφού είναι μέσα στο budget σου.
Δες από κοντά την LG 42LV4500 που είναι και 100Hz και LED που σημαίνει λιγότερη κατανάλωση, έστω και με μικρή διαφορά.

Τελική απόφαση λοιπον....
Samsung le40d550 ή
Lg 42lv4500

Η Lg έχει 2 ιντσες παραπάνω, 100 Hz, λίγο μικρότερη κατανάλωση αλλά και 100 ευρώ πιο ακριβή αν συνυπολογισουμε την αγορα media player που θα χρειαστεί
Ποια εχει καλύτερη εικόνα σε αναλογικο τηλεοπτικο και δορυφορικό hd;(μην ξεχνάμε και ότι παρακολουθώ πολύ αθλητικές μεταδόσεις)
Τις έχει δει καποιος και τις δύο σε μαγαζί γιατί δυστυχώς εγω δεν ειμαι Αθηνα.

Re: Απάντηση: Αγορα τηλεορασης

Η ποιότητα στο τηλεοπτικό εξαρτάται απ'τα ίδια τα κανάλια, οπότε μη το ζαλίζεις πολύ το θέμα.
Και απ´τη στιγμή που θα βλέπεις πολλά αθλητικά πας σε 100Hz.
Την LV ή αυτή που σου προτείνει ο Μιχάλης που ωστόσο δεν είναι LED.
Και επειδή δε μπορείς να τα'χεις όλα θα χρειαστεί να δώσεις και για player.

Τελικά πήρα την LG 50PV350...Ακόμα δεν την έχω ανοίξει!Εντυπώσεις στο νήμα των κατόχων!Ευχαριστώ όσους συμμετείχαν στο παρόν thread και καλή χρονιά να έχουμε!