Aκουστικες Εντυπωσεις απο την Εκθεση

Χιούστον

Supreme Member
19 November 2006
4,862
Δίπλα στον economides...
Παει και αυτη η εκθεση!!-bye-

Φαγαμε, ηπιαμε ας πουμε τωρα και τι ακουσαμε!

Λοιπον για μενα μακραν ο καλυτερος ηχος ηταν τα Sonus Faber με τα ενισχυτικα της Soulution! Ισως να ειναι και ο καλυτερος ηχος που εχω ακουσει ποτε σε εκθεση.

Δευτερα τα μικρα Verity Rienzi με τα ενισχυτικα της Nagra. Αν τα ειχαν στησει διπλα στα Lohengrin θα νομιζες οτι επαιζαν τα μεγαλα.

Τα MUON για τα λεφτα που ζητανε απλα δεν!

Γενικα για αλλη μια φορα ο ηχος δεν ηταν πολυ καλος, κατι που ειναι λογικο σε συνθηκες εκθεσης! Δεν περιμενεις να ακουσεις παπαδες!

PB080006.jpg

Μετά, το χάος...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Καταρχήν, φέτος ο ήχος των εκθετών ήταν πολύ καλύτερος από πέρυσι.Προφανώς οι εκθέτες μετά το περσινό σοκ ήρθανε πιο προετοιμασμένοι φέτος..

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά δεν άκουσα όλα τα δωμάτια της έκθεσης.Ίσως να υπήρχε κανένα λαβράκι που δεν πρόλαβα να ακούσω.Με στεναχωρεί που δεν πρόλαβα να δω ούτε καν φίλους γιατί αφενός μεν δεν είχα τον χρόνο φέτος να μείνω πάρα πολλές ώρες, αφ' ετέρου το δωμάτιο του Σάκη Χατζηδημητρίου κυριολεκτικά με μάγεψε και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω με τίποτα..

Οπότε πάμε στο καλύτερο για μένα σύστημα της έκθεσης και τολμώ να πω το καλύτερο σύστημα γενικότερα που έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου. Το σύστημα έπαιζε με την ναυαρχίδα της Sonus Faber Stradivari Homage και ηλεκτρονικά της Soulution.Όσο σκέφτομαι πως κάποιος θα μπορούσε να το πάει ακόμη παραπέρα "κουρδίζοντας" το με πιάνει ανατριχίλα.Εκπληκτική ομοιογένεια, μεγάλες ορχήστρες και βιολιά μαγικά.Δεν υπάρχει ανάγκη για λάμπα..Απλά απίστευτος ήχος..Μπράβο στον Σάκη για τις στιγμές που έζησα το σαββατοκύριακο..

Το σύστημα με τα καλύτερα δυναμικά και ταχύτητα ήτανε του φίλου Κοψ.Όσοι θα το ακούσανε θα καταλάβανε για τί πράγμα μιλάω.Μιλάμε για καταιγίδα.Έπαιζε με Dcs πηγή,Krell προενισχυτή,Spectron τελικό & Hansen Audio Prince V2 ηχεία.Αστείρευτη δύναμη και ταχύτητα.Tsunami...

Συστήματα που μου έμειναν επίσης:

1.Το δωμάτιο του Music Lover με EMM Labs πηγή, Aesthetix ενισχυτικά & Gryphon ηχεία.Τρομερή ομοιογένεια και χροιές.Ήτανε "άτυχο" το σύστημα γιατί επισκιάστηκε από το σύστημα με τα Stradivari, διαφορετικά ίσως να ήτανε το νο.1 σε συνολικό ήχο.

2.Lamm & Rockport Technologies.Τα Lamm είναι σταθερή αξία και πάντα βγάζουν μαγείες.Σε συνεργασία με τα Rockport βγάζανε πολύ ωραίο και ολοκληρωμένο ήχο.

3.RCM & Xavian Xn360.Με τους όποιους περιορισμούς του συστήματος σε εντάσεις, οι χροιές του συστήματος αυτού μου αρέσανε πάρα πολύ.

Τέλος, να αναφερθώ σε 2 μηχανήματα που είδα ανοιγμένα και σαν ηδονοβλεψίας που είμαι μηχανημάτων (με την καλή έννοια πάντα) δεν μου πέρασαν απαρατήρητα.Ο Audia Flight 100 ήτανε τρομερά εντυπωσιακός εσωτερικά και φετίχ για τον κάθε μηχανάκια, και αυτός εδώ ο κύριος από την Κίνα ο Xindak A-600, που επειδή πιστεύω πως στις φωτογραφίες που έβαλε το High Fidelity δεν καταλάβατε και πολλά - θεώρησα να τον τραβήξω μία φωτογραφία για να πάρετε μάτι και οι υπόλοιποι..Τέτοιο μηχάνημα και να κοστίζει κάτω από 3.000Ευρώ..:grinning-smiley-043

PB080002.jpg

Καταρχήν, φέτος ο ήχος των εκθετών ήταν πολύ καλύτερος από πέρυσι.Προφανώς οι εκθέτες μετά το περσινό σοκ ήρθανε πιο προετοιμασμένοι φέτος..

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά δεν άκουσα όλα τα δωμάτια της έκθεσης.Ίσως να υπήρχε κανένα λαβράκι που δεν πρόλαβα να ακούσω.Με στεναχωρεί που δεν πρόλαβα να δω ούτε καν φίλους γιατί αφενός μεν δεν είχα τον χρόνο φέτος να μείνω πάρα πολλές ώρες, αφ' ετέρου το δωμάτιο του Σάκη Χατζηδημητρίου κυριολεκτικά με μάγεψε και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω με τίποτα..

Οπότε πάμε στο καλύτερο για μένα σύστημα της έκθεσης και τολμώ να πω το καλύτερο σύστημα γενικότερα που έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου. Το σύστημα έπαιζε με την ναυαρχίδα της Sonus Faber Stradivari Homage και ηλεκτρονικά της Soulution.Όσο σκέφτομαι πως κάποιος θα μπορούσε να το πάει ακόμη παραπέρα "κουρδίζοντας" το με πιάνει ανατριχίλα.Εκπληκτική ομοιογένεια, μεγάλες ορχήστρες και βιολιά μαγικά.Δεν υπάρχει ανάγκη για λάμπα..Απλά απίστευτος ήχος..Μπράβο στον Σάκη για τις στιγμές που έζησα το σαββατοκύριακο..

Και ο ενισχυτής του, μόλις 120watt.

Εμένα πάντως με κράτησε και το μικρό δωμάτιο του Σάκη Χ., με τα ταπεινά ΥΒΑ ΥΑ 201 Design integrated (1500ευρώ) / YBA Design YC-201 CDplayer (1300ευρώ) και ηχείο το μικρό Sonus Faber Cremona, αν δεν κάνω λάθος. Για τον μικρό χώρο εκείνο, δυναμικό + μουσικότατο αποτέλεσμα. Το παίρνεις πακέτο.

Από τα περίπτερα στα οποία στάθηκα, γιατί τα περισσότερα απλά τα διέτρεξα, φέτος μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση τα ακόλουθα.

Α. Από τα περίπτερα που έβαλαν το πρόγραμμα που ζήτησα:

1. Τα ηχεία Magico με τα ηλεκτρονικά της Ayre.
2. Τα ηχεία Hansen με το dCS στο περίπτερο του αγαπητού Κοψ.
3. Τα ηχεία Marten με τα μεγάλα ενισχυτικά της Octave και την πηγή της Lindemann.

Β. Από τα υπόλοιπα:
Μου άρεσε, το λίγο που κάθισα, επίσης ο ήχος στα επετειακά κυλινδρικά B&W με τα Classe, ο ήχος στο περίπτερο της Thorens, ο ήχος του ψηφιακού συστήματος στο περίπτερο της AVMentor. Επίσης πολύ συμπαθητικός ο ήχος στο περίπτερο με τα ηχεία Xavian.

Από το άλλο - το... λογικό - άκρο τιμών, ευχάριστη έκπληξη ήταν τα φτηνά ηχεία της Acoustic Energy (μόλις 500 το ζευγάρι!) και ο ήχος με τα ενισχυτικά με το tripath και τα περίεργα full range στο περίπτερο της audiosoul.

My 3c worth...

1. Πιο εντυπωσιακός ήχος:
Τα Griffon

2. Πιο στρωτός ήχος:
Τα Sonus Faber

3. Η πιο μεγάλη έκπληξη:
Τα μεγάλα SPL στο "κλειστό" δωμάτιο

Το Stradivari ήταν ένα σοκ θα έλεγα.
Σε μεγάλο συμφωνικό με μεγάλη χορωδία που του βάλαμε, έδωσε ρέστα.
Κυριολεκτικά μας καθήλωσε.
Φαντάσου να μπεί και σε σωστό χώρο κλπ.
Επίσης όλα τα Sonus που άκουσα στην έκθεση "παίζαν"....

Αφιέρωσα επίσης αρκετό χρόνο στο περίπτερο με τα ATC40 και ATC50. Ηχεία που άκουγα πολλά για αυτά, αλλά δεν έτυχε να τα ακούσω ποτέ.
Μάλλον δεν είναι τυχαίο το όνομα......

Ωραία θα ήταν σήμερα Δευτέρα να έμεναν τα μηχανήματα εκεί (για μια εβδομάδα καλύτερα) και να μπορείς να ακούσεις χωρίς κόσμο και πίεση κάποιες δικές σου επιλογές.
Αλλιώς φεύγεις βαβουριασμένος.

3. Η πιο μεγάλη έκπληξη:
Τα μεγάλα SPL στο "κλειστό" δωμάτιο

μπηκα στο συγκεκριμενο δωματιο και επαιζε εκεινη την ωρα ενα κομματι του Stevie Ray Vaughan που το εχω ακουσει δεκαδες φορες. Δυστυχως τεραστια απογοητευση.... Για μενα απο τους χειροτερους ηχους στην εκθεση....

Τα μεγαλα Sonus Faber με συνοδα της Soulution με εντυπωσιασαν. Αρκετες υποσχεσεις αφησαν και τα ηχεια της Hansen τα οποια θα προτιμουσα να τα ακουγα ξανα αλλα με αλλα ενισχυτικα καθως και το συστημα του Musiclover με τα ηχεια της Gryphon και τα Aesthetix/ Edge στα ενισχυτικα....

Τελος ευχαριστη εκπληξη για μενα ηταν τα μικρα Verity (Rienzi) με συνοδα τα τρανζιστορ της Nagra. Aντιθετα τα μεγαλα της Verity (Longherin) με τα λαμπατα τελικα της Nagra ηταν απαραδεκτα με πολυ χειροτερο ηχο απο τα μικρα...

Last edited:
Ηχεία που ξεχώρισαν, κατά τη γνώμη μου και κατά σειρά αξιολόγησης:
1. Gryphon
2. Magico
3. De Vore
4. Τα μικρά Acoustic Energy

Εγώ στα SPL άκουσα Σοστακόβιτς και η απόδοση της ορχήστρας ήταν εξαιρετική. Στα μικρά ηχεία στο εξωτερικό δωμάτιο έπαιζαν πιο ρυθμικά κομμάτια και ο ήχος δεν ήταν ιδιαίτερος.

Συμφωνώ για την αξιόλογη απόδοση των Rienzi. Τα είχα ξανακούσει πριν από μερικά χρόνια και μου είχαν κάνει την ίδια θετική εντύπωση.

Σταθερή αξία οι Ερμήδες με τα Parasound.

Τα Utopia επιτέλους έπαιξαν (με 4 Krell βέβαια), αλλά θέλαν μεγαλύτερο χώρο.

Τα KEF δεν τα άκουσα. Τις δυο φορές που πέρασα είχαν τα Jadis επάνω, αλλά έπαιζαν τα μικρά μοντέλα.

Τα Xavian δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα. Τα είχα ακούσει στην Stepcom με τους Hegel και ο ήχος ήταν πολύ καλύτερος απ' ότι στην έκθεση με τον Bonasus.

Γενικά τα δωμάτια ήταν τετράγωνα, με αποτέλεσμα αρκετά κακή ακουστική.

Εντυπωσιάστικα από τη νέα κεφαλή του vdH (ο οποίος μοιάζει να έχει ξανανιώσει): άκου βάρος ανάγνωσης 0,5 γραμμάρια!

Τα Linn σε στατική επίδειξη; Γιατί ρε παιδιά; Το ίδιο και η Meridian που έπαιζε πάλι με το F80; Γιατί δεν έβαζαν ένα G92;

Το μέλλον το έδειξαν τα PC με το Weiss Minerva...

Ενδιαφέρουσες οι προσφορές για τα Abrahamsen και τα Raysonic...

Δεν μπορώ να πω ποιο μου άρεσε περισσότερο γιατί το κάθε σύστημα είχε τα καλά του και σχεδόν όλα τα συστήματα έπαιζαν καλά...
Εκτός από ένα, από το οποίο έφυγα τρέχοντας!
Αυτό ρε παιδιά είχε χειρότερο ήχο από το επαγγελματικό το δικό μας με αρρύθμιστο equalizer!
Μάλλον για αυτό τρώνε τόσες ποινές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα... :flipout:

Να το πάρει το ποτάμι;
Μπα... Ο έχων αυτιά και το άκουσε... δεν τα έχει πια...

Χμμμ... Του Μορφέα του αρέσαν τα Cessaro... Περίεργο... :flipout:

Τα Sonus Aeternae δεν σου είπαν τίποτα αλήθεια;

κυτταχτε να δειτε ρε παιδια ποσο προσωπικο ειναι τελικα το μουσικο γουστο

με τον φιλο γεωπολιτη θα διαφωνησω απολυτα για τον ηχο των SPL που τον θεωρω πολυ καλο και ευκαιρια για τα χρημματα τους.
Αντιθετα θα συμφωνησω για τα μεγαλα Verity οπου εκει οταν ζητησαμε και βαλαμε μια γυναικια φωνη η τραγουδιστρια ακουστηκε σαν να σφυραει το σιγμα καθε φορα που το ελεγε - δεν το εγραψα πιο πριν γιατι πραγματικα δεν ηθελα ο φιλος Μιχαλης να νομισει οτι το γραφω για να τον θιξω

Επισης για τα TLA - CESSARO θα συμφωνησω με τον φιλο Μορφεα μια και για μενα ηταν ενας απο τους καλυτερους ηχους που ακουσα, ενω το δευτερο συστημα με τα CANARY - TONIAN που του αρεσε ηταν μακραν το χειροτερο συστημα που ακουσα στην εκθεση.

Για αυτο λεω πως τελικα τα μουσικα γουστα ειναι μια τελειως προσωπικη υποθεση.