Ακρωτήριο Χορν..

Magellan

Banned
28 July 2006
19,083
Εν πλώ
Ο Πορθμός του Μαγγελάνου είναι μια θαλάσσια δίοδος (πέρασμα), που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Νοτίου Αμερικής και συνδέει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό ωκεανό.
Βρίσκεται στην περιοχή της Παταγονίας. Έχει μήκος 580 χλμ. περίπου και πλάτος 20-30 χλμ.[1]

Πήρε το όνομά του από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Φερδινάνδο Μαγγελάνο, που πέρασε από εκεί το 1520, επιχειρώντας τον πρώτο περίπλου της υδρογείου.
Το πέρασμα είναι το πιο σημαντικό φυσικό πέρασμα μεταξύ του Ειρηνικού και του Ατλαντικού ωκεανού, αλλά θεωρείται αρκετά δύσκολο
να το διαπλεύσει κανείς, επειδή το κλίμα εκεί είναι αφιλόξενο και το πέρασμα πολύ στενό. Συγκεκριμένα στο πιο στενό του σημείο το πλάτος του είναι περίπου 4 χλμ (2½ μίλια)..

Το πέρασμα σχεδόν καθ´όλη την διάρκεια του χρόνου μαστίζεται από θύελλες, λόγω των καιρικών
συνθηκών που δημιουργούνται από την συνάντηση των δύο ωκεανών.

Η θάλασσα εκεί είναι ανήσυχη, απρόβλεπτη, σε πολλά σημεία παγωμένη, και πλέουν παγόβουνα.

Ενα εντυπωσιακό βίντεο για όσους δεν πάσχουν από ναυτία!

http://www.youtube.com/watch_popup?v=T4FIS1FnOQg

υγ: Η φράση "Εχω και κότερο,πάμε μια βόλτα?" καλό θα είναι να αποφεύγεται στην περιοχή!

Last edited:
Φοβερό ............ ευχαριστούμε!

Μία ερώτηση...........μήπως κατά λάθος ξέρεις ........ο φαροφύλακας σε ποιόν όροφο κοιμάται?

lotpot.gif

Re: Απάντηση: Ακρωτήριο Χορν..

Καπετανιο εγραψες παλι!
Απο μικρο παιδι ηθελα να γινω ναυτικος,παντα ενοιωθα το καλεσμα..Το οτι κατεληξα καθηγητης φυσικης δειχνει απλα τις στροφες της ζωης μας που παιρνουμε συχνα,λογω βολεψης και πολιτικης ορθοτητας,εναντια στις δικες μας επιθυμιες.Τα Στενα δε,ηταν παντα κατι μυθικο στο μυαλο μου,επρεπε να φτασω 39 για να διαβασω το μηνημειωδες "Μαγγελανος" για να νοιωσω το μεγαλειο της μανας Γης και του μεγαλου Ανδρος που αναμετρηθηκαν εκει..Εχω υποσχεθει στον εαυτο μου οτι θα παω ως προσκυνητης πια,να παρω και εγω μια ανασα μεγαλειο..
Και που ξερετε,ισως ο κολλητος μου ο Γιαννης που εχει περασει επτα φορες τα στενα,εχει και τα αναλογα πιστοποιητικα,να καταφερει να αγορασει το γεροντικο που ονειρευεται στο Punta Arenas..Ετσι θα εχω ενα παραπανω κινητρο να παω..
Κωστα,με ταξιδεψες σε δυσκολες ωρες,σε ευχαριστω..

Περίμενα πως και πως να ανοίξει η πόρτα και να πεταχτώ σαν κούκλα στην αγκαλιά του.... Να κάτσουμε παρέα και να μου διηγηθεί ιστορίες που περιλάμβαναν, φάλαινες, καρχαρίες, νησιά εξωτικά και.....πόρνες(όταν μέναμε οι δυο μας)....
Και αυτός πάντα δοτικός και αισθαντικός....μας μιλούσε με τις ώρες.....

Μέχρι που ερχόταν η αποφράδα μέρα του χωρισμού μας.....

Γεια σου ρε πατέρα....Να σαι καλά και να μου διηγείσαι ιστορίες απο τότε που ταξίδευες.... Παρόλο που 40 χρόνια πάλευες στην θάλασσα και στερήθηκες τα παιδιά σου που τόσο αγαπάς, το κράτος σου στερεί την σύνταξη που δικαιούσαι.

Μαγγελάνο σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν το έφτασα μέχρι το τέλος, γιατί βούρκωσα. Θα το γράψω σε ένα DVD και θα του το πάω δώρο.

Να σαι καλά.....

Εδω βλεπουμε τον Ραμπο, να παταει πανω στον Vinciruerra (του πηρε 6 ωρες ποδαροδρομο να φτασει, η ταλαιπωρια στην μουρη του ειναι ομως λογω του Αθηνα - Παρισι, Παρισι - Μπουενος Αιρες, Μπ. Αιρες - Ουσουαγια), πισω του ειναι η αλπικη λιμνη Los Tempanos, η θαλασσα στο βαθος ειναι το στενο του Beadle, και πισω απο το Navarino Island που διακρινεται μετα το στενο, ειναι το Ακρωτηρι Χορν.

Ο Ραμπο πηγε μεχρι το Primavera Station, διασχιζοντας το Χορν, το οποιο ηταν γιαουρτι σε σχεση με το Drake passage....

Στην δευτερη φωτο, ο Ραμπο φωτογραφιζει την ταχυτητα του ανεμου.... (100+ km/h)

:fahne90:View attachment 76653View attachment 76657

Yγ. Πολυ ζορικο το βιντεο!!
RESCPECT σε θαλασσα & Ναυτικους...

Last edited:
:blink: δεν παω εκει περα ουτε με σφαιρες

(εκτος βεβαια αν ειναι με τη γαλερα του καπετανιου
lolsnw.gif
)

Δεν εχετε δει την ανταρσία του Μπάουντι?
Μέχρι και αυτός ο καπετανίος εκανε πίσω από εκει κάτω
Κάπτεν δεσε τους ναυτες με σχοινί!!!!

Όσο την έχω αγαπήσει,όσο με έχει ταξιδέψει ,άλλο τόσο την έχω ικετέψει να ημερεψει,να ηρεμήσει...
Αλλα αυτό που μένει ειναι η γοητεία της...η απεραντοσύνη της και η λαχτάρα της επιστροφής...
Να 'σαι καλά καπετάνιε...

Πάνω στο βιδεο που ανεβασε ο Ντινος
από κάποιο μηκος και πανω τα πλοία δεν ακολουθούν την ροη των κυμάτων γιατι ειναι πιο μεγάλα από δυο συνεχόμενα κυματα
αυτό εχει σαν αποτελεσμα οταν το ενα κυμα ειναι στη πλώρη και το αλλο στη πρυμνη το κέντρο του πλοιου να βρισκεται στον αέρα με πολλές πιθανότητες να ανοιξει στα δυο.
Εβλεπα ενα ντοκιμαντερ πάνω στο θέμα και εδειχνε οτι απο ενα μηκος και πανω τα πλοια πλέον κατασκευάζονται σαν φυσαρμονικες με τρια ''κομμάτια'' που ''σπάνε'' για να ακολουθησούν την ροή των κυματων γλυτώνοντας το κυριολεκτικό σπάσιμο.
Πρεπει να ειναι ετσι κατασκεασμένο αυτό στο βιδεο

Καλά ρε θηρίο, ως εκεί έφτασε η χάρη σου??

Τυχερός που βίωσες τέτοια εμπειρία Ντίνο!!!!

Πολυ τυχερος πραγματι.

Επι της ευκαιριας, βγαινοντας οφ τοπικ, αλλα παραμενοντας στην ευρυτερη περιοχη, λιγες φωτος απο μια αλλη μοναδικη (για τα δικα μου δεδομενα τουλαχιστον) εμπειρια.
Ηταν η δευτερη φορα στην ζωη μου, που ειχε τοσο πολυ μαγνητισει το βλεμμα μου, μου ηταν αδυνατον να ξεκολλησω.

Αυτο που λειπει δυστυχως απο τις εικονες ειναι ο ανατριχιαστικος ηχος....

Ντίνο :grinning-smiley-043 - Φοβερές φωτογραφίες καί βέβαια μακάρι να μπορούσα να κάνω το ίδιο μιά μέρα!!!! Καί πάλι :grinning-smiley-043