Αλλαγές στη δομή της Μουσικής Κατηγορίας

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,365
Αθήνα
Σε μια προσπάθεια για μεγαλύτερη ευελιξία και λειτουργικότητα της Μουσικής Κατηγορίας, από σήμερα γίνονται κάποιες μικρές αλλαγές στη διάρθρωση των επιμέρους υποκατηγοριών.

Η νέα διάρθρωση θα είναι η παρακάτω:

''Μουσικές Συζητήσεις''
''Ενημέρωση (συναυλίες, ειδήσεις κλπ) - Νέες μουσικές παραγωγές''
''Παρουσιάσεις δίσκων - Aφιερώματα''
''Μουσικά Videoclip - Μουσικά Dvd''

Οι υποκατηγορίες ''Παρουσιάσεις δίσκων - Aφιερώματα'' και ''Μουσικά Videoclip - Μουσικά Dvd'' παραμένουν ως έχουν.
Η παλιά υποκατηγορία ''Συζητήσεις - Ενημέρωση'' χωρίστηκε στα δύο.
Το κομμάτι των συζητήσεων, με τον τίτλο ''Μουσικές Συζητήσεις'', θα είναι πλέον αυτόνομη υποκατηγορία και εκεί θα γίνονται, όπως μέχρι τώρα, οι συζητήσεις μας επί παντός μουσικού επιστητού.
Το κομμάτι της ενημέρωσης, με τον τίτλο ''Ενημέρωση (συναυλίες, ειδήσεις κλπ) - Νέες μουσικές παραγωγές'', θα αποτελεί επίσης αυτόνομη υποκατηγορία στην οποία, εκτός από την προφανή θεματολογία ενημερωτικού χαρακτήρα, όπως υποδηλώνει το πρώτο σκέλος, θα μπορεί, σύμφωνα με το δεύτερο σκέλος, όποιος επιθυμεί, να αναφέρεται σε κυκλοφορίες καινούργιων δίσκων, είτε τηλεγραφικά είτε πιο αναλυτικά εν είδει παρουσίασης. Με την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος (πχ εξαμήνου) και αφού πιθανώς τα εν λόγω νήματα θα έχουν εμπλουτιστεί με σχόλια και παρατηρήσεις, θα εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στην υποκατηγορία ''Παρουσιάσεις δίσκων - Aφιερώματα'' όπου βρίσκονται όλες οι Παρουσιάσεις.

Προχωράμε λοιπόν με το νέο σχήμα, το δοκιμάζουμε, και εδώ είμαστε αν διαπιστωθεί ότι απαιτείται εκ νέου αναπροσαρμογή.

Οι Διαχειριστές της Μουσικής Κατηγορίας

Διονύση και Δημήτρη πρέπει να γίνει σαφές, ότι η υποκατηγορία που θα παρουσιάζονται οι νέες παραγωγές θα παραμείνει όπως θα διαμορφωθεί και δεν θα γίνει καμμία μεταφορά πουθενά και ποτέ.

Πρέπει με κάποιο τρόπο να δημιουργηθεί πάλι ,μία χρονολογικά τακτοποιημένη ροή νέων παραγωγών από όλα τα είδη της μουσικής, ένας ''οδηγός'' χρονιάς.
Να μπορεί κάποιος να βρει τι κυκλοφόρησε μέσα στο 2009 για π.χ. και τα μέλη της κατηγορίας το ανέδειξαν.

Και άλμπουμ που ανακαλύπτουμε του 2009, θεωρείται νέα παραγωγή. Αυτό το 6 μήνες είναι εντελώς άκυρο.

Εάν μαζευτεί πλούτος στην υποκατηγορία χρονολογικά τακτοποιημένος και μετά πάμε και τον ρίξουμε , στην υποκατηγορία που χάνει η μάνα το παιδί, σόρρυ αλλά δεν...

Υ.Γ. Μου αρκεί ένα λάθος. Δεύτερο δεν κάνω.

η άποψή σου είναι σωστή Μήτσο.
Θα το σκεφτούμε σοβαρά μέχρι να φτάσουμε στο εξάμηνο.

Προσωπικά με προβληματιζει περισσότερο το γεγονός ότι αρχίσαμε να παγιώνουμε την πρακτική των παρουσιάσεων δίσκων με ένα - δυό ή τρία βιντεοκλίπ και στην καλύτερη περίπτωση και ένα "ουγκ" (ευχαριστώ Γιώργη γιά τον δανεισμό της λέξης).
Αν γίνουν οι παρουσιάσεις ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσαμε - τελειώσαμε.
Αντισταθείτε στον ...μονολεκτισμό.

Mήτσο συμφωνώ για τα κλιπς, πρέπει να μειωθούν δραστικά.

Στο άλλο θέμα, σόρρυ αλλά εγώ δεν περιμένω έξι μήνες. Μόλις αποφασίσετε , απλά ενημερώστε.

Ή θα έχει αυτόνομη παρουσία η υποκατηγορία ή δεν βλέπω το λόγο γιατί διαχωρίστηκε η προηγούμενη.

Για το εξάμηνη αυτονομία ξέρεις...δεν είμαι ηλίθιος.

το να φτιάξουμε Μήτσο κατηγορίες γιά 2009 2008 κ.ο.κ. δε λέει.
Από την άλλη αν παρουσιαστεί κάτι του 2009 ή 2010 και φτάσουμε στο 2015 θα είναι ακόμα εκεί?

Ηλίθιος δεν είναι κανείς.
Κάτι γιά να χαρακτηριστεί νέο πρέπει να ειναι νέο.
Δεν μπορώ εγώ να βάλω το smile στις νέες παραγωγές. Ούτε αυτό του 1967 ούτε αυτό του 2004

Απάντηση: Re: Αλλαγές στη δομή της Μουσικής Κατηγορίας

Να μπορεί κάποιος να βρει τι κυκλοφόρησε μέσα στο 2009

Απλούστερο, ταχύτερο και λειτουργικότερο τρόπο από τον παρακάτω, δεν μπορώ να σκεφτώ.
index.jpg

Eγώ μπορώ Διονύση. Η υποκατηγορία πριν διαλυθεί ήταν το απόλυτο. Συγκεντρωτικά σε 3-4 σελίδες μπορούσες να βρεις τα πάντα χρονικά.
Είναι πολύ πιο λειτουργικό και όμορφο.

Δεν θα κάθομαι να πατάω ένα προς ένα τα γράμματα για να βρω τις κυκλοφορίες του 2005.

Ειλικρινά κάντε ότι νομίζετε. Απλά στην ιδέα με το εξάμηνο εγώ προσωπικά δεν...
Ή θα μείνει αυτόνομη η κατηγορία ή δεν κάνουμε τίποτα (προσωπική άποψη).
Πιο καλά δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Μία από τα ίδια θα γίνει.

Υ.Γ. Έχουμε διαφορετική εντελώς φιλοσοφία για το θέμα.

η άποψή σου είναι σωστή Μήτσο.
Θα το σκεφτούμε σοβαρά μέχρι να φτάσουμε στο εξάμηνο.

Προσωπικά με προβληματιζει περισσότερο το γεγονός ότι αρχίσαμε να παγιώνουμε την πρακτική των παρουσιάσεων δίσκων με ένα - δυό ή τρία βιντεοκλίπ και στην καλύτερη περίπτωση και ένα "ουγκ" (ευχαριστώ Γιώργη γιά τον δανεισμό της λέξης).
Αν γίνουν οι παρουσιάσεις ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσαμε - τελειώσαμε.
Αντισταθείτε στον ...μονολεκτισμό.

+1

Eγώ μπορώ Διονύση. Η υποκατηγορία πριν διαλυθεί ήταν το απόλυτο. Συγκεντρωτικά σε 3-4 σελίδες μπορούσες να βρεις τα πάντα χρονικά.

Δεν θα κάθομαι να πατάω ένα προς ένα τα γράμματα για να βρω τις κυκλοφορίες του 2005.

+1

Για τα κλιπς,

Όταν βάζει κάποιος πολλά τους δίνει σημασία
Αυτός που γκρινιάζει επειδή είναι πολλά τα κάνει ακόμα πιο σημαντικά
Αν περιορίσει το χώρο που βρίσκονται αρχίζει άθελα του να τα κάνει πελώρια
Αν τα κάψει, σβήνοντας τα, θα λιποθυμήσει το σύμπαν από τις αναθυμιάσεις

Φαντάζομαι γνωρίζεται την άσκηση με τον “Ελέφαντα”

Λες σε κάποιον “Μην σκέφτεσαι έναν Ελέφαντα”
Και μετά του λες
“Μην σκέφτεσαι έναν Ελέφαντα”
ενώ λίγο
αργότερα
λες πάλι
…..
εκνευρίζεσαι και λες

Εσείς τι πιστεύεται ότι σκέφτεται?
Τι πιο σίγουρο είναι ότι σκέφτεται αυτό που λεκτικά του μεταδίδεις

Ένα Ελέφαντα!

Γεμίσαμε Ελέφαντες, έχετε δίκαιο!

Βγάλτε τα κλιπάκια από το μυαλό σας και θα φύγουν και από την ζωή σας.

Last edited:
Για την κατηγορία
Ο supersonic έχει απόλυτο δίκιο! Ένας δίσκος του 2004 είναι παλαιός. Τεχνικά πάει στις αφιερώσεις! Και το 2015 οι παρουσιάσεις του Μανωλάκου θα είναι παλαιές, κάποιες θα είναι και γερασμένες! Να φανταστείτε κιόλας ότι κάποιες έχουν γεράσει πριν καν παρουσιαστούν!

Το θέμα είναι αλλού
Υποθετικά ο Μπάιρας είναι διαχειριστής και ο Λύμπε κάνει μια από εκείνες τις παρουσιάσεις που περιλαμβάνουν δύο και τρεις δίσκους. Οπότε εγώ βάζω τον δίσκο του 2010 στις νέες παραγωγές και τους υπόλοιπους στα αφιερώματα.. “Τεχνικά” είμαι τέλειος. Είμαι ο καλύτερος διαχειριστής. Λογικά? Επίσης!
Μπορώ να αντικρούσω οποιοδήποτε επιχείρημα με την λογική του ότι κάνω σωστά την δουλειά μου!

Και έχω και δίκαιο!

Σαν συμπεριφορά καλύτερα να μην το κρίνω, ειδικά αν δεν μπήκα καν στον κόπο να τον ρωτήσω!

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ! Αυτή είναι η φράση κλειδί
Ο Μανωλάκος δικαιούται να πάρει πίσω αυτό που του ανήκει. Όχι επειδή είναι ψώνιο, ούτε επειδή είναι εγωιστής, ούτε επειδή είναι θεότητα και πρέπει να έχει δική του κατηγορία, ούτε καν επειδή πριν ήταν καλύτερα, ούτε τέλος και για οποιοδήποτε άλλο λόγο που αδίκως του έχουν προσάψει άνθρωποι που δεν τον γνωρίζουν αρκετά.
Για έναν και μόνο λόγο πρέπει να γίνει
Είναι η δουλειά του, την πόνεσε, την αγάπησε, ήταν περήφανος για αυτήν!

Και ναι ο Διονύσης έκανε επίσης μια εκπληκτική δουλειά, και πιο λειτουργική ίσως, αλλά κατέστρεψε μιαν άλλη πριν.

Χτίστε κάτι δικό σας παιδιά όλοι, χωρίς να πατάτε στα πιθανά λάθη του προηγούμενου!
Δεν είμαστε πολιτικό γραφείο εδώ

Για μένα δύο είναι τα λάθη που έχουν γίνει στο Forum το τελευταίο καιρό

Γίναμε πολύ τεχνοκράτες και είδαμε πολλούς Ελέφαντες

Last edited by a moderator:
Για τα κλιπς,

Όταν βάζει κάποιος πολλά τους δίνει σημασία
Αυτός που γκρινιάζει επειδή είναι πολλά τα κάνει ακόμα πιο σημαντικά

δεν είναι έτσι Γιώργη.

Αν κάποιος θέλει να βάλει κλιπ επειδή του δίνει σημασία πρέπει οι άλλοι να το διαβάσουν.
Συνεπώς αν ο άλλος Χ έχει δικαίωμα να βάλει ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ πολλά επειδή δίνει σημασία στο δικό του μετά από 10 δευτερόλεπτα με 10 κλιπς ο δεύτερος έχει πατώσει τον πρώτο.
Το αποτέλεσμα είναι να γεμίζουμε κλιπς .
Η εύκολη λύση ειναι το κλιπ κλικ.
Σε λίγο θα κόψουμε και το γράψιμο και την ομιλία.
Θα βάζουμε κλικς

Επίσης το να βάζει κάποιος 5 σε μιά παρουσίαση ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ είναι θεμιτό.

ΟΤΑΝ όμως είναι παρουσίαση και όταν έχει το στοιχειώδες χαρακτηριστικό αυτής, δηλαδή μια παράγραφο, κάτι που να δείχνει πως καταλαβαίνει ο συντάκτης και μεταδίδει σε άλλους γιατί μιλάει.
Είμαι κατά της ποσότητας.
Η ποσότητα δεν αφομοιώνεται.

Εδώ δεν θα γίνει facebook.

Απάντηση: Re: Αλλαγές στη δομή της Μουσικής Κατηγορίας

Για την κατηγορία
Ο supersonic έχει απόλυτο δίκιο! Ένας δίσκος του 2004 είναι παλαιός. Τεχνικά πάει στις αφιερώσεις! Και το 2015 οι παρουσιάσεις του Μανωλάκου θα είναι παλαιές, κάποιες θα είναι και γερασμένες! Να φανταστείτε κιόλας ότι κάποιες έχουν γεράσει πριν καν παρουσιαστούν!

Το θέμα είναι αλλού
Υποθετικά ο Μπάιρας είναι διαχειριστής και ο Λύμπε κάνει μια από εκείνες τις παρουσιάσεις που περιλαμβάνουν δύο και τρεις δίσκους. Οπότε εγώ βάζω τον δίσκο του 2010 στις νέες παραγωγές και τους υπόλοιπους στα αφιερώματα.. “Τεχνικά” είμαι τέλειος. Είμαι ο καλύτερος διαχειριστής. Λογικά? Επίσης!
Μπορώ να αντικρούσω οποιοδήποτε επιχείρημα με την λογική του ότι κάνω σωστά την δουλειά μου!

Και έχω και δίκαιο!

Σαν συμπεριφορά καλύτερα να μην το κρίνω, ειδικά αν δεν μπήκα καν στον κόπο να τον ρωτήσω!

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ! Αυτή είναι η φράση κλειδί
Ο Μανωλάκος δικαιούται να πάρει πίσω αυτό που του ανήκει. Όχι επειδή είναι ψώνιο, ούτε επειδή είναι εγωιστής, ούτε επειδή είναι θεότητα και πρέπει να έχει δική του κατηγορία, ούτε καν επειδή πριν ήταν καλύτερα, ούτε τέλος και για οποιοδήποτε άλλο λόγο που αδίκως του έχουν προσάψει άνθρωποι που δεν τον γνωρίζουν αρκετά.
Για έναν και μόνο λόγο πρέπει να γίνει
Είναι η δουλειά του, την πόνεσε, την αγάπησε, ήταν περήφανος για αυτήν!

Και ναι ο Διονύσης έκανε επίσης μια εκπληκτική δουλειά, και πιο λειτουργική ίσως, αλλά κατέστρεψε μιαν άλλη πριν.

Χτίστε κάτι δικό σας παιδιά όλοι, χωρίς να πατάτε στα πιθανά λάθη του προηγούμενου!
Δεν είμαστε πολιτικό γραφείο εδώ

Για μένα δύο είναι τα λάθη που έχουν γίνει στο Forum το τελευταίο καιρό

Γίναμε πολύ τεχνοκράτες και είδαμε πολλούς Ελέφαντες

Γιώργη μιάς και δέν πολυτρελλαίνομαι ούτε γιά τά βιντεοκλίπς,ούτε γιά τίς υποκατηγορίες μιάς και έχω και είχα εντελώς διαφορετικά κριτήρια και γιά τό πότεθά βάλω videoclip αλλά καί γιά τό αν θά γράψω ή όχι..
Δέν μέ νοιάζει τόσο πολύ ποιά θάναι η Κατηγορία πού θά γράψω αλλά ότι κάνω κέφι νά γράψω..
Και έγραφα και γράφω σέ οποιαδήποτε περίοδο λειτουργούσε τό avclub είτε συμφωνούσα είτε διαφωνούσα μέ την κεντρική πολιτική, σταθερά και ανελλιπώς..

Τώρα βέβαια θά μού πείς ότι αυτό μπορεί νά μήν είναι πάντα αντιληπτό,μιάς και έχω καταταγεί στήν Κλασσική και μόνον,άν και μιά ματιά πείθει γιά άλλα πράγματα.

Τά υπόλοιπα είναι γιά νάχουμε νά ''διαφωνούμε'' γενικώς..

Απ´εκεί και πέρα τώρα η ιστορία τών videoclips πού και εμένα μέ άφηνε αδιάφορο,άρχισε νά παραγίνεται..
Τό σκεπτικό απλό...Δέν μπαίνουν γιά ενημέρωση,αλλά γιά νά τά ακούει ο ίδιος πού τά βάζει.Ε γι´αυτό υπάρχει και τό ραδιόφωνο ..
Αν άνοιξα δυό νηματάκια γιά Jazz και Κλασσική τόκανα γιά νά ακούει οποιο μέλος επιθυμεί μιά ημερήσια πρόταση ή νά βάζει τήν δική του..Καί άν δέν έχει έμπνευση νά μήν βάζει..

Απ´εκεί και πέρα όταν μίλησα γιά αυτορύθμιση στά clips τό αποτέλεσμα ήταν νά μήν γίνει κάτι τέτοιο αλλά ακριβώς τό αντίθετο..
Ως εκ τούτου απο τότε συμπλέω μέ την Διαχείριση τής Κατηγορίας..

Απ´εκεί και πέρα μιάς και κατηγορείς γιά ''τεχνοκρατισμό'' τήν Κατηγορία ,θά σού απαντούσα ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο και ότι Τεχνοκρατικό είναι αυτό πού αποφασίστηκε προχτές,δηλαδή η διάκριση τών Κατηγοριών ,οπως παλιά.
Δηλαδή οτι δέν ήταν αποδεκτό από τούς ''Μη-Τεχνοκράτες'' νά παρουσιάζουν σε μιά Κατηγορία ,όλοι,τά κείμενά τους και ζητούσαν διαχωρισμό..

Αν αποδέχτηκα ευχαρίστως τήν επαναφορά στό παλιό καθεστώς ,ήταν ακριβώς γιά νά μήν έχουμε γκρίνιες χωρίς λόγο,αλλά και επειδή διαφωνούσαν αγαπητοί φίλοι..
Προσωπικά μάλιστα στηρίζω και την πρόταση νά μήν φεύγουν οι Νέες Μουσικές Παραγωγές ποτέ απο την Κατηγορία τους.

Και αυτό γιατί δέν έχω πλέον καμιά όρεξη γιά ''μούτρα'',αλλά και γιατί οτι θέλω τό βρίσκω όπου και νάναι..

Επομένως απ´εδώ και εμπρός θεωρώ ότι μέ τήν επάνοδο τών Νέων Μουσικών Παραγωγών θα υπάρξει και η δέουσα έμπρακτη συμμετοχή τών ''απεχόντων'',γεγονός πού τό εύχομαι από καρδιάς..

Αλλά ειλικρινά φίλε δέν δίνω δεκάρα γιά τά ξεχωρίσματα κειμένων,παρουσιάσεων και χρονολογίας ούτε θά χάλαγα τήν καρδιά μου γιά κάτι τέτοιο δίνοντας μάλιστα τέτοια βαρύτητα.
Αλλα μέ ενδιαφέρουν γιά την Μουσικη Κατηγορία και οχι αυτά..
Προσωπικά θά συνεχίσω νά γράφω στίς Παρουσιάσεις μιάς και βολευομαι εκεί..ακόμα και γιά κυκλοφορίες τού 2010
Αλλοι καλοί φίλοι στίς Νέες Παραγωγές..
Καλή καρδιά πού λένε.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

δεν είναι έτσι Γιώργη.

Αν κάποιος θέλει να βάλει κλιπ επειδή του δίνει σημασία πρέπει οι άλλοι να το διαβάσουν.
Συνεπώς αν ο άλλος Χ έχει δικαίωμα να βάλει ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ πολλά επειδή δίνει σημασία στο δικό του μετά από 10 δευτερόλεπτα με 10 κλιπς ο δεύτερος έχει πατώσει τον πρώτο.
Το αποτέλεσμα είναι να γεμίζουμε κλιπς .
Η εύκολη λύση ειναι το κλιπ κλικ.
Σε λίγο θα κόψουμε και το γράψιμο και την ομιλία.
Θα βάζουμε κλικς

Επίσης το να βάζει κάποιος 5 σε μιά παρουσίαση ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ είναι θεμιτό.

ΟΤΑΝ όμως είναι παρουσίαση και όταν έχει το στοιχειώδες χαρακτηριστικό αυτής, δηλαδή μια παράγραφο, κάτι που να δείχνει πως καταλαβαίνει ο συντάκτης και μεταδίδει σε άλλους γιατί μιλάει.
Είμαι κατά της ποσότητας.
Η ποσότητα δεν αφομοιώνεται.

Εδώ δεν θα γίνει facebook.

Δημήτρη κάνουμε ακριβώς το ίδιο λάθος και οι δύο! ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΙΟΛΑΣ
Εσύ μου μιλάς πάλι για ελέφαντες και εγώ πάλι για αυτούς σου απαντάω!

Μέτρα πόσες παραγράφους έχουν τα ποστ τα δικά σου μαζί με τα δικά μου στο συγκεκριμένο thread!

Συνολικά πρέπει να βγάζουν δύο μπορεί και τρεις παρουσιάσεις!

Και οι παρουσιάσεις τραβάνε τον κόσμο πάνω!
Εγώ λέω να πάω εκεί επιτέλους!

είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας τελικά.

Τα κλιπάκια δεν ήταν στη ζωή μας και προφανώς δεν τα φέραμε εμείς.
Ήρθαν επικουρικά να εμπλουτίσουν κάποιες παρουσιάσεις να πούν κάτι περισσότερο από τα λόγια.
(όταν τα λόγια υπάρχουν).

Διονύση και Δημήτρη πρέπει να γίνει σαφές, ότι η υποκατηγορία που θα παρουσιάζονται οι νέες παραγωγές θα παραμείνει όπως θα διαμορφωθεί και δεν θα γίνει καμμία μεταφορά πουθενά και ποτέ.
Πρέπει με κάποιο τρόπο να δημιουργηθεί πάλι ,μία χρονολογικά τακτοποιημένη ροή νέων παραγωγών από όλα τα είδη της μουσικής, ένας ''οδηγός'' χρονιάς.
Να μπορεί κάποιος να βρει τι κυκλοφόρησε μέσα στο 2009 για π.χ. και τα μέλη της κατηγορίας το ανέδειξαν.

Και άλμπουμ που ανακαλύπτουμε του 2009, θεωρείται νέα παραγωγή. Αυτό το 6 μήνες είναι εντελώς άκυρο.

Εάν μαζευτεί πλούτος στην υποκατηγορία χρονολογικά τακτοποιημένος και μετά πάμε και τον ρίξουμε , στην υποκατηγορία που χάνει η μάνα το παιδί, σόρρυ αλλά δεν...

Υ.Γ. Μου αρκεί ένα λάθος. Δεύτερο δεν κάνω.

Στο άλλο θέμα, σόρρυ αλλά εγώ δεν περιμένω έξι μήνες. Μόλις αποφασίσετε , απλά ενημερώστε.
Ή θα έχει αυτόνομη παρουσία η υποκατηγορία ή δεν βλέπω το λόγο γιατί διαχωρίστηκε η προηγούμενη.
Για το εξάμηνη αυτονομία ξέρεις...δεν είμαι ηλίθιος.

Δυο λόγια και από μένα για να μην αιωρούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και για να πούμε εν τέλει τα πράγματα με τ'όνομά τους.
Ο όρος ''απόλυτο'' για την τέως υποκατηγορία, μου ηχεί ελαφρώς απαξιωτικός για τα είδη μουσικής που δεν παρουσιάζονταν εκεί και κατ'επέκταση για όσους έγραφαν και γράφουν γι'αυτά.
Αν επιμένεις ότι σε 3-4 σελίδες μπορούσες να βρεις τα πάντα μάλλον δεν θυμάσαι καλά. Προσωπικά είχα ''οργώσει'' αυτές τις (πολύ περισσότερες από 3-4) σελίδες για τις ανάγκες του Index. Για τα περί ομορφιάς δεν έχω να πω κάτι καθώς το όμορφο είναι σχετικό, αλλά τα περί λειτουργικότητας δεν αντέχουν σε σοβαρή συζήτηση τουλάχιστον με τη μέσου νου αντίληψη περί λειτουργικού. Απόδειξη το ότι μιλάς για πάτημα κουμπιών ανά γράμμα όταν όλο το Ευρετήριο (με τις χρονολογικές σημάνσεις) είναι σε μια μόνο σελίδα (ένα post). Όταν συγκρίνουμε δύο πράγματα και αποφαινόμαστε επ'αυτών, καλό είναι να έχουμε στοιχειώδη επαφή και με τα δύο. Τα λεγόμενά σου δεν συνηγορούν σε αυτή τη στοιχειώδη επαφή. Τείνω λοιπόν, αφού τα επιχείρηματά σου δεν στέκουν, να πιστέψω ότι κόπτεσαι περισσότερο, όχι επειδή χάθηκε μια υποκατηγορία αλλά επειδή χάθηκε η υποκατηγορία σου.
Επίσης, θεωρώ το να θέτεις όρους για να γράψεις ή όχι, αν μη τι άλλο άκομψο και μειωτικό για τους υπόλοιπους. Όποιος θέλει να γράψει γράφει χωρίς να ερίζει για το ''συρτάρι'' που θα μπουν τα γραπτά του και για το αν το ''συρτάρι'' αυτό έχει και γραπτά άλλων. Το αν θα μπουν τα κείμενά σου στην α ή τη β υποκατηγορία και το αν θα μείνουν και πόσο, είναι καθαρά τεχνικό, δευτερεύον θέμα και μικρή σχέση έχει με αυτό που υποτίθεται κάνουμε εδώ: μιλάμε και γράφουμε για Μουσική.

Όλα τα παραπάνω γράφονται με επίγνωση του τι έχεις προσφέρει στο AvClub και στη Κατηγορία γενικότερα και του τι μπορείς ακόμη να προσφέρεις, πλην όμως από τη στιγμή που έχω (για όσο ακόμη έχω) τη θέση του Διαχειριστή, θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό της Κατηγορίας (όπως το αντιλαμβάνομαι και φυσικά σε συνεργασία με τον συνΔχστή αλλά και την υπόλοιπη Δ.Ο.) ακόμη και αν στενοχωρήσω κάποιους.

Δεν παίρνω θέση παιδιά σ' αυτά,γιατί για μένα τα ψιλοοργανωτικά είναι ασήμαντα-πέρα του ότι κάθε κατηγορία έχει την δική της διαχειριστική ομάδα και δεν μου πέφτει λόγος.

Θα πάρω όμως θέση,για την αντιπαράθεση,που γίνεται για τέτοια ασήμαντα θέματα.

Ενα είναι,ότι για μένα αυτά έπρεπε να είχαν λυθεί,με απευθείας συζητήσεις κι επικοινωνία-αλλού κι αλλιώς- κι όχι εδώ μ' αυτόν τον τρόπο και δύο αυτό που γίνεται εδώ με στενοχωρεί,καθώς αισθάνομαι ότι μειώνει ανθρώπους και προσωπικότητες, που πολλά έχουν προσφέρει εδώ μέσα και το επίπεδό τους,δεν συνάδει μ' όλο αυτό το κλίμα.

Εύχομαι να δείτε κι εσείς,ότι έτσι έχουν τα πράγματα...

Last edited:
Μπράβο που μίλησες Διονύση.
Πρέπει να καταλάβεις επιτέλους ότι οι νέες κυκλοφορίες δεν ήταν είδος μουσικής.
Δεν είναι τόσο δύσκολο. Καταλαβαίνω ότι οι The BUG μπορεί να σου φαίνονται ίδιοι με τους BIG BUSINESS αλλά πίστεψε με δεν είναι.

Έχεις απόλυτο δίκιο για την επαφή μου με το index. Δεν το χρειαζόμουν. Βέβαια με την κατηγορία ''χάνει η μάνα το παιδί'' ομολογώ πως χρησιμεύει.

Το τεχνικό για σένα θέμα μπορεί να έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε μένα όχι.
Δεν με ενδιαφέρει να έχω δίκιο, με ενδιαφέρει η κατηγορία. Αν τα είχα παρατήσει δεν θα κάναμε διάλογο.

Δεν έθεσα κανέναν όρο για να γράψω, ποτέ. Όμως επιλέγω μόνο εγώ αν μου αρέσει το περιβάλλον για να γράψω. Και δεν μου άρεσε να ξέρεις.
Δεν έβγαλα κιχ ούτε σε σένα , ούτε στον Παναγιωτίδη.

Άλλος στη θέση μου θα είχε προσβληθεί οριστικά με αυτό που έγινε. Το γράφει σωστά ο Μπάϊρας. Δεν ήταν η υποκατηγορία Μου, αλλά η αγωνία μου και ο κόπος για να στηθεί η κατηγορία (μαζί με τον Δημήτρη και τα εκλεκτά μέλη που συμμετείχαν από την αρχή) για να ξεφύγουμε από τους Πλούταρχους και να αποκτήσουμε ένα πιο φρέσκο ''πρόσωπο'' από αυτό που κυκλοφορούσε στο νετ.
Είχε γίνει δουλειά σε όλες τις υποκατηγορίες και η σύμπτυξη την ακύρωσε ενώ θα έπρεπε να ''ανοίξει'' κι άλλο.
Είναι ολοφάνερο όλους αυτούς τους μήνες. Γι αυτό μας πλάκωσαν τα βίντεο.
Αν εσύ δεν το διακρίνεις ο.κ. πάω πάσο.

Απαξιωτικός είμαι μόνο για τα σκυλάδικα και τα ''κλεμμένα'' του Λαϊκοποπ σημερινού κατεστημένου (και όχι για όλα). Τέλος με αυτό.

Το ποστ του Σπύρου με καλύπτει και συμφωνώ με την οπτική του.

Διονύση σε συμπαθώ πολύ σαν άνθρωπο, ειλικρινά. Δυστυχώς στη μουσική και στον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε διαφέρουμε όσο η μέρα με τη νύχτα. Θεμιτό και γόνιμο αυτό αλλά μόνο όταν είμαστε πραγματικά ανοιχτοί να καταλάβουμε τι λέει ο άλλος.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι η αγωνία μου είναι η κατηγορία και όχι να περάσει το δικό μου. Μιλάω σαν το τελευταίο μέλος της.

Σας προτείνω να παραμείνει η ''νέα'' υποκατηγορία αυτούσια χωρίς καμμία μεταφορά θέματος της. Ας ξεκινήσει από το μηδέν. Δεν βαριέσαι για την προηγούμενη χαμένη δουλειά, έχω ξενερώσει με τον εαυτό μου και μόνο.

Το λάθος είναι μόνο δικό μου.

Υ.Γ. Την άποψη μου για θέματα διαχείρισης θα τα συζητήσουμε εκεί που πρέπει.

Υ.Γ2. Ευχαριστώ που μίλησες είναι πολύ σημαντικό.

Last edited: