αλλαγη ηχείων σε bmw

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,008
καλησπέρα παιδια και χρονια πολλα.

εχουμε ενα bmw σειρα 1 και είχαμε αλλαξει την πηγη με το alpine cda 9886. Αργοτερα βεβαια τα ηχεια ειδικά στα ταξιδια δεν μπορουσαν να βγαλουν ηχο και ειπαμε να τα αλλαξουμε με ενα κιτ που εχει η bmw με ηχεια στις πορτες,ενισχυτη,tweeter και crossover. Βεβαια μην γνωριζοντας πολλα ο ενισχυτης μας(οποιος τον θέλει τον δίνω σε καλη τιμη δεν δούλεψε ποτε) ειπαν ήταν μονο για το εργοστασιακο ραδιο/cd και ετσι βαλαμε τον pmx-f640.

αντιμετωπιζαμε 2 προβληματα που ποτε δεν μπηκαμε στην διαδικασια να τα φτιαξουμε.

1) όταν έπαιζε μια-δυο ωρες δυνατα ο ενισχυτης ζεσταινοταν και μουσικη δεν επαιζε.
2) στο ραδιο/cd η φωτεινοτητα τρεμοεπαιζε αναλογα το τραγουδι

αλλα το πιο σημαντικο πια ειναι οτι τα ηχεια χαλασαν και ακουγονται καπως περιεργα. Απο εδω και απο κει διαβασα οτι στον ενισχυτη έπαιζε σημαντικο ρολο εαν το είχες το φιλτρο στο hp ή lp...οποτε και εγω το άλλαξα και όντως τα ηχεια στις πορτες έπαιζαν πιο ξεκουραστα.καποιος γνωστος μου ειπε οτι ο τυπας που μας το έβαλε το εκανε επιτηδες ωστε μελλοντικα να τα παρω στο χερι και να βαλω άλλα.βεβαια η ζημια εχει γινει και ψάχνω να βρω ηχεια παρόμοιας ποιοτητας και δύναμης αλλα δυστυχως δεν βρισκω.

έχει καποιος να προτίνει κάτι;

ευχαριστω.

Καλή Χρονιά !!

Για να σταματά να παίζει ο ενισχυτής μετά από 1-2 ώρες σημαίνει ότι η ένταση ήταν μεγάλη για τα "κυβικά" του, οπότε και έμπαινε σε κατάσταση ασφαλείας για να μην καεί.
Αυτό με την φωτεινότητα μου λέει ότι η συνδεσμολογία στα ρεύματα δεν ήταν κ η ορθότερη που έκανε ο εγκαταστάτης.
Εντύπωση επίσης μου κάνει αυτό με τις ρυθμίσεις των ηχείων στον ενισχυτή για τα ηχεία του αυτοκινήτου...το φίλτρο το συγκεκριμένο λέει στον ενισχυτή με ποιόν τρόπο θα οδηγεί τα ηχεία, σε ποιό σημείο των συχνοτήτων θα σταματά, οπότε πρέπει να ρυθμιστεί ο ενισχυτής σε συνδυασμό με το crossover που έχουν τα ηχεία.
Γενικά θα πρότεινα να πας κάποια στιγμή σε κάποιον άλλο άνθρωπο να δει το αυτοκίνητο κ τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει, όπως επίσης κ την περίεργη συμπεριφορά των ηχείων σου, προτού αποφασίσεις να αγοράσεις κάτι άλλο.

σε ευχαριστω για τις απαντησεις...εννοειται οτι θα παω καπου αλλα πρωτα ειπα να παρω μια ιδεα διοτι δεν θελω παλι να μου κανουν μαμουνιες και δεν θελω να χαλασω τα κανουργια ηχεια ξανα.

μπορεις να μου πεις έαν αυτος ο ενισχυτης ( https://www.google.gr/search?q=alpi...Fforums%2Fshowthread.php%3Ft%3D461322;800;621 ) ταιργιαζει με την πηγη που έχω;γιατι μου είπαν οτι δεν ταιργιαζει και τον έχω και τον κοιταω κ αναγκαστηκα να πάρω άλλον.

Δεν μπορώ να σκεφτώ λόγο γιατί ένας ενισχυτής μπορεί να μην ταιριάζει με μια πηγή.
Γράψε το μοντέλο του ενισχυτή να το κοιτάξουμε.
Από ότι είδα πάντως αγόρασες τον Alpine pmx-f640, που αποδίδει 4*50@4ohms και 4*75@2ohms. Ότι ηχείο και να διαλέξεις από τα παραπάνω, μια χαρά θα είναι. Άλλωστε και οι δύο εταιρείες, focal & mb quart είναι εξαίσιες.

Απάντηση: Re: αλλαγη ηχείων σε bmw

σε ευχαριστω για τις απαντησεις...εννοειται οτι θα παω καπου αλλα πρωτα ειπα να παρω μια ιδεα διοτι δεν θελω παλι να μου κανουν μαμουνιες και δεν θελω να χαλασω τα κανουργια ηχεια ξανα.

μπορεις να μου πεις έαν αυτος ο ενισχυτης ( https://www.google.gr/search?q=alpi...Fforums%2Fshowthread.php%3Ft%3D461322;800;621 ) ταιργιαζει με την πηγη που έχω;γιατι μου είπαν οτι δεν ταιργιαζει και τον έχω και τον κοιταω κ αναγκαστηκα να πάρω άλλον.

Ταίριασμα ενισχυτή με ηχεία ή προενισχυτή με τελικό ναι,αλλά πηγή με ενισχυτή;;;;

η πηγη ειναι alpine 9882 και ο ενισχυτης είναι pdf200...μηπως λόγο βισματων ή κατι τετοιο;

κανονικα ειναι για την εργοστασιακη πηγη...ή τελικα δεν παιζει ρολο;