Αλλαγή ποτενσιομέτρου σε λαμπάτο.

chris141266

Senior Member
26 June 2006
431
Καλαματα
Σκέπτομαι να αλλάξω ποτενσιόμετρο σε ένα λαμπάτο Jasmine που έχω.Αυτό που φοράει ειναι ένα με στοιχεία 100καχ2 και έξι επαφές.Μάρκα δεν μπορώ να δω.Τι προτίνεται και από που αγοράζω?Αξίζει η προσθήκη τηλεχειριζόμενου εαν γίνεται βέβαια?Είσοδο έχει από τον επιλογέα των πηγών καθώς και χώρο για μεγαλύτερο.

Διακοπτικό είναι αυτό που χρησιμοποιεί διακόπτη για επιλογή ανάμεσα σε σταθερές αντιστάσεις.

Είναι δύο τύπων:

figure_2.2_attenuator_series.gif

α) Step όπου όλες τις αντιστάσεις είναι σε σειρά και η επαφή του διακόπτη ορίζει ποιες απ αυτές θα είναι στο πάνω μέρος και ποιες στο κάτω του διαιρέτη που σχηματίζεται.

και

figure_2b_attenuator_ladder.gif

β) ladder όπου μόνο δύο αντιστάσεις επιλέγονται κάθε φορά και δημιουργούν τον διαιρέτη.

To step υλοποιείται με διακόπτη ενός deck ενώ το ladder θέλει δύο.

Οι τιμές τους ξεκινάνε απο 15ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 1.500!

Καμια προταση για το που βρισκουμε τα παραπανω.Σε πολυ λογικο(χαμηλο) κοστος.Δεν νομιζω να αξιζει κατι ακριβο στο συγκεκριμενο ενισχυτη.

Ναι, αλλά αυτό που βρίκες είναι series.

Μια που την κάνεις την αλλαγή θα σου πρότεινα ένα τύπου ladder. Εχεις μεν δύο επαφές διακόπτη σε σειρά αλλά απ την άλλη πολύ λιγότερα υλικά/κολλήσεις με το σήμα.

http://cgi.ebay.com/100K-24-Step-La...ryZ67807QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Είναι λίγο ακριβώτερο και αρκετά μεγαλύτερο σε βάθος.

Αν προχωρήσεις και τελικά το παραλάβεις κάνε έναν έλεγχο μ ένα ωμόμετρο και στα δύο κανάλια αν οι κολλήσεις είναι εντάξει. Σ ένα δικό μου μία απ τις επαφές είχε ψυχρή κόλληση.

Και το ένα τελικό μέτρο ασφάλειας. Aν ο ενισχυτής δεν έχει αντίσταση απ το πλέγμα της επόμενης λάμπας προς την γη να προσθέσεις μία 1ΜΩ. Ετσι αν για κάποιο λόγο το attenuator χάσει επαφή, το πλέγμα δεν θα μείνει στο αέρα. Αυτό ισχύει γενικά και όχι μόνο γι αυτού του τύπου τα attenuators.

Αν προχωρήσεις και τελικά το παραλάβεις κάνε έναν έλεγχο μ ένα ωμόμετρο και στα δύο κανάλια αν οι κολλήσεις είναι εντάξει. Σ ένα δικό μου μία απ τις επαφές είχε ψυχρή κόλληση.

Και το ένα τελικό μέτρο ασφάλειας. Aν ο ενισχυτής δεν έχει αντίσταση απ το πλέγμα της επόμενης λάμπας προς την γη να προσθέσεις μία 1ΜΩ. Ετσι αν για κάποιο λόγο το attenuator χάσει επαφή, το πλέγμα δεν θα μείνει στο αέρα. Αυτό ισχύει γενικά και όχι μόνο γι αυτού του τύπου τα attenuators.

Ευχαριστω για την βοηθεια.Τωρα σχετικα με την αντισταση επειδη δεν ειμαι πολυ σχετικος αν βαλω φωτο απο το εσωτερικο του μπορουμε να δουμε αν υπαρχει?

ok

ο μόνος λόγος που δεν το χρησιμοποίησα ήταν οτι δεν χώραγε , σε σχέση με το Alps που τελικά έβαλα ήταν υπερδιπλάσιο ...

μένει για επόμενη κατασκευή

Καθώς δεν ανέβηκαν οι φωτογραφίες…

Για να ανεβάσεις φωτογραφία, στο κάτω μέρος της σελίδας, πάτα το κουμπί [Go Advanced]
Στη νέα σελίδα που θα ανοίξει πάτα το κουμπί με το συνδετήρα
Σου ανοίγει ένα νέο μικρό παράθυρο.
Πατάς [Browse] και επιλέγεις τη φωτογραφία που θές να ανεβάσεις.
Και μετά [Upload] για να ανέβει.

Δυστυχώς όπως σε όλα τα forum Και εμείς έχουμε περιορισμούς στο μέγεθος των αρχείων. Εάν η φωτογραφία σου είναι πολύ μεγάλη θα πρέπει να της κάνεις ‛δίαιτα’ πριν να ανέβει.
Αυτό μπορεί να γίνει με ένα εργαλείο σαν το Photoshop.
Εναλλακτικά για τη δίαιτα… με απλά εργαλεία.
Ανοίγεις τη φωτογραφία στο pc σου. Πατάς alt+printscreen. Ανοίγεις το Start->Accessories->Paint και κάνεις paste.
Με το εργαλείο που μοιάζει με τετράγωνο στο paint κόβεις την περιοχή που σε ενδιαφέρει και κάνεις copy. File->New στο paint, και πάλι paste αυτό που είχες επιλέξει πριν. Τέλος, save as JPEG. Και θα έχεις τη φωτογραφία σε μικρότερη ανάλυση και μέγεθος.

Για όποιο πρόβλημα έχεις εδώ είμαστε.

Αν δεν με γελάνε τα μάτια μου τις έχει τις αντιστάσεις.

Είσαι έτοιμος.

Κοίτα μόνο αν χωράει. Το ladder ειδικά έχει αρκετό βάθος.

Απ αυτό που έχει ότι και να έβαζες θα ήταν καλύτερο.

Αλήθεια ποιος ενισχυτής είναι;

Παιδια θελω και εγω να αλλαξω ποτενιομετρο αλλα
εχω προβλημα χωρου. Ενα τυπου alps δεν χωρουσε
Γιατι η εσωτερικη πλακετα ειναι πολυ κοντα στο υψος
της τρυπας του σασι που μπαινει το ποντεσιομετρο
:help::help:
Απο μικροκαμωμενα ποντεσιομετρα καμια ιδεα?

Το bourns το ξερει κανεις?
Που θα το βρουμε?