Αλληλογραφία Παπ φάμιλυ...Για να μην ξεχνάμε...

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Ηλεκτρονικές επιστολές Μαργαρίτας Παπανδρέου προς Γιώργο Παπανδρέου.

Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
rizospastis_plain_mini.gif

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΠΡΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Σάλος από τις αποκαλύψεις του «ΝΕΜΕΣΙΣ»​

Σάλος έχει ξεσπάσει από τις αποκαλύψεις του περιοδικού «ΝΕΜΕΣΙΣ», σχετικά με την επιστολή της Μαργαρίτας Παπανδρέου στον νυν υπουργό των Εξωτερικών. Συνεντεύξεις, δηλώσεις, τηλεοπτικά παράθυρα διαδέχονται το ένα το άλλο, δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του περιοδικού.

Το άρθρο του περιοδικού «ΝΕΜΕΣΙΣ» φέρει τον τίτλο «Γιώργο μου, όταν γίνεις πρωθυπουργός», και αφορά την επιστολή της Μαργαρίτας Παπανδρέου προς τον γιο της υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου. Στο συγκεκριμένο άρθρο σχολιάζεται η επιστολή της Μαργαρίτας Παπανδρέου και παράλληλα δημοσιεύεται ολόκληρο το κείμενο στα αγγλικά.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η συγκεκριμένη επιστολή συντάχτηκε την «Πέμπτη 9 Απριλίου 1998 και ώρα 11.34» και θέμα της ήταν «η οργάνωση προβολής και συλλογής χρημάτων στο Κολέγιο "Dawson" στις ΗΠΑ και τον Καναδά, προκειμένου να στηθεί και να λειτουργήσει το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου».
Στη δεύτερη παράγραφο του περιοδικού επί λέξει αναφέρεται: «Η Μάχη των επιγόνων στο ΠΑΣΟΚ μετά το θάνατο του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έληξε είτε επειδή ο Κώστας Σημίτης έγινε πρόεδρος και πρωθυπουργός, είτε επειδή κερδίσαμε την Ολυμπιάδα του 2004, είτε επειδή οι εκσυγχρονιστές του καθηγητού -πρωθυπουργού ξέρουν ότι αν αγγίξουν τον διορισμένο διάδοχό του, τον Γιωργάκη θα τους φάει το μαύρο, εξευτελιστικό ως πολιτική πρακτική, σκοτάδι, ανάλογο μ' αυτό που έφαγε δυο φορές τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Οπως επίσης γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν καν το πολιτικό εκτόπισμα για να φαγωθούν από μια φορά και να επιζήσουν εκτός πανεπιστημίων, διεθνών ιδρυμάτων και οργανισμών».
Σ' άλλο σημείο του δημοσιεύματος, γίνεται λόγος για τις «προϋποθέσεις της ανάληψης της εξουσίας» και συγκεκριμένα αναφέρεται: «Θέλουν οι Αμερικάνοι καλές σχέσεις με την Τουρκία για να πουν το ναι στο Γιωργάκη; Θα τις έχουν. ΜΜΕ, ιδρύματα, γυναικείες οργανώσεις και το ίδιο το ΥΠΕΞ, το κράτος, θα υποταγούν στην προϋπόθεση».
Το σημείο της επιστολής κατά το οποίο η Μ. Παπανδρέου κάνει λόγο για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από το γιο της, είναι αμέσως μετά την αναφορά που κάνει στον Σουλαδάκη και σύμφωνα με την επιστολή που δημοσιεύεται αναφέρει: «Γίνομαι αμυντική και αυτό δε μ' αρέσει. Κάποια μέρα, Γιώργο, άμα γίνεις πρωθυπουργός, μπορείς να ασχοληθείς με τέτοια γλοιώδη υποκείμενα. Ωστόσο, προτιμώ για την ώρα να ασχοληθείς με άλλη δουλειά για λίγο διάστημα...!». Ενώ σ' άλλο σημείο απευθυνόμενη προς τον υπουργό Εξωτερικών, όπως παρουσιάζεται στο «ΝΕΜΕΣΙΣ», γράφει: «... Καταλαβαίνεις τι έχεις κληρονομήσει. Βλέπεις τι δύναμη έχεις. Γι' αυτό μου τη σπάνε κάτι ασήμαντα ανθρωπάκια σαν τον Σουλαδάκη...».

Επιστολή Νίκου Παπανδρέου,προς την αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βάρντ.

«Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…».
Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

Ο μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά πλακώθηκε στο ξύλο με το Βενιζέλο όταν πήγε να φάει την αρχηγία από τον "Αβερελ" της οικογένειας.
Σιγά μην έχανε η οικογένεια μίζες μερικών δις ικανές να τους τρέφουν γενεές ολόκληρες.

Φάμιλυςςςς μπίζνεςςς...

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τις κινήσεις του Νίκου και του Αντρίκου Παπανδρέου δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία με την υπογραφή της Βασιλικής Σιούτη.Ολόκληρο το ρεπορτάζ έχει ως εξής[/COLOR] :[/COLOR]Εδώ και λίγο καιρό ο Αντρίκος Παπανδρέου εργάζεται εντατικά για μία εκδήλωση που διοργανώνει στον «Αστέρα», στις 22 Οκτωβρίου, με θέμα «Mediterranean Climate Change Initiative», όπου θα τονιστεί η ανάγκη να περάσουμε από τα καύσιμα που παράγουν διοξείδιο του άνθρακα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ταυτόχρονα οργανώνει ένα φόρουμ («Mediterranean Green Development Investors Forum») το οποίο παρουσιάζεται ως ένα «συναρπαστικό event δικτύωσης που θα εξετάσει τις ευκαιρίες για επενδύσεις σε περιβαλλοντικά έργα και θα αναδείξει τις δυνατότητες κερδών για τους επενδυτές». Οπως υποστηρίζει, στην προσπάθειά του για τη δημιουργία πράσινης οικονομίας, θα συγκεντρώσει πολιτικούς, υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, φορείς χάραξης πολιτικής, βιομήχανους, τραπεζίτες, και διεθνείς επενδυτές για να αναδείξουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες στη Μεσόγειο, καθώς έχει σχεδιαστεί η δυνατότητα τυπικής και άτυπης δικτύωσης μεταξύ των συμμετεχόντων.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΜΚΟ του Αντρίκου «Ι4cense» (Institute for Climate and Energy Security) ή αλλιώς Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής, η C&C που εξειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις και το σπόνσορινγκ, του Κυριάκου Γριβέα (επιχειρηματία γνωστού για τις διασυνδέσεις του στη Ν.Δ και το Δήμο Αθηναίων του Νικήτα Κακλαμάνη) και η European Investment Bank.
Ενα πράσινο fund
Ο Α. Παπανδρέου, μάλιστα, έχει έτοιμη εδώ και λίγο καιρό μία φιλόδοξη πρόταση για ένα πράσινο fund με σκοπό να συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα τοποθετηθούν σε επενδύσεις που θα υλοποιήσουν αυτή την μετακίνηση των μεσογειακών χωρών σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Για την τεκμηρίωση της πρότασης του fund εργάστηκε ο φίλος του, καθηγητής στο Μάντσεστερ, Αιμίλιος Αυγουλέας, μαζί με την συνεργάτιδα του Αντρίκου, Alina Lazar, η οποία κάνει και τις δημόσιες σχέσεις στη ΜΚΟ του «Ι4cense». Σύμφωνα με το ίδιο το σχέδιο, για την υλοποίησή του χρειάζεται ένας υπερεθνικός χρηματοδότης, ο οποίος προτείνεται να είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά θα συμμετέχουν με μικρότερα κεφάλαια και οι ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου.
Οπως αναφέρεται στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του Αντρίκου, η πρωτοβουλία υποστηρίζεται τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τα υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, ενώ βασικός χορηγός είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Οποιος θέλει να παραβρεθεί στην εκδήλωση μπορεί να το κάνει, καταβάλλοντας 370 ευρώ εάν σπεύσει εγκαίρως και 500 εάν το αποφασίσει την ίδια μέρα.
Μεταξύ των ομιλητών υπάρχουν τα ονόματα του Γ. Παπανδρέου, του Ταγίπ Ερντογάν, των πρωθυπουργών της Παλαιστίνης, του Μαυροβουνίου, της Μάλτας, καθώς και υπουργών από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, την Κύπρο και την Ελλάδα (Τίνα Μπιρμπίλη).
Στην εκδήλωση, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μιλήσει και ο καθηγητής Διεθνών Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ Αιμ. Αυγουλέας, ο οποίος θα αναδείξει την ανάγκη δημιουργίας ενός μεσογειακού fund κλιματικής αλλαγής.
Ο άλλος αδελφός του πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, ασχολείται περισσότερο με τις ελληνοαραβικές επιχειρηματικές σχέσεις. Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε στο Καβούρι στο 3ο επιχειρηματικό ελληνοαραβικό φόρουμ, όπου συζήτησε για αρκετή ώρα με στελέχη της εταιρείας που δραστηριοποιούνται στην επένδυση του Κατάρ στον Αστακό.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός είχε αναθέσει το συντονισμό της συνεργασίας με το Κατάρ και το Αμπου Ντάμπι στον αδελφό του Νίκο, ο οποίος είχε προχωρήσει τις συνεννοήσεις. Μετά τη δημοσιοποίηση της συμμετοχής του όμως στην υπουργική αποστολή στο Αμπού Ντάμπι με το επίσημο κυβερνητικό αεροσκάφος και κάποια δυσάρεστα σχόλια που τη συνόδεψαν, αποφασίστηκε να αναλάβει το συντονισμό ο Σπύρος Κουβέλης, συνεπικουρούμενος από τον Νίκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Παπανδρέου έχει κάνει το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη δεύτερο γραφείο του (το οποίο εκτός από τον ίδιο, επισκέπτεται και ο διαχρονικός φίλος των Παπανδρέου Τζορτζ Χάλακ).
Το τελευταίο διάστημα ο αδελφός του πρωθυπουργού διευρύνει τους τομείς των ενδιαφερόντων του, αλλά και των προσωπικών του σχέσεων. Την περασμένη εβδομάδα ταξίδεψε μαζί με τη σύζυγό του στα Τίρανα, προσκεκλημένος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου που εγκαινίαζε εκεί ιδιωτικό νοσοκομείο.

Last edited:
Εχει και ΜΚΟ ο Αντρίκος...

Ποιός θα ψάξει να δεί στην πρόσφατη λίστα "επιχορηγήσεων" σε ΜΚΟ δεκάδων εκατ άν είναι μέσα;Λέω τώρα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Αλληλογραφία Παπ φάμιλυ...Για να μην ξεχνάμε...

Αυτοι ειναι χειροτεροι και απο τους Γλυξμπουρκ

...και φυσικά πολύ χειρότεροι είναι αυτοί που τους κρατούν στο τιμόνι αυτης της δύσμοιρης χώρας για τόσες δεκαετίες...

Τέτοια λες και εκδηλώνονται.

Kαλα δεν θα πω ξανα τιποτε,εκτος απο το παρακατω:
σκεφθειτε debate ΓΑΠ-Γλυκξμπουρκ στην ελληνικη γλωσσα
Η ακομη πιο ακραια περιπτωση να γραψουν κειμενο στην ελληνικη γλωσσα

Re: Απάντηση: Re: Αλληλογραφία Παπ φάμιλυ...Για να μην ξεχνάμε...

Αυτο ουτε στη μητρικη τους γλωσσα δεν μπορουν να το κανουν[που προφανως δεν ειναι η ελληνικη]

Φαντάζομαι εννοείς τα τέκνα του Κων/νου, γιατί η δική του μητρική γλώσσα, μια από τις μητρικές του τουλάχιστον γιατί πού να ξέρεις τι γκουβερνάντες θα είχε ή τι μιλούσαν στο παλάτι, ήταν η Ελληνική. Για την αδερφή του Σοφία έχω μάθει τουλάχιστον πως τα μιλάει μια χαρά τα ελληνικά. Όσο πολέμιος της βασιλείας και να είναι κανείς (όταν γεννήθηκα το πολίτευμα ήταν ήδη αβασίλευτο), δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ως αντικειμενικό δεδομένο ότι ο Κων/νος είναι τόσο Έλληνας όσο πχ και ο μακαρίτης ο Έβερτ (εντάξει η βαυαροκρατία ήρθε στην Ελλάδα λιγάκι παλιότερα από τους Γλύξμπουργκ). Τουλάχιστον ο Κων/νος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ο άλλος; Χώρια που ο Κων/νος έχει ως δικαιολογία ότι εδώ και 43 χρόνια η μόνιμη κατοικία του είναι εκτός Ελλάδος, έχετε ακούσει μετανάστη που επιστρέφει μετά από δεκαετίες στην πατρίδα του, κάπως σαν την Καλομοίρα ακούγεται και ας τα είχε μητρική γλώσσα.
Εντάξει εάν πάρουμε ως κριτήριο ελληνικότητας πόσο Έλληνας αισθάνεται κανείς ή πόσο πονάει τη χώρα .... μην το συνεχίσω καλύτερα :flipout:

Last edited:
Μητρικη γλωσσα νομιζω οτι ειναι αυτη που γνωριζει ενα παιδι μολις γεννηθει ,και αρχιζει να ακουει στο οικογενειακο του περιβαλλον,ειναι πιο απλα το πρωτο ακουσμα.Δεν νομιζω οτι το πρωτο ακουσμα του Κων/νου μολις γεννηθηκε να ηταν ελληνικο απο την Φρειδερικη,τωρα για τον Παυλο δεν ξερω.
Την μητρικη γλωσσα δεν σου την μαθαινουν οι γκουβερναντες,αλλα οι γονεις ,αλλωστε γιαυτο λεγεται και μητρικη
Δεν αναφερθηκα στην ελληνικοτητα κανενος εκ των δυο-αυτο ειναι αλλο θεμα.
Επισης ανεφερα στη ερωτηση του supersonic αν ειναι σε θεση να γραψουν σωστα ενα κειμενο στην ελληνικη γλωσσα[την ...μητρικη τους]

Τώρα, πως από τον ΓΑΠ και τους λοιπούς συγγενείς το γυρίσαμε στον ξεχασμένο, είναι λίγο...κουφό.