Άλμα Μάλερ - Men on fire

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,240
http://www.mixtape.gr/t.asp?sec=3&sub=1&uid=210

Ξέρει κανείς φίλος μαλερικός κάτι για το θεατρικό αυτό έργο ;

Βέβαια οι συντελεστές δεν εγγυώνται ότι εκεί μέσα θα καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται, αλλά δεν ξέρει και κανείς ....

Μουσική Μάλερ και Τσεμλίνσκυ ...... Θα καλοπεράσουν οι οπαδοί της Ζωίτσας ....

Re: ΑΛΜΑ ΜΑΛΕΡ - MEN ON FIRE

Καλά, ούτε καν ο Ντέμιαν ;;; :nounder:

Δεν προλαβαίνετε φαντάζομαι εξ αιτίας των διχογνωμιών για φθηνό αλκοόλ vs φθηνές κολώνιες . :bigcry:

Απάντηση: ΑΛΜΑ ΜΑΛΕΡ - MEN ON FIRE

Σπύρο έχω δει εδώ και μέρες διαφήμιση της παράστασης στις στάσεις λεωφορείων. Η ιδέα της Λάσκαρης ως Άλμα μου φάνηκε σχεδόν απωθητική. Οι άλλοι δύο δε μου λένε απολύτως τίποτε.

Ίσως πάω να παρακολουθήσω την παράσταση από περιέργεια. Η μέχρι τώρα προβολή της όμως, δε με άγγιξε στο παραμικρό. :nounder:

Απάντηση: ΑΛΜΑ ΜΑΛΕΡ - MEN ON FIRE

Για την Άλμα, μου άρεσε το βιβλίο της Ζιρού:

9602080515.jpg

Στο οποίο υπάρχει και μια ερωτική επιστολή του Μάλερ πριν το γάμο τους, τεκμήριο της σκέψης και της φιλοσοφίας ζωής του.
Η παράσταση και το θεατρικό έχω την εντύπωση πως δε θα προσθέσουν τίποτε.

Re: Απάντηση: ΑΛΜΑ ΜΑΛΕΡ - MEN ON FIRE

καλώς ή κακώς ο Έλληνας έχει συνδέσει το θέατρο μ ετον καλλιτέχνη...όσο καλό κι αν είναι το θεατρικό κομμάτι, αν ο καλλιτέχνης δεν είναι του συρμού, τότε τα ταμεία άδεια...

9602080515.jpg

Στο οποίο υπάρχει και μια ερωτική επιστολή του Μάλερ πριν το γάμο τους, τεκμήριο της σκέψης και της φιλοσοφίας ζωής του.
Η παράσταση και το θεατρικό έχω την εντύπωση πως δε θα προσθέσουν τίποτε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΜΑ ΜΑΛΕΡ - MEN ON FIRE

καλώς ή κακώς ο Έλληνας έχει συνδέσει το θέατρο μ ετον καλλιτέχνη...όσο καλό κι αν είναι το θεατρικό κομμάτι, αν ο καλλιτέχνης δεν είναι του συρμού, τότε τα ταμεία άδεια...

μα τι είναι το καλό θεατρικό έργο , χωρίς την υποστήριξη του μεγάλου ηθοποιού ; -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΜΑ ΜΑΛΕΡ - MEN ON FIRE

γιατί θα πρέπει να συνδέουμε πάντα το καλό έργο με το μεγάλο ηθοποιό? και στο κάτω-κάτω, τί κάνει κάποιον ηθοποιό μεγάλο? γνωστές και μη αμφισβητήσιμες καλλιτεχνικά παραστάσεις ή η δύναμη της ερμηνείας? κατ' αυτό το λόγο, όλοι οι ηθοποιοί είναι μεγάλοι...:BDGBGDB55:
μα τι είναι το καλό θεατρικό έργο , χωρίς την υποστήριξη του μεγάλου ηθοποιού ; -bye-

Κατ' αρχήν καλωσόρισες στο club. Χαίρομαι που το πρώτο μήνυμα σου είναι στην κατηγορία της μουσικής, που όπως θα έχεις την ευκαιρία να διαπιστώσεις, είναι κάπως ιδιαίτερη. ;)

Η παρέκκλιση τώρα στα θεατρικά, είναι κάπως :offtopic:. Επιγραμματικά, δε συμμερίζομαι την απαισιοδοξία σου για τα άδεια ταμεία. Παραστάσεις ισορροπημένες, με ενδιαφέρον κείμενο και ηθοποιούς με όρεξη, αν και όχι ιδιαίτερα γνωστούς, μπορούν να σημειώσουν σημαντική επιτυχία. Για παράδειγμα το έργο για τα δύο πρόσωπα της Φρίντας Κάλο, που πήγε πολύ καλά φέτος στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας.

Σε ότι αφορά ειδικά στο κείμενο, αν είναι καλό, στέκει και ως ανάγνωση. Για παράδειγμα το Αμαντέους του Σάφερ, ή η "Προσωπική Συμφωνία" του Χάργουντ, διαβάζονται με πολύ ενδιαφέρον, ειδικά η δεύτερη, που είναι και εξαιρετική ως κείμενο.

ΥΓ. Τα πάλαι ποτέ κάλλη της Λάσκαρη με αγγίζουν μια χαρά. Απλά, δεν της ανήκουν πλέον. :D Για την Άλμα όμως, χρειάζεται κάτι περισσότερο... :rolleyes:

Re: Απάντηση: ΑΛΜΑ ΜΑΛΕΡ - MEN ON FIRE

9602080515.jpg

αχ αυτή η επιστολή ...

κάποτε την είχα αποστηθίσει ...

Almsi Almsi

αχ αυτή η επιστολή ...

κάποτε την είχα αποστηθίσει ...

Almsi Almsi

Αυτά, για να μη νομίζεις πως απέχουμε και σε πιάνει το παράπονο. :BDGBGDB55:

Αφού ξέρεις τώρα, δεν κατεβάζουμε ποτέ τα εικονίσματα. :grinning-smiley-043

ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! ίσως δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις, αλλά ειλικρινά θαυμάζω την πνευματικότητα όλων σας και τη δύναμη της γλώσσας και των γνώσεών σας...δυστυχώς, δεν είμαι τόσο ενήμερη για να ακολουθήσω στην κριτική των παραστάσεων αυτών. Πάντως και εγώ άκουσα καλές κριτικές για την παράσταση τη σχετική με τη Φρίντα Κάλο, της οποίας το έργο παρεμπιπτόντως μου αρέσει ιδιαίτερα...Αλήθεια, τί λέει στην επιστολή του ο Μάλερ?? Τα καλά "κομμάτια" πρέπει να κοινοποιούνται στην ομήγυρη, νομίζω...για τους αδαείς, φυσικά!:lehrer:

ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! ίσως δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις, αλλά ειλικρινά θαυμάζω την πνευματικότητα όλων σας και τη δύναμη της γλώσσας και των γνώσεών σας...δυστυχώς, δεν είμαι τόσο ενήμερη για να ακολουθήσω στην κριτική των παραστάσεων αυτών. :

Monslolita καλωσόρισες κι απο εμενα κι εύχομαι να γινεις τακτική στην κατηγορία της Μουσικής :) Οι διαφορετικές απόψεις ειναι τουλάχιστο καλοδεχούμενες, για να μην πω ζωτικές εδω μέσα. Οπότε, γράφε ελεύθερα, κι όσο μπορείς :)

Απάντηση: Re: ΑΛΜΑ ΜΑΛΕΡ - MEN ON FIRE

Αλήθεια, τί λέει στην επιστολή του ο Μάλερ?? Τα καλά "κομμάτια" πρέπει να κοινοποιούνται στην ομήγυρη, νομίζω...για τους αδαείς, φυσικά!:lehrer:

Ω, μη το παίρνεις έτσι. Εξάλλου αρκετοί από τους φίλους μας εδώ μέσα, δε θέλουν να ξέρουν - και πολύ περισσότερο ν' ακούν - για τον Μάλερ. :rolleyes: Απλά αυτή η επιστολή είναι μακροσκελής. Πολυσέλιδη και φοβάμαι, πως αν είναι το πρώτο πράγμα που θα διαβάσεις για τον Μάλερ - και τόσο προσωπικό μάλιστα - μπορεί να τον πάρεις στραβά. :blush:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΜΑ ΜΑΛΕΡ - MEN ON FIRE

Για την Άλμα όμως, χρειάζεται κάτι περισσότερο... :rolleyes:[/I]

Αποτελεί μυστήριο για μένα όλη αυτή η ψύχωση των αρσενικών με την Αλμα, μέσα στα χρόνια. Κοιτάζω τις φωτογραφίες της και δεν μπορώ να καταλάβω...
Φαντάζομαι, τα ...γοητρόνιά της, ήταν στην κατηγορία που λέμε "More than meets the eye" ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΛΜΑ ΜΑΛΕΡ - MEN ON FIRE

Κοιτάζω τις φωτογραφίες της και δεν μπορώ να καταλάβω...

Άσε Κώστα, δεν αρκεί η εικόνα, πόσο μάλλον από μια παλιά φωτογραφία. ;)

Έχει όμως, σε τελευταία ανάλυση, τόσο μεγάλη σημασία να καταλάβεις; Αρκεί να θαυμάζεις το εντυπωσιακό σκορ. :blink:

πάντα όμως αναρωτιόμουν τί είναι αυτό το "κάτι" που έχουν μερικοί άνθρωποι, και των δύο φύλων, και προκαλούν τέτοια εντυπωσιακά σκορ! Κατάλαβα με τον καιρό ότι αυτό το κάτι τους το προσδίδουμε εμείς οι άλλοι..