αν είναι αλήθεια πρέπει να το διαβάσουν ΟΛΟΙ

το συγκεκριμένο site δεν χαίρει της τις υπόληψής μου, αλλά το βρίσκω αρκετά πιθανό να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε βαριά (των ) βιομηχανία όπως οπλικά και αμυντικά συστήματα.

Ούτε εμένα.
Ήταν κάτι χοντρό και το κατέβασαν; Για πες... :ears:

Edit: Τι έγινε βρε Εμιλ; Μαζί γράφουμε;
Το διάβασα από σένα χτες το βράδυ. Απίστευτο!
Κουράγιο όμως, όλα θα γίνουν... Θα πουληθεί στη Raytheon και αυτή θα το χρυσο-πουλήσει σε όλους, ώστε και το χρήμα να γυρνά (χεχεχε) και καμμία ισορροπία να μη "διαταρραχτεί"...

Last edited:
“Το σύστημα αυτό ,αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας,θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι,αν μας επιτεθούν πρώτοι.Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα...”

Εξαιρετικα λυπηρη η διαπιστωση του αρθρου. Και δεν ειναι ουτε η πρωτη περιπτωση αλλα ουτε και η τελευταια.

Διαβαζα στο defence.net, αν θυμαμαι καλα, οτι την ιδια τυχη ειχε και ενα παρομοιο (και μοναδικο) συστημα που φορεμενο στα ρανταρ των αεροπλανων μας 'τυφλωνε' τα εχθρικα μαχητικα στα 30 μιλια.

Αυτα τα θεματα ερχονται στη βουλη αραγε?
Περαν της τεραστιας σημασιας αυτων των projects για την Εθνικη μας ασφαλεια ειναι και η μεγαλη εξαγωγικη δυνατοτητα τετοιου τυπου πρωτοποριακων συστηματων.

Ντροπη και μονο ντροπη μπορει να αισθανεται καποιος για την καταντια των ανθρωποειδων που μας κυβερνουν.

αν ισχύει αυτό, τότε αποδεδειγμένα τόσα χρόνια μας κυβερνούν προδότες
Ωπα! Παρανόηση!
Εγώ το πήγα αντίστροφα:
Επειδή "αποδεδειγμένα τόσα χρόνια.... κλπ...", τότε ΜΑΛΛΟΝ θα καταλήξει έτσι (στην καλύτερη, γιατί στη χειρότερη απλά θα θαφτεί).
Όλοι γνωρίζουμε άλλωστε πόσο γίνεται "σεβαστή" η ισορροπία των εξοπλισμών από τις ελληνικές κυβερνήσεις...

*ΑΝ είναι αληθινό πάντα, έτσι; Κρατάμε και μια πισινή, μην πεταχτεί ο bozo ότι λέμε μπαρούφες.

Last edited:
εν τω μεταξυ εγω ως φυσικος πολυ θα ηθελα να μαθω πως δουλευει το "παθητικο ρανταρ" δηλαδη ανιχνευση ατοχου χωρις εκπομπη-ανακλαση δεσμης.
αληθεια,δεν επρεπε ιδη να εχει σκασει ή "βομβα μεγατονων" για την φθηνη παραγωγη ενεργειας με ψυχρη συντηξη που δημοσιευτηκε πριν απο λιγο καιρο οτι ετοιμαζεται να παρουσιασει Θρακιωτικη εταιρια;;

εν τω μεταξυ εγω ως φυσικος πολυ θα ηθελα να μαθω πως δουλευει το "παθητικο ρανταρ" δηλαδη ανιχνευση ατοχου χωρις εκπομπη-ανακλαση δεσμης.
αληθεια,δεν επρεπε ιδη να εχει σκασει ή "βομβα μεγατονων" για την φθηνη παραγωγη ενεργειας με ψυχρη συντηξη που δημοσιευτηκε πριν απο λιγο καιρο οτι ετοιμαζεται να παρουσιασει Θρακιωτικη εταιρια;;
Ως οικονομολόγος, θα μπορούσα να φανταστώ κάποια συστοιχία παθητικών δεκτών των εκπομπών των αντιπυραυλικών ραντάρ, που μόνιμα έχουν ενεργοποιημένα τα μαχητικά, που με τριγωνισμό να εντοπίζει θέση.
Θα μπορούσε να είναι και διάφορα άλλα, αλλά ναι: αν δεν υπάρχει εκπομπή τότε δεν μιλάμε για ραντάρ.
Κάτσε να το δούμε πρώτα... (αν και πολύ αμφιβάλω). :chinscratch:
Πολλές "βόμβες" θα έπρεπε να είχαν σκάσει βρε Νίκο, αλλά εδώ μας έχουν πείσει πως δεν μπορούμε να βγάλουμε καρφίτσα. :creep:

Last edited:

μια γρήγορη σκέψη αν και δεν είμαι φυσικός, φαντάζομαι οτι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία παράγεται μπόλικη... εάν έχεις το ηλεκτρομαγνητικό "signature" του κάθε αεροσκάφους, τότε με ένα δίκτυο απο τέτοια "ρανταρ" μπορείς με λίγο triangulation να βρεις την ακριβή θέση του στο χώρο.

Mια που στις η/μ ακτινοβολίες εχουν επενδυσει πολλοι, ίσως τα παιδια του ΑΠΘ να παιξανε με τη θερμότητα.
Αλλα και εγω ειμαι πολύ περιεργος
Σε ποια θρακιωτικη εταιρια αναφερεσαι Νικ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς όλους όσους αισθάνονται φυσικοί (σκέτο)
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!
Εκείνους που νιώθουν τον Νεύτωνα, τον Πλανκ και τον Τέσλα
να τους ψιθυρίζουν στο αυτί τη νύχτα,
παγιδευμένοι σε ξένο σώμα και μυαλό,
ΕΛΑΤΕ !
να ενώσουμε τις διάνοιές μας
σε μια και μόνη Απολώνια ακτίνα φωτός

ΣΤΟΝ...
Σ.Ε.Φ.

τον Σύλλογο Εμπειρικών Φυσικών
(καμμία σχέση με τη γνωστή σφηκοφωλιά)

Γιατί σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι!!!
:shakehands: :playingball: :flashbang: :gossip: :ADFADF1::HTEHETH63: :lehrer::lehrer: :sheep:

Last edited:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς όλους όσους αισθάνονται φυσικοί (σκέτο)
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!
Εκείνους που νιώθουν τον Νεύτωνα, τον Πλανκ και τον Τέσλα
να τους ψιθυρίζουν στο αυτί τη νύχτα,
παγιδευμένοι σε ξένο σώμα και μυαλό,
ΕΛΑΤΕ !
να ενώσουμε τις διάνοιές μας
σε μια και μόνη Απολώνια ακτίνα φωτός​

ΣΤΟΝ...
Σ.Ε.Φ.

τον Σύλλογο Εμπειρικών Φυσικών
(καμμία σχέση με τη γνωστή σφηκοφωλιά)​

Γιατί σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι!!!
:shakehands: :playingball: :flashbang: :gossip: :ADFADF1::HTEHETH63: :lehrer::lehrer: :sheep:​

ΕΓΩ πρόεδρος, έτσι; Δε θέλω μαλακίες... Έγραψα πρώτος!
:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Και εσεις επίδοξος???
Να σαι καλά προεδρε!!!!
Ο Απόλλωνας να φωτίσει τις σκεψεις και δημιουργίες σας.

:listen: σας ειπε τιποτα καλό ο Τεσλα
οι αλλοι δυο στα τετοια μας

με τόσα μυαλά μαζεμένα εδω μέσα μάλλον θα τους φάμε λάχανο τσου φυσικούς εκεί! :laugh:

Last edited:
Εν τω μεταξυ μου φαινεται χλωμοτατο να επιτυγχανεται τριγωνισμος σε στοχο που κινειται με mach 2.Και αν δηλαδη κλεισουν τα δικα τους ρανταρ;Αν ειναι αληθινη η ειδηση θα προκειται περι εντελως διαφορετικης προσεγγισης και υλοποιησης imho.

Καλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχουν παθητικά radar. Για παράδειγμα αυτά που δουλεύουν με το φαινόμενο doppler. Θυμάμαι και στη σχολή μου κάναμε πειράματα με αυτά. 100% παθητικά. Εδώ όμως έχω την αίσθηση ότι δεν μιλάμε για radar αλλά για σύστημα που ανιχνεύει εκπομπές είτε Η/Μ κυμάτων, είτε θερμότητας είτε κάτι αλλο που δεν μπορώ να φανταστώ τώρα.