Αναβαθμιση τωρα!

cptkoulis

Established Member
1 January 2008
174
Αθηνα
Καλη χρονια και καλως σας βρηκα!

Τα τελευταια χρονια χρησιμοποιω το παρακατω συστημα
πικαπ:Michell Gyrodec/Rega RB300/Sumico Bluepoint Special(+Project-Phono Box)
προ-τελικο: Fase Controlsource 1.0+Powersource 1.0
ηχεια:Audio Spectrum Artemis
καλωδια:Sonic Link

Ειμαι ικανοποιημενος απο τον ηχο που αναπαραγει το συστημα,σχεδον σε ολα τα ειδη μουσικης που μ'αρεσουν(rock,jazz,electronica κυριως)
Το προβλημα ειναι οτι μετα απο 5+ χρονια,χωρις καμμια μετατροπη/αναβαθμιση,το συστημα ακουγεται καπως βαρετο και με βαζει σε σκεψεις για αλλαγη ηχειων ή καλωδιωσεων .

Εχετε καποια προταση πανω σε αυτο ή ειναι απλα μια φαση που την περνανε ολοι με το συστημα τους?

ΥΓ υπαρχει κι ενα Philips CDR 765
:Banane0:αλλα σπανια χρησιμοποιειται

ολοι την περναμε αυτη την φαση.......
:devil-smiley-029:(με τα audio spectrum):devil-smiley-029:
εγω θα τα αλλαζα εισαι ηρωας... ακου 5χρονια!!!

Στο μυαλο μου εισαι!

Μαλιστα σκεφτομουν οτι πρεπει να ξεκολλησω απο τα ηλεκτροδυναμικα γενικα,με την πεποιηθηση οτι ολα(πανω/κατω) την ιδια γευση θα αφηνουν

Προφανως,δεν μπορει να συγκριθει η Αρτεμις με τα Grande Utopia...

Αντικατασταση με μεγαλυτερο AS?(πχ Orpheus)
Να κοιταξω προς Martin Logan ισως?(δεν τα εχω ακουσει ποτε)

Τα ενισχυτικα νομιζω οτι προερχονται απο πιο πανω κατηγορια(καπου 1,5 εκ δρχ οταν αγοραστηκαν) και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με την ατακα,την οδηγηση και τον μονιτορ ηχο που αποδιδουν

Εν ολιγοις,δεν εχει καποιο προβλημα το συστημα,απλα θα ηθελα να αλλαξει ο χαρακτηρας του(και πιστευω οτι απο το ηχειο θα επρεπε να ξεκινησω τις αλλαγες)

Θα αναφερω ενα απλο παραδειγμα,ισως αντιληφθειτε καλυτερα τι εννοω

Επιλεγω με πολυ ορεξη ενα "καλογραμμενο" βινυλιο που το ξερω καλα,τοποθετειται στο πικαπ,καθαριζεται σχολαστικα και ξεκιναει η αναπαραγωγη.
Ο ηχος ειναι εξαιρετικος(για τα χρηματα που εχω δωσει παντα)...αλλα λειπει η "μαγεια" που θα με κανει να μην ξεκολλαω.Μετα απο τοσα χρονια συμβιωσης,ο ηχος ειναι απολυτα προβλεψιμος πλεον

Αρχικά, μην αλλάξεις το πικάπ! Το Gyrodec είναι από τα αγαπημένα μου!
Δεν ξέρω τι μπορεί να πάρεις με μια άλλη κεφαλή, αλλά δεν παίρνω και όρκο.

Πιθανόν να πάρεις κάτι πολύ καλύτερο από ένα καλό phono stage.

Επίσης, εφόσον λες ότι τα ενισχυτικά σου σε ικανοποιούν, ψάξε για ηχεία.
Αλλά αν είναι να πάρεις κάτι, να το έχεις δοκιμάσει και ειδικά στο χώρο σου, όσο αυτό είναι δυνατόν...

Η ιδεα σου Guybrush για το phono stage,εχει καποια λογικη αφου το Phono Box της Project ειχε αγοραστει απλα γιατι δεν ειχε εισοδο phono ο προενισχυτης.Λυνει δηλαδη το προβλημα συνδεσης,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ανταξιο των συσκευων που συνδεει

Να ξεκινησω αναβαθμιζοντας με ενα Trichord Dino??(απ'οσο γνωριζω Trichord Research + Michell συνεργαζονται ως εταιρειες)

Το Dino δεν το άκυσα ο ίδιος, αλλά όσοι από τους βόρειους το άκουσαν, δεν τους άρεσε (προβληματικό χαμηλό).

Κοίταξε για το Trigon Vanguard (με το Volcano - τροφοδοσία μπαταρίας - ή χωρίς), το Aqvox, κάποια υλοποίηση με το κύκλωμα της Dact ή κάποιο Clearaudio.

Όλα αυτά είναι κάτω του χιλιάρικου (το Dact ανάλογα την υλοποίηση μπορεί να βγει και παραπάνω).
Αν πάρεις το Aqvox θα έχεις θέμα, γιατί μετά θα θελήσεις να κάνεις balanced την καλωδίωση του βραχίονα...

μαλλον δικιο εχει ο guybrush αλλαξε phono stage υποψιαζομαι οτι μετα δεν θα θελης ηχεια.Παντως εγω εχω το trichord dino και ειμαι ικανοποιημενος ,αυτα που λεει ο guybrush ειναι σαφως καλυτερα.Φυσικα δοκιμαζουμμε πριν αγορασουμε.!Παρεπιπτοντως τα ενισχυτικα σου ποτε κατασκευαστηκαν?

Οσο εχω ψαξει στο δικτυο,οι πληροφοριες που βρισκω για την "Fase Evoluzione Audio" ειναι ελαχιστες και το manual δεν αναγραφει καποια ημερομηνια.Λογικα ειναι 10ετιας πλεον.Θα κοιταξω μηπως τον εχω σε καποιο review στον ΗΧΟ...

Καλημέρα
Νομίζω και εγω οτι θα πρέπει να ξεκινήσεις από το phono . Γνώμη μου πάντα: ειναι λίγο γιά το συνδιασμό κεφαλής πλατό ( Για αρχή καλό ηταν ) Μπωρείς να βάλεις Η το tube box H to tube box se της project H κάποιο απο τα εισαγωγικά phono της clearaudio smart H nano .Τώρα οσο αφορά το dino εχει πολλές επιλογές ρυθμισης για να το φέρει κάποιος να παίξει στό γούστα του .Οπότε μία ακρόαση κάπου δέν λέει τίποτα .

Κάνε κάτι απλό πρώτα. Καθάρισε τις επαφές του συστήματος. Από την κεφαλή ως τα ηχεία. Αν τα καλώδια των ηχείων είναι γυμνά, κόψε δυο πόντους να ξαναβγεί καθαρός χαλκός. Μετά κοίτα για το phono stage.

Η Fase έχει κλείσει. Ή για την ακρίβεια ο FAbio SEbrin (ανηψιός του ιδιοκτήτη της Sonus Faber) εισάγει πλεόν τα Cayin στην Ιταλία. Εγώ έχω τον ολοκληρωμένο PF3.5 και μπορώ να πώ ότι είναι πάρα πολύ καλό κομμάτι! Δυστυχώς ούτε κι εγώ τον είχα αγοράσει με phono stage...