- 23 December 2007
- 1,700
Αρχίζω την επισκευή – συντήρηση του παλιού ραδιοφώνου του παππού μου που είναι σε κακά χάλια. Έχει κάποιος το σχέδιο του;;
Για δες και αυτο ιδια δεν ειναι???
http://www.radiomuseum.org/r/erres_ky595ky_59.html
Αρα ο κωδικος του ειναι erres ky595 και εχω το σχεδιο!!!!:a0210:
Ναι αυτό είναι μάλλον .Για δες και αυτο ιδια δεν ειναι???
http://www.radiomuseum.org/r/erres_ky595ky_59.html
Αρα ο κωδικος του ειναι erres ky595 και εχω το σχεδιο!!!!:a0210:
Ευχαριστώ δημόσια τον φίλο xazopartalos για την προσφορά του σχεδίου.
Μια πρώτη ματιά δείχνει ότι το KY5953 που έχω δεν έχει FM ενώ το KY595 έχει.
Άρα πρέπει να λείπει το στάδιο με την ECC85 στο δικό μου. Όταν αρχίσω την επισκευή θα ενημερώσω σχετικά.. Ευχαριστώ και για το τζαμάκι του SABA το οποίο είναι παντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε το δικό μου, αλλά μόνο και για τον κόπο, του αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Το ραδιόφωνο από χθες το βράδυ ξαναμίλησε μετά από 25 χρόνια. Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συντήρησης που αφορά το ηλεκτρονικό τμήμα. Αλλάχθηκε η βάση της EL84 όπου είχε καταστραφεί, καθώς και προληπτικά αρκετοί πυκνωτές ,ηλεκτρολυτικοί και χαρτού , οι πλαστικοί-κεραμικοί δεν πειράχθηκαν.
Πρόβλημα είχε και ο διακόπτης εναυσης, καθώς και η ασφαλειοθηκη, τα ποια καθαρίστηκαν με ψηλό γυαλόχαρτο από την οξείδωση και την καρβούνα.
Παίζει αρκετά καλά , αν και πιάνει μόνο την ΝΕΤ δυνατά στους 729ΚΗΖ.
Αν κάποιος φίλος γνωρίζει πως συντονίζεται ένας δέκτης από τα πηνία του,θα ήθελα την συμβουλή του μιας και δεν γνωρίζω.
Τώρα θα αρχίσω το πιο δύσκολο έργο της συντήρησης-λουστραρίσματος και καθαρισμού του κουτιού καθώς και του πανιού της πρόσοψης.
Σκοπός μου είναι να φθάσω όσο γίνεται στην αρχική μορφή του, χωρίς να αλλοιώσω τον χαρακτήρα του.
ΟΚ γεννήτρια έως 2,4ΜΗΖ έχω .κάπου το σέρβις μανουαλ λέει για 453 ΚΗΖ .υπάρχει κανένα βιβλίο να μάθω πως γίνεται με απλά λόγια;
Δεν πιστεύω ότι έχει ξεσυντονιστει τελείως ο δεκτής, απλά θέλω να μάθω περισσότερα επί του θέματος.
Δεν ειναι και τοσο απλη διαδικασια.
Να ρωτήσω ποιες είναι οι βασικές αρχές?
Ναι. Θα σου πω χονδρικα, γιατι υπαρχουν αρκετες λεπτομερειες.
Χρειαζεται καλη γεννητρια RF (να μην τσουλαει) με ενδειξη συχνοτητας ή εξωτερικο συχνομετρο, και παλμογραφος.
Σε πρωτη φαση για ληψη σηματων ΑΜ, συντονιζουμε την βαθμιδα IF δινοντας 455 KHz απο γεννητρια, και ελεγχοντας για μεγιστη Εξοδο και συμμετρικη αποδοση των πλευρικων, κατα προτιμηση με προσωρινα αποσυνδεδεμενο το AGC.
Μετα, συντονιζουμε τον τοπικο ταλαντωτη για την καθε μπαντα μια προς μια, ως προς την χαμηλοτερη συχνοτητα με το ρυθμιστικο του πυρηνα του αντιστοιχου πηνιου, και μετα την υψηλοτερη συχνοτητα με ενα (ανα μπαντα) μικρο μεταβλητο πυκνωτη που συνδεεται για την συγκεκριμενη μπαντα παραλληλα στον μεγαλο μεταβλητο που κανει το main Tuning. Αυτο το επαναλαμβανουμε αρκετες φορες διοτι ρυθμιζοντας το επανω ακρο μας φευγει λιγο το κατω ακρο κ.ο.κ.
Τελος συντονιζουμε την βαθμιδα RF, που μπορει να υπαρχει σαν ξεχωριστη βαθμιδα με δικη της λαμπα ή απλα σαν σειρα απο συντονιζομενα κυκλωματα που περνουν σημα απο την κεραια και οδηγουν κατευθειαν την μικτρια.
Εαν υπαρχει μπαντα FM Broadcasting ξεκιναμε απο τον αποδιαμορφωτη (discriminator), προχωραμε στην IF των 10.7 MHz κλπ κλπ.
Εαν θελεις συννενοησου με τον Στελιο και ελατε παρεα να σας το δειξω γιατι εγω δυστυχως δεν εχω χρονο να ασχοληθω προσωπικα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.