Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,925
127.0.0.1
Εμ; Τι να κάνουμε; Είναι All time classic. :p
Ποιός ο βέλτιστος λόγος τιμής σε Ενισχυτή - Ηχεία - Πηγή - Καλώδια, όταν όμως μιλάμε για μία μόνο πηγή (CD π.χ.);
Επειδή αυτός ο λόγος παίζει συνέχεια ανάλογα με το ύψος τιμής γιατί άλλο είναι να μιλάς για 1000 , άλλο για 100.000, ποιός θα ήταν ο λόγος όταν ο ενισχυτής κοστίζει γύρω στα 3.000 ;
Προσωπικά το βλέπω κάτι σαν
Ενισχυτής 3.000 (σε αυτό έχω καταλήξει είπαμε)
Ηχεία 3000 - 4000
Πηγή 1500 - 2000
Καλώδια Interconnect 500 - 1000

Η αγορά θα γίνει όπως έχω ξαναπεί μετά την έκθεση High End, έτσι για να μας φύγει η κάψα...

Τις ιδέες σας παρακαλώ;

Κι άλλη μιά ερώτηση απο τις...ίδιες.Σε τι χώρο;

Ποιές είναι οι προτεραιότητές σου(που δίνεις βάρος στον ήχο που αναπαράγεται,σε ποιά χαρακτηριστικά) ακούγοντας μουσική;

Mία λίγο διαφορετική κατανομή του budget που θα έκανα εγώ.

Ενισχυτής 3.000 (εφόσον έχετε καταλήξει)
Ηχεία 5000
Πηγή 1200 (Cambridge 840C)
Καλώδια Interconnect 400-500 (Kimber 8TC για ηχεία, interconnect Belden)

@Διονύση
Ο χώρος είναι περίπου στα 20 τετραγωνικά αλλά ακούω μουσική σιγά.
Κυρίως με ενδιαφέρει η ανάλυση και η ατμοσφαιρικότητα, δεύτερη η απόκριση συχνοτήτων και ο τσαμπουκάς. :)
Ο ενισχυτής που έχω καταλήξει είναι ο Copland CT405 και παίζει στα 3.100 .

@KostasF
Καλώδια ηχείων έχω, τα Audioquest Indigo και δεν σκέφτομαι να τα αλλάξω, οπότε το budget θα πάει μόνο για Interconnect. :)
Σκεφτόμουν για τα Zu Druid σαν ηχεία μιας και είναι ευαίσθητα και φτιαγμένα για λαμπάτους.
Βέβαια...
1) Ο Copland δεν φαίνεται να μασάει στα μεσαίας ευαισθησίας ηχεία, αλλά φυσικά 2 x 50 Watt δεν μπορούν να οδηγήσουν και Martin Logan! :p

2) Τα Zu Druid παίζουν κάπου στα 3.000 και από την ως τώρα πείρα μου θα πήγαινα στα 5-6.000 ευρώ αν το σκεφτόμουν με απλά μαθηματικά και με την πείρα που έχω στα πιό φτηνά σύνολα.

Tον συγκεκριμένο ενισχυτή δεν τον έχω ακούσει,αλλά η Copland είναι μιά εταιρεία,που πάντα εκτιμούσα ιδιαίτερα.Το ίδιο δεν έχω ακούσει και το ομόσταβλο cdp 823,το οποίο όμως έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές.Μάλλον θα δέσει,περισσότερο το γλυκό μ' αυτό.Βέβαια και το 840C παρουσιάζεται σαν μιά πολύ καλή ευκαιρία στα χρήματά του,αλλά επίσης δεν έχω προσωπική άποψη για το πώς παίζει.

Απο ηχεία,κάτι σε βάσης απο ATC,PROAC,SONUS FABER νομίζω ότι είναι καλές επιλογές για το χώρο σου.

Γενικότερα, η πρόταση μου είναι να βρεις ένα ηχείο στα 5-6 χιλιάρικα (αν γίνεται - η βασική ιδέα είναι να δώσεις το 50+ % του budget στα ηχεία) το οποίο να ταιριάζει στο χώρο σου και στα γούστα σου και γύρω απο αυτό να φτιάξεις ένα σύστημα με την κατανομή του budget στις υπόλοιπες μηχανές περίπου όπως την έγραψα παραπάνω.

Φυσικά in my humble opinion και μόνο.

Εμ; Τι να κάνουμε; Είναι All time classic. :p
Ποιός ο βέλτιστος λόγος τιμής σε Ενισχυτή - Ηχεία - Πηγή - Καλώδια, όταν όμως μιλάμε για μία μόνο πηγή (CD π.χ.);
Επειδή αυτός ο λόγος παίζει συνέχεια ανάλογα με το ύψος τιμής γιατί άλλο είναι να μιλάς για 1000 , άλλο για 100.000, ποιός θα ήταν ο λόγος όταν ο ενισχυτής κοστίζει γύρω στα 3.000 ;
Προσωπικά το βλέπω κάτι σαν
Ενισχυτής 3.000 (σε αυτό έχω καταλήξει είπαμε)
Ηχεία 3000 - 4000
Πηγή 1500 - 2000
Καλώδια Interconnect 500 - 1000

Η αγορά θα γίνει όπως έχω ξαναπεί μετά την έκθεση High End, έτσι για να μας φύγει η κάψα...

Τις ιδέες σας παρακαλώ;

γεια σας και απο μενα.

μια αγορα που αξιζει να ψαξεις, αν ο χωρος σου ειναι νορμαλ χωρις να υπαρχει σκρινιο ή τηλεοραση αναμεσα και πισω απο τα ηχεια ειναι κατι σε ποιο καθαρο.
set και ευκολο ηχειο οπως τα cain για παραδειγμα. αλλα θα στερηθεις το βαθυ χαμηλο.
ομως, αν τα καινουρια της ακουαριους τα gemme κατεβαινουν πραγματικα εκει που λενε, ριξε μια ματια!

αν ομως ο χωρος σου δεν ειναι και τοσο καλος, δες τον κινεζο π-π με τις 300Β που φερνει ο music lover (εχει και καλο μπασο μαζι με την 300Β), ή τον ιταλικο armonia του music machine.

σε ηχειο παιζει και το δεκαιντσο ομοκεντρικο της tannoy σε αυτα τα χρηματα. που λογικα θα ειναι μια χρυση τομη!

θα σου συνιστουσα να αποφυγεις το zu. ειναι ηχειο-μαχαιρι και προυποθετει set!
και φυσικα προυποθετει και αριστο χωρο.

αφου καταληξεις σε ενισχυτη+ηχεια, μετα ψαχνεις και το θεμα πηγη.

απο καλωδια εξαιρετικα για τη τιμη τους τις πριμαλουνα(αντιγραφουν τον αιχμαν). τελος αλλα εχει τη σημασια του τα αντικραδασμικα ηχειων και συσκευων.

καλο ψαξιμο :operator:

Re: Απάντηση: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

Απο ηχεία,κάτι σε βάσης απο ATC,PROAC,SONUS FABER νομίζω ότι είναι καλές επιλογές για το χώρο σου.

Βάσης; :(
Και που θα πάει το χαμηλό; Οεο; :(

Φυσικά in my humble opinion και μόνο.

This is exactly what I ask. :)

μια αγορα που αξιζει να ψαξεις, αν ο χωρος σου ειναι νορμαλ χωρις να υπαρχει σκρινιο ή τηλεοραση αναμεσα και πισω απο τα ηχεια ειναι κατι σε ποιο καθαρο.
set και ευκολο ηχειο οπως τα cain για παραδειγμα. αλλα θα στερηθεις το βαθυ χαμηλο.

Βασικά μου αρέσει το βαθύ χαμηλό, και ο Copland το έχει. Για αυτό και κατέληξα σε αυτόν. :)
Επείσης τα ηχεία θα μπούν σε έναν χώρο όπου πίσω τους έχει σύνθετο με τηλεόραση. :(

ομως, αν τα καινουρια της ακουαριους τα gemme κατεβαινουν πραγματικα εκει που λενε, ριξε μια ματια!

αν ομως ο χωρος σου δεν ειναι και τοσο καλος, δες τον κινεζο π-π με τις 300Β που φερνει ο music lover (εχει και καλο μπασο μαζι με την 300Β), ή τον ιταλικο armonia του music machine.

σε ηχειο παιζει και το δεκαιντσο ομοκεντρικο της tannoy σε αυτα τα χρηματα. που λογικα θα ειναι μια χρυση τομη!

Κάποια ιδέα για το που μπορώ να τα ακούσω όλα αυτά με τον Copland? :)

θα σου συνιστουσα να αποφυγεις το zu. ειναι ηχειο-μαχαιρι και προυποθετει set!
και φυσικα προυποθετει και αριστο χωρο.

Μη μου τα χαλάτε τώρα... Πάνω που βρήκα δεκάιντσο που μπαίνει στο χώρο μου...
Άλλο βασικό είναι το πλάτος της μπάφλας που δεν μπορεί να είναι πάνω από 40 cm. :(

αφου καταληξεις σε ενισχυτη+ηχεια, μετα ψαχνεις και το θεμα πηγη.

απο καλωδια εξαιρετικα για τη τιμη τους τις πριμαλουνα(αντιγραφουν τον αιχμαν). τελος αλλα εχει τη σημασια του τα αντικραδασμικα ηχειων και συσκευων.

καλο ψαξιμο :operator:

Θα πάω μία βόλτα να ακούσω πολλά μέχρι την έκθεση, οπότε να ζαλίσω συγκεκριμένα περίπτερα.

Από την άλλη, δεν έχω την εμπειρία να κρίνω συστήματα αυτών των χρημάτων και πολλά πράγματα μου ακούγονται καλά από τη στιγμή που παίζω σε αυτή την τιμή.

Εγώ έχω τον υβριδικό Copland και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Έχω ακούσει και τον λαμπάτο και μου άρεσε επίσης.

Ρε φιλαράκ, τόσο καιρό δε διαβάζεις τι γράφουμε ναουμε?

Πρώτα διαλέγουμε ηχείο και μετά ενισχυτή για να τα οδηγεί.

Εφόσον κατέληξες σε...ενισχυτή πριν το ηχείο, πάρε και το ηχείο με το οποίο άκουσες τον ενισχυτή.

Οπότε μένουν τα υπόλοιπα να σου προτείνουμε...

Και για αυτά που λες για ηχείο βάσης και μπάσο κράτα και μικρό καλάθι...
Ιδίως σε 20 τετραγωνικά αν ακούσεις σωστά στημένο ηχειάκι βάσης μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα... Κανα ATC ας ούμε.
Σε τέτοιο χώρο έχω ένα ζευγαράκι Vienna Acoustics Haydn και το μόνο που δε μου λείπει είναι το μπάσο... Μάλιστα αν δεν τα στήσω σωστά έχω ενοχλητικότατα μπουμαρίσματα...

γκρήτινγκς

Δύο Ηχεία 50% και άνω
Καλώδια 10%
Ενισχυτής, πηγή και rack 40%

Για παράδειγμα, ένα ισορροπημένο σύστημα 10.000 ευρώ:

Ηχεία 5.000 ευρώ
Καλώδια 1000 ευρώ
Ενισχυτής 1500 ευρώ
Πηγή 1500 ευρώ
Rack 1000 ευρώ

Απάντηση: Re: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

2) Τα Zu Druid παίζουν κάπου στα 3.000 και από την ως τώρα πείρα μου θα πήγαινα στα 5-6.000 ευρώ αν το σκεφτόμουν με απλά μαθηματικά και με την πείρα που έχω στα πιό φτηνά σύνολα.

Αν έχεις σκοπό να πας σε Zu (ή Cain που πρότεινε κάποιος άλλος φίλος) τότε πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ακούσεις προηγουμένως και τα Spicom.

http://www.spicom.gr/display.php?lang=EL&model=TYPE 40K

Oπως τα άκουσα πέρσυ στην Hi-End έκθεση ήταν κλάσεις ανώτερα από τα Zu και Cain (κατά γενική ομολογία)

Ρε φιλαράκ, τόσο καιρό δε διαβάζεις τι γράφουμε ναουμε?

Πρώτα διαλέγουμε ηχείο και μετά ενισχυτή για να τα οδηγεί.

Τι να κάνω και εγώ ο άμοιρος που έπεσα στον έρωτά του; :flipout:

Εφόσον κατέληξες σε...ενισχυτή πριν το ηχείο, πάρε και το ηχείο με το οποίο άκουσες τον ενισχυτή.

Οπότε μένουν τα υπόλοιπα να σου προτείνουμε...

Και για αυτά που λες για ηχείο βάσης και μπάσο κράτα και μικρό καλάθι...
Ιδίως σε 20 τετραγωνικά αν ακούσεις σωστά στημένο ηχειάκι βάσης μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα... Κανα ATC ας ούμε.

Έχω ακούσει καλά λόγια για το ATC SCM40...
Η ATC όμως δεν είναι εταιρία που αγαπάει ιδιαίτερα τους λαμπάτους. Am I wrong?
Όσο για τα 20 τετραγωνικά, όπως είπα είναι ο ενεργός χώρος μου. Το σαλόνι μου είναι κοντά στα 50 τετραγωνικά.

Σε τέτοιο χώρο έχω ένα ζευγαράκι Vienna Acoustics Haydn και το μόνο που δε μου λείπει είναι το μπάσο... Μάλιστα αν δεν τα στήσω σωστά έχω ενοχλητικότατα μπουμαρίσματα...

γκρήτινγκς

Έτσι που το βλέπω θα αγοράσω το στερεοφωνικό μου σε δόσεις...
Τον ενισχυτή τώρα, την πηγή σε 1-2 μήνες, τα ηχεία τα Χριστούγεννα... :p
Οπότε με βλέπω να σκάω μύτη με βανάκι στα μαγαζιά. :flipout:

Και για να μη παρεξηγηθώ τα copland τα έχω πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου.
Έχω και νωπό άκουσμα (χθεσινό) από προ-τελικό copland στον Μήτσο τον atofio και μου άρεσε πολύ-πολύ.

Btw...
Πως σου φάνηκε σαν οδήγηση; Δηλαδή θα πρέπει να πάω για "λαμπάτο" ηχείο ή οδηγεί ότι ηχείο του βάλεις; :p

Re: Απάντηση: Re: Άντε πάλι η ίδια ερώτηση...

τότε πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ακούσεις προηγουμένως και τα Spicom.
Κλάσεις ανώτερα δεν νομίζω, αλλά τα 40 είναι καλά. Και τα Κ με τα κεραμικά και τα απλά με τα χάρτινα μεγάφωνα. Και έχουν 100dB ευαισθησία! Μα τα βλέπω καλύτερο ταίρι για single-end κι όχι για push-pull.

φιλε τζιμ, οσμιζομαι οτι θα γινει πατατα!:music-smiley-005::flipout::flipout:

αν δεν εχεις χωρο στα πλαινα (ειπες για 40 ποντους) και πας να χωσεις εκει μεσα ηχειο τοτε τραβα για ψαρεμα καλυτερα!
:twoguns:
οτι ηχειο και να παρεις δεν θα παιξει .
σε αυτη τη φαση ειναι πολυ καλυτερα να παρεις ηχειο βασης που θα το βαλεις να παιξει χωρις να ζοριζεται ο χωρος.
ακομα και πανω απο το σκρηνιο να βαλεις ηχεια βασης , θα ακουσεις πολυ καλυτερα απο το να βαλεις το zu αναμεσα σε τοιχο και σκρινιο!
θα κλαις τα λεφτα σου!:music-smiley-005:

η εμπειρια μου αυτα μου εχει δειξει.
ποσο μαλλον που πας να παιξεις με ενα ηχειο τοσο λεπτεπιλεπτο και ακραιο οπως ειναι (λογικα) το zu!

ακομα και καρμα να βαλεις εκει που υποθετω οτι θες να τα βαλεις θα ακουσεις σκ@τα!

θα συμφωνησω με ενα συναδελφο οτι τα βασης δεν στερουνται απαραιτητα μπασου, αλλα ο ογκος τους δεν θα ζορισει το χωρο.
και τα 20 τμ δεν ειναι πολλα. (απο την αποψη οτι ετσι και αλλιως δεν θα ακουσεις hiend μεσα σε αυτο το χωρο)

στο hifi μετρανε τα μηχανηματα πρωτα και μετα ο χωρος
στο hiend μετρα ο χωρος (μακραν) πρωτα και μετα τα μηχανηματα:idea:

Last edited:
Αυτό για τον χώρο δεν το είχα προσέξει. Για μέσης ευαισθησία θα σου έλεγα να δεις και τα μικρά Vandersteen που έχουν εξαιρετική ωμική συμπεριφορά, αλλά θέλουν 1 μέτρο από τους πλαϊνούς τοίχους. Οι κόρνες έχουν πιο στενή εκπομπή οπότε ίσως να μπουν καλύτερα στη γωνία.

Σε ηχείο βάσης, μια και που πέρασες από τον Ορφέα για τον Copland, δεν πώς τα πάει με τα Triangle. Έχουν πολύ καλή ευαισθησία, αλλά η εμπέδησή τους γενικά θέλει βαρβάτο ενισχυτή... Αν είχες τον υβριδικό θα ήσουν εντάξει, αλλά με τον λαμπάτο θέλει προσοχή.

Καράμπα!
Την επιλογή ηχεία βάσης + Subwoofer της ίδιας εταιρίας για να δέσει το γλυκό να την έχω στα υπ'όψιν;
Τα μικρά Sonus Faber (Concertino αν θυμάμαι καλά; ) μου άρεσαν αρκετά αλλά δεν νομίζω να γεμίσουν τον χώρο μου...
Μου φαίνεται θα χρειαστώ κάποιον να με πάρει από το χεράκι και να κόβουμε βόλτες στην Αθήνα... :(

το σαμπ δεν εχει και τοσο σημασια να ειναι ιδιας μαρκας με τα ηχεια.
θα ελεγα οτι δεν εχει καμια σημασια.
πολυ περισσοτερη σημασια εχει το να εχει οδηγηση απο τα καλωδια των ηχειων οπου ετσι θα αποκοπτει συχνοτητες απο τα ηχεια δινοντας τις υπολοιπες σε αυτα.

ειναι καλη λυση αλλα θελει ψαξιμο πολυ! και οταν μιλαμε για χαιεντ μιλαμε για σαμπ ΑΚΡΙΒΟ!

για παραδειγμα εγω εχω και ενα εξακαναλο που παιζει με ενα διπλο οκταιντσο σαμπ της γιαμαχα.
εχω ψαξει και τη θεση του και στις ταινιες αλλα και (λιγοτερο) στη μουσικη δενει με τα tannoy fussion.

αλλα οταν το εβαλα να παιξει με το set-fullrange δεν μπορουσες να ακουσεις τιποτα αλλο απο ενα βρωμικο μπερδεμενο μπουμπουνητο!
ουτε για μισο λεπτο δεν μπορεις να ακουσεις ετσι.

και αυτο γιατι το set-f/r ειναι ετη φωτος μπροστα σε καθαροτητα και χρονισμο.

για μενα το καλυτερο που εχεις να κανεις αν η γνωμη μου (απο αυτα που μας ειπες ) για το χωρο ειναι σωστη, να αγορασεις 2 ηχεια βασης που θα τα βαλεις στη πανω πλευρα του σκρινιου! μονο να προσεξεις η οπη να ειναι μπροστα. ακομα και ετσι θα ακουσεις πολυ καλυτερα απο το να χωσεις αυτα εστω τα ηχεια μεταξυ σκρινιου και πλαινου τοιχου.
σκεψου το...