Αντικατάσταση Τελεστικού

21 June 2006
303
Σκέφτομαι να το επιχειρήσω. Η πλακέτα είναι διπλής όψης .
Μπορεί κάποιος να μου δώσει οδηγίες για το πώς αφαιρούμε τον παλιό,
και πως τοποθετούμε τον καινούργιο;

Αφαίρεση του παλιού.

Αν δεν σ ενδιαφέρει να τον κρατήσεις ανέπαφο, κόβεις τα πόδια μ ένα μικρό κοφτάκι και τα αφαιρείς ένα ένα.

Αν θες να τον κρατήσεις, με τρόμπα αφαιρείς όσο περισσότερη κόλληση μπορείς και ζεσταίνοντας τα πόδια κάθε πλευράς ξεχωριστά προσπαθείς να την ανασηκώσεις. Το επαναλαμβάνεις για λίγο σε κάθε πλευρά μέχρι να τον βγάλεις.

Για την τοποθέτηση του καινούργιου.

Καλύτερα να βάλεις μια βάση καλής ποιότητας. Ετσι θα μπορείς να δοκιμάσεις διάφορους που είναι συμβατοί.

dip8-socket.jpg

Επίσης μεγάλη προσοχή στα ρεύματα του τελεστικού! Αν είναι 12ν όλα οκ, αλλά αν είναι στα 18ν ή 15ν τότε πρέπει να προσέξεις και τον αντικαταστάτη!

picture.php
[/IMG]http://www.avclub.gr/forum/picture.php?albumid=29&pictureid=218http://www.avclub.gr/forum/picture.php?albumid=29&pictureid=217http://www.avclub.gr/forum/picture.php?albumid=29&pictureid=216

Επισυνάπτω φωτογραφίες της πλακέτας όπου φαίνεται και η ζημιά που έκανα,
(Αν δεν επισκευάζεται μάλλον θα βρω άλλη πλακέτα),
Και πείτε μου αν γίνεται πως θα επισυνάψω σε μορφή PDF το σχέδιότης.

Πρόκειται για τον Μπερυ Τ1953 ,του οποιόυ κάνω την ρύθμιση του Volume ,αντικαθιστώντας τα δύο μονοφωνικά ποτ των 50Κ με ένα στερεοφονικό 10Κ, και γεφυρώνοντας τις αντιστάσεις που φαίνονται στη φοτο.
Οι τελεστικοί που χρησιμοποιεί είναι οι V4580M όπως διαβάζω εγώ. Ομως σε κάποιο site τους ονομάζει NJM 4580 και τους αντικαθιστούν με Burr Brown OPA 2228, εξεραιτικά απατελέσματα όπως ισχυρίζονται.

Αν μπορείται μου προτείνετε και σείς καποιον συμβατό τελεστικό.Το ζητούμενο είναι η έκταση και ο έλεγχος των χαμηλών συχνοτήτων, χωρις συμβιβασμούς στην ποιότητα του υπόλοιπου φάσματος.

Και πείτε μου αν γίνεται πως θα επισυνάψω σε μορφή PDF το σχέδιότης.

Με τον ίδιο τρόπο που ανεβάζει και images, αντί για ‛post quick reply’, ‛go advanced’ και από το κουμπάκι με το συνδετήρα.
Εκτός και εάν είναι μεγάλου μεγέθους, που θα δυσκολευτείς να του κάνεις δίαιτα. Εάν το pdf δεν υπάρχει στο internet για Link, και δε τα καταφέρνεις με τη δίαιτα, στείλε μου pm για να δούμε εάν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.:operator:

Οι opa2134 είναι νομίζω οι καλύτεροι που μπορείς να βάλεις.
Ίσως και κάποιοι της national αλλά οι απόψεις διίστανται. Άρα βουρ για 2134 που τους βρίσκεις και είναι εγγυημένα καλοί. Όσο για την πλακέτα πάρε ένα βουρτσάκι από υαλονήματα και καθάρισε το βερνίκι από την γύρο περιοχή. Μετά με πηνιόσυρμα 0.2-0.3 mm απεκατέστησε τις πίστες. Απλό και σίγουρο απλά απαιτεί μια στοιχειώδη υπομονή και εμπειρία με το κολυτήρι.

Μπορείς βέβαια να βάλεις και τον αγωγό απο κάποιο πολύκλωνο καλώδιο αρκεί να είναι αρκετά λεπτός για να μην σε παιδέψει.

Να το ανοίξεις στο Photoshot και να μετατρέψεις σε jpg την σελίδα/σελίδες που σ ενδιαφέρουν ...

Ή στη χειρότερη και με printscreen κάθε σελίδας.
(διαφορετικά σου στέλνω και το Mail μου για να δοκιμάσω και εγώ)

screen captures :operator:

Attachments

• b1.jpg
    b1.jpg
    66.8 KB · Views: 49
  • b2.jpg
    b2.jpg
    92.7 KB · Views: 36
  • b3.jpg
    b3.jpg
    101.2 KB · Views: 34
screen captures :operator:

Ευχαριστώ για την Βοήθεια.(αν μπορούσες να κάνεις το ίδιο και για το κανάλι 1;...)
:smile1:
Τώρα..Ο μηδενισμ'ος του Volume στον Τ1953 γίνεται απλά γεφυρώνοντας τις αντιστάσεις R164 for channel 1 & R171 for channel 2.
Εγω αντικατέστησα και τα δύο ποτ VR4A 50KG & VR5A 50KG, με ένα
ALPS blue velvet motorized 10K στερεοφωνικό ,επειδή το είχα...
Το αποτέλεσμα είναι ο μηδενισμός της στάθμης με το ποτ τέρμα αριστερά,
(ακούγεται μόνο το σήμα στο επίπεδο του χιςςς της λειτουργίας του προ,
με το αυτί κολλημένο στο ηχείο),
και λόγω της μικρότερης τιμής του ποτ( 10Κ αντί 47Κ) των μαμίσιων, έχω πιο σωστή στάθμη, γιατι με τα μαμίσια ποτ άνοιγε πολύ απότομα η ένταση και οδηγούταν και σε υψηλότερα επίπεδα.

Τώρα για το χιςς μπορώ να κάνω κάτι;
φταίει το τροφοδοτικό , οι τελεστικοί, το τμήμα λυχνιών ή κάτι άλλο;
Να σημειωθεί ότι ακούγεται με το αυτί κολλημένο στο ηχείο, σχερδόν σε όλη τη διαδρομή του ποτ, και δυναμώνει απότομα μόνο λιγο πριν το τέλος της διαδρομής του, όπου ακούγεται και βόμβος.

Ευχαριστώ για την Βοήθεια.(αν μπορούσες να κάνεις το ίδιο και για το κανάλι 1;...)
:smile1:

Έγινε.

(δοκίμασε το και μόνος σου, ανοίγεις το αρχείο και εκεί που το κοιτάς πατάς το Print Screen στο πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια κάνεις paste στο paint, και save as jpg.)

Καλημέρα!

Attachments

• t1953 ch1.JPG
    t1953 ch1.JPG
    83.8 KB · Views: 16
στις φωτό φαίνονται soic-8 τελεστικοι. Για να μπεί dip-8 βάση δεν θα χρειαστεί 8 pin dip to soic adapter ?

Η δικήμου προσπάθεια να ξεκολήσω εναν τελεστικό απέτυχε ,και κατέστρεψα την πλακλετα, οπότε μάλλον παραιτούμαι απο την αντικατάσταση.
Τωρα αντικατέστησα την πλακέτα, έκανα την μετατροπή που αναφέρω παραπάνω για τηνρύθμιση της έντασης, καιπροσπαθώ να κάνω τον προ εντελώς ήσυχο (αν γίνεται )σε πρώτη φάση.καμμιά ιδέα γι αυτό;´...

Μετά και επειδή έχω δύο τροφοδοτικά στα χέρια μου ,σκέφτομαι να τα παραλληλήσω.Λέτε αυτό να έχει θετική επίδραση;..

Η δικήμου προσπάθεια να ξεκολήσω εναν τελεστικό απέτυχε ,και κατέστρεψα την πλακλετα, οπότε μάλλον παραιτούμαι απο την αντικατάσταση.

να μια απορία που έχω. Στα DIP ρουφάμε την κόλληση με μια τρομπίτσα και ελευθερωνουμε το κάθε ποδαράκι χωρίς να ζεσταθεί ιδιαίτερα.

27444.jpg

στα επιφανείας, παίζει η ίδια μέθοδος?

Όχι εκεί θέλει φαρδιά μύτη και ζεσταίνουμε ταυτόχρονα και όσο ποιο γρήγορα μπορούμε όλα τα πόδια ώστε να τραβήξουμε με το άλλο χέρι και μια προσελα το ολοκληρωμένο όταν το δούμε και πλέει.
Βέβαια το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τα dip.

.