Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Eμενα παντως η ομοιοπαθητικη με εχει βοηθησει παρα πολυ στο συγκεκριμενο θεμα...
Σχεδον εξαλειφθηκε αν τηρω την αγωγη .

Eμενα παντως η ομοιοπαθητικη με εχει βοηθησει παρα πολυ στο συγκεκριμενο θεμα...

Εισαι πολυ τυχερος φιλε μου
Εγω εχω καθηστερησει να φτασω σε ικανοποιητικα επιπεδα

Απάντηση: Re: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Τι συμπτώματα είχες?

Εμένα βουίζει το δεξί μου αυτί όλη νύχτα.

Τα ακουογράμματα είναι πεντακάθαρα καθώς και η συμπεριφορά του τυμπάνου και ο τελευταίος γιατρός που πήγα είπε οτι μάλλον οφείλεται σε α.ρ.

Η πρώτη θεραπεία βέβαια δεν απέδωσε καρπούς και απο αύριο αλλάζω φάρμακα.

Αν δεν αποδώσει και ατό θα αλλάξω γιατρό!!!!!

Συμπτωματα με βουισμα αυτιων δεν ειχα ποτε. Ειχα ομως δακρυσμα, φταρνισματα κατα ριπας και το σημαντικοτερο βουλωμα της μυτης και αδυναμια αναπνοης απο εκει.
Σαν τον χανο ειμουν συνεχεια με το στομα ανοιχτο.. Απο Μαρτιο μεχρι και τον Ιουνιο ...
Ασθαματικος κανονικα...
Ειχα δε δοκιμασει ΟΛΕΣ τις αγωγες της κλασικης ιατρικης. Καμια βοηθεια.....

Μα σε καποιον ομοιπαθητικο για τον οποιον εχεις ακουσει καλα λογια. Απο στομα σε στομα πανε αυτα.
Παντως δεν ειναι βεβαιο οτι επειδη βοηθησε εμενα η ομοιοπαθητικη θα βοηθησει και εσενα.
Και σε εμενα αφησε αλλα θεματα ανεπιλυτα.

Re: Απάντηση: Αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας με Ομοιοπαθητική

Για να δούμε τι θα κάνει η σύγχρονη ιατρική και βλέπουμε.......

Θα πρεπει να εχεις υποψι σου οτι οι κλασικες θεραπειες με
χημικα φαρμακα (συμφωνη γνωμη ολων των θεραπευτων
εναλακτικης ιατρικης) εκτος του οτι δεν μεθοδευουν θεραπεια,
προκαλουν πολλες ανεπιθυμιτες παρενεργειες και μια απο αυτες ειναι η
σταθεροποιηση ή χειροτερευση των οποιων συμπτωματων

Ευχομαι καλη πορεια

Δεν ξέρω ρε παιδιά.

Όλοι εικάζουν.

Αν πάω σε γιατρό του ΙΚΑ μου καλύπτει αξονική-μαγνητική για να σιγουρευτώ?

Θα πρεπει να εχεις υποψι σου οτι οι κλασικες θεραπειες με
χημικα φαρμακα (συμφωνη γνωμη ολων των θεραπευτων
εναλακτικης ιατρικης) εκτος του οτι δεν μεθοδευουν θεραπεια,
προκαλουν πολλες ανεπιθυμιτες παρενεργειες και μια απο αυτες ειναι η
σταθεροποιηση ή χειροτερευση των οποιων συμπτωματων

Ευχομαι καλη πορεια

Κάτι τέτοιοι αφορισμοί με κάνουν να έχω τις επιφυλάξεις μου για τους "εναλλακτικούς". Μου φαίνεται πως όσο δογματικοί είναι οι κλασικοί, που απορρίπτουν οι περισσότεροι τις άλλου τύπου προσεγγίσεις, άλλο τόσο είναι και οι έτεροι, με αφορισμούς όπως ο παραπάνω, ενώ δεν θα έπρεπε, καθώς η όλη ιδέα της εναλλακτικής ιατρικής προέρχεται από την αμφισβήτηση των κλασικών μεθόδων, άρα εξ ορισμού προϋποθέται ένα ανοικτό μυαλό και αποκλείει τα δόγματα.
Τέτοια δόγματα νομίζω προέρχονται περισσότερο από μια φιλοσοφική θεώρηση (που απορρίπτει πχ τα χημικά παρασκευάσματα ως εξ ορισμού αφύσικα) και λιγότερο από τη συστηματική παρατήρηση και το πείραμα. Άρα είναι περισσότερο φυσική φιλοσοφία και λιγότερο επιστήμη.
Έτερον εκάτερον ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα η εναλλακτική ιατρική. Εγώ εδώ μιλάω αποκλειστικά για τους δογματισμούς που και αυτή φαίνεται πως έχει.

Κάτι τέτοιοι αφορισμοί με κάνουν να έχω τις επιφυλάξεις μου για τους "εναλλακτικούς". Μου φαίνεται πως όσο δογματικοί είναι οι κλασικοί, που απορρίπτουν οι περισσότεροι τις άλλου τύπου προσεγγίσεις, άλλο τόσο είναι και οι έτεροι, με αφορισμούς όπως ο παραπάνω, ενώ δεν θα έπρεπε, καθώς η όλη ιδέα της εναλλακτικής ιατρικής προέρχεται από την αμφισβήτηση των κλασικών μεθόδων, άρα εξ ορισμού προϋποθέται ένα ανοικτό μυαλό και αποκλείει τα δόγματα.
Τέτοια δόγματα νομίζω προέρχονται περισσότερο από μια φιλοσοφική θεώρηση (που απορρίπτει πχ τα χημικά παρασκευάσματα ως εξ ορισμού αφύσικα) και λιγότερο από τη συστηματική παρατήρηση και το πείραμα. Άρα είναι περισσότερο φυσική φιλοσοφία και λιγότερο επιστήμη.
Έτερον εκάτερον ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα η εναλλακτική ιατρική. Εγώ εδώ μιλάω αποκλειστικά για τους δογματισμούς που και αυτή φαίνεται πως έχει.

Θα μπορουσαμε να πουμε παρα πολλα για τα παραπανω αλλα θα σταθω
σε καποια σημαντικα

Η εκδηλωση συμπτωματων σε ενα οργανισμο ειναι ενδειξη βιοχημικης
ανισορροπιας και ο θεραπευτης της εναλακτικης ιατρικης θα αναζητησει
τις αιτιες που δημιουργησαν αυτα τα συμπτωματα και θα προτεινει
μια συγκεκριμενη θεραπεια για τον συγκεκριμενο ασθενη που θα εχει
ολιστικη προσεγγιση (Προσεκτικη διατροφη, ξεκουραση, φυσικα συμπληρωματα διατροφης κτλ.)

Απο την αλλη η εκδηλωση συμπτωματων στην κλασικη ιατρικη αντιμετωπιζεται ως
κατι επιφανειακο και η προσεγγιση της θεραπειας εχει να κανει με την
εξαφανιση του προβληματος με την χορηγηση ισχυρων φαρμακων

Στην περιπτωση μας η καταροη, στην εναλακτικη ιατρικη θεωρειται
επιθυμιτη, διοτι απομακρυνει τοξινες απο τον οργανισμο και ειναι
μια σοβαρη ενδειξη να κανουμε μια προσεκτικη διατροφη χωρις τοξινες
η οποια θα οδηγησει σε σταδιακη υποχωρηση του συμπτωματος
(πιθανοτατα σε συνδιασμο με αλλες εναλακτικες θεραπειες)

Η καταροη στην κλασικη ιατρικη θεωρειται καθαρα ασθενικο συμπτωμα
και με την χορηγηση ισχυρων φαρμακων καταπιεζει το συμπτωμα και οδηγει τον οργανισμο
να κρατησει τις ανεπιθυμιτες τοξινες, διαδικασια η οποια θα εχει μονο
αρνητικες συνεπειες στον οργανισμο

Τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής είναι πλήρως ακίνδυνα καθώς συνήθως πρόκειται για καθαρό νεράκι. Δεν χάνετε κάτι να τα δοκιμάσετε.

Τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής είναι πλήρως ακίνδυνα καθώς συνήθως πρόκειται για καθαρό νεράκι. Δεν χάνετε κάτι να τα δοκιμάσετε.

Θα ηθελα να επισημανω οτι η μεθοδευμενη δοκιμη και απο
καταλληλο ομοιοπαθητικο θεραπευτη εχει νοημα

Αν αμφιβάλετε για την αξία της ομοιοπαθητικής θεραπείας, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να διαβάσετε (στα Αγγλικά) και να διαμορφώσετε την προσωπική σας άποψη.

Δώστε βάση στις ρίζες της θεραπείας, την εποχή που αναπτύχθηκε και όσα γράφονται περί των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy

http://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_Hahnemann

Εγώ δοκίμασα την ομοιοπαθητική έχει 20 χρόνια..... είχα σχεδόν όλο το πακέτο από ανοιξιάτικες αλλεργίες. η κλασική ιατρική το μόνο που έκανε ήταν να μου δίνει κορτιζόνες και αντισταμινικά..
Τα αποτελέσματα ήταν τέλια, ακόμα και σε μικροπροβλήματα που είχα, π.χ. μάτωναν τα ούλα μου, ξεφλούδιζαν τα νύχια μου....
Για 2 1/2 χρόνια που ακολουθούσα πιστά τις οδηγίες δεν είχα καν γριπωθεί.
Τώρα πια παίρνω τα χαπάκια μόνο όταν έχω κάποιο απο τα προβλήματα, δηλαδή μια στα 3 χρόνια, εκτός από ένα που πίνω άνοιξη και καλοκαίρι για το βήχα. είναι ένα χάπι το πίνω το πρωί, κόβω το καφέ για 2-3 μέρες και αυτό κάνει την δουλειά του.
Πάντως, μια φίλη μικροβιολόγος που έκανε μάστερ στην Ελβετία, στο νοσοκομείο που ήταν είχε και ομοιοπαθητικούς, και της δώσανε αγωγή για ένα δερματικό πρόβλημα και είχε θεαματικά αποτελέσματα