Απο το DVD στο BD

Nikats

Established Member
9 January 2007
186
Αγ.Παρασκευή
Θα θελα να ρωτήσω το εξης: Μέχρι τώρα, έβλεπα υλικό SD σε player (Pio DV 490), το οποίο έκανε upscaling εως 1080i,σε TV HD ready.
Τώρα λέω να αγοράσω ενα BD player και ερωτώ ποιά θα ειναι η διαφορά (σε SD πάντα σήμα). Τι όφελος θα εχω με το συγκεκριμένο σετ;(ΒD σε 1360*760);

Θα θελα να ρωτήσω το εξης: Μέχρι τώρα, έβλεπα υλικό SD σε player (Pio DV 490), το οποίο έκανε upscaling εως 1080i,σε TV HD ready.
Τώρα λέω να αγοράσω ενα BD player και ερωτώ ποιά θα ειναι η διαφορά (σε SD πάντα σήμα). Τι όφελος θα εχω με το συγκεκριμένο σετ;(ΒD σε 1360*760);

μεγάλη διαφορά. Στο BD θα βλέπεις την μέγιστη ανάλυση της TV σου σε πραγματική ανάλυση και όχι όπως τα dvd με upscaling.

Απάντηση: Re: Απο το DVD στο BD

μεγάλη διαφορά. Στο BD θα βλέπεις την μέγιστη ανάλυση της TV σου σε πραγματική ανάλυση και όχι όπως τα dvd με upscaling.

Αχα! Αρα, υλικό SD απο δίσκο DVD, αναπαράγεται με μεγαλυτερη ανάλυση απο το BDplayer. Συνεπώς το BD player ειναι αυτό που κάνει το upscaling και τις 500-600 γραμμές του DVD τις ανεβάζει στις 1000. Δλδ με το BD player εχω και καλύτερη θέαση DVD.
Τα είπα καλά;

H τηλεόρασή σου με την ανάλυση που δίνεις δεν είναι Full HD. Aυτό σημαίνει πρακτικά, ότι θα παίζεις 720p, ούτε καν 1080i. Άρα στην συγκεκριμένη τηλεόραση δεν θα δεις σε θέμα ανάλυσης τουλάχιστον την παραμικρή διαφορά. Από κει και πέρα, επειδή τα BD player έχουν πολύ καλά κυκλώματα εικόνας, και σίγουρα καλύτερα από το DVD σου , ίσως παρατηρήσεις κάποιες διαφορές σε παραμορφώσεις και χρώμα, αλλά μετά εξαρτάται από πολλές παραμέτρους.

*Υποσημείωση.
Αν σε γενικές γραμμές θέλεις να κάνεις αγορά BD player, κυρίως για DVD, με το σύστημα που έχεις, προσωπικά θα σου έλεγα όχι. Καλύτερα κάνε οικονομία, δώσε την τηλεόρασή σου και πάρε κάποια στιγμή full HD. Στη συνέχεια παίρνεις και BD player.

*Υποσημείωση.
Αν σε γενικές γραμμές θέλεις να κάνεις αγορά BD player, κυρίως για DVD, με το σύστημα που έχεις, προσωπικά θα σου έλεγα όχι. Καλύτερα κάνε οικονομία, δώσε την τηλεόρασή σου και πάρε κάποια στιγμή full HD. Στη συνέχεια παίρνεις και BD player.

Μerci. On the way ειναι η αγορά της 52ZF355 αλλά ας όψεται η ΤτΕ και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Υπολογίζω να πάρω πρώτα το πιο φτηνό απο τα δύο, (Pany BD30) στο 500αρικο και μετά να δώσω το 3000αρο, το οποίο και δεν το έχω (οτι μετρητό εχω στο πορτοφόλι πάει στον...Βασιλόπουλο και τον Σκλαβενίτη πρώτα!!!)
Αλλώστε δεν θέλω να πληρώσω και το Premium μιας νέας στην αγορά τηλεόρασης. Το ΠΑσχα ειναι κοντά. Γι αυτό ρωτάω πρωτα για το BD.

Εννοώ, μην το πάρω, το BD, και απογοητευτώ αμέσως. Καταλαβαίνω πως δεν θα χω το max των δυνατοτήτων του αλλά δες και τη μεγάλη εικόνα: "Koίτα γλυκειά μου τι ωραία δείχνει το καινούργιο μας player. Και που να το δείς στην καινούργια τηλεόραση. Μα δεν είπαμε πως το Πασχα θα πάρουμε καινούργια τηλεόραση;" Με καταλαβαίνεις, πιστεύω....................

Last edited:
Xε χε, απόλυτα.
Έγκρίνω κι επαυξάνω, βάλε και μερικούς φίλους μιλημένους, να έρθουν να δουν ταινία και να αρχίσουν τα επιφωνήματα!

Ενα-δυο παρατηρησεις και διορθωσεις: Καταρχην αν αναφερεσε στη παρακολουθηση dvd τοτε αν το ηδη υπαρχων player που εχεις κανει upscale δε θα καταλαβεις και καποια αξιοσημειοτη διαφορα σε σχεση με ενα br-player.Αν αναφερεσε στη παρακολουθηση br ταινιων τοτε φυσικα και θα δεις διαφορα.Οσον αφορα το θεμα hd-ready να ξερεις οτι δε προκειται να δεις καμια διαφορορα στην εικονα σε σχεση με full-hd ακομα και αν κολλησεις το προσωπο σου πανω στην οθονη!(εννοειται αναφερομαι σε ποιοτικη hd-ready) Και φυσικα μια hd-ready δειxνει 1080i

Συνεπώς η αγορα BDplayer πρέπει να συνδυαστεί με την αγορά της FullHD TV , αλλιώς δεν υπάρχει ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας. Όντως το Pioneer DV 490 κανει upscaling εως 1080i και η διαφορά ειναι αξιοσημείωτη σε σχεση με το παρελθον (CRT τηλεόραση με DVD SONY σειρά Ν 3ετίας). Απλά, περιμένω το κατι παραπάνω απο το BD στην αναπαραγωγή σήματος SD εστω και στην TV που έχω τώρα (Philips 1542 - κακό πάνελ, clouding υπερβολικό, ψοφια αντίθεση, ανυπαρκτο μαυρο κ.λ.π. κ.λπ......είπαμε παει στο σαλόνι να βλέπει ο πιτσιρικάς Cars και Νεmo και η κυρίες Λάκη τις Τρίτες). Να καταχραστώ τον χρόνο σας και να ρωτήσω και το εξής: Το scaling θα το κάνει η τηλεόραση (Τosh ZF355) πλέον ή το player?

Δε νομιζω να αξίζει η αγορα blu-ray player για να παιζεις sd σημα... δε θα δεις καμμια διαφορα σε σχεση με το πλειερ που εχεις τωρα, ειδικα σε τηλεοραση ακομα και σε fullHD tv.

Αν δεν εχεις σκοπο να βλεπεις BR δισκακια, πεταμενα λεφτα τα 500Ε κατα τη γνωμη μου...

Να καταχραστώ τον χρόνο σας και να ρωτήσω και το εξής: Το scaling θα το κάνει η τηλεόραση (Τosh ZF355) πλέον ή το player?

Εαν μιλάμε για BD-player, τότε το scaling θα το κάνει το player, σε απλά DVD.
Στα BD, τότε θα δίνεις ανάλογη έξοδο από το player και η τηλεόρασή σου θα το παίζει αυτούσιο (...σχεδόν...). Εαν αγοράσεις FULL HD TV, τότε βγάλε το σχεδόν, θα το παίζει αυτούσιο από την πηγή, χωρίς να δουλεύει κανένας scaler. Σε γενικές γραμμές πάντα, γιατί στην πράξη δεν είναι πάντα έτσι. Παίζει ρόλο και το BD πώς είναι γραμμένο κ.ά.

Αγαπητέ φίλε,
παρόμοια ερωτήματα απασχολούν και μένα.

Έχω
Panasonic 42 PX70E
Pioneer DV490

Βλέπω διαφορά όταν δίνω από το dvd 576p ή 720p ή 1080i και καλύτερη εικόνα έχω στα 1080i.
Διαβάζω (στο γνωστό topic!) ότι όποιος έχει δώσει στην ΡΧ70 1080p από DV600 είναι πολύ ευχαριστημένος και όποιος 1080p από PS3 είναι ενθουσιασμένος!
Επομένως για να δει κάποιος καλύτερη εικόνα τροφοδοτώντας ανάλυση 1080p δεν είναι απαραίτητο να έχει τηλεόραση full HD και μία καλή HD ready κάνει δουλειά (τουλάχιστον αν είναι 40"+, δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για 32 αλλά "υποθέτω" ότι για να φανεί διαφορά πρέπει να είναι και η τηλεόραση καλή).
Από εκεί και πέρα όταν μιλάμε για upscaling σε dvd, εκτός από τις προδιαγραφές παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα των κυκλωμάτων του μηχανήματος.
Δηλαδή άλλο upscaling θα κάνει και άλλη εικόνα θα δώσει (στο ίδιο δισκάκι dvd) το DV490, άλλη το DV600 άλλη το Oppo 981 και άλλη ένα BD ή το PS3.

Μια καλή ιδέα είναι το PS3, που παίρνει και αναβαθμίσεις, μπορεί να παίξει το ρόλο ενός media (μισο-)senter και βολεύει και τον πιτσιρικά! Πάντως σίγουρα θα παίζει πολύ καλύτερα τα DVD από το DV490!

@ baniko εκείνο το μία καλή HD ready κάνει δουλειά ετσι κι αλλιώς δεν υφίσταται. Ουτε καλή ειναι η 1542, αλλά και θα αλλαχτεί. Οπότε, δεν περιμένω να εχω θεαματική βελτίωση στο υλικό SD που έχω και περιμένω να "φορτώσει" η αγορά με τίτλους BR, όπως έγινε και με τη διαδοχή του VHS από το DVD.
Όπως λέει και η γιαγιά ....."με πορδιές δεν βάφοντ' αυγά"!

P.S. Αν πάρω το PS3 αντι για stand-alone BD player, o πιτσιρικάς θα τριγυρναει ολημερις στο δωμάτιο του μπαμπά. Ακόμα και οταν λείπει ο μπαμπάς μιας και τ´άτιμα μαθαίνουν απίστευτα γρήγορα πως δουλευουν τα μηχανήματα. Απίστευτα γρήγορα!!!!!!

Εαν μιλάμε για BD-player, τότε το scaling θα το κάνει το player, σε απλά DVD.
Στα BD, τότε θα δίνεις ανάλογη έξοδο από το player και η τηλεόρασή σου θα το παίζει αυτούσιο (...σχεδόν...). Εαν αγοράσεις FULL HD TV, τότε βγάλε το σχεδόν, θα το παίζει αυτούσιο από την πηγή, χωρίς να δουλεύει κανένας scaler. Σε γενικές γραμμές πάντα, γιατί στην πράξη δεν είναι πάντα έτσι. Παίζει ρόλο και το BD πώς είναι γραμμένο κ.ά.

Ετσι κι αλλιώς αφου με το καλό την πάρω, θα χρειαστώ τα φώτα σας, ας το κάνουμε τότε, τώρα ειναι...φιλολογική συζήτησh αφού δεν το βλέπεις αυτό που σου λένε.
Tnx any way. 'll C U in the ...right topic!(ΤVs topic)

@ baniko εκείνο το μία καλή HD ready κάνει δουλειά ετσι κι αλλιώς δεν υφίσταται. Ουτε καλή ειναι η 1542, αλλά και θα αλλαχτεί. Οπότε, δεν περιμένω να εχω θεαματική βελτίωση στο υλικό SD που έχω...
... Αν πάρω το PS3 αντι για stand-alone BD player, o πιτσιρικάς θα τριγυρναει ολημερις στο δωμάτιο του μπαμπά. Ακόμα και οταν λείπει ο μπαμπάς μιας και τ´άτιμα μαθαίνουν απίστευτα γρήγορα πως δουλευουν τα μηχανήματα. Απίστευτα γρήγορα!!!!!!
συμφωνώ και με τα δύο!

νομίζω ότι το DV490 αυτή τη στιγμή είναι επαρκές για σένα. (για μένα είναι κάπως "λίγο" αλλά κρατιέμαι ακόμα!)

Θα σου πρότεινα φίλε Nikats να μην βιαστείς και να πάρεις πρώτα την νέα σου τηλεόραση, καθώς οι τιμές και τα μοντέλα των standalone bluray players αναμένεται να αλλάζουν από το καλοκαίρι κάθε μήνα, οπότε αξίζει η αναμονή. Άσε που η διαφορά που θα δεις θα είναι μεν εμφανής αλλά θα το ευχαριστηθείς περισσότερο να δεις πρώτη φορά Μπλε στην καινούρια σου 52''! Εξαίρεση αποτελεί το futureproof PS3 αλλά δεν το συμπαθούν όλοι!

Δε νομιζω να αξίζει η αγορα blu-ray player για να παιζεις sd σημα... δε θα δεις καμμια διαφορα σε σχεση με το πλειερ που εχεις τωρα, ειδικα σε τηλεοραση ακομα και σε fullHD tv.

Αν δεν εχεις σκοπο να βλεπεις BR δισκακια, πεταμενα λεφτα τα 500Ε κατα τη γνωμη μου...

+1000 Αν θες να δεις σοβαρή διαφορά σε απλά DVD η λύση είναι μόνο HTPC, ή κάποιο player εξωτικής κατηγορίας τιμής (πχ Denon 3930)

Φυσικά αγοράζοντας το BR που λες έχεις και BR playback, που ακόμα και στην αναλυση της τηλεόρασής σου, είναι ΑΙΩΝΕΣ μπροστά από το καλύτερο Upscaled DVD.

+1000 Αν θες να δεις σοβαρή διαφορά σε απλά DVD η λύση είναι μόνο HTPC, ή κάποιο player εξωτικής κατηγορίας τιμής (πχ Denon 3930)

Φυσικά αγοράζοντας το BR που λες έχεις και BR playback, που ακόμα και στην αναλυση της τηλεόρασής σου, είναι ΑΙΩΝΕΣ μπροστά από το καλύτερο Upscaled DVD.

Το BD το αγοράζω για να δώ υλικό ΗD, όταν θα ειναι διαθέσιμοι τίτλοι σύγχρονα με αυτούς του DVD. Μέχρι τότε θα συνεχίσω να βλέπω ταινίες σε SD. Απλά ρώτησα αν θα δώ καποια βελτίωση στην ποιότητα.
Απ οτι κατάλαβα, απο όσα διάβασα εδώ, να μην περιμένω και πολλά. Μαλλον ...τίποτα στην ουσία.
ΟΚ Ας ειναι. Αν βρίσκω τον τίτλο που μ ενδιαφέρει σε SD kαλώς. Αν τον βρω -αυριο μεθαυριο- σε ΗΔ ...ακόμα καλύτερα.-

Το BD το αγοράζω για να δώ υλικό ΗD, όταν θα ειναι διαθέσιμοι τίτλοι σύγχρονα με αυτούς του DVD. Μέχρι τότε θα συνεχίσω να βλέπω ταινίες σε SD. Απλά ρώτησα αν θα δώ καποια βελτίωση στην ποιότητα.
Απ οτι κατάλαβα, απο όσα διάβασα εδώ, να μην περιμένω και πολλά. Μαλλον ...τίποτα στην ουσία.
ΟΚ Ας ειναι. Αν βρίσκω τον τίτλο που μ ενδιαφέρει σε SD kαλώς. Αν τον βρω -αυριο μεθαυριο- σε ΗΔ ...ακόμα καλύτερα.-
σε σχέση με το DV490 πιστεύω ότι ένα BD που έχει γραφτεί σε test του ότι κάνει καλό upscaling σε DVD θα δίνει εμφανώς καλύτερη εικόνα στην τηλεόραση που σκέφτεσαι να πάρεις. Απλά τσέκαρε αυτό. Δηλαδή ότι κάνει καλό (μάλλον πολύ καλό!) upskaling σε DVD.

σε σχέση με το DV490 πιστεύω ότι ένα BD που έχει γραφτεί σε test του ότι κάνει καλό upscaling σε DVD θα δίνει εμφανώς καλύτερη εικόνα στην τηλεόραση που σκέφτεσαι να πάρεις. Απλά τσέκαρε αυτό. Δηλαδή ότι κάνει καλό (μάλλον πολύ καλό!) upskaling σε DVD.
Aκριβώς αυτό ρώτησα. Αν μεχρι να έχω στη διάθεσή μου/μας HD υλικό θα βλέπω κατι καλύτερο, απο οτι έπαιζε το DV490.
Τnx.