από τον κινηματογράφο στην πραγματικότητα

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
ψυχρή σύντηξη...

το 1996 το εργο Chain Reaction μιλαγε για την ψυχρή σύντηξη σε ελεγχόμενο περιβάλλον, σήμερα η εταιρια Defkalion Green Technologies SA κατάφερε να μετατρέψει σε βιομηχανικό προϊόν μια σημαντική ανακάλυψη Ιταλών επιστημόνων και ξεκινά οσονούπω από την Ξάνθη τη μαζική παραγωγή και παγκόσμια διάθεση μονάδων που μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο και να παράγουν θερμική και ηλεκτρική ενέργεια με ελάχιστο κόστος.

πηγή : http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/e7cf318d-06b8-414a-8183-54af3baf5897

ως φυσικος σου λεω κρατα μικρο καλαθι.Αν ειχαν επιτυχει Ψυχρη Συντηξη που ειναι κατι σαν ιερο δισκοποτηρο για την πειραματικη Φυσικη θα ειχε βουιξει ο κοσμος.Καμια δημοσιευση δε νομιζω να υπηρξε.Θυμιζω οτι κατι παρομοιο υποστηριζαν και πριν απο καμια δεκαρια χρονια καποιοι αλλοι,αλλα ανθρακες ο θησαυρος...

Κώστα μακάρι!

Το αναφέρει και η ίδια η εταιρεία σε press conference στις 23 Ιουνίου, όπου συμμετείχαν πολλά Ελληνικά και ξένα κανάλια (μυρωδιά δεν πήρα!)
Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα είδηση, παγκόσμιας κλίμακας... δεν ξέρω και γω πόσα χρόνια τώρα...

Μένει να δούμε το κατά πόσο δεν είναι μεγαλοποιημένη η είδηδη όπως και τα κόστη αλλά και την απόδοση στη πράξη.

Εδώ το site της εταιρείας.

Last edited:
Κατάφεραν δηλαδή να φτιάξουν εμπορεύσιμο προϊόν με μια ανακάλυψη που ανακοινώθηκε πριν 6 μήνες; Τσακάλια...
Η γνώσεις φυσικής έχουν σκουριάσει λίγο αλλά στο press release δεν αναφέρει κάτι για σύντηξη, απλά μια εξωθερμική αντίδραση.

Υ.Γ. Πόσο με εκνευρίζουν τα sites ελληνικών εταιριών με περιεχόμενο μόνο στα αγγλικά. :motz:

μα καθολου ομως...Και δεν γινεται γενικα,οχι μονο κατ οικον..

Έτσι ακριβώς!

Η ιδέα της ψυχρής σύντηξης υποστηρίζεται ως πιθανώς εφικτή, από ελάχιστους πλέον επιστήμονες...

Το κατ'οίκον το έβαλα για να το τονίσω το ζήτημα! -bye-

Παιδιά και εμένα απίστευτο μου φαίνεται... όμως έχουν γίνει επενδύσεις και ετοιμάζουν μονάδες παραγωγής 1ΜW...

Αρκετές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο jurnal of nuclear physics σε άρθρο του Καθηγητή Χρήστου Στρεμμενου.