απόκτηση απολυτηρίου χωρίς Πανελλαδικές

andre74

Banned
13 September 2008
5,733
Πιο πολύ θα ήθελα πληροφόρηση από ανθρώπους της εκπαίδευσης αλλά και τη γνώμη σας για το παρακάτω θέμα:

Προσφυγή ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ κατά της απόκτησης απολυτηρίου χωρίς Πανελλαδικές

Τί ακριβώς σημαίνει το παραπάνω; Γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω πως οι ιδιώτες εκπαιδευτικοί ανησυχούν τόσο πολύ για το καλό της νεολαίας; Επίσης το ίδιο ενδιαφέρον από το υπουργείο μου φαίνεται περίεργο...

Μα δεν είναι αυτονόητο; Απολυτήριο χωρίς πανελλήνιες θα οδηγήσει στην κατάσταση που βιωναμε επι εποχής δεσμών, όπου απολυτήριο έπαιρνε ο καθένας λόγω της καλής καρδιάς των καθηγητών του σχολείου του, ακόμη και σαν μαθητής του 7.

Έτσι δε θα χρειάζεται μαθητές του 10 και κατω να τρέχουν σε φροντιστήρια, και οι του ΟΙΕΛΕ θα χάσουν τη μισή τους πελατεία...εξάλλου μην ξεχνάμε ότι με απολυτήριο λυκείου ως τώρα "χτυπουσες" τρελές θέσεις - φιλέτα, μέσω περιεργων μεταταξεων απο "ποταπες" θέσεις ανειδίκευτου προσωπικού. Έτσι το απολυτήριο ήταν must ακόμα και για άτομα που δεν έπαιρναν με τίποτα τα γράμματα, και ελιωναν στα φροντιστήρια μπάς και..

Για όλα αυτα βέβαια φταίει τόσο η παρακμή της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, όσο και η νοοτροπία της ελληνικής οικογένειας και το πελατειακό κράτος, αλλα αυτο είναι μεγάλη κουβέντα..

Last edited:
Δεν έχω πλήρη εικόνα όλων των παραμέτρων του θέματος ούτε μπορώ να ξέρω το κίνητρο της ΟΙΕΛΕ. Αυτό που ξέρω είναι ότι στις μικρές κοινωνίες υπάρχει τρελό αλισβερίσι μεταξύ των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων (που ταυτόχρονα τους κάνουν και ιδιαίτερα), με αποτέλεσμα οι βαθμοί να είναι υψηλοί δυσανάλογα με την επίδοση των μαθητών και οι ενδοσχολικές εξετάσεις να είναι μια παρωδία όπου σχεδόν ομολογημένα επιτρέπεται η αντιγραφή.
Ασφαλώς, δε γενικεύω και δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι αυτό συμβαίνει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Αλλά έχουν υποπέσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις στην αντίληψή μου που με κάνουν να υποθέτω ότι οι ενδοσχολικές εξετάσεις - κυρίως στις μικρές κοινωνίες όπου όλοι γνωρίζονται - είναι, σε μεγάλο βαθμό, έωλες.
Δυστυχώς, δεν μπορείς να κρίνεις αντικειμενικά το χέρι που σε ταϊζει. Αυτά από τη μικρή πείρα μου στην εκπαίδευση.

τι να το κανεις το απολυτηριο

και να το παρεις αμα δε μπεις σε καλη σχολη και δεν παρεις πτυχιο με ενα καλο βαθμο

και ενα μεταπτυχιακο ...

Απάντηση: Re: απόκτηση απολυτηρίου χωρίς Πανελλαδικές

και να το παρεις αμα δε μπεις σε καλη σχολη και δεν παρεις πτυχιο με ενα καλο βαθμο

και ενα μεταπτυχιακο ...

και με μια καλή βίζα ή καινούρια ταυτότητα που δεν χρειάζεσαι διαβατήριο,πως θα βρεις δουλεια στο εξωτερικό?

Απάντηση: Re: απόκτηση απολυτηρίου χωρίς Πανελλαδικές

Μα δεν είναι αυτονόητο; Απολυτήριο χωρίς πανελλήνιες θα οδηγήσει στην κατάσταση που βιωναμε επι εποχής δεσμών, όπου απολυτήριο έπαιρνε ο καθένας λόγω της καλής καρδιάς των καθηγητών του σχολείου του, ακόμη και σαν μαθητής του 7.

Έτσι δε θα χρειάζεται μαθητές του 10 και κατω να τρέχουν σε φροντιστήρια, και οι του ΟΙΕΛΕ θα χάσουν τη μισή τους πελατεία...εξάλλου μην ξεχνάμε ότι με απολυτήριο λυκείου ως τώρα "χτυπουσες" τρελές θέσεις - φιλέτα, μέσω περιεργων μεταταξεων απο "ποταπες" θέσεις ανειδίκευτου προσωπικού. Έτσι το απολυτήριο ήταν must ακόμα και για άτομα που δεν έπαιρναν με τίποτα τα γράμματα, και ελιωναν στα φροντιστήρια μπάς και..

Για όλα αυτα βέβαια φταίει τόσο η παρακμή της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, όσο και η νοοτροπία της ελληνικής οικογένειας και το πελατειακό κράτος, αλλα αυτο είναι μεγάλη κουβέντα..

Τσουβαλιάσματος το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν

Re: Απάντηση: Re: απόκτηση απολυτηρίου χωρίς Πανελλαδικές

Τσουβαλιάσματος το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν

Κανένα τσουβάλιασμα, δεν έγραψα πουθενά τη λέξη "όλοι". Αλλά το ότι υπάρχει επί χρόνια έλλειψη σε εργαζομένους καθαριότητας, νοσηλεύτριες και άλλα τέτοια διότι έχουν μετακομίσει σε "γραφεία", είναι κοινό μυστικό, που μάλιστα σχολιαζόταν στον Τύπο σε κρυμμένες στήλες αιρετικών δημοσιογράφων, πολύ πριν την κρίση, και εκτός της σημερινής κλίκας παπαγαλακίων...

... απλά τότε χάριν αφθονίας δεν ένοιαζε κανέναν.

Μη μου ζητάς τώρα να δεχτώ ότι η Ελλάδα ήταν υπόδειγμα δημοσιονομικής οργάνωσης γιατί θα φάω το τζόκευ μου...

Last edited:
Ξέρεις ποιά είναι η πλάκα όμως; Ότι αυτό που λες γίνεται τόσα χρόνια που το απολυτήριο συνδέεται με τις πανελλαδικές. Οπότε τι συμπέρασμα βγάζουμε; (κάτι υπεραφθονίες 19αριών και 20αριών που υπάρχουν τις τελευταίες δύο δεκαετίες παλιότερα πάντως δεν υπήρχαν)

Re: Απάντηση: απόκτηση απολυτηρίου χωρίς Πανελλαδικές

Ξέρεις ποιά είναι η πλάκα όμως; Ότι αυτό που λες γίνεται τόσα χρόνια που το απολυτήριο συνδέεται με τις πανελλαδικές. Οπότε τι συμπέρασμα βγάζουμε; (κάτι υπεραφθονίες 19αριών και 20αριών που υπάρχουν τις τελευταίες δύο δεκαετίες παλιότερα πάντως δεν υπήρχαν)

Πριν 10 χρόνια που αποφοιτούσα εγώ πάντως, ίσχυε το ότι ο βαθμός του σχολείου αναπροσαρμοζόταν μέχρι 3 μονάδες πάνω απ'όσο είχες γράψει στις Πανελλήνιες. Αν είχες δηλαδή στο σχολείο σου 19 και έγραφες 7, έβγαινε μέσος όρος 8.5.. Άρα έπρεπε πάση θυσία να γράψεις πάνω από 8-9... άρα αν είσαι μαθητής του 8-10 να πας φροντιστήριο ώστε να το διασφαλίσεις.

και ενα μεταπτυχιακο ...

και μετά να μείνεις άνεργος...

ενώ άλλοι με απολυτήριο μόνο είναι στο Δημόσιο! :fahne90:

Μια χαρά απολυτήρια παίρνουν και με πανελλήνιες.

Με ένα 15-16 στα Προφορικά και τίποτα να μην γράψεις έχεις χαλαρά βάση στο μάθημα.

Για να πάρεις απολυτήριο θέλει μέσο όρο 9,5 και πάνω. Και φυσικά στο γενικό περιλαμβάνονται και τα μαθήματα που εξετάζονται ενδοσχολικά ( Θρησκευτικά κλπ)

Οπότε για να μην πάρεις απολυτήριο πρέπει να κάνεις αίτηση με πολλά χαρτόσημα.

Οι ανακοινώσεις είναι για να γίνεται κουβέντα.

Μια χαρά απολυτήρια παίρνουν και με πανελλήνιες.

Με ένα 15-16 στα Προφορικά και τίποτα να μην γράψεις έχεις χαλαρά βάση στο μάθημα.

Για να πάρεις απολυτήριο θέλει μέσο όρο 9,5 και πάνω. Και φυσικά στο γενικό περιλαμβάνονται και τα μαθήματα που εξετάζονται ενδοσχολικά ( Θρησκευτικά κλπ)

Οπότε για να μην πάρεις απολυτήριο πρέπει να κάνεις αίτηση με πολλά χαρτόσημα.

Οι ανακοινώσεις είναι για να γίνεται κουβέντα.

Έτσι ακριβώς!

Το επίσημο όργανο των εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ σωστά το λέω, δεν έχει κάποια θέση για το θέμα;
Και τελικά για να εφαρμοστούν κάποιες αποφάσεις του υπουργείου παιδείας, που δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι για το καλό ή κακό της εκπαίδευσης (επιτρέψτε μου να είμαι πάντα κακόπιστος πλέον), πρέπει να τους το επιτρέψει ο οργανωμένος κλάδος όσων κερδίζουν ή κερδοσκοπούν από την εκπαίδευση που είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, βασικά συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση του Κράτους να παρέχεται δωρεάν για το οποίο έχουν γίνει επαναστάσεις ανά τους αιώνες στο δυτικό κόσμο;
Εντάξει, είπαμε πως έχουμε "μπουρδέλο κράτος" αλλά όχι να ξεπεράσουμε την υπόγεια διαπλοκή και να γίνεται φανερά και με το νόμο ο επηρεασμός των αποφάσεων υπέρ κάποιων συμφερόντων...

Το επίσημο όργανο των εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ σωστά το λέω, δεν έχει κάποια θέση για το θέμα;
Και τελικά για να εφαρμοστούν κάποιες αποφάσεις του υπουργείου παιδείας, που δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι για το καλό ή κακό της εκπαίδευσης (επιτρέψτε μου να είμαι πάντα κακόπιστος πλέον), πρέπει να τους το επιτρέψει ο οργανωμένος κλάδος όσων κερδίζουν ή κερδοσκοπούν από την εκπαίδευση που είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, βασικά συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση του Κράτους να παρέχεται δωρεάν για το οποίο έχουν γίνει επαναστάσεις ανά τους αιώνες στο δυτικό κόσμο;
Εντάξει, είπαμε πως έχουμε "μπουρδέλο κράτος" αλλά όχι να ξεπεράσουμε την υπόγεια διαπλοκή και να γίνεται φανερά και με το νόμο ο επηρεασμός των αποφάσεων υπέρ κάποιων συμφερόντων...
Σε πολλες χωρες της ευρωπης, δεν ειναι δωρεαν η παιδεια. Μαθητες και φοιτητες αγοραζουν τα συγγραμματα (απο τα οποια μπορει καποιος να επιλεξει μεταξυ 2-3 συγγραφεων), κυριως οι εχοντες, γιατι οι μη εχοντες τους δινεται κουπονι. Στα πανεπιστημια υπαρχουν διδακτρα αλλά και κει, καποιος πληρωνει συμφωνα με την οικογενειακη δηλωση.

Πιο πολύ θα ήθελα πληροφόρηση από ανθρώπους της εκπαίδευσης αλλά και τη γνώμη σας για το παρακάτω θέμα:

Προσφυγή ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ κατά της απόκτησης απολυτηρίου χωρίς Πανελλαδικές

Τί ακριβώς σημαίνει το παραπάνω; Γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω πως οι ιδιώτες εκπαιδευτικοί ανησυχούν τόσο πολύ για το καλό της νεολαίας; Επίσης το ίδιο ενδιαφέρον από το υπουργείο μου φαίνεται περίεργο...

Αφού δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις χωρίς να ξέρεις το θέμα, έτσι, από γενική δυσπιστία σε οτιδήποτε συνδικαλιστικό, τι ρωτάς?

Έχεις απαντήσει ήδη μόνος σου: κάποιο λάκο έχει έχει η φάβα και περιμένεις να στο επιβεβαιώσουν κι άλλοι.

Δεν σου αξίζει όχι απάντηση, αλλά ούτε καν να ασχοληθεί κανείς με τις ιδεοληψίες σου.

Θέσε το ίδιο ερώτημα στο http://www.kontrachannel.gr/, θα σου απαντήσει πιθανώς ο Χίος στο ύφος και στη λογική που σου αρμόζει

Επειδή πολλοί λέτε: "τι να το κάνεις το απολυτήριο σκέτο" και κάνετε τον κόσμο να τεμπελιάζει έτσι, σας ενημερώνω πως εγώ έβγαλα Τεχνικό Λύκειο στην ειδικότητα μου, πήγα ένα χρόνο σε ΙΙΕΚ πάλι στην ειδικότητα μου, μετά φαντάρος 18μήνες και κατόπιν βουρ, δουλειά.

Ήθελα να κάνω μεταπτυχιακό ή ένα MBA, αλλά οικονομικά προβλήματα, δε το επέτρεψαν.

Απλά σκίστηκα, έφαγα τα σκατά σε κάθε δουλειά που πήγα και ότι ευκαιρία έβρισκα, τη βούταγα και την αποτελείωνα.

Δε περίμενα τίποτα έτοιμο & τίποτα να μου χαριστεί.

Πλέον μετά από 12 χρόνια προσπαθειών, είμαι στέλεχος μεγάλης εταιρείας της χώρας, στην ειδικότητα μου κιολας.

Δε τα γράφω για να μου πείτε μπράβο, αλλά ούτε για να πείτε ότι είμαι η εξαίρεση.

Τα γράφω για να τα διαβάσουν και άλλα παλικάρια και κοπέλες και να δουν πως αν δουλέψουν όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Υ.Γ. Αυτό δε σημαίνει πως τώρα παίζω ξυστό, πάλι λιώνω στη δουλειά αλλά κάνω κάτι που μου αρέσει και με ευχαριστεί.

δεν κανουμε κανεναν να τεμπελιαζει

απλα απολυτηριο σκετο ειτε το χεις ειτε δεν το χεις ενα και το αυτο κατα την αποψη μου

συγχαρητηρια που ειστε στελεχος εταιρειας βεβαια αλλα εγω βλεπω τους περ/ρους να αγχωνονται για τη σχολη που θα μπουν και οχι αν θα παρουν απολυτηριο ? ποιος δεν παιρνει απολυτηριο ?

κατι που το εχει το 99 % του πληθυσμου ανω των 18 δεν ξερω σε τι χρησιμευει μονο του πλεον

εδω το πτυχιο μας λενε δεν αρκει ...

θελει μεταπτυχιακο ... το μεταπτυχιακο ειναι το νεο πτυχιο ...

σε δεκα χρονια ετσι θα ναι το διδακτορικο ... το ΙΙΕΚ ειναι ιδιωτικο ΙΕΚ ?

μπορει να κανει καποιος μεταπτυχιακο απο ιδιωτικο ιεκ ?

Last edited:
δεν κανουμε κανεναν να τεμπελιαζει

απλα απολυτηριο σκετο ειτε το χεις ειτε δεν το χεις ενα και το αυτο κατα την αποψη μου

συγχαρητηρια που ειστε στελεχος εταιρειας βεβαια αλλα εγω βλεπω τους περ/ρους να αγχωνονται για τη σχολη που θα μπουν και οχι αν θα παρουν απολυτηριο ? ποιος δεν παιρνει απολυτηριο ? Το θέμα δεν είναι να το πάρεις, αλλά να μάθεις και 5 πράγματα, έχω αρκετά παραδείγματα από ανθρώπους που βλέπω σε interviews που έχουν πτυχίο ΤΕΙ και δε γνωρίζουν τα βασικά, είτε επειδή (πιθανών) αντέγραφαν, είτε επειδή απλά με κάποιο τρόπο κατάφεραν να το πάρουν (και όχι μόνο στη δική μου ειδικότητα)

κατι που το εχει το 99 % του πληθυσμου ανω των 18 δεν ξερω σε τι χρησιμευει μονο του πλεον

εδω το πτυχιο μας λενε δεν αρκει ... Άλλο το τι λένε και άλλο το τι πραγματικά θέλει κάποιος, εγώ πάντως δεν είχα όνειρο ζωής να γίνω στέλεχος, απλά μου δόθηκε η ευκαιρία και την πήρα. Πάντως πιστεύω πως αν κάνεις για μια δουλειά και θέλει αυτός που πρέπει να καλύψει την ανάγκη να κάνει πραγματικά τη δουλειά του, θα πάρει άτομο που ξέρει να δουλεύει. Ειδικά στην ειδικότητα μου (Πληροφορική) ισχύει κατά πολύ αυτό

θελει μεταπτυχιακο ... το μεταπτυχιακο ειναι το νεο πτυχιο ...

σε δεκα χρονια ετσι θα ναι το διδακτορικο ... το ΙΙΕΚ ειναι ιδιωτικο ΙΕΚ ? Το ΙΙΕΚ ναι είναι το Ιδιωτικό και δεν πήγα στις δουλειές που μου πρότειναν εκείνοι !

μπορει να κανει καποιος μεταπτυχιακο απο ιδιωτικο ιεκ ? Μπορείς και μάλιστα αξιοκρατικά αν τουλάχιστον από 3-6 ή ακόμα και περισσότερα έτη, βρίσκεται σε θέσης ευθύνης (αποδεδειγμένα) στην ειδικότητα που θέλεις να κάνεις το μεταπτυχιακό (για ιδιωτικό μεταπτυχιακό μιλάω, για δημόσιο δε γνωρίζω αλλά ούτε ποτέ το έψαξα γιατί ήξερα πως 32 που είμαι τώρα δε θα είμαι αυτό που είμαι τώρα, αλλά θα έψαχνα και εγώ να βρω δουλειά τώρα)

Απαντάω στα ερωτήματα σου παραπάνω με BOLD...

Αφού δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις χωρίς να ξέρεις το θέμα, έτσι, από γενική δυσπιστία σε οτιδήποτε συνδικαλιστικό, τι ρωτάς?

Έχεις απαντήσει ήδη μόνος σου: κάποιο λάκο έχει έχει η φάβα και περιμένεις να στο επιβεβαιώσουν κι άλλοι.

Δεν σου αξίζει όχι απάντηση, αλλά ούτε καν να ασχοληθεί κανείς με τις ιδεοληψίες σου.

Θέσε το ίδιο ερώτημα στο http://www.kontrachannel.gr/, θα σου απαντήσει πιθανώς ο Χίος στο ύφος και στη λογική που σου αρμόζει

Ζητώ ταπεινά συγνώμη από τη Μεγαλειότητά σας που υπάρχω, αν μου το επέτρεπαν τα Ελληνοχριστιανικά μου ήθη θα απάλλασσα τον πλανήτη από το μίασμα που προκαλώ.
Αν μου επιτρέπει η Εξοχότητά σας πάντως, λέω ΑΝ, να σας υπενθυμίσω πως η δυσπιστία μου υπάρχει πρωτίστως προς τις αποφάσεις των Υπουργών (Παιδείας κ.α.) όπως έγραψα και πως η ΟΙΕΛΕ μου φαίνεται σαν ένωση Ελευθέρων Επαγγελματιών, παρά σαν συνδικαλιστικό όργανο. Λόγω της άγνοιάς μου, φυσικό για κατώτερα σαν εμέ όντα, ζήτησα γνώμες και διευκρινίσεις.
Αν μπορείτε πάντως φωτίστε με τη γνώση σας τον ταπεινό Σας υπηρέτη, καθώς ο Χίος είναι απότομος και τσατίλας και όχι ένας ευγενής Κύριος όπως εσείς!