Απορία για αναπαραγωγή divx σε home cinema

nikosmelt

AVClub Addicted Member
19 March 2007
2,069
Κατερίνη, Ελλάδα
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα all-in-one home cinema (http://www.megamarket.gr/lght902tb-p-44557.html?filter_id=55) και έχω την εξής απορία: αν βλέπω από usb stick ή εξωτερικό σκληρό μια ταινία divx, η οποία είναι με ήχο 5.1, θα παίζει κανονικά τον ήχο ή μόνο από τα 2 ηχεία? Χαζή απορία αλλά μου ήρθε...Ευχαριστώ.

Αν η ταινία έχει 5.1 ήχο και αν μπορεί να την διαβάσει το Home Cinema σου, φυσικά και θα έχεις 5.1 ήχο. Αλλοιώς την κόβεις σε DVD και τελείωσε η ιστορία.

Tα Divx έχουν στέρεο ήχο λόγω συμπίεσης, αλλά βέβαια ο ενισχυτής μπορεί να το γυρίσει σε όποιο mode θέλεις.
Έτσι κάνω εγώ τουλάχιστο με το LG DNX190H που έχω και το στέλνω στο RXV-2500

Tα Divx έχουν στέρεο ήχο λόγω συμπίεσης...

Parist αυτο νομιζω δεν ισχυει. Τα divx μπορουν να εχουν και 5.1 ηχο. Συνηθως αυτα που ειναι 5.1, στο filename τους γραφουν "AC3". Και μαλιστα επειδη συνηθως ειναι οι αμερικανικες version των dvd (ntsc), ο διαχωρισμος των καναλιων ειναι πολυ πολυ καλυτερος!!!!!! Πολυ αισθητη διαφορα...

Έχω δει divx ακόμα και με dts ήχο. Είναι στο χέρι αυτού που φτιάχνει την ταίνια τι codec θα χρησιμοποιήσει για τον ήχο. Από εκεί και πέρα για την αναπαράγωγή του ac3 ήχου έχει να κάνει με την υλοποίηση του αποκωδικοποιητή της συσκευής σου.