Αποθήκευση dv αρχείων σε εξωτερικό δίσκο

aime

Senior Member
14 April 2007
595
Paris
Ηelp!

Αν μεταφέρουμε αρχεία dv μεγέθους άνω των 4gb σε εξωτερικό δίσκο φορμαρισμένο κατά NTFS , μπορεί μετά ένα macbook να τα διαβάσει και να μεταφερθούν στο σκληρό του macbook?

Εχουμε μείωση ποιότητας από τις μεταφορές? Ιδίως από τον εξωτερικό προς το macbook μέσω USB?

Είναι να αγοράσω μέχρι τις γιορτές νέο φορητό, και θέλω πολύ το νέο macbook το οποίο δεν έχει δυστηχώς firewire. Θέλω να μεταφέρω τις κασέτες dv στο νέο macbook.

Μπορεις να τα διαβασεις , αλλα για να γραψεις σε δισκο ntfs θελεις ειδικο προγραμμα.
Δεν υπαρχει μειωση ποιοτητας φυσκια.
Δεν θα σου συνιστουσα να παρεις το νεο macbook, παρε το ασπρο και εισαι μια χαρα (αυτο εχω κι εγω).

Απο που θα τα παρεις ομως τα αρχεια ?

Από την κάμερα σου πως θα "κατεβάσεις" τα αρχεία όμως; Εκτος αν τα έχεις ήδη.. Στην μεταφορά αντιγραφή-επικόλληση δεν έχεις πρόβλημα απώλειας.

Απαράδεκτο το νεο μακάκι που δεν εχει firewire, αλλά αν ασχολείσαι με το αντικείμενο θα σου πρότεινα και γω να πάρεις το προηγούμενο μοντέλο όπως είπε και ο Γιάννης.

Ευχαριστώ κατ´ αρχήν για την ανταπόκριση.

Έχω ήδη εδώ και 5 χρόνια, ένα vaio. Αυτό έχει firewire φυσικά. Θα μεταφέρω όλες τις κασέτες στο vaio μετά στον εξωτερικό και μετά στο macbook. H κάμερα έχει έξοδο μόνο firewire και ελπίζω σε 1 με 2 χρόνια να αγοράσω μία ΗD βιντεοκάμερα, που όλες πλέον έχουν USB.

Όσο για την αγορά, από τη μιά το άσπρο macbook και το macbook pro έχουν firewire. Διπλάσια τιμή. Το δε αλουμινένιο macbook δεν έχει τη θύρα, αλλά όπως και το Pro, έχει πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών. Η τελευταία δεν είναι απαραίτητη για video editing ιδίως για hd μεθαύριο?

Η κάρτα γραφικών ποτέ μέχρι σήμερα δεν έπαιζε ρόλο στο video editing. Μόνο η CPU, η μνήμη και οι σκληροί.

Δηλαδή μόνο για gaming παίζει ρόλο? Τότε συμφαίρει το λευκό.

Στο σκληρό ενοοείς την ταχύτητα?

Δηλαδή μόνο για gaming παίζει ρόλο? Τότε συμφαίρει το λευκό.

Στο σκληρό ενοοείς την ταχύτητα?

Παίζει ρόλο στο 3D γενικά μόνο (gaming και σχεδιαστικά προγράμματα). Με την εξαίρεση του hardware acceleration στην αναπαραγωγή video. Στην τελευταία γενιά καρτών μάλιστα γίνονται προσπάθειες να αναλάβουν και άλλες λειτουργίες (π.χ. encoding). Γενικά οι κάρτες γραφικών έχουν την ιπποδύναμη να κάνουν πολλά, το θέμα είναι πόσο εκμεταλλεύεται τις δυνατότητές τους το software.

Σκληρό δίσκο εννοώ κυρίως το πρωτόκολλο (SCSI π.χ.) και τις συστοιχίες (RAID) που συνήθως χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες.

Γενικά οι κάρτες γραφικών έχουν την ιπποδύναμη να κάνουν πολλά, το θέμα είναι πόσο εκμεταλλεύεται τις δυνατότητές τους το software.

Άρα διαφορά, ανάμεσα στο φθηνό λευκό macbook με το ακριβό macbook pro, δεν υπάρχει για αυτή τη δουλειά (video editing). Το final cut pro είναι σ´ αυτά τα ικανά software?

Οπως ειπα, εχω το macbook και δεν εχω κανενα προβλημα με final cut pro + hdv (canon hv20).
Η διαφορα ειναι κυριως σε opengl προγραμματα οπως το motion, after effects , lightwave 3d klp.

αφου ρε παιδια το final cut pro δεν τρεχει σε macbook απλο.

An AGP or PCI Express Quartz Extreme graphics card (Final Cut Studio is not compatible with integrated Intel graphics processors)

To final cut pro τρεχει ανετα και στο macbook... αφου αυτο εχω !!!
Και για του λογου το αληθες...

2958104622_e8da0aea2e_o.jpg

Αμα του βαλεις 2 gb ram ή και παραπανω , τοτε δεν εχεις κανενα προβλημα.
Τρεχουν επισης και σχεδον ολες οι εφαρμογες του final cut studio - motion, klp - εκτος απο το colour, αλλα μικρο το κακο.

Last edited: