Apple Tv 160GB ερωτήσεις

DimAsi

Supreme Member
25 July 2007
6,223
Αττικό βουνό
Φίλοι ,

Σχεδιάζω και λόγω δολλαρίου να πάρω ενα Apple tv 160GB από το ebay που ειναι και συμφέρουσα η τιμή.

Βασικά το θέλω για να του περάσω από τον εξωτερικό σκληρό που εχω όλες τις ταινίες ωστε να τις βλέπω μέσω αυτού.

Να σας ενημερώσω ότι δεν εχω ιδέα από MAC .Χρησιμοποιώ laptop με μεγάλο εξωτερικό σκληρό.

Γίνεται να βλέπω τις ταινίες ?
Αν οχι χρειάζονται μετατροπή ?
Πως θα τις περάσω στο apple tv ?
Από τον σκληρό απευθείας ?
Τελικά αξίζει ? η να μείνω στα στικάκια που φορτώνω την κάθε ταινία ?

Ευχαριστώ

Φίλε γειά σου,

μπορείς να κάνεις οτι ανωμαλία μπορείς να φανταστείς με το κουτάκι. - Εξωτερικούς δίσκους με ολες τις ταινίες σου
(Τις Βλέπεις με το sapphire Φοβερο!!! -> http://appletv.nanopi.net/ )
Εξωτερικά sticks... ακόμα και DVD ή BlueRay που εχεις βάλει σε κάποιο PC στο δικτυό σου.

Μπές εδώ http://www.iclarified.com/entries/index.php?caid=2&scid=6 και δές τις οδηγίες....

Καλη επιτυχία

Φίλε ευχαριστώ αλλά αυτά ειναι για Mac user και εγω δεν εχω ιδέα από τίποτα.Αν θες και ξερεις να με βοηθησεις πες μου να στο φέρω μόλις το πάρω

Το Αpple TV ξέρουμε εαν παίζει και αρχεία ελληνικών υποτίτλων σε μια ταινία??

Βασικά, για να μην ανοίγω καινούριο τοπικ, βρίσκω ευκαιρία και ρωτάω. ΤΙ ακριβώς κάνει ενα AppleTV εκτός από το να δημιουγεί έναν έξτρα κρίκο αναπαραγωγής μεταξύ του ΗTPC και του προβολέα (με ότι αυτό σημαίνει σε έξτρα ρυθμίσεις, περιορισμούς, απώλειες , κόστος κλπ???)

Last edited:
Με απλά λόγια μπορείς είτε να κάνεις streaming υλικό σε αυτό από τον υπολογιστή σου, με Wifi ή ethernet, είτε να τα κρατάς στον δίσκο του και να βλέπεις απο κει.Συνδεεται στο ιντερνετ και βλεπεις και Youtube,trailers και σε λίγο θα νοικιάζεις και ταινίες και να βλέπεις μεσω αυτού.Με τις χακιές γίνεται ένα πλήρες media center ή ακόμα περισσότερο να βάλεις και λειτουργικό (Mac OS X).

Ωραία αρα επειδη δεν κατέχω από Mac και πρεπει να κανω χακεριές για να δουλεψει το Apple tv μου λέτε να πάω σε pc media streamer λύση ?

Το να "ασχοληθεί σοβαρά" κανείς μαζί του είναι εύκολη διαδικασία ή θα κάνουμε καμιά πατατιά??? :slapface:

@zaras27

Φίλε τα link ειναι ασχετα απο PC ή Mac. Εσυ με PC χρειάζεσαι το PUTTY για να κανεις remote shell. Το αρχικό hack (patchstick) υπαρχεί και για windows. Βλέπε εδώ http://atv4windows.com/.

Να σου το φτιάξω εγώ λιγο δύσκολο γιατι μένω επαρχία.... Θεωρώ οτι αμα αχοληθείς λίγο θα τα καταφέρεις μονο σου και θα σου αρέσει κιολάς..

Τωρα για Ελληνικά (υπότιτλους, τιτλους τραγουδιών, ταινείες...) κανένα πρόβλημα τα παιζει και τα δειχνει όλα σωστά

To AppleTV κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Για να κάνει άλλα από αυτά που προορίζεται πρέπει να έχεις όρεξη να το πειράξεις. Μπορείς να διαβάσεις για τις δυνατότητές του κι εδώ.

Οσον αφορά τις δυνατότητες βίντεο και πως αυτές μπορείς να τις αναπαράγεις στην τηλεόρασή σου, τα πράγματα είναι απλά: Αναπαράγει ότι μπορεί να παίξει το iTunes και συγκεκριμένα ----

Video formats supported
H.264 and protected H.264 (from iTunes Store): Up to 5 Mbps, Progressive Main Profile (CAVLC) with AAC-LC audio up to 160 Kbps (maximum resolution: 1280 by 720 pixels at 24 fps, 960 by 540 pixels at 30 fps) in .m4v, .mp4, and .mov file formats
iTunes Store purchased video: 320 by 240 pixels, 640 by 480 pixels, 720 by 480 pixels (anamorphic), or high-definition 720p
MPEG-4: Up to 3 Mbps, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps (maximum resolution: 720 by 432 pixels at 30 fps) in .m4v, .mp4, and .mov file formats

Αν αποφασίσεις να το πειράξεις παίζει πολύ περισσότερα. Ολα εξαρτιώνται από την διάθεσή σου.

Re: Απάντηση: Apple Tv 160GB ερωτήσεις

Με απλά λόγια μπορείς είτε να κάνεις streaming υλικό σε αυτό από τον υπολογιστή σου, με Wifi ή ethernet, είτε να τα κρατάς στον δίσκο του και να βλέπεις απο κει.Συνδεεται στο ιντερνετ και βλεπεις και Youtube,trailers και σε λίγο θα νοικιάζεις και ταινίες και να βλέπεις μεσω αυτού.Με τις χακιές γίνεται ένα πλήρες media center ή ακόμα περισσότερο να βάλεις και λειτουργικό (Mac OS X).

Άρα για κάποιον που έχει HTPC είναι παντελώς άχρηστο, χρησιμεύει μόνο αν έχεις υπολογιστή πχ στο γραφείο σου ή στο δωμάτιο σου και θες να δώσεις σήμα στο homecinema του σαλονιού. Σωστά?

Δεν χρειάζεται υπολογιστή ακόμη και οταν δεν ειναι πειραγμένο. Πρεπει να εχει βεβαια την version 2.0

Η version 2 πειράζεται? Και αν πειραχτεί, συνεχίζει να έχει και ολα τα εξτρα που προσφέρει?

Το εχει κανεις απο εδω μέσα πειραγμένο?

εδιτ Ειδα οτι τελικα πειράζεται αλλα δεν ειδα πουθενά να αναφέρει αν έχει ολα τα υπόλοιπα έξτρα.

Αν πειραχτει για να παιζει πχ divx "χαλαει" τιποτα στο μηχάνημα? Τα αρχεία αυτά πως θα τα βλέπει το apple tv? Θα πρεπει να βαζω τις divx ταινίες σε κάποιον συγκεκριμένο φάκελο?

Last edited:
Και η version 2 πειράζεται και παίζουν ολα κανονικά. Εγω εχω ενα δισκο με την version 1.1 και ενα δισκο με την version 2. Το μόνο που δεν παιζει ακόμη στην version 2 ειναι το sapphire και γιαυτό κρατάω τον δισκο με την 1.1

Οταν λέμε πειράζεται, δεν επεμβαίνουμε στο hardware. Απλώς κανεις καποια αρχεία copy στον σκληρό και τρέχεις καποια scripts. Αρα δεν υπάρχει φοβος να χαλάσεις τίποτα. Εαν κατι παει στραβά υπάρχει λειτουργία που σου επαναφέρει το αρχικό συστημα απο μία κρυφή partition του δίσκου και αρχίζεις πάλι απο την αρχή.