Αρχειοθετηση Φωτογραφιων

fanis123

Senior Member
20 July 2006
316
Καλησπερα. Ειχα διαβασει πριν καιρο ενα οδηγο που ειχε ο Βλασιδης για το πως μπορουμε να ονομαζουμε - φτιαχνουμε φακελους και αλλες καλες συμβουλες σχετικα με την αρχειοθετηση των φωτογραφιων μας.
Πρεπει να ηταν στο παλιο φορουμ, γιατι δε το βρισκω. Καλο ειναι να βρεθει και να μπει sticky.
Ευχαριστω.

Κατ´αρχήν θα προτιμούσα να χρησιμοποιείς το μικρό μου όνομα που είναι Βλάσης.

Λοιπόν το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να κατεβάσεις το shareware πρόγραμμα Irfanview και κυρίως το Plugin και εκεί και συμπληρώνεις τίτλους και λέξεις κλειδιά. Αν αυτό δεν αρκεί, τότε χρειάζεσαι πρόγραμμα αρχειοθέτηση εικόνων. Το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσεις την πλατφόρμα της Adoba με το Lightroom ή το Bridge. Αλλιώς μπορείς να αρχειοθετείς εικόνες και μέσα από το acdsee 9.0.

Από εκεί και πέρα πηγαίνουμε σε καθαρά προγράμματα αρχειοθέτησης και backup. Προσωπικά έχω εμπειρία καλή από το Iview που το χρησιμοποιώ σε φορέα επαγγελματικό και στο σπίτι (έχω 3 άδειες χρήσης) και μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα ακόμη και στη διαχείρηση πολύ μεγάλων φακέλων εικόνων (π.χ. 5000 εικόνες) με κατάλογο thumbnails που ξεπερνούν τα 10 μεγα.

Ευχαριστω Βλαση. Ισως δεν το ειπα καλα. ΣΥμβουλες εδινες για σωστη αρχειοθετηση σε εκεινο τον οδηγο. Δλδ πως να χωριζουμε τις φωτογραφιες κλπ. Οχι πως θα το κανουμε. Θυμηθηκες?

Αφορμή για να ξανανοίξω το θέμα είναι η παρουσίαση από τη Phase One του Media Pro. Πρόκειται για εξέλιξη του Microsoft Express Media, το οποίο με τη σειρά του είχε μετεξελιχθεί από το Iview 2.6 , το οποίο ήταν το πιο σταθερό κι αξιόπιστο πρόγραμμα οργάνωσης φωτογραφιών μαζί με το Fotostation.

Τώρα με την εξαγορά του από τη Phase One , που παίζει πολύ γερά στο Post Processing μάλλον το πρόγραμμα επανέρχεται στην κορυφή.

Σίγουρα θα κάνει παπάδες, θα είναι πολύ πολύ σταθερό ανεξαρτήτως πλατφόρμας και θα έχει συμβατότητα με τα προηγούμενα και τα επόμενα σε ποσοστό μεγαλύτερο από τα περισσότερα άλλα προγράμματα που κυκλοφορούν.

Δείτε την ανακοίνωση στο http://www.dpreview.com/news/1105/11051015mediapro.asp και το πρόγραμμα στο http://www.phaseone.com/media-pro .