Αρχειοθέτηση των CD

Kωστή,
εγω δυστυχώς κανένα
(το δικό μου σύστημα αρχειοθέτησης λέγεται.. hyma :D )

Γιά μένα το μοναδικό σύστημα πού μπορεί να λειτουργήσει είναι τό ´The Final Countdown' δηλαδή το απόλυτο ξεδιάλεγμα.:flipout::flipout:
Εχω πήξει και μυαλό δεν βάζω..

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Και εγώ έτσι τα αρχειοθετώ μέχρι τώρα, χύμα.
Λέω όμως να τα αρχειοθετήσω σε Excel, αλλά δεν ξέρω μήπως υπάρχει κάποιος πιό συγχρονος τρόπος.

Κωστής

Γειά σε όλους σας.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι software χρησιμοποιείτε για την αρχειοθέτηση των μουσικών cd σας.

Ευχαριστώ -bye- ,
Κωστής
Δεν αρχειοθετώ ούτε εγώ τα CD μου γιατί είναι σχεδόν όλα κλασσικής μουσικής οπότε κανένα σύστημα που έχω δεί μέχρι τώρα δεν κάνει (είναι προσανατολισμένα προς τα "τραγούδια" - ένα "εργο"= ένα track, ένα CD = ένας "καλλιτέχνης" ).
Έχω όμως πλήρως καταγεγραμμένη την συλλογή των ταινιών μου και για αυτή χρησιμοποιώ το απλούστερο δυνατό σύστημα που είναι το excel.

Σύγχρονοι τρόποι υπάρχουν πολλοί... Έχει υπομονή όμως να κάνεις την αρχή;

http://www.collectorz.com/music/features.php

mainsecondscreenW.png

Last edited:
Ίσως φανεί λίγο... "χαζή" σαν απορία αλλά θα την τολμήσω!

Μιλάμε εδώ, αποκλειστικά για προγράμματα αρχειοθέτησης κανονικών μουσικών CD ή και για MP3 που τυχόν έχουμε σε σταθερούς (εσωτερικούς) σκληρούς δίσκους μας;!
Βέβαια ο τίτλος του thread είναι ξεκάθαρος, δε λέω αλλά τελικά έχουμε παραμείνει αυστηρά σε αυτού του τύπου την αρχειοθέτηση ή με τα ίδια προτεινόμενα προγράμματα θα μπορούσαμε να βολέψουμε και τα πολλά (ενδεχομένως) αποθηκευμένα μας MP3;

Ίσως φανεί λίγο... "χαζή" σαν απορία αλλά θα την τολμήσω!

Μιλάμε εδώ, αποκλειστικά για προγράμματα αρχειοθέτησης κανονικών μουσικών CD ή και για MP3 που τυχόν έχουμε σε σταθερούς (εσωτερικούς) σκληρούς δίσκους μας;!
Βέβαια ο τίτλος του thread είναι ξεκάθαρος, δε λέω αλλά τελικά έχουμε παραμείνει αυστηρά σε αυτού του τύπου την αρχειοθέτηση ή με τα ίδια προτεινόμενα προγράμματα θα μπορούσαμε να βολέψουμε και τα πολλά (ενδεχομένως) αποθηκευμένα μας MP3;

Αρχειοθετείς ότι θέλεις... Και γράφεις και τι format είναι το καθένα.
Ειδικά γι' αυτά που έχεις σε δίσκο οι χρήσεις είναι άπειρες... Η πιό απλή, μπορείς να βάλεις link το σημείο που έχεις αποθηκευμένο το τραγούδι (mp3 ή οτιδήποτε άλλο format) και με ένα απλό πάτημα να ξεκινάει. Και μάλιστα με τον player της επιλογής σου.

Ωραίααα!

Έστω και απαράδεκτα καθυστερημένα, για τη δική μου επαφή με το χώρο ειδικά των MP3 αλλά και των υπολογιστών, με βάλατε στη πρίζα κανονικά, κανονικότατα μάλιστα!
Το θέλω τώρα λέμε!

Ερωτήσεις:
  • Αλήθεια, τα δύο παραπάνω προτεινόμενα προγράμματα έχουν δοκιμαστεί εντατικά από εσάς; Θέλω να πω, απλά γνωρίζετε για την ύπαρξη τους ή τα χρησιμοποιήτε κανονικά για καιρό και για μεγάλο αριθμό υλικού; Δηλαδή μπορεί να δείχνουν εντυπωσιακά σε εικόνα και χαρακτηριστικά δυνατοτήτων αλλά είναι πράγματι βολικά στην πράξη για μεγάλη χρήση;
  • Έχουν ευκολία "παρακολούθησης" σε πιθανές αλλαγές στα ήδη συσχετισμένα φυσικά αρχεία, π.χ. σε μετονομασία αρχείου, σε αλλαγή φυσικού χώρου αποθήκευσής τους (αλλαγή φακέλου ή και drive letter);
  • Έχουν δυνατότητα προσωπικών κατηγοριοποιήσεων βάσει προσωπικών χαρακτηριστικών επί των φυσικών αρχείων, π.χ. καθένα mp3 να μπορεί να ανήκει παράλληλα σε λίστες περισσοτέρων κατηγορίων και μάλιστα κατηγοριών από προσωπική δημιουργία όχι μόνο τις κλασικές (Rock, Jazz κ.λ.π.);
  • Υπάρχει και κάποιο άλλο προτεινόμενο - καλό σχετικό πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά που θα σύμφερε να το πάρουμε υπ' όψιν μας από αυτό το κρίσιμο αρχικό στάδιο μιας τέτοιας σοβαρής δουλειάς;
Το κόβω εδώ μη μου "βάλετε χέρι" με τόσες ερωτήσεις μαζεμένες!

Πάντως, παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά των εν λόγο δύο παραπάνω προγραμμάτων από τα home sites τους, βλέπω ότι αναφέρονται κυρίως, αν όχι και μόνο, για CD!
Σίγουρα δεν εννοούν αποκλειστικά τα κανονικά μουσικά CD;
Και άντε και εννοούν και τα κανονικά μουσικά CD, πως θα παίξει το link σ' μια αποθηκευμένη εγγραφή ενός track ενός CD; Θα πρέπει να έχουμε "προλάβει" να βάλουμε και το φυσικό CD στον οδηγό; Σε μια πιο ανάμικτη λίστα τραγουδιών (από περισσότερα CD) δηλαδή, πώς θα βολεύει αυτό;

Ωραίααα!

Έστω και απαράδεκτα καθυστερημένα, για τη δική μου επαφή με το χώρο ειδικά των MP3 αλλά και των υπολογιστών, με βάλατε στη πρίζα κανονικά, κανονικότατα μάλιστα!
Το θέλω τώρα λέμε!

Ερωτήσεις:
  • Αλήθεια, τα δύο παραπάνω προτεινόμενα προγράμματα έχουν δοκιμαστεί εντατικά από εσάς; Θέλω να πω, απλά γνωρίζετε για την ύπαρξη τους ή τα χρησιμοποιήτε κανονικά για καιρό και για μεγάλο αριθμό υλικού; Δηλαδή μπορεί να δείχνουν εντυπωσιακά σε εικόνα και χαρακτηριστικά δυνατοτήτων αλλά είναι πράγματι βολικά στην πράξη για μεγάλη χρήση;
Εγώ το χρησιμοποιώ αλλά όχι για CD... Χρησιμοποιώ το Movie Collector για τις ταινίες που έχω. Με βολεύει μιά χαρά.
  • Έχουν ευκολία "παρακολούθησης" σε πιθανές αλλαγές στα ήδη συσχετισμένα φυσικά αρχεία, π.χ. σε μετονομασία αρχείου, σε αλλαγή φυσικού χώρου αποθήκευσής τους (αλλαγή φακέλου ή και drive letter);
Δεν νομίζω, δεν το έχω κάνει αλλά νομίζω οτι δεν γίνεται. Αν αλλάξεις τη θέση ενός αρχείου σου (πχ Mp3) πώς θα το βρεί;
  • Έχουν δυνατότητα προσωπικών κατηγοριοποιήσεων βάσει προσωπικών χαρακτηριστικών επί των φυσικών αρχείων, π.χ. καθένα mp3 να μπορεί να ανήκει παράλληλα σε λίστες περισσοτέρων κατηγορίων και μάλιστα κατηγοριών από προσωπική δημιουργία όχι μόνο τις κλασικές (Rock, Jazz κ.λ.π.);
Εδώ κάνεις ότι γουστάρεις.... Κυριολεκτικά... Τα κατηγοριοποιείς όπως θέλεις, βάζεις ότι rating θέλεις κι επι πλέον έχεις και όσα φίλτρα θέλεις. Π.χ. βρές μου ότι έχω του τάδε συνθέτη.
  • Υπάρχει και κάποιο άλλο προτεινόμενο - καλό σχετικό πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά που θα σύμφερε να το πάρουμε υπ' όψιν μας από αυτό το κρίσιμο αρχικό στάδιο μιας τέτοιας σοβαρής δουλειάς;
Το κόβω εδώ μη μου "βάλετε χέρι" με τόσες ερωτήσεις μαζεμένες!
...

Δεν νομίζω, δεν το έχω κάνει αλλά νομίζω οτι δεν γίνεται. Αν αλλάξεις τη θέση ενός αρχείου σου (πχ Mp3) πώς θα το βρεί;
θα μπορούσε αν έχει τη δυνατότητα να τα έκανες μέσω του ίδιου του προγράμματος, όχι εξωτερικά βέβαια!

θα μπορούσε αν έχει τη δυνατότητα να τα έκανες μέσω του ίδιου του προγράμματος, όχι εξωτερικά βέβαια!

Δεν είμαι σίγουρος οτι καταλαβαίνω τί εννοείς...
Αν εννοείς αυτόματα, όχι, δεν νομίζω. Ή τουλάχιστον δεν το γνωρίζω εγώ.
Αν εννοείς χειροκίνητα, βεβαίως, απλά πάς στο πρόγραμμα και του δηλώνεις την καινούρια διεύθυνση.

Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά σε προγράμματα (που ταυτόχρονα είναι και media player) όπως το winamp, foobar2000, amarok (για linux) και αρκετά άλλα, που έχουν την δυνατότητα δημιουργίας λίστας/αρχείου με τα mp3 ή άλλα αρχεία ήχου που έχουμε (και cd νομίζω) προκαθορίζεις κάποιους φακέλους τους οποίους "παρακολουθεί" το πρόγραμμα και αυτόματα ανανεώνει τη λίστα αν προκύψουν αλλαγές (γίνεται και με το χέρι, εννοώ να του πούμε εμείς να κάνει αυτή την ανανέωση όποτε θέλουμε).

Κάποιος συνάδελφος μου είπε για το Media Monkey.
Κάνει για αρχειοθέτηση η είναι σε διαφορετική κατηγορία (player, ripping, etc) ?

Τελείως διαφορετικά πράγματα..... Πάρα πολύ καλό το Media Monkey αλλά κατά βάση είναι ένας ακόμα player.