Αθώοι οι 49 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου

Δεν ήταν γνωστό σε όλους οτι μαζεύαν από το σωρό;...ποιους θα μαζευαν ; αυτους που είχαν στειλει οι ίδιοι όπως συνηθίζουν να κανουν;
και οχι μόνον αυτό αλλά τους ζητείται να αποδωσουν και τις αντιστοιχες ευθυνες σε οσους προέβησαν σε συλλήψεις αθώων.
Αλλά τι να περιμένει κανεις;...σκατά δεν τα έκαναν και με αυτους που έπιασαν για τα επεισόδια στην Παιανία;
Η ελληνική αστυνομια υπό την υψηλή εποπτεία του Βύρωνα Αντίδωρα μεγαλουργεί....

Περίεργο . Αυτή την φορά δεν διέκοψε για 50 λεπτά το δικαστήριο , ενώ είπε ότι θα διακόψει για δέκα ; Δεν πέσανε τηλέφωνα από υψηλά ιστάμενους ; Δεν τους καταδίκασε ο εισαγγελέας με φωνή που έτρεμε ;

…τώρα έχουν σειρά να αθωωθούν και οι υπόλοιποι για τα επεισόδια στη Λαυρίου…:AFADF0: :chinscratch:

Απάντηση: Re: Αθώοι οι 49 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο της 8ης Μα

…τώρα έχουν σειρά να αθωωθούν και οι υπόλοιποι για τα επεισόδια στη Λαυρίου…:AFADF0: :chinscratch:
Το λες για πλάκα αλλά κατά κει πάει!
Οι καταθέσεις μπορεί να βγουν άκυρες για τυπικούς λόγους, οπότε άντε πάλι από την αρχή!

στο δια ταύτα.
και ποιος πλήρωσε τις ζημιές πάλι? Οι ιδιοκτήτες μόνοι τους...

Δε φταίει ο πολύδωρας φιλαράκι. Σάμπως όταν ήταν άλλοι έκαναν διαφορετικά?
Τα ίδια κάνουν όλοι.

Παιδιά, από ό,τι διαβάζω, η απόφαση ήταν ομόφωνη. Μόνο για έναν από τους 49 υπήρχαν αμφιβολίες. Πέραν αυτού, λέχθηκε ότι οι συλληφθέντες αποτελούσαν ένα κομμάτι της πορείας που η αστυνομία απέκοψε από την υπόλοιπη. Αυτό, μου είπαν, υπάρχει και σε video.

Και σχετικά με αυτό που λέει ο xrhstos, η περαιτέρω έρευνα δεν έχει να κάνει με το γιατί τους συνέλαβαν άδικα (αλοίμονο), αλλά με το πως τους φέρθηκαν.

Ωραια. Μετά κι απο αυτήν την απόφαση θα αποδωθούν οι ευθύνες στους αστυνομικούς που προκάλεσαν σωματικές βλάβες στους φοιτητές; Θα γίνει καμία ΕΔΕ; Θα αποδωθούν ευθύνες για ανικανότητα όσον αφορά τη σύλληψη των πραγματικών φυσικών αυτουργών. Θα γίνει καμία μήνυση στα ΜΜΕ για διασπορά ψευδών ειδήσεων (αποκαλούσαν τους φοιτητές διαδηλωτές ταραξίες); Εγώ πλέον αυτά θα ήθελα να δω...

Δεν ξέρω τίποτα για τη σύνθεση των 49. Εγώ την απόφαση του δικαστηρίου ξέρω. Αν θεωρείς ότι πρέπει να ανακαλέσω την παραπάνω πρόταση για τις σωματικές βλάβες, τότε αντικαθιστώ την λέξη "φοιτητές" με τη λέξη "συλληφθέντες". Τα ίδια δικαιώματα οφείλουμε να έχουμε όλη σε μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από ισηγορία, ισονομία και ισοπολιτεία, άσχετα από το αν έχουμε πάσο ή όχι.

Να δω να γίνεται μήνυση στα ΜΜΕ για διασπορά ψευδών ειδήσεων (πάνω σε οποιοδήποτε θέμα, δε μ' ενδιαφέρει) και τι στον κόσμο.
Υπό την προϋπόθεση τουλάχιστον να τραβήξει η ιστορία σε μάκρος, αν όχι να κερδίσουν αυτοί που έκαναν τη μήνυση στα ΜΜΕ...

Δεν ξέρω τίποτα για τη σύνθεση των 49. Εγώ την απόφαση του δικαστηρίου ξέρω. Αν θεωρείς ότι πρέπει να ανακαλέσω την παραπάνω πρόταση για τις σωματικές βλάβες, τότε αντικαθιστώ την λέξη "φοιτητές" με τη λέξη "συλληφθέντες". Τα ίδια δικαιώματα οφείλουμε να έχουμε όλη σε μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από ισηγορία, ισονομία και ισοπολιτεία, άσχετα από το αν έχουμε πάσο ή όχι.

καλό θα ήταν να τα ξέρουμε όλα (και αν είχαν πάσο ή όχι).
γιατί αν δεν είχαν κάποιοι, πάει να πει πως ήταν άσχετοι με τη διαδήλωση (έκαναν δεν έκαναν τίποτα). Θα μου πεις δημοκρατία έχουμε, όποιος θέλει μπορεί να κατέβει όπου θέλει.
Αν δεν τα έσπασε ο φοιτητής όμως πρέπει να το ξέρουμε. Και ποιος τα έσπασε τελικά?
Δηλαδή αυτοί που ταμπουρόνονται έχοντας το "άσυλο" ως ασπίδα είναι όλοι φοιτητές ή δεν είναι?

Μην με πας στο πως τους συμπεριφέρθηκαν. Αυτό είναι άλλο θέμα.

Μα τα πράγματα είναι απλά και δεν έχουν να κάνουν με το άσυλο ή το αν ο άλλος είναι φοιτητής ή όχι. Μιλάμε για συλλήψεις, λανθασμένες όπως έκρινε το δικαστήριο, που έγιναν σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Και μιλάμε και για ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους κάποιων οργάνων της τάξης, μετά τις συλλήψεις. Και εγώ δεν έχω πρόβλημα με το να γίνουν συλλήψεις. Αυτοί που βάλανε τις φωτιές να συλληφθούν και να έρθουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ενώπιον της δικαιοσύνης όμως πότε θα έρθουν αυτοί οι οποίοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Ενώπιον της δικαιοσύνης πότε θα έρθουν αυτοί που συκοφαντούν και κατηγορούν αβίαστα; Ενώπιον της δικαιοσύνης πότε θα έρθουν αυτοί που παρόλο που βρίσκονται από τη πλευρά του νόμου παρανομούν χωρίς κανένα έλεγχο; Αυτά ρωτάω.

photis μαζί σου αλλά δεν γίνεται τίποτα για αυτά που λες.

Δεν είδα κανένα πατέρα σε διαδήλωση των μαθητών.
Αντίθετα είδα μικρούς σε ηλικία, άντε μέχρι 30. Είναι και που διαδηλώσεις γίνονται καθημερινές όχι τα Σ/Κ...τα σ/κ έχει ξεκούραση.

....και πριν περάσουν λίγες ωρες άλλη μία επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας.
"Απαλλοτρίωσαν" τον οπλισμό απο τον φρουρό του προέδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος φρουρός ήταν 20χρονος, πρόσφατα αποφοιτήσας απο τη σχολή.
Βλέπουμε λοιπόν ότι τοσο σε επίπεδο επιτελικό-σχεδιασμού, όσο και σε επιχειρησιακό, οι αποτυχίες (ομολογημένες) είναι ο κανόνας και το σύνηθες.
Είπα λοιπόν στην προηγούμενη αναφορά μου περί Πολύδωρος, (και φυσικά οι προκάτοχοί του δεν ήταν καλύτεροι, απλά λέγαν λιγότερα και είχαν μέτρο και στοιχειώδξ σοβαρότητα) ότι οσα λέει για πραίτωρες της πόλης κοκ. όχι μόνο δεν συνάδουν με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν, αλλά τους αποθρασύνουν κιόλας (βλέπε ζαρντινιέρες, συλλήψεις άσχετων στα συλλαλητήρια, διακριτική συνοδεία των κανιβαλων μεχρι να πλησιάσουν στην Παιανία κλπ).
Όσο για το πάσο που θα έπρεπε να εχουν πάνω τους οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο το μονο που έχω να πω ειναι οτι οτι καλύτερα θα ηταν να τους βάζουν μια σφραγίδα στο κούτελο άμα τη αφίξη τους στη συγκέντρωση για να μην παρασύρονται τα "όργανα" και τους συλλαμβάνουν τζάμπα. Το πάσο δεν διασφαλίζει την ειρηνική συμμετοχή κάποιου, ούτε η παρουσία καποιου χωρίς πάσο ή που δεν είναι φοιτητής σημαίνει a priori ή aposteriori την συμμετοχή του σε επεισόδια, βανδαλισμούς ή λεηλασίες.
Καλό θα ήταν λοιπόν τώρα να ερευνηθεί ποιοί ορκίστηκαν ψευδώς για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες που κατέπεσαν στο δικαστήριο για ΟΛΟΥΣ. Καθώς επίσης και για το ποιοι συμπεριφέρθηκαν βίαια (ως πραίτωρες) κατά και μετά τη σύλληψη αποδεδειγμένα αθώων.