Αθορυβη ψυξη για Ατι 1950 ?

22 June 2006
35,275
NEO HRAKLEIO
Μηπως κανεις ξερει αν υπαρχει καποια καλη και αθορυβη λυση για ψυξη της Ατι 1950 προ ΑΛΛΑ χωρις να καταλαμβανει διπλη θεση (η διπλανη ειναι κατηλλειμενη απο καρτα tv και η αλλη απο skystar2) .
To motherboard ειναι micro ATX και ετσι εχει μονο 2 θεσεις PCI .
Oso kai να εψαξα δεν βρηκα κατι καλο και αξιοπιστο.

Επισης για τον ιδιο λογο (μικρο κουτι) μηπως ξερει κανεις κατι καλο και αθορυβο για τη ψυξη του Intel 6600 ?

Kai kati allo ... η asus P5V-VM που εχω, εχει το spdif out εσωτερικα σε 4 pins kai θελει ανταπτορα για rca.
H αντιπροσωπεια δεν το φερνει !!! οποτε τι κανουμε ?
Εψαξα και ebay αλλα απο Αμερικη δεν το στελουν Ελλαδα.

Last edited:
Δεν έχω κατά νου κάτι για low profile silent ψύξη, αλλά για το S/PDIF bracket που χρειάζεσαι, αν βρεις ένα οποιοδήποτε (για οποιοδήποτε MB) μπορούμε εύκολα να κάνουμε μια μόντα σαν την δικιά μου και να σου παίξει μια χαρά.

Γιάννη αν χρειάζεσαι ηλεκτρική μόνο είναι ευκολότατη. Δυό καλωδιάκια απο την asus σε ένα rca. Τόσο απλό. Του Δημήτρη είναι οπτική απ' οτι βλέπω και χρειάζεται κατιτίς παραπάνω.

Kai που βρηκες τη δικια σου ?

Από ένα παλιό ΜΒ ενός φίλου (FIC κάτι..). Στη Στουρνάρη λογικά δεν θα δυσκολευτείς να βρεις.

Αλλά όπως λέει και ο Κυριάκος, αν θέλεις μόνο μια απλή ομοαξονική την κάνεις/ουμε πολύ απλά με ένα θηλυκό RCA και ένα καλωδιάκι.

@ Κυριάκος: BTW, θυμάμαι παλιότερα ότι υπήρχε ένα θεματάκι με τα headers που είχαν κάποιες κάρτες ήχου, και ενώ έβγαζαν τα pins για S/PDIF ήταν σε TTL levels και έπρεπε να μπει και ένα κυκλωματάκι προσαρμογής. Ξέρεις αν υπάρχει ακόμα τέτοιο θέμα με τις onboard;

Στη Στουρναρη πηγα , αλλα τζιφος.
Και στο hacshop που ρωτησα δεν φερνει η αντιπροσωπεια μου ειπαν !
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο απλο, γιατι το original που ειδα στο σχεδιαγραμμα ειχε ολοκληρο πλακετακι, σαν το δικο σου.

Na kai mia foto που βρηκα.
7dc2_1[1].jpg

Last edited:
...Kai kati allo ... η asus P5V-VM που εχω, εχει το spdif out εσωτερικα σε 4 pins kai θελει ανταπτορα για rca.

Μπορείς να κάνεις εγγραφή σε μια από τις εταιρείες που σου δίνουν διεύθυνση στο USA και θα στο στείλουν εκείνοι. Πώς λέμε port forwarding? Απλά... σου κάνουν forward τα ταχυδρομικά πακέτα.

http://www.myus.com/
http://ushopweship.com/
http://www.gloobuy.com/

Δεν τους έχω χρησιμοποιήσει (ακόμα) αλλά φαντάζομαι κάνουν τη δουλειά.

Στη Στουρναρη πηγα , αλλα τζιφος.
Και στο hacshop που ρωτησα δεν φερνει η αντιπροσωπεια μου ειπαν !
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο απλο, γιατι το original που ειδα στο σχεδιαγραμμα ειχε ολοκληρο πλακετακι, σαν το δικο σου.

Na kai mia foto που βρηκα.
View attachment 10401

To συγκεκριμένο πλακετάκι το ξέρω απ'έξω. Για την ηλεκτρική δεν κάνει τίποτα. Αν το κάνεις έτσι και πάθεις ζημιά, την πληρώνω εγώ. Τόσο σίγουρος.

Kai kati allo ... η asus P5V-VM που εχω, εχει το spdif out εσωτερικα σε 4 pins kai θελει ανταπτορα για rca.

Γιαννη κοιτα στο γερμανικο ebay. Εγω απο εκει βρηκα το δικο μου (οχι οπτικο) στην εξωφρενικη τιμη των 2ευρω :guitarist: .
Ποιο πολλα ηταν τα μεταφορικα (4ε) παρα το κοστος του.

Γιαννη γι´αυτο δεν ταιριαζουν τα φισακια.
Αν η μητρικη σου ειναι σαν την δικια μου θα εχει 4pins για την spdif ενω αυτη η πλακετα εχει 6 ή 8. Εγω εφτιαξα ενα καλωδιο οπου συνδεσα μονο τα πινακια που αφορουν το spdif ουτ της πλακετας με την μητρικη.
Σε εμενα δουλεψε αυτο.

Ανυπόμονο (spdif) και δύσπιστο (one slot cooler) παιδί :p

Το adaptoράκι για το spdif θα στο έχω έτοιμο αύριο (σήμερα πρόλαβα να το πάρω το φυσάκι).

Για την VGA cooler σου είχα προτείνει και την Thermalright HR02 που με τα heatpipes ''ανεβάζει'' την ψύκτρα από την πάνω πλευρά της vga (δλδ προς την cpu και όχι προς τα pci).

Last edited:
Ευχαριστω Συριε για το spdif !!!

Οσον αφορα το one slot cooler, δυστυχως δεν κανει αυτο που προτεινεις, γιατι δεν εχει χωρο να περασουν απο πανω τα heat pipes (το καπακι του htpc ειναι ισα - ισα με το τελος των καρτων στο υψος).

Οσον αφορα το one slot cooler, δυστυχως δεν κανει αυτο που προτεινεις, γιατι δεν εχει χωρο να περασουν απο πανω τα heat pipes (το καπακι του htpc ειναι ισα - ισα με το τελος των καρτων στο υψος).
Too much μου ακούγεται αυτό.
Πάντα έχουν 1-2 πόντους τα κουτιά πάνω από την βίδα που βιδώνει την κάρτα.
Τι να πω (μήπως να αλλάξεις κουτί; :p)