Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αττικό πάρκο
Απο
εδω, εισαι οσο σαφης χρειαζεται.
ps1 Oι ειδικοί περί εξυπνάδας και συναισθηματικής νοημοσύνης να μας εξηγήσουν αν τα χταποδάκια που πέταξαν στα κάρβουνα τις προάλλες πέτσιασαν ή κράτησαν το ζουμί τους...
Αυτή είναι η δική σου ερμηνεία Στέλιο... και κατάλαβες λάθος!
Να σου πω λοιπόν τι έγραψα και σε παρακαλώ να δεχτείς ότι αυτό και μόνο αυτό εννοώ! Μιας και ο γράφων γνωρίζει πάντα καλύτερα από τον αναγνώστη...
Το θέμα αιχμαλωσίας των ζώων έχει δεκάδες πτυχές... μια από αυτές είναι ότι δεν τα ξεχωρίζουμε σε έξυπνα και χαζά... συναισθηματικά ή αναίσθητα... ειναί έμβια όντα όπως και ο άνθρωπος!
Ακόμα κι όμως αν κάποιος "ανώτερος επιστήμονας" διαπίστωσε και κατάταξε τα έμβια όντα σε μια κλίμακα εξυπνάδας και συναισθηματικής νοημοσύνης... που ακριβώς κατέταξε τα χταπόδια, τα μερμήγκια και τόσα άλλα έμβια τα οποία σπαρταράνε στα πόδια μας??? Και δεν δίνει δεκάρα κανείς?
Αυτό έγραψα και μόνον αυτό, στη συγκεκριμένη παράγραφο!
Επαναλαμβανω, η τροφη ειναι κατι αλλο. Το κυνηγι της τροφης ειναι αναποσπαστο κομματι του ζωικου βασιλειου. Και οσο αυτη η αναγκη για τροφη ειναι σε ισοροπια με τη φυση (για να προλαβω τυχον εξυπναδες απο οποιονδηποτε και οχι συγκεκριμμενα) δεν υπαρχει κανενα θεμα ειτε τρωει καποιος κατσαριδες ειτε ερωδιους.
Άρα είσαι υπέρ του κυνηγίου? Καλώς Ιάπωνες και Νορβηγοί ξεκοιλιάζουν τις φάλαινες? Έτσι βλέπεις την ισορροπία της φύσης?
Πιστεύω ότι παρεξήγησα τα λόγια σου. Αν θες εξήγησε λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο θέμα του κυνηγίου.
Οταν ομως μια αλλη ζωη χρησιμοποιειται για διακεδαση (1) "ανωτερων" θηλαστικων και με το επιχειρημα οτι ειναι μια χαρα γιατι ετσι κι αλλιως γεννηθηκαν αιχμαλωτα, λυπαμαι αλλα δεν εχω κοινο τοπο.
Αν δηλαδη ο καθε ενας απο εσας (γιατι εγω πιστευω διαφορετικα ετσι κι αλλιως) βρισκοταν σε καποιο κλουβι (2) και εκει με καποιο τροπο τεκνοποιουσε, θα θεωρουσε πολυ φυσιολογικο τα παιδια του να γουσταρουν το καγκελο...
...
1) Ποιος σου είπε ότι πάω να διασκεδάσω?
Έχω πάει το παιδί μου στο πάρκο για να αποκτήσει επαφή με τη φύση. Να μάθει... φοβάμαι μήπως πιστέψει ότι όλος ο κόσμο είναι τα τσιμεντένια κτήρια και τα σιδερένια άλογα!
Και επίσης του εξήγησα ότι οποιαδήποτε τροφή προέρχεται από τη φύση είναι βρώμικη, μολυσμένη και πειράζει τον εγκέφαλό του!
ΜΟΝΟ από εκτροφεία λαμβάνουμε τις απαραίτητες ζωικές τροφές (ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ) και τίποτα παραπάνω! Αυτό έχουμε εμείς σπίτι μας...
2) Επίσης κανείς δεν επικρότησε την αιχμαλωσία... όχι τουλάχιστον εγώ, για να είμαι πιο ακριβής...
Δεν γνωρίζω ούτε εγώ, ούτε εσύ πως βρέθηκαν στις πισίνες της Καλιφόρνιας τα συγκεκριμένα δελφίνια.
Είμαι ενάντια, ρητώς, με την αιχμαλωσία οποιουδήποτε ζώου που δεν μας έχει ανάγκη.
Και όταν αυτή η συνθήκη εκπληρώνεται πρέπει να δημιουργούμε όσο είναι εφικτό το φυσικό περιβάλλον για τα ζωντανά που ατύχησαν...
Όχι είμαστε φιλόζωοι και αφήνουμε το σκύλο μέσα στο διαμέρισμα και εξαφανιζόμαστε στη δουλειά στο καφέ κτλ...
Αυτό πιστεύω!
Το αν τα συγκεκριμένα δελφίνια αδυνατούν να επιζήσουν πλέον στο φυσικό τους περιβάλλον το έχεις υπολογίσει? Το γνωρίζεις?
Γνωρίζεις αν μπορεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για όλα τα δελφίνια και ζώα που βρίσκονται σε αιχμαλωσία?