Αττικό πάρκο

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,147
Εκεί ψηλά.....
Παρά την δικαστική διαταγή για προσωρινή παύση των «παραστάσεων» των δελφινιών στο Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα, η διεύθυνση της επιχείρησης αδιαφορεί για την απαγόρευση και συνεχίζει τις «παραστάσεις» τις οποίες έχει μετονομάσει σε «εκπαιδευτικές παρουσιάσεις» παίζοντας με τις λέξεις!

Τρανή απόδειξη το βίντεο που βλέπετε κατά την πρόσφατη επίσκεψη μαθητών σχολείου στο παράνομο και πολεοδομικά Δελφινάριο! Διαμαρτυρηθείτε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ζητώντας την παύση των παράνομων «εκπαιδευτικών παρουσιάσεων». Τα δελφίνια δεν υπάρχουν για να διασκεδάζουν ούτε εμάς, ούτε τα παιδιά μας. Το κατάλληλο μέρος για να ζήσουν είναι το φυσικό περιβάλλον και όχι οι πισίνες.

http://www.youtube.com/watch?v=nyK_lXojstU&feature=player_embedded

Τηλέφωνο επικοινωνίας Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Σπάτων: 2106634724, email: zoo@atticapark.

Δεν είναι ακριβώς παράσταση.
Απλά τα αφήνουν στη μεγάλη πισίνα να κολυμπήσουν για λίγο, τα ταΐζουν, εξηγούν κάποια ανατομικά χαρακτηριστικά τους και τα βάζουν πάλι μέσα.
Τα θαλάσσια λιοντάρια τα κρατάνε λίγο παραπάνω έξω, εξηγώντας το τι δεν πρέπει να κάνει ο άνθρωπος για να μην τα θέτει σε κίνδυνο, τι διαφορές έχουν από τις φώκιες, κλπ κλπ...

Επειδή έχω δει δελφίνι στο φυσικό του περιβάλλον, δεν χρειάζεται να του δώσει κανείς εντολή για να πηδήξει έξω από το νερό. Ούτε είναι αποτέλεσμα εκπαίδευσης.
Δεν λέω, σίγουρα θα ήταν καλύτερα για αυτά να είναι στο φυσικό τους περιβάλλον. Αλλά δεν μπορούμε από τη μία να κριτικάρουμε ένα δελφίνι επειδή πηδάει έξω από το νερό (που το κάνει και στο φυσικό του περιβάλλον) και από την άλλη να γελάμε και να χειροκροτάμε κάποιον που κάνει ένα σκυλάκι που περπατάει στα δύο του πόδια...

Το φυσικό περιβάλλον του σκύλου είναι δίπλα στον άνθρωπο,όχι του λύκου.Τώρα για την εκπαίδευση τα περισσότερα σκυλιά δείχνουν να την απολαμβάνουν.Το σκυλί όταν δεν βρίσκει λύσεις απευθύνεται στον άνθρωπο-αρχηγό του.Αν το αφήσεις στο άγριο περιβάλλον το πρώτο που θα πάθει είναι να πεθάνει από ασιτία.

Αν το απολάμβαναν δε θα χρειαζόντουσαν εκπαίδευση για να το κάνουν.
Θα έβλεπαν ένα άλλο σκυλί να το κάνει και θα το έκαναν μόνα τους.
Αλλά ακόμη και να το δεχθούμε αυτό, δεν έχω βρεθεί μπροστά σε εκπαίδευση δελφινιού για να ξέρω αν το απολαμβάνει ή όχι.

Για το φυσικό τους περιβάλλον, αν ισχύει για τα σκυλιά, τι ισχύει για τα άλογα;
Δεν νομίζω ότι το φυσικό περιβάλλον των αλόγων είναι ένας στάβλος ούτε ότι το απολαμβάνει να περπατάει με τον τρόπο που το μαθαίνουν.
Τα άλογα δεν είναι καν φτιαγμένα από τη φύση να περπατάνε σε σκληρές επιφάνειες. Για αυτό και χρειάζονται πέταλα.

Δεν δικαιολογώ το Αττικό Πάρκο. Αλλά ξέρεις ότι μου αρέσει να παίζω τον συνήγορο του διαβόλου. Και ειδικά όταν βλέπω υποκρισία τρελαίνομαι.
Ο ίδιος που έκανε τη μήνυση χειροκρότησε το άλογο που πήδηξε τόσα εμπόδια στους Ολυμπιακούς με κίνδυνο τη ζωή του ή το θαύμασε για τον εκπαιδευμένο τριποδισμό του...

η παράσταση πάντως που παρακολούθησα εγώ την περασμένη χρονιά είχε από όλα ...

και τούμπες, και κόλπα, και ζογκλερικά ...

και πώς με δόλωμα το μαμ μαθαίνουν να ακολουθούν τα προστάγματα του εκπαιδευτή ...

δεν ξέρω φέτος αν έχει αλλάξει κάτι ...

Φέτος απλά τα άφησαν ελεύθερα, έδειξαν στον κόσμο κάποια ανατομικά χαρακτηριστικά τους, τα τάισαν, χαιρέτησαν και μπήκαν μέσα.
Πρέπει να ήταν κανένα δεκάλεπτο με το ζόρι. -bye-

απότι ξέρω αυτά τα δελφίνια τα έφερε ο άνθρωπος απο την Florida και είναι εκπαιδευμένα και γεννημένα σε aquarium, μάλιστα στα παιδιά μπροστά τους λένε γιατι να μην πετάνε σακούλες στην θάλασσα και τις επιπλοκές..

σιγουρα η φύση δεν συμφωνεί αλλα νομίζω καλυτερα ειναι απο το να τα σφάζουν οι ψαράδες σοριδόν που τους χαλάνε τα δίχτυα..

Κοίτα που θα βγει και κανονική διαφήμιση στο τέλος αντί για αρνητική... :flipout:

Αν πας πρωί η παράσταση είναι στις 11. Βέβαια δεν το χαίρεσαι πολύ γιατί όταν αρχίζει και βαράει ο ήλιος είναι δύσκολο να κόβεις βόλτες στο πάρκο.
Πιο πολύ θα το χαρείς αν πας κατά τις 4 - 4:30 (η παράσταση είναι στις 5) που πέφτει ο ήλιος αργότερα και να τελειώσεις κατά τις 9...

πήγα εχθές με τα παιδιά
κατ' αρχάς δεν ήξερα τίποτα για την αγωγή αλλά και να ήξερα μάλλον θα ξαναπήγαινα γιατί

-τα δελφίνια είναι , όπως είπαν , δεύτερης- τρίτης γενιάς δηλαδή γεννημένα στην αιχμαλωσία (βέβαια δεν είδα και ταυτότητα)
-τα κήτη παίζαν πολύ πριν κάνουν ''εκπαίδευση'' μόνα τους, χωρίς καθοδήγηση και έκαναν τα ίδια πράγματα
-τα παιδιά μου τρελάθηκαν, τα κήτη φαινόντουσαν να διασκεδάζουν και είχαν δουλειά κάπου έξι άτομα που αλλιώς δεν..

αλλά το πιο σημαντικό ας πάψουμε τις υποκρισίες
να διευθετηθεί το θέμα με τους δολοφόνους-κυνηγούς και επίσης , στην ίδια κατηγορία τους βάζω, δολοφόνους με τις φόλες και μετά πάμε στα δελφίνια

Mάλιστα.
Πριν γράφουμε επικίνδυνες μπούρδες καλό είναι να βάζουμε το μυαλό μας σε λειτουργία πρώτα.
Μιλάω για την κοινή λογική.
Πόσα μίλια κάνουν την ημέρα τα δελφίνια στο φυσικό τους περιβάλλον;
Στις κολοπισίνες τους πόσα κάνουν;
Yπάρχει εκπαιδευτικός χαρακτήρας όταν ένα ζώο είναι σε αιχμαλωσία;
To ¨οτι τα πλακώνουν στα ηρεμιστικά για να αντιμετωπίσουν το στρες το ξέρετε;
Ποιος σας είπε ότι τα δελφίνια είναι συνέχεια στην επιφάνεια της θάλασσας και ότι η συνεχής έκθεση στον ήλιο δεν τους κάνει κακό;
Tα περισσότερα δελφίνια σε αιχμαλωσία αυτοκτονούν.
Είναι δυνατόν ένα τόσο έξυπνο θηλαστικό ,με πολύ σύνθετο εγκέφαλο και αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη ,να ζήσει σε αυτές τις φυλακές;

Λυπάμαι πραγματικά για ορισμένους.:rifle:

Υ.Γ. Καθόλου φιλικά.

Απάντηση: Re: Αττικό πάρκο

Mάλιστα.
Πριν γράφουμε επικίνδυνες μπούρδες καλό είναι να βάζουμε το μυαλό μας σε λειτουργία πρώτα.
Μιλάω για την κοινή λογική.
Πόσα μίλια κάνουν την ημέρα τα δελφίνια στο φυσικό τους περιβάλλον;
Στις κολοπισίνες τους πόσα κάνουν;
Yπάρχει εκπαιδευτικός χαρακτήρας όταν ένα ζώο είναι σε αιχμαλωσία;
To ¨οτι τα πλακώνουν στα ηρεμιστικά για να αντιμετωπίσουν το στρες το ξέρετε;
Ποιος σας είπε ότι τα δελφίνια είναι συνέχεια στην επιφάνεια της θάλασσας και ότι η συνεχής έκθεση στον ήλιο δεν τους κάνει κακό;
Tα περισσότερα δελφίνια σε αιχμαλωσία αυτοκτονούν.
Είναι δυνατόν ένα τόσο έξυπνο θηλαστικό ,με πολύ σύνθετο εγκέφαλο και αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη ,να ζήσει σε αυτές τις φυλακές;

Λυπάμαι πραγματικά για ορισμένους.:rifle:

Υ.Γ. Καθόλου φιλικά.

για τα στοιχεία που αναφέρεις πραγματικά δεν τα ξέρω, μπορεί και να έχεις δίκιο, αλλά δεν έχω την τάση να λέω λόγια στον αέρα μόνο για εντυπωσιασμό.
έχεις όπως και όλοι δικαίωμα στο να έχεις άποψη αλλά όχι στο να χαρακτηρίζεις εριστικά την άποψη του άλλου
επίσης μπορείς να με λυπάσαι όσο θέλεις και σε ευχαριστώ

Όμως είχα δει δελφίνια και στον Κορινθιακό αλλά φοβάμαι ότι τα παιδιά μου δεν θα τα δουν κάτι που θεωρώ πιο σημαντικό

και εν αντιθέσι με εσένα

φιλικά γιατί δεν έχω λόγο να μην το κάνω

Θα το έχω υπόψη μου να πάω τα πιτσιρίκια.
Ξέρει κανείς ωράριο?

+1

Θα προσπαθήσω να πάω το πιτσιρίκι μου χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει στο ζωικό βασίλειο και αφού εξασφαλίσω ότι είναι νόμιμη η παράσταση.

ps1 Oι ειδικοί περί εξυπνάδας και συναισθηματικής νοημοσύνης να μας εξηγήσουν αν τα χταποδάκια που πέταξαν στα κάρβουνα τις προάλλες πέτσιασαν ή κράτησαν το ζουμί τους...

ps2 επικίνδυνες μπούρδες προέρχονται μόνο από αγενείς συνομιλητές

Δεν λέω, σίγουρα θα ήταν καλύτερα για αυτά να είναι στο φυσικό τους περιβάλλον. Αλλά δεν μπορούμε από τη μία να κριτικάρουμε ένα δελφίνι επειδή πηδάει έξω από το νερό (που το κάνει και στο φυσικό του περιβάλλον) και από την άλλη να γελάμε και να χειροκροτάμε κάποιον που κάνει ένα σκυλάκι που περπατάει στα δύο του πόδια...

Μάικ :grinning-smiley-043
+2 (συμφωνεί και η γυναίκα μου... :drummer: η οποία μαζεύει γατάκια από το δρόμο και κρέας στο στόμα της έβαλε γιατί έμεινε έγγυος και αργότερα για να θηλάσει... από ανάγκη...)

Υποκρισία..., δήθεν..., υποκρισία..., δήθεν........

Μαααλιστα...

Θεωρουμε δηλαδη την υπαρξη ζωολογικων κηπων μια χαρα...

Και μιλαμε και για υποκρισια.

Και σα να μη φτανει αυτο, ο Νικος συγχεει και την αναγκη για τροφη με τη "διασκεδαση" του, σαν ανωτερο ον, απο αυτα τα "2ης κλασσης" θηλαστικα. Αυτο ελειπε να τα εξισωσουμε με τον ανθρωπο!

Γιατι δεν τρως και δελφινια ρε φιλε μετα;

Επισης το επιχειρημα οτι καποιος, όποιος, γεννηθηκε σε αιχμαλωσια ειναι καλο για αυτον να ειναι σε κλουβι (ή πισινα), μου φαινεται πολυ λογικο. Once a slave always a slave... Τι αλλο θα μπορουσε να κανει αλλωστε...

Παντα τετοια!

Υ.Γ. Δεν μου αρεσουν τα σκυλακια στα δυο ποδια...

Μαααλιστα...

Θεωρουμε δηλαδη την υπαρξη ζωολογικων κηπων μια χαρα...

Και μιλαμε και για υποκρισια.

Και σα να μη φτανει αυτο, ο Νικος συγχεει και την αναγκη για τροφη με τη "διασκεδαση" του, σαν ανωτερο ον, απο αυτα τα "2ης κλασσης" θηλαστικα. Αυτο ελειπε να τα εξισωσουμε με τον ανθρωπο!

Γιατι δεν τρως και δελφινια ρε φιλε μετα;

Επισης το επιχειρημα οτι καποιος, όποιος, γεννηθηκε σε αιχμαλωσια ειναι καλο για αυτον να ειναι σε κλουβι (ή πισινα), μου φαινεται πολυ λογικο. Once a slave always a slave... Τι αλλο θα μπορουσε να κανει αλλωστε...

Παντα τετοια!

Υ.Γ. Δεν μου αρεσουν τα σκυλακια στα δυο ποδια...

Δεν θεωρώ τίποτα μια χαρά... δικό σου το συμπέρασμα Στέλιο!

Επίσης για τα δελφίνια δεν γνωρίζω, αν κάποιοι τα περιλαμβάνουν στο διαιτολόγιό τους, τις φάλαινες κάποιοι όμως τις τρώνε, παίρνουν λαδάκι κτλ...

Εκεί είναι όλα καλά?

Αυτό από που προκύπτει Στέλιο?

Δες ποια είναι η άποψή μου για τα ανώτερα θηλαστικά εδώ, ώστε να μην παρασύρεσαι τόσο εύκολα αν δεν γνωρίζεις... και αν θες να μάθεις εδώ είμαι...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αττικό πάρκο

Αυτό από που προκύπτει Στέλιο?

Απο εδω, εισαι οσο σαφης χρειαζεται.

ps1 Oι ειδικοί περί εξυπνάδας και συναισθηματικής νοημοσύνης να μας εξηγήσουν αν τα χταποδάκια που πέταξαν στα κάρβουνα τις προάλλες πέτσιασαν ή κράτησαν το ζουμί τους...

................................................................................................

Δεν θεωρώ τίποτα μια χαρά... δικό σου το συμπέρασμα Στέλιο!

Επίσης για τα δελφίνια δεν γνωρίζω, αν κάποιοι τα περιλαμβάνουν στο διαιτολόγιό τους, τις φάλαινες κάποιοι όμως τις τρώνε, παίρνουν λαδάκι κτλ...

Εκεί είναι όλα καλά?

Επαναλαμβανω, η τροφη ειναι κατι αλλο. Το κυνηγι της τροφης ειναι αναποσπαστο κομματι του ζωικου βασιλειου. Και οσο αυτη η αναγκη για τροφη ειναι σε ισοροπια με τη φυση (για να προλαβω τυχον εξυπναδες απο οποιονδηποτε και οχι συγκεκριμμενα) δεν υπαρχει κανενα θεμα ειτε τρωει καποιος κατσαριδες ειτε ερωδιους.

Οταν ομως μια αλλη ζωη χρησιμοποιειται για διακεδαση "ανωτερων" θηλαστικων και με το επιχειρημα οτι ειναι μια χαρα γιατι ετσι κι αλλιως γεννηθηκαν αιχμαλωτα, λυπαμαι αλλα δεν εχω κοινο τοπο.

Αν δηλαδη ο καθε ενας απο εσας (γιατι εγω πιστευω διαφορετικα ετσι κι αλλιως) βρισκοταν σε καποιο κλουβι και εκει με καποιο τροπο τεκνοποιουσε, θα θεωρουσε πολυ φυσιολογικο τα παιδια του να γουσταρουν το καγκελο...

...

Και οσο για το παραπανω λινκ που εβαλες αυτο και αν ειναι υποκριτικο σε σχεση με το thread εδω.

Σε ενοχλει να τα σκοτωνουν αλλα δεν σε ενοχλει να τα χρησιμοποιουν σαν παιχνιδακια κλεισμενα καπου, οπου, καμια, μα καμια, σχεση δεν εχει με το φυσικο τους περιβαλλον.

Ριχνεις δακρυα οργης για αυτα που σκοτωθηκαν, αλλα το μαντρωμα για λογους διακεδασης σου φαινεται απολυτα φυσιολογικο. Μαλλον οχι, το επικροτεις κιολας.

Οτι πεις φιλε. no problem.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αττικό πάρκο

Απο εδω, εισαι οσο σαφης χρειαζεται.

Αυτή είναι η δική σου ερμηνεία Στέλιο... και κατάλαβες λάθος!

Να σου πω λοιπόν τι έγραψα και σε παρακαλώ να δεχτείς ότι αυτό και μόνο αυτό εννοώ! Μιας και ο γράφων γνωρίζει πάντα καλύτερα από τον αναγνώστη...

Το θέμα αιχμαλωσίας των ζώων έχει δεκάδες πτυχές... μια από αυτές είναι ότι δεν τα ξεχωρίζουμε σε έξυπνα και χαζά... συναισθηματικά ή αναίσθητα... ειναί έμβια όντα όπως και ο άνθρωπος!

Ακόμα κι όμως αν κάποιος "ανώτερος επιστήμονας" διαπίστωσε και κατάταξε τα έμβια όντα σε μια κλίμακα εξυπνάδας και συναισθηματικής νοημοσύνης... που ακριβώς κατέταξε τα χταπόδια, τα μερμήγκια και τόσα άλλα έμβια τα οποία σπαρταράνε στα πόδια μας??? Και δεν δίνει δεκάρα κανείς?

Αυτό έγραψα και μόνον αυτό, στη συγκεκριμένη παράγραφο!

Επαναλαμβανω, η τροφη ειναι κατι αλλο. Το κυνηγι της τροφης ειναι αναποσπαστο κομματι του ζωικου βασιλειου. Και οσο αυτη η αναγκη για τροφη ειναι σε ισοροπια με τη φυση (για να προλαβω τυχον εξυπναδες απο οποιονδηποτε και οχι συγκεκριμμενα) δεν υπαρχει κανενα θεμα ειτε τρωει καποιος κατσαριδες ειτε ερωδιους.

Άρα είσαι υπέρ του κυνηγίου? Καλώς Ιάπωνες και Νορβηγοί ξεκοιλιάζουν τις φάλαινες? Έτσι βλέπεις την ισορροπία της φύσης?

Πιστεύω ότι παρεξήγησα τα λόγια σου. Αν θες εξήγησε λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο θέμα του κυνηγίου.

Οταν ομως μια αλλη ζωη χρησιμοποιειται για διακεδαση (1) "ανωτερων" θηλαστικων και με το επιχειρημα οτι ειναι μια χαρα γιατι ετσι κι αλλιως γεννηθηκαν αιχμαλωτα, λυπαμαι αλλα δεν εχω κοινο τοπο.

Αν δηλαδη ο καθε ενας απο εσας (γιατι εγω πιστευω διαφορετικα ετσι κι αλλιως) βρισκοταν σε καποιο κλουβι (2) και εκει με καποιο τροπο τεκνοποιουσε, θα θεωρουσε πολυ φυσιολογικο τα παιδια του να γουσταρουν το καγκελο...
...

1) Ποιος σου είπε ότι πάω να διασκεδάσω?
Έχω πάει το παιδί μου στο πάρκο για να αποκτήσει επαφή με τη φύση. Να μάθει... φοβάμαι μήπως πιστέψει ότι όλος ο κόσμο είναι τα τσιμεντένια κτήρια και τα σιδερένια άλογα!
Και επίσης του εξήγησα ότι οποιαδήποτε τροφή προέρχεται από τη φύση είναι βρώμικη, μολυσμένη και πειράζει τον εγκέφαλό του!
ΜΟΝΟ από εκτροφεία λαμβάνουμε τις απαραίτητες ζωικές τροφές (ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ) και τίποτα παραπάνω! Αυτό έχουμε εμείς σπίτι μας...

2) Επίσης κανείς δεν επικρότησε την αιχμαλωσία... όχι τουλάχιστον εγώ, για να είμαι πιο ακριβής...
Δεν γνωρίζω ούτε εγώ, ούτε εσύ πως βρέθηκαν στις πισίνες της Καλιφόρνιας τα συγκεκριμένα δελφίνια.

Είμαι ενάντια, ρητώς, με την αιχμαλωσία οποιουδήποτε ζώου που δεν μας έχει ανάγκη.
Και όταν αυτή η συνθήκη εκπληρώνεται πρέπει να δημιουργούμε όσο είναι εφικτό το φυσικό περιβάλλον για τα ζωντανά που ατύχησαν...
Όχι είμαστε φιλόζωοι και αφήνουμε το σκύλο μέσα στο διαμέρισμα και εξαφανιζόμαστε στη δουλειά στο καφέ κτλ...

Αυτό πιστεύω!

Το αν τα συγκεκριμένα δελφίνια αδυνατούν να επιζήσουν πλέον στο φυσικό τους περιβάλλον το έχεις υπολογίσει? Το γνωρίζεις?
Γνωρίζεις αν μπορεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για όλα τα δελφίνια και ζώα που βρίσκονται σε αιχμαλωσία?

Last edited: