ΑV Eνισχυτής με HDMI 4 σε 2

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,687
Αθήνα
Μια χαρά ήμασταν... Είχαμε τον ολοκληρωμένο AV (μερικοί χρησιμοποιούσαμε μόνο το προενισχυτικό μέρος του) μόνο για ήχο, χωρίς να τον απασχολούμε καθόλου με την εικόνα.

Με την έλευση του HDMI που μεταφέρει και πολυκάναλο ήχο ψηφιακά βλέπουμε τα HDMI switches κλπ. Μήπως όμως είναι καλύτερα να έχουμε ένα AV control unit που να κάνει όλη την επεξεργασία, δρομολόγηση κλπ όλων των σημάτων; Αυτό θα μπορούσε να λέγεται AV προενισχυτής αλλά (για άγνωστους λόγους) οι ολοκληρωμένοι AV ενισχυτές που έχουν και εφτά παρακαλώ τελικά στάδια ενίσχυσης είναι φτηνότεροι από όσους προενισχυτές ξέρω (ας όψεται το high end). Π.χ. MARANTZ SR8002.

Τέλος πάντων με δεδομένο ότι δεν ζουμε πια χωρίς HDMI (τόσο στον προβολέα όσο και στην TV δηλ 2 αποδέκτες) που θα προέρχεται από BluRay, Δορυφορικό, HTPC και DVD Recorder (που έχει και ΤV Tuner) δηλ. 4 πηγές (minimum...) τί λύσεις υπάρχουν που να μην τις χρυσοπληρώσουμε; Για τελικό δεν με νοιάζει, έτσι κι αλλιώς θα έχω σύντομα πολυκάναλο τελικό που θα αναλάβει τη χοντροδουλειά.

Από ΑV control unit όμως;

Πρόσεξε ένα λεπτό σημείο: οι ενισχυτές με 2 HDMI out βγάζουν εικόνα είτε από την μία είτε από την άλλη έξοδο. ΟΧΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
Ενώ με τα HDMI switchers μπορείς να δώσεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ εικόνα και στην TV και στον προβολέα.
Δεν ξέρω τι ανάγκες έχεις, απλά στο αναφέρω για να μην προβείς σε ακατάλληλη αγορά.

Re: Απάντηση: ΑV Eνισχυτής με HDMI 4 σε 2

Πρόσεξε ένα λεπτό σημείο: οι ενισχυτές με 2 HDMI out βγάζουν εικόνα είτε από την μία είτε από την άλλη έξοδο. ΟΧΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
Ενώ με τα HDMI switchers μπορείς να δώσεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ εικόνα και στην TV και στον προβολέα.
Δεν ξέρω τι ανάγκες έχεις, απλά στο αναφέρω για να μην προβείς σε ακατάλληλη αγορά.
Τάσο ευχαριστώ για την επισήμανση. Δεν το ήξερα. Πάντως δεν χρειάζομαι ταυτόχρονα εικόνα οπότε ...
Ποιοί όμως ΑV κάνουν τη δουλειά 4χ2 ή και 5χ2;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑV Eνισχυτής με HDMI 4 σε 2

επειδή λες ότι θα αγοράσεις πολυκάναλο τελικό, τελικά σε ενδιαφέρει προA/V ή ολοκληρωμένος A/V;
Το πιό φτηνό!
Νομίζω ότι οι καλύτεροι προΑ/V είναι οι ολοκληρωμένοι...! Σε σχέση αξίας/κόστους βέβαια... Κάνω λάθος;

Re: Απάντηση: ΑV Eνισχυτής με HDMI 4 σε 2

Δεν ισχυει για ολους αυτο.

Υπαρχουν καποιοι που δινουν παραλληλα εξοδο.

Ο Denon 4808 ειναι ενας απο αυτους.

Αφού δεν σε ενδιαφέρει η ταυτόχρονη έξοδος, Marantz SR8002 4x2 και SR7002 4x2 επίσης.

Μου φαίνεται ότι για ταυτόχρονη διπλή έξοδο πρέπει να έχεις πληρώσει διπλά δικαιώματα, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.