Αξίζει?

hunter

Moderator
Staff member
9 December 2006
883
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα,Θέλω να δημιουργήσω ενα 5.1 σύστημα Jamo της σειράς D8 http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=5954

Είμαι ήδη κάτοχος τον Jamo Concert 11 ( πλέον D 870 ) και θα ήθελα την γνώμη σας αν αξίζει να κάνω αυτο το 5.1 σύστημα ( με κόστος 2.706Ε) και να μην κάνω ένα άλλο 7.1.Αξίζει δηλαδή να κάνω σήμερα 5.1? Επίσης θα ήθελα να μου προτείνετε τι ενισχυτή θα χρειαστώ για να τα οδηγήσει ικανοποιητικά με κόστος μέχρι 2.500Ε.Ευχαριστώ.

Οταν λες να κανεις αλλο 7.1 , εννοεις να κρατησεις τα ηχεια που εχεις και να παρεις κι αλλα 7?
Η να παρεις κεντρικο και surround αλλης εταιρειας, κρατωντας τα Concert?

Εαν κρατας τα Concert, το μονο σιγουρο ειναι πως τα Jamo θα δεσουν ιδανικα.

Εννοώ να κάνω ένα διαφορετικό τελείως ηχοσυστημα 7.1 Και τα Jamo να τα έχω για την μουσική μου.Αυτο που ρωτάω είναι 5.1 ή 7.1 ? Αξίζει αυτό το ηχοσύστημα της Jamo ? το έχει ακούσει κανείς?
Πως καταλαβαίνεις οτι τα Jamo θα δέσουν ιδανικά με άλλα ηχεία?

Για το αν θα πρέπει να φτιάξεις 5.1 ή 7.1 αυτό εξαρτάται από τον χώρο σου. Πάντως υπάρχουν αξιοπρεπή σεταρίσματα με 5.1 . Μην μπαίνεις στο τρυπάκι του marketing. Εκτός αν σόνι και καλά θες να το κάνεις για ψυχολογικούς λόγους....

Τα συγκεκριμένα ηχεία δεν τα έχοω ακούσει, όσον αφορά όμως το ταίριασμα το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να δω τα χαρακτηριστικά τους στα χαρτιά π.χ. ευαισθησία, ομική αντίσταση κλπ. Επίσης από αυτά τα χαρακτηριστικά θα εξαρτηθεί και ο ενισχυτής που θα επιλέξεις.

Re: Απάντηση: Αξίζει?

Εννοώ να κάνω ένα διαφορετικό τελείως ηχοσυστημα 7.1 Και τα Jamo να τα έχω για την μουσική μου.Αυτο που ρωτάω είναι 5.1 ή 7.1 ? Αξίζει αυτό το ηχοσύστημα της Jamo ? το έχει ακούσει κανείς?
Πως καταλαβαίνεις οτι τα Jamo θα δέσουν ιδανικά με άλλα ηχεία?

Φίλε hunter εφόσον ξεκινάς να στήσεις ένα πολυκάναλο σύστημα και το χτίζεις σχεδόν από την αρχή, καλό θα ήταν να προβλέψεις και για το μέλλον.

Αν το επιτρέπει ο χώρος σου και είσαι fan του κινηματογράφου και της μεγάλης εικόνας θα σου πρότεινα χωρίς κανένα ενδοιασμό να στήσεις ένα σύστημα 7,1.

Ακόμη και από το απλό σήμα D.D. ή DTS 5,1 οι περισσότεροι σημερινοί ολοκληρωμένοι AV ενισχυτές 'επεκτείνουν' τα περιβάλλον εφέ με ένα σύστημα matrix και προσομοιώνουν καλύτερα οποιονδήποτε χώρο. Έχω στημένο σύστημα 7,2 τα τελευταία 7 χρόνια και η βελτίωση της αίσθησης του χώρου είναι μεγάλη.

Ειδικά σε ταινίες DTS ES 6,1 απενεργοποιώντας τα πίσω κανάλια νομίζεις ότι σου λείπει πληροφορία. Βέβαια για να καλύψω εν μέρει το πίσω κεντρικό (6,1), έχω τοποθετήσει τα 2 πίσω ηχεία σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, (1,5 m).

Καλό κουράγιο…

Υ.Γ. Να συμπληρώσω ότι όποια ηχεία της Jamo και αν έχω ακούσει σε Home Theater ήταν από πολύ καλά ως άριστα.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας για 7.1 με βλέπω..Τι προτείνετε για ηχεία-ενισχυτή?

Re: Απάντηση: Αξίζει?

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας για 7.1 με βλέπω..Τι προτείνετε για ηχεία-ενισχυτή?

Στα χρήματα που αναφέρεις στο αρχικό σου post υπάρχουν πολλές επιλογές και αρκετά μοντέλα να κινηθείς.

Θα πρέπει να ανατρέξεις σε δοκιμές που έχουν γίνει σε περιοδικά, ή στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους ώστε να δεις τις παροχές τους και ξεχωρίζοντας 2-3 μοντέλα να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Denon, Sony, Pioneer, Marantz, Arcam...όλες έχουν αξιόλογους ολοκληρωμένους να επιδείξουν.

Κάνε μια έρευνα και εδώ είμαστε πάλι.