Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

nikol

Senior Member
Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4572409
Πως το σχολιάζετε ??Σωστό η λάθος!

Νόμο που απαγορεύει δημοσίως την ενδυμασία που κρύβει ολόκληρο το πρόσωπο υπερψήφισαν την Πέμπτη οι βουλευτές του Βελγίου, ρύθμιση που θα αφορά ακόμη και την κυκλοφορία στους δρόμους.

Ο νόμος αναφέρεται σε ρουχισμό που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο, και ουσιαστικά απαγορεύει το νικιάμπ και την μπούρκα -ενώ μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε περιπτώσεις διαδηλωτών που καλύπτουν το πρόσωπό τους. Η έγκρισή του έγινε με ισχυρή πλειοψηφία 136 βουλευτών και δύο απόντες.

Για να καταστεί νόμος του βελγικού κράτους θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία το καλοκαίρι (η οποία δεν αναμένεται να σταθεί εμπόδιο), κάτι που εάν συμβεί θα κάνει το Βέλγιο την πρώτη χώρα που υιοθετεί τέτοια νομοθεσία. Η κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού την περασμένη εβδομάδα ενδέχεται πάντως να καθυστερήσει τη διαδικασία.

Οι εισηγητές του νόμου χαρακτήρισαν την ισλαμική ενδυμασία που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο «κινητή φυλακή» για τις γυναίκες. Ο νόμος προβλέπει επιβολή σχετικά χαμηλού προστίμου σε περίπτωση παράβασης (μέχρι 25 ευρώ) ακόμη και φυλάκιση μέχρι επτά ημέρες.

Ο νόμος προβλέπει εξαιρέσεις για την περίοδο του Καρναβαλιού, δίνοντας στις δημοτικές Αρχές τη δυνατότητα προσωρινής αναστολής του.

Kαι μάλιστα άκουσα το πρωί στην ΝΕΤ, ότι αφορά 30 γυναίκες.....

Οι οποίες θα μένουν αναγκαστικά σπίτι εσώκλειστες...

Και μετά μου λένε εμένα, προηγμένες χώρες και κουραφέξαλα....

αυτή είναι η απόλυτη υποκρισία της Ευρώπης , το μέγιστο δηλαδή θέατρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Τι ειναι το Βέλγιο??
Πάντα είχα αυτή την απορία..:rolleyes::rolleyes:
Αν οι γιαλαντζί αποικιοκράτες πάνε να ´εκπολιτίσουν´τούς ´αγρίους´μέ ποινικοποιήσεις νά χαρώ εγώ ´ανθρωπισμό´και ´δικαιώματα´.

Ο νόμος προβλέπει εξαιρέσεις για την περίοδο του Καρναβαλιού, δίνοντας στις δημοτικές Αρχές τη δυνατότητα προσωρινής αναστολής του. [/FONT][/SIZE]

Aυτό πάλι είναι το απόγειο της γελοιότητας... Τους λένε ευθέως δηλαδή ότι "είστε για τα πανηγύρια"...

Eμένα πάλι γιατί μου θυμίζει τον "δικό μας" νόμο για τους κουκουλοφόρους;

Ο συσχετισμός με την μπούρκα, μπορεί να αποτελεί προσθήκη του δημοσιογράφου...

Kαι μάλιστα άκουσα το πρωί στην ΝΕΤ, ότι αφορά 30 γυναίκες.....

Οι οποίες θα μένουν αναγκαστικά σπίτι εσώκλειστες...

Και μετά μου λένε εμένα, προηγμένες χώρες και κουραφέξαλα....

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη. Ποιος προστατεύει τις κόρες των ζηλωτών που αναγκάζονται από την οικογένεια και το γκέτο να φορούν τη μπούργκα, να παντρεύονται όποιον τους δίνει η οικογένεια κλπ. Γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με αθώες παραδόσεις αλλά με εισαγωγή σε δυτικές κοινωνίες συστημάτων του ισλαμικού μεσαίωνα. Ποιος θα προστατέψει έστω τις ανήλικες (που δεν είναι μόνο οι ανήλικες που μπορεί να δέχονται καταπίεση). Η απαγόρευση είναι βέβαια ένας υπερβολικός προληπτικός τρόπος προστασίας των δικαιώμάτων των γυναικών τέτοιων κλειστών μειονοτικών κοινωνιών. Για σκεφτείτε ποια θα έπρεπε να ήταν η αντίδραση του κράτους εάν μία γυναίκα έβγαινε να καταγγείλει ότι την αναγκάζει η οικογένεια και ο ισλαμικός της περίγυρος να περιφέρεται με μπούργκα. Θα έπρεπε βάσει της νομοθεσίας να πάρει ένα σκασμό κεφάλια. Όντως τέτοιες "παραδόσεις", όταν επιβάλλονται εννοώ, είναι απολύτως ασύμβατες με τις δυτικές κοινωνίες. Ακόμη και με το πώς θα έπρεπε να είναι ιδανικώς οι δυτικές κοινωνίες.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη. Ποιος προστατεύει τις κόρες των ζηλωτών που αναγκάζονται από την οικογένεια και το γκέτο να φορούν τη μπούργκα, να παντρεύονται όποιον τους δίνει η οικογένεια κλπ. Γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με αθώες παραδόσεις αλλά με εισαγωγή σε δυτικές κοινωνίες συστημάτων του ισλαμικού μεσαίωνα. Ποιος θα προστατέψει έστω τις ανήλικες (που δεν είναι μόνο οι ανήλικες που μπορεί να δέχονται καταπίεση). Η απαγόρευση είναι βέβαια ένας υπερβολικός προληπτικός τρόπος προστασίας των δικαιώμάτων των γυναικών τέτοιων κλειστών μειονοτικών κοινωνιών. Για σκεφτείτε ποια θα έπρεπε να ήταν η αντίδραση του κράτους εάν μία γυναίκα έβγαινε να καταγγείλει ότι την αναγκάζει η οικογένεια και ο ισλαμικός της περίγυρος να περιφέρεται με μπούργκα. Θα έπρεπε βάσει της νομοθεσίας να πάρει ένα σκασμό κεφάλια. Όντως τέτοιες "παραδόσεις", όταν επιβάλλονται εννοώ, είναι απολύτως ασύμβατες με τις δυτικές κοινωνίες. Ακόμη και με το πώς θα έπρεπε να είναι ιδανικώς οι δυτικές κοινωνίες.

Να με συγχωρείς αλλά απο την στιγμή που μια χώρα "ανοίγει" τα σύνορα της, είναι αναγκασμένη απο τις "συνθήκες" που δημιουργούνται να δεχτεί τις ιδιαιτερότητες της κάθε "θρησκείας", σε κάποια εύλογα ηθικά και νομικά πλαίσια......

Δεν νομίζω ότι η μπούργκα τους ενόχλησε....

Επίσης αν είδες αναφέρω ότι πλέον 30 γυναίκες αφορά η διάταξη, οπότε εύλογα οι υπόλοιπες έχουν εναρμονιστεί στην δυτικο-ευρωπαική κουλτούρα της χώρας.

Το να βαφτίζουμε ό,τι επιβάλλεται εσωτερικώς στα μέλη μιας κοινότητας ως απλή συνήθεια ή ήθη και έθιμα, δεν λύνει το πρόβλημα. Καμία σύγχρονη έννομη τάξη δεν μπορεί να δεχθεί το να υποχρεώνεται ένα παιδί και ακόμη χειρότερα μια μεγάλη γυναίκα να φοράει μπούργκα. Και μη μου πεις εάν υποχρεώνονται γιατί θα αρχίσω να σε ρωτάω εάν αφοδεύουν οι αρκούδες στα δάση.

Προφανώς μία γενική απαγόρευση δρα σε βάρος των ατομικών ελευθεριών, εντούτοις πρέπει να βρεθεί και ένας τρόπος να εγγυηθεί το κράτος τα δικαιώματα όσων υπάγονται στην έννομη τάξη του. Εκτός εάν αποδέχεσαι το τι με νοιάζει εάν υποχρεώνουν τις γυναίκες τους, ξένοι είναι.

Το να βαφτίζουμε ό,τι επιβάλλεται εσωτερικώς στα μέλη μιας κοινότητας ως απλή συνήθεια ή ήθη και έθιμα, δεν λύνει το πρόβλημα. Καμία σύγχρονη έννομη τάξη δεν μπορεί να δεχθεί το να υποχρεώνεται ένα παιδί και ακόμη χειρότερα μια μεγάλη γυναίκα να φοράει μπούργκα. Και μη μου πεις εάν υποχρεώνονται γιατί θα αρχίσω να σε ρωτάω εάν αφοδεύουν οι αρκούδες στα δάση.

Προφανώς μία γενική απαγόρευση δρα σε βάρος των ατομικών ελευθεριών, εντούτοις πρέπει να βρεθεί και ένας τρόπος να εγγυηθεί το κράτος τα δικαιώματα όσων υπάγονται στην έννομη τάξη του. Εκτός εάν αποδέχεσαι το τι με νοιάζει εάν υποχρεώνουν τις γυναίκες τους, ξένοι είναι.

Άρα θεωρείς ότι η θρησκεία που πιστευουν τους επιβάλλεται, δεν την πιστεύουν...

Αυτό βέβαια είναι μια τεράστια ιστορία... Πχ, πόσοι Έλληνες που βαπτίστηκαν στα 1-2 χρόνια ζωής τους Χριστιανοί, το έκαναν από επιλογή?

Αυτό βέβαια είναι μια τεράστια ιστορία... Πχ, πόσοι Έλληνες που βαπτίστηκαν στα 1-2 χρόνια ζωής τους Χριστιανοί, το έκαναν από επιλογή?

Κανείς....όπως εγώ....

Αλλά μετά απο κάποια ηλικία αποφάσισα άλλα.....

Εδώ μιλάμε όμως για 30 γυναίκες κάποιας ηλικίας και όχι 1-2 χρονών...

Και προς θεού(αλλάχ, βούδα, κλπ), δεν λέω ότι δεν είναι καταπιεσμένες ή ότι το κάνουν με την θέληση τους, αλλά στο Βέγιο ο αριθμός των 30 γυναικών δεν συνάδει με την άποψη ότι οι συγκεκριμένες είναι καταπιεσμένες, νομίζω ότι την θέλουν την μπούργκα και αν μη τι άλλο, μιλάμε για 30 γυναίκες και όχι 530....είναι γελοίο.

Αυτό το 30 απο πού προκύπτει? Και αν κατάλαβα καλά ο νόμος δεν μιλάει αποκλειστικά για μπούργκα, αλλα γενικά για κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους του προσώπου. Αν ο στόχος ήταν η μπούργκα νομίζω θα το έλεγαν συγκεκριμένα

Εάν θεωρείς ότι η μπούργκα αντιπροσωπεύει ό,τι είναι η θρησκεία τους....

Θα παίξουμε το παιχνίδι των παραφράσεων τώρα; Για το πώς μπορεί να υποχρεωθεί ένα κοριτσάκι να φοράει μπούργκα μίλησα, και μόνο.
Υπάρχουν και άλλες θρησκείες με τελευτουργίες ανθρωποθυσιών. Άλλες κοινωνίες ακόμη εφαρμόζουν την κλειτοριδεκτομή. Θα ανεχθούμε και τέτοια "έθιμα" δηλαδή; Ή η υποχρεωτική μπούργκα δεν προσβάλλει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα;

Κανείς....όπως εγώ....

Αλλά μετά απο κάποια ηλικία αποφάσισα άλλα.....

Εδώ μιλάμε όμως για 30 γυναίκες κάποιας ηλικίας και όχι 1-2 χρονών...

Και προς θεού(αλλάχ, βούδα, κλπ), δεν λέω ότι δεν είναι καταπιεσμένες ή ότι το κάνουν με την θέληση τους, αλλά στο Βέγιο ο αριθμός των 30 γυναικών δεν συνάδει με την άποψη ότι οι συγκεκριμένες είναι καταπιεσμένες, νομίζω ότι την θέλουν την μπούργκα και αν μη τι άλλο, μιλάμε για 30 γυναίκες και όχι 530....είναι γελοίο.

Γνωρίζεις δηλαδή ότι στο Βέλγιο δεν υπάρχει καμία νεαρή γυναίκα με Μπούργκα. Στη Γαλλία; Κι εκεί 30 είναι;

Εάν θεωρείς ότι η μπούργκα αντιπροσωπεύει ό,τι είναι η θρησκεία τους....

Θα παίξουμε το παιχνίδι των παραφράσεων τώρα; Για το πώς μπορεί να υποχρεωθεί ένα κοριτσάκι να φοράει μπούργκα μίλησα, και μόνο.
Υπάρχουν και άλλες θρησκείες με τελευτουργίες ανθρωποθυσιών. Άλλες κοινωνίες ακόμη εφαρμόζουν την κλειτοριδεκτομή. Θα ανεχθούμε και τέτοια "έθιμα" δηλαδή; Ή η υποχρεωτική μπούργκα δεν προσβάλλει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα;

Σε παραπέμπω στο post μου....λίγο πιο πάνω.

"σε κάποια εύλογα ηθικά και νομικά πλαίσια......"

Καλά αν είναι να μου βάζετε και λόγια που δεν λέω...οκ.

Εσύ μίλησες για κοριτσάκια και επιλογές ενώ εγώ μιλάω ότι βάσει δημοσιογράφου το πρωί στην ΝΕΤ πληροφορήθηκα ότι ο νόμος που πέρασε αφορούσε όλες και όλες 30 γυναίκες που φορούν ακόμα μπούρκα στο Βέλγιο.....και σχολίασα την γελοιότητα του νόμου...

Last edited: