Βελόνα για DUAL DMS 240 E

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,800
Αθήνα
Έχω βρει τις παρακάτω για ην εν λόγω κεφαλή

1) https://www.thakker.eu/en/needles/dn-241-stylus-for-dual-dms-241-e-generic-stylus/a-6787/
2) http://www.jico-stylus.com/product_info.php?products_id=294

Η πρώτη είναι από ότι λέει κατασκευής JICO αλλά διαφορετικού χρώματος από αυτή που φοράει τώρα η κεφαλή
Η δεύτερη είναι ΚΑΙ ίδιου χρώματος με την μαμά (τουλάχιστον στην φωτό) αλλά έχει και σχεδόν τα διπλά λεφτά..

Έχουν διαφορά τελικά πέραν του χρώματος; Αξίζει να δώσω τα πιο πολλά χρήματα δεδομένου και του πόσο παλιό είναι το πικαπ και η κεφαλή;
Κάποια άλλη πιθανή εναλλακτική;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές!!!

Φαίνεται να είναι η ίδια βελόνα. Δεν αξίζει να δώσεις τα διπλά λεφτά μόνο και μόνο για να έχεις κεφαλή του ίδιου χρώματος (που δεν είναι και εγγυημένο, γιατί άνετα μπορεί να σου στείλουν πράσινη). Το πικάπ σου αν και παλιό είναι μιά χαρά, μπορεί να υποστηρίξει και πιο ακριβές κεφαλές.

Το πρώτο πικάπ μου ήταν ένα Dual 1237 και φόραγε μια Shure M75 από το εργοστάσιο,όσο και να φαίνεται παράξενο μετά από τόσα χρόνια μου εχει μείνει ο ήχος συνολικά.

Προσωπικά λόγω καθαρά του βραχίωνα θα πήγαινα Μ97ΧΕ με αναβάθμιση με SAS JICO .

Ναι κοίταζα τώρα για την Μ97ΧΕ και την έχουνε ακριβύνει,δεν πάνε καλά ,για πάρε την αντιπροσωπεια και ρώτα .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να σκεφτείς ότι είχε κάπου 60 δολάρια έξω...Η αναβίωση του βινυλίου έρχεται... http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B00006I5SB/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

Το λοιπόν παιδιά υπάρχει καμιά πιο οικονομική πρόταση;;

Αλλιώς αν είναι να παραγγείλω την βελονίτσα να τελειώνουμε...

Την πήρα τελικά την βελονίτσα...
Όταν έρθει θα επανέλθω για συμβουλές για την τοποθέτηση..
Χρειάζεται κάποιο εργαλείο;

για να μπεί η βελόνα στην κεφαλή συνήθως δεν χρειάζεται κάποιο εργαλείο
προσεκτικά κρατάει κάποιος την κεφαλή απο τα πλαϊνα της και αφαιρεί την παλιά
τραβώντας κάτω και προς τα έξω και το ανάποδο για να μπεί η καινούργια
Αυτο το οποίο ιδανικά θα χρειαστεί είναι έλεγχος των ρυθμίσεων...δλδ βάρος ανάγνωσης,
antiskating και ιδανικά προτράκτορας για τη σωστή τοποθέτηση της κεφαλής στον βραχίονα

Με το καλό να παραλάβεις και προσοχή στο εγχείρημα....εάν δεν είσαι σίγουρος, ζήτα απο
καποιον να σε βοηθήσει
Καλή επιτυχία και καλές ακροάσεις

ΟΚ ευχαριστώ πολύ!
Όταν παραλάβω θα πέσουν οι σχετικές ερωτήσεις πάλι...
Δεδομένου πως -μάλλον- είναι τοποθετημένη εξ αρχής σωστά δεν θα χρειαστεί κάποια άλλη ρύθμιση γιατί το headshell είναι αφαιρούμενο οπότε η δουλειά θα γίνει χωρίς να ξεβιδωθεί η κεφαλή...

Και πάλι ευχαριστώ..

Σωστα απλα καλο ειναι καποιες μικρορυθμισεις να ξαναγινουν εστω και για τυπικους λογους
Επισης εαν η βελονα δεν ειναι original μπορει να εχει διαφορετικο βαρος αναγνωσης και μπορει να ειναι διαφορετικου μεγεθους...εστω και για χιλιοστα
Οποτε ενας τυπικος ελεγχος με προτρακτορα καλο θα ηταν να γινει

Σωστα απλα καλο ειναι καποιες μικρορυθμισεις να ξαναγινουν εστω και για τυπικους λογους
Επισης εαν η βελονα δεν ειναι original μπορει να εχει διαφορετικο βαρος αναγνωσης και μπορει να ειναι διαφορετικου μεγεθους...εστω και για χιλιοστα
Οποτε ενας τυπικος ελεγχος με προτρακτορα καλο θα ηταν να γινει

Mάλιστα... θα γίνει τότε!!!
Ετοιμαστείτε φίλοι συνφορουμήτες έχοντες εξοπλισμό!
Γείτονα ακούς;;; :) :)

περιέργως δεν έγινε τελικά η συναλλαγή.... :( .. αν και έχω αγοράσει πράγματα απ' έξω χωρίς πρόβλημα
θα προσπαθήσω να στείλω τα χρήματα μέσω IBAN που μου δώσανε και ελπίζω να πετύχει...