Βιέννη : Ένα διαφορετικό οδοιπορικό

κεντρικό νεκροταφείο ...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• 093.jpg
    093.jpg
    119.5 KB · Views: 86
  • 094.jpg
    094.jpg
    46.2 KB · Views: 81
  • 095.jpg
    095.jpg
    61 KB · Views: 84
  • 096.jpg
    096.jpg
    111.2 KB · Views: 84
Last edited by a moderator:
Μπετόβεν ...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• 111.jpg
    111.jpg
    139.2 KB · Views: 79
  • 109.jpg
    109.jpg
    124.2 KB · Views: 80
  • 106.jpg
    106.jpg
    108.2 KB · Views: 81
.... και βέβαια, το προσωπικό μου πάθος ....

κάπου στο αντίστοιχο Καπανδρίτι, ένα αμπελοχώρι στα βόρεια, ένας λιτός τάφος ανάμεσα σε απλούς χωρικούς ....

attachment.php

attachment.php

Attachments

• 340.jpg
    340.jpg
    120.7 KB · Views: 80
  • 336.jpg
    336.jpg
    163.9 KB · Views: 82
… σε μία μάλλον υποκριτική κοινωνία / μητρόπολη, που ενώ σε κάθε σοκάκι πουλάει σαν άλλο τσολιαδάκι τον Γ. Στράους, δεν έχει αφήσει σχεδόν τίποτε για τον Τιτάνα. Μία σκατοMahlerstrasse μόνον, μία σάλα στην Staatsoper (αυτό μας έλειπε, αυτός την έκανε αυτό που είναι) και ένας λιτός τάφος στο Γκρίντζιχ ….

πεσ'τους και για τον δικό μου: πέσ'τους ότι ο τάφος του Hugo Wolf είναι πίσω από εκείνους των επιφανών, έρημος, βρώμικος και χωρίς ούτε ένα λουλούδι πάνω του.

Να και η φράου, λίγα μέτρα πιο κει .... από επώνυμα έπώνυμα' άλλο τίποτε ....

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• 346.jpg
    346.jpg
    98.4 KB · Views: 82
  • 347.jpg
    347.jpg
    67.1 KB · Views: 82
  • 348.jpg
    348.jpg
    109.5 KB · Views: 80
… σε μία μάλλον υποκριτική κοινωνία / μητρόπολη, που ενώ σε κάθε σοκάκι πουλάει σαν άλλο τσολιαδάκι τον Γ. Στράους, δεν έχει αφήσει σχεδόν τίποτε για τον Τιτάνα. Μία σκατοMahlerstrasse μόνον, μία σάλα στην Staatsoper (αυτό μας έλειπε, αυτός την έκανε αυτό που είναι) και ένας λιτός τάφος στο Γκρίντζιχ ….

Τι περίμενες; με τον παλιοεβραίο θα ασχολούνται τώρα; Και πολύ του πέφτει δηλαδή. (ο σωβινισμός, ο αντισημιτισμός και ο μικροαστισμός των αυστριακών ειδικά και των βιεννέζων ειδικότερα ήταν και είναι παροιμιώδης).

άστα βρε Λύμπε, θα τα πούμε κατ' ιδίαν ...

έχω πάνω από ένα gb σε αντίστοιχες φωτο, αλλά ανεβαίνουν πολύ δύσκολα και έχασα το κέφι μου .... στην διάθεση βεβαίως κάθε ενδιαφερομένου....

Κώστα Ζ, έχεις απόλυτο δίκαιο ... αυτό μου έλεγε και ένας αμερικανός (κατά δήλωση του συνθέτης) που συνάντησα εκεί ...

Στη Βιέννη, οι παραστάσεις κλασσικής μουσικής είναι πολλαπλές και καθημερινές, πλην στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης των τουριστικών συμφερόντων... δεκάδες συναυλίες, κατά 99% Μότσαρτ και Γ. Στράους .... Ακόμη και στο Μέγαρο των φίλων της μουσικής, κατά τις ημέρες που ήμουν, αντίστοιχο πρόγραμμα είχε.... το ίδιο και στις διάφορες σάλες των παλατιών.... κάθε δύο μέρες αποδίδεται στην Κάρλς-Κίρχε το ρέκβιεμ του Μότσαρτ .... φαντάζομαι τους μονωδούς , ... θάχει σιχαθεί η ψυχή τους .... Η Φιλαρμονική κάπου έβοσκε σε φεστιβάλ, (αρχίζει ουσιαστικά την σαιζόν από τα μέσα Οκτωβρίου) κλπ. κλπ. Το μόνο που μου έμενε ήταν στο Σάββατο, η Ντάμα Πίκα στην Στάατσοπερ, με τον Σείζι Οζάουα στο πόντιουμ ... Ευτυχώς .... η παράσταση ήταν θεϊκή, οι άριες, ιδιαίτερα της καρδιοκτυπημένης Λίζα, τσαικοφσκικά ουράνιες, όσο και η αναπόληση της Ντάμας.... Μπροστά μου στο μικρό θεωρείο τρεις γηραιές Βιεννέζισες με μυρωδιά ελληνικού καθαριστήριου, και πίσω μου μία 'ενδιαφέρουσα' νεαρή (μάλλον τουρίστρια) που επειδή δεν βλέπει είναι συνεχώς σκαρφαλωμένη επάνω μου, με τα επίμαχα θέλγητρα της στο καλολουσμένο κεφάλι μου .... ευτυχώς υπήρχε μπροστά η καθαριστριίλα γιατί στην σκηνή που ο Χέρμαν διαβεβαιώνει για την αγάπη του την Λίζα, υπήρχε κίνδυνος παρεκτροπής ....

και πίσω μου μία 'ενδιαφέρουσα' νεαρή (μάλλον τουρίστρια) που επειδή δεν βλέπει είναι συνεχώς σκαρφαλωμένη επάνω μου, με τα επίμαχα θέλγητρα της στο καλολουσμένο κεφάλι μου .... ευτυχώς υπήρχε μπροστά η καθαριστριίλα γιατί στην σκηνή που ο Χέρμαν διαβεβαιώνει για την αγάπη του την Λίζα, υπήρχε κίνδυνος παρεκτροπής ....

Its written in the surface of her skin
There's been a baby within
Given away in love
I see it in the little lines
Around her eyes, across her brow

...

It was something I only dreamed of
Something that I'm not quite sure of
Something that I'll never tell you about

...γειά σου Σπύρο :grinning-smiley-043 -bye-

δεν μπορώ να πώ
στην αρχη με πλακωσε το μάρμαρο...