Βιντεοκάμερα των 400 Ευρώ, ποιά;

tsakdim57

New member
2 September 2006
44
Θα ήθελα να μου προτείνετε μία βιντεοκάμερα γύρω στα 400 ευρώ. Προορίζεται για δώρο σε ένα φιλικό ζευγάρι.Τι μοντέλο θα αγοράζατε?Θα χρησιμοποιηθεί εκ πρώτης για την βιντεοσκόπηση του γάμου τους και για λοιπές μελλοντικές οικογενειακές στιγμές :ADFADF1:

Δεν γνωρίζω ιδιαιτερα το αντικείμενο αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει και δεί, η γνώμη μου είναι

α) Μην πάρεις βιντεοκάμερα που να γράφει κατευθείαν σε DVD. Η ποιότητα σε όσες έχω δεί μέχρι σήμερα ειναι πολύ μέτρια

β) Με τις HDD επισης έχω ενα φόβο για την αξιοπιστία του δίσκου (αν σε αφήσει κάπου) και την ποιότητα εγγραφής

Η δική μου επιλογή - μιας και οι HD ειναι αρκετά ακριβές ακόμα - θα ήταν μια καλή DV (με κασετουλα) και 3CCD. Νομίζω οτι η Panasonic και η Sony εχουν πολύ καλά κομμάτια στην κατηγορία αυτή..

Η Sony δεν εχει κάμερα με 3ccd μονο η Panasonic και η JVC αλλά ποιά απο αυτές με μινι dv παντα.Θα δώ αισθητή διαφορά σε αυτή με τα 3ccd η λόγω του μικρού μεγέθους του ccd δεν βλέπει κανείς τιποτα;

εγω αντιθετα οσες εχω δει με κασετα δεν με επεισαν με την ποιοτητα εικονας !
Αντιθετως η SONY του αδερφου μου που γραφει σε μικρα DVD εχει ΑΨΟΓΗ εικονα !!!!
και παιζει σε οποιο πλαυερ θες ....πατ κιουτ !!!

και πεντακαναλο ηχο σουραουντ ναουμ ....

μονο που ξεπερναει τα 400 .......

αλλα θα βρεις και πιο φτηνες με εξισου καλη εικονα ...αλλα λιγοτερες ευκολιες η εχτρα ...

με χιλια να παρεις με δισκακι !!! απιστευτη ευκολια και καλη εως πολυ καλη εικονα στα ακριβα μοντελα ....

και πεντακαναλο ηχο σουραουντ ναουμ ....

μονο που ξεπερναει τα 400 .......

αλλα θα βρεις και πιο φτηνες με εξισου καλη εικονα ...αλλα λιγοτερες ευκολιες η εχτρα ...

με χιλια να παρεις με δισκακι !!! απιστευτη ευκολια και καλη εως πολυ καλη εικονα στα ακριβα μοντελα ....
Ποιο μοντέλο είναι?

και πεντακαναλο ηχο σουραουντ ναουμ ......

Βαγγέλη, έχω πολύ μεγάλη περιέργεια να δώ ποιά βιντεοκάμερα που γράφει απ' ευθείας σε DVD έχει καλύτερο αποτέλεσμα από μια αντίστοιχη που γράφει σε Mini DV...
Μέχρι στιγμής δεν έχω δεί καμία.... :nounder:

Re: Απάντηση: Βιντεοκάμερα των 400 Ευρώ, ποιά;

Βαγγέλη, έχω πολύ μεγάλη περιέργεια να δώ ποιά βιντεοκάμερα που γράφει απ' ευθείας σε DVD έχει καλύτερο αποτέλεσμα από μια αντίστοιχη που γράφει σε Mini DV...

Και μένα μου φαίνεται λίγο περίεργο ...

Τελικά δεν καταλήξαμε πουθενά συγκεκριμένα....

Ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ για ένα φιλικό ζευγάρι!

Όποια βοήθεια καλοδεχούμενη.

Υ.γ Τελικά ρε παιδιά, ποιο φορμά είναι καλύτερο,
το minidv, το 3ccd, το hdd, ή το dvd-r(πάντα στην κατηγορία των 400 )?

Last edited:
Δεν είναι και εύκολη η επιλογή. Πρώτα από όλα ο φακός πρέπει να είναι ποιοτικός. Μετά τα 3 ccd προφανώς δίνουν καλύτερη εικόνα από ότι 1 ccd. Τέλος πρέπει να επιλεχθεί το φορμά αποθήκευσης καθώς και η συμπίεση που γίνεται στο βίντεο πριν καταλήξει να αποθηκευθεί.
Οι επιλογές εκεί είναι κασσέτα miniDV, miniDVD, σκληρός δίσκος (σε όποια του μορφή) και flash memory. Θεωρητικά καλύτερη ποιότητα θα έχει το μέσο που αφήνει την εικόνα το δυνατόν πιο ασυμπίεστη. Αυτό γίνεται στο φορμά miniDV για αυτό είπαν και τόσοι ότι η ποιότητα είναι καλύτερη εκεί. Στο miniDVD μπαίνει mpeg2 κωδικοποίηση έτσι έχουμε πτώση της ποιότητας, λόγω της συμπίεσης. Στις κάμερες με σκληρό δίσκο πάλι αποθηκεύεται η εικόνα σε Mpeg2 αλλά εκεί έχεις συνήθως λίγο μεγαλύτερα περιθώρια να ορίσεις το bandwidth του Mpeg2 και έτσι λογικά παίρνεις λίγο καλύτερη ποιότητα. Τέλος στις κάμερες με flash memory η αποθήκευση γίνεται σε Mpeg4 και δεν έχω δει κάποια ιδιαίτερα ποιοτική υλοποίηση.

το mini-DV ειναι πολυ καλυτερο κατα τη γνωμη μου. Συμφωνω απολυτα με τον Γιώργο.

το mini-DV ειναι πολυ καλυτερο κατα τη γνωμη μου. Συμφωνω απολυτα με τον Γιώργο.

+1 Εγώ επιμένω οτι για τα χρήματα αυτα η καλύτερη λύση ειναι Mini-DV με 3CCD εαν τιμολογιακά βγαίνει

Δυσκολα... 3ccd με 400 , πάντως σε αυτα τα λεφτα βρισκεις mini DV με φακο 1MP.

Δεν λέω, μπορεί θεωρητικά το format miniDV να δίνει πιο ποιοτικά αποτελέσματα απο το MPEG2 που χρησιμοποιείται στις κάμερες με HDD, αλλά αν τελικά η διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο εμφανής, μήπως η αγορά μιας HDD κάμερας είναι πιο σωστή λύση λόγο των ευκολιών που προσφέρει?
(κάντε μια σύγκριση μεταξύ ενός VHS video kai ενός DVR me HDD).

Απάντηση: Re: Βιντεοκάμερα των 400 Ευρώ, ποιά;

Δεν λέω, μπορεί θεωρητικά το format miniDV να δίνει πιο ποιοτικά αποτελέσματα απο το MPEG2 που χρησιμοποιείται στις κάμερες με HDD, αλλά αν τελικά η διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο εμφανής, μήπως η αγορά μιας HDD κάμερας είναι πιο σωστή λύση λόγο των ευκολιών που προσφέρει?
(κάντε μια σύγκριση μεταξύ ενός VHS video kai ενός DVR me HDD).

Ποιές ακριβώς ευκολίες εννοείς; Είναι όντως ευκολίες ή τελικά θα αποδειχθούν δυσκολίες;

Επειδή έχω κάμερα Mini Dv (παμπάλαια) νομίζω οτι είναι πιο εύκολο να κουβαλάς κασετούλες παρά dvd!

Όταν όμως έρθει η ώρα της αναπαραγωγής εκεί αρχίζουν τα προβλήματα του Mini Dv.
Τότε είναι που πρέπει να τρέχεις σε μαγαζί για να σου περάσουν αυτό που τράβηξες απο την κασέτα σε dvd ενώ αν έχεις dvr παίρνεις το δισκάκι και το παίζεις στο player χωρίς να χρειάζεται να κάνεις οτιδήποτε άλλο!

Απο την άλλη πάλι, είναι και η λύση του hdd, όμως αυτή προυποθέτει την ύπαρξη υπολογιστή στο σπίτι(ξέρω αρκετούς που ακόμα και στις μέρες μας ΔΕΝ διαθέτουν υπολογιστή!).
Και πάλι όμως, και υπολογιστής να υπάρχει, έχω την εντύπωση οτι οι χωρητικότητες που προσφέρουν οι hdd γράφοντας σε υψηλή ανάλυση είναι περιορισμένες!
Και εκεί υπάρχει νομίζω πρόβλημα.......

Τελικά, πολύ μπέρδεway ρε παιδιά!

Νομίζω ότι σε λίγο καιρό το πρότυπο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς θα είναι το η λύση του hdd, ωστόσο θα πρέπει να πέσει και η τιμή του, κάτι που για συμβεί θα χρειαστεί να " ωριμάσει ", λίγο παραπάνω η νέα τεχνολογία.

Η λύση που χρησιμοποιώ είναι η λύση του σκληρού δίσκου και η ευκολία που σου προσφέρει μέσω υπολογιστή, δημιουργώντας απίθανα home made video, θεωρώ ότι υπερέχει συγκρητικά με αυτή του DVD, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ miniDV και δεν μπορώ να έχω άποψη

μπαμπη αντιθετως δεν εχω σοβαρη εικονα απο καμια μετατροπη miniDV σε DVD για να το βλεπει ολη η οικογενεια .........σε απλο πλευερ !!

εκτος και αν ενοουμε την εξης φαση .....
ολοι η οικογενεια και οι καλεσμενοι να κοιτουν την εικονα της καμερας miniDV συνδεδεμενης απευθειας στην τηλεοραση και οταν καθε φορα που θελεις να την ξαναδεις την κασετα βαλε παλι την καμερα στην τηλεοραση.......

θεωρω οτι δεν ειναι καθολου λυση για καποιον που θελει να δανεισει το υλικο του να το δει και καποιος αλλος ......

ασε που πρεπει να ξεφορτωνεις την κασετα .....

ετσι οντως εχουμε καλυτερη εικονα ομολογω!

αν εχουμε και ορεξη για περαιτερω επεξεργασια και μενου..κτλ, τοτε ενταξει .....

Re: Απάντηση: Βιντεοκάμερα των 400 Ευρώ, ποιά;

εκτος και αν ενοουμε την εξης φαση .....
ολοι η οικογενεια και οι καλεσμενοι να κοιτουν την εικονα της καμερας miniDV συνδεδεμενης απευθειας στην τηλεοραση και οταν καθε φορα που θελεις να την ξαναδεις την κασετα βαλε παλι την καμερα στην τηλεοραση.......
.....

......περιμενε κανα δεκαλεπτο να γυρισει στην αρχη....μηπως θες να βρεις και καποια σκηνη καπου στη μεση της κασετας....αστο,φιλακια.

κασετουλα ειπατε? οχι ευχαριστω, δεν θα παρω.