Blind test pc - dvd στην αναπαραγωγη dvd

dixie

Established Member
6 February 2008
216
Athens
Ανοιξα το καινουργιο αυτο thread για γραψω οσα μπορεσα να παρατηρησω σε blind test που εκανα στην αναπαραγωγη ταινιας dvd με αντιπαλους το pc μου και το pioneer 717 που εχω καμποσα χρονια
Το pc αποτελειται απο
m/b asus p5k
cpu intel core 2 quad q6600 2,4 ghz
svga pci-x xfx 8800 gts 320mb htdp
ram supertalent ddr-2 2GB
Το pioneer 717 ειναι ενα καλο αλλα παλιο player

Προβολεας Optoma hd72 hd ready στις 90 ιντσες , αποσταση 4,5μ

Στο pc εγκατασταθηκε το zoom player με τις οδηγιες που βρηκα απο τον Σ. Δεβελεκο και το σημα πηγε στον προβολεα με dvi-d καλωδιο 12μ
Το pioneer 717 συνδεθηκε με τον προβολεα με video καλωδιο 8μ

Τα τεστ που πραγματοποιηθηκαν ηταν 2
Ενα με το zoom player εναντι του pioneer και
Ενα με το windows media player εναντι του pioneer
3 ανθρωποι ελαβαν μερος στην δοκιμη αυτη

Τα αποτελεσματα τωρα ηταν με καποια σειρα αξιολογησης
1. Το pioneer ειχε καλυτερη εικονα στο συνολο της και στις δυο περιπτωσεις συγκρισης .Η διαφορα ηταν μικρη αλλα ορατη με κυριο σημειο υπεροχης την ευκρινεια
Και αναρωτιεμαι πως ειναι αυτο δυνατον , θα περιμενε κανεις να ειναι τουλαχιστον ιση
2. Το zoom player εμφανιζε ανα 10 περιπου λεπτα οριζοντιες γραμμες που τις βλεπαμε στο κεντρο της οθονης και αυτες κινιοντουσαν προς τα πανω αργα ,αργα
3. To pioneer εμφανιζει την εικονα 2,35:1 στο κεντρο της οθονης προβολης με ισα περιθωρια επανω και κατω ,ενω το zoom αρκετα πιο πανω απο την μεση

Πιστευω στην υπολογιστικη δυναμη , τα αποτελεσματα ομως δεν ειναι αυτα που θα περιμενα
Οι δοκιμες θα συνεχιστουν και περιμενω με αγωνια σχολια

Προφανώς κάτι δεν πηγαίνει καλά με το HTPC.

Η ανάλυση που δίνει το HTPC στον προβολέα είναι 1280 χ 720; Μήπως υπάρχει overscanning;

Ο Zoomplayer προφανώς δεν παίζει σωστά, μιας και έχεις τα προβλήματα που περιγράφεις. Το FFDShow σίγουρα ενεργοποιείται στα φίλτρα;

Ειδικά αυτό που περιγράφεις, αναφερόμενος στο που δείχνει την εικόνα το HTPC, παραπέμπει σε χοντρό πρόβλημα με κάποια ρύθμιση. Είσαι σίγουρος ότι ο προβολέας είναι ρυθμισμένος σωστά;

Όπως έχουμε πει για να αποδώσει το pc τα μέγιστα θέλει αρκετές ρυθμίσεις ενώ το κάθε consumer player με ενα κουμπι δείχνει τις δυνατότητες του.
Ρυθμισες below black, εβαλες τις σωστες ρυθμίσεις στο powerstrip?

Όπως έχουμε πει για να αποδώσει το pc τα μέγιστα θέλει αρκετές ρυθμίσεις ενώ το κάθε consumer player με ενα κουμπι δείχνει τις δυνατότητες του.
Ρυθμισες below black, εβαλες τις σωστες ρυθμίσεις στο powerstrip?
Mπορείς να πεις με 2 λόγια πως ρυθμίζεις το below black?

Mπορείς να πεις με 2 λόγια πως ρυθμίζεις το below black?

Διάβασε εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=271

Ο οδηγός είναι γραμμένος έχοντας κατά νου τη ρύθμιση ενός προβολέα, αλλά ισχύει για οποιοδήποτε μέσο.

Το BB/AW δεν είναι θέμα ρύθμισης. Είτε περνάει σωστά, είτε όχι. Το αν "περνάει" BB/AW είναι ουσιαστικά θέμα του συνδυασμού κάρτας γραφικών και drivers, οπότε αν υπάρχει πρόβλημα θα φανεί κατά τη διάρκεια της παραπάνω ρύθμισης.

Η παραπάνω ρύθμιση είναι απαραίτητη για όλα τα μέσα, αν θέλουμε να λέμε ότι μας ενδιαφέρει η σωστή απεικόνιση. Δεν είναι προαιρετική.

Και πάλι ευχαριστώ Δημήτρη...

(τον είχα προσέξει αυτόν τον οδηγό αλλά νόμιζα ότι αφορούσε μόνο προβολείς)

Το πρωτο που παρατηρω ειναι
Deinterlace Mode - Force Weave και Output Colorspace - YV12
Καθε φορα που ανοιγω το zoom και παροτι εχω κανει αυτες τις ρυθμισεις πριν , μου τις βγαζει οπως ηταν αρχικα δηλαδη Deinterlace Mode - Automatic και Output Colorspace – YUY2. Τι να κανω γι'αυτο?
Το ffdshow εχει επιλεχθει σαν φιλτρο οπως ηταν στις οδηγιες
Ο προβολεας εχει ρυθμιστει απο τεχνικο που μου τον εγκατεστησε αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα το ξανακοιταξω τωρα που μπηκα στο τρυπακι
Αυτο που εχω να πω ειναι οτι οι ρυθμισεις καλες - κακες δεν ξερω ,ειναι ιδιες και για τα δυο μεσα ,οποτε κατι αλλο φταιει
Οταν επιλεγω σημα απο το pc (dvi-d supra rf100 καλωδιο) η ενδειξη του προβολεα κατω αριστερα ειναι 1920*1080/60hz και στο zoom και στο windows media player
Μπορει να εχω κανει βλακεια αλλα την εικονα την στελνει στον προβολεα ως κλωνο της εικονας στο μονιτορ του pc ,δεν ξερω αλλο τροπο
Το powerstrip ειναι προγραμμα που βελτιωνει την εικονα σωστα?
Θα ψαξω να το βρω
Η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη και σας ευχαριστω

Θανασης

Παντως θα πρεπει να σημειωσω οτι δε χρειάζεται καν blind test για να δεις ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ διαφορα αναμεσα σε ενα player οπως το Pioneer και ενα καλο HTPC. Η δικη μου εμπειρια με το Pioneer 696 (πολυ νεότερο Player, Με HDMI, και πολυ καλα κυκλωματα video, τα καλυτερα στην κατηγορια του), εδειξε ότι η εικόνα που δινει με τον Panasonic 100 ειναι καλή, αλλά σε καμια περιπτωση ουτε καν πλησιαζει την εικονα που δινει το HTPC με τις ρυθμισεις του guide απο δω.
Και ολα αυτα χωρις εξτρα πειραγματα και βελτιστοποιηση του zoom για τον δικο μου προβολεα...

Παρεπιπτοντως. Δεν μπορεις με τιποτα να κανεις σωστο blind test οταν συνδεεις τη μεν συσκευή με ψηφιακή σύνδεση και την άλλη με video composite.

Το πρωτο που παρατηρω ειναι
Deinterlace Mode - Force Weave και Output Colorspace - YV12
Καθε φορα που ανοιγω το zoom και παροτι εχω κανει αυτες τις ρυθμισεις πριν , μου τις βγαζει οπως ηταν αρχικα δηλαδη Deinterlace Mode - Automatic και Output Colorspace – YUY2. Τι να κανω γι'αυτο?

Αυτό παρουσιάζεται πολλές φορές όταν το λογισμικό δεν είναι γνήσιο.

Το ffdshow εχει επιλεχθει σαν φιλτρο οπως ηταν στις οδηγιες
Ο προβολεας εχει ρυθμιστει απο τεχνικο που μου τον εγκατεστησε αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα το ξανακοιταξω τωρα που μπηκα στο τρυπακι
Αυτο που εχω να πω ειναι οτι οι ρυθμισεις καλες - κακες δεν ξερω ,ειναι ιδιες και για τα δυο μεσα ,οποτε κατι αλλο φταιει
Οταν επιλεγω σημα απο το pc (dvi-d supra rf100 καλωδιο) η ενδειξη του προβολεα κατω αριστερα ειναι 1920*1080/60hz και στο zoom και στο windows media player

Για τον προβολέα σου, η σωστή ανάλυση είναι η 1280 χ 768. Ακριβώς αυτή πρέπει να προσπαθήσεις να δώσεις από το PC. Οποιαδήποτε διαφορετική ανάλυση έχει άσχημες συνέπειες για την ποιότητα εικόνας σου.

Μπορει να εχω κανει βλακεια αλλα την εικονα την στελνει στον προβολεα ως κλωνο της εικονας στο μονιτορ του pc ,δεν ξερω αλλο τροπο

Η λειτουργία κλώνου επίσης δεν είναι καλή ιδέα. Λογικά θα μπορείς να ορίσεις single display από το panel της κάρτας γραφικών σου.

Το powerstrip ειναι προγραμμα που βελτιωνει την εικονα σωστα?
Θα ψαξω να το βρω
Η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη και σας ευχαριστω

Θανασης

Για αρχή βεβαιώσου ότι δουλεύει σωστά ο Zoom (κρατάει τις ρυθμίσεις), και μετά ότι λειτουργούν σωστά τα φίλτρα.

Αν δυσκολευτείς με την ανάλυση, βάλε και το Powerstrip, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι υποστηρίζει τις 8800. Δες και τον σχετικό οδηγό για το Powerstrip.

Καλή τύχη!

να προσθεσω και'γω οτι με htpc πολυ καλυτερη εικονα απο denon 2910
προβολεας hitachi tx100
μαλον κατι με τις ρυθμισεις ειναι λαθος

Ρυθμισα επιτελους την καρτα γραφικων σε λειτουργια dualview και οχι σε κλωνο που το ειχα πριν
Εβαλα αναλυση 1280*768 για τον προβολεα και πηγα να δω την εικονα αλλα ματαια
6 ολοκληρες ωρες προσπαθω να στειλω εικονα απο καποιο player απο το pc αλλα τιποτα
Διαβασα ολα τα manual ,εκανα upgrade στην καρτα γραφικων ,καπου λεει πως να στειλω εικονα αλλα τετοιο μενου απλα δεν υπαρχει στην καρτα
Εχω πελαγωσει δεν ξερω τι να κανω
Ουτε στο επισημο site δεν βρισκω λυση