Βοήθεια για Ενισχυτή Aura VA100

kordas

New member
13 June 2007
9
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους,

Είμαι αρκετά καινούριος στο forum μολονότι διαβάζω εδώ και καιρό τα θέματα. Είμαι ταπεινός βινυλιάκιας, εραστής της μουσικής και του vintage ήχου και όχι εραστής της τεχνολογίας. Θα ήθελα τις γνώμες σας για έναν ενισχυτή ονόματει Aura VA100 Evolution για τον οποίο δεν μπόρεσα να βρω αρκετές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Τον γνωρίζει κανείς? Αξίζει να τον πάρω ή όχι?

Ευχαριστώ,

Βασίλης

ΥΓ. Βρήκα φωτο και τη ανεβάζω

Attachments

• 84b3_1.JPG
    84b3_1.JPG
    12.9 KB · Views: 46
Δεν έχει τύχει να τον δώ ούτε και να τον ακούσω.
Ελπίζω κάποιος φίλος από εδώ να μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο

Από την πλευρά μου να σου πω Κάλος Ήρθες!
Και να προτείνω να προσθέσεις μερικές πληροφορίες για το υπόλοιπο ηχοσύστημα και το χώρο σου, καθώς θα φανούν χρήσιμες στην όλη συζήτηση. Γενικά πάντως χωρίς να κάνεις ακρόαση είναι δύσκολη απόφαση.

Όσον αφορά το σύστημά μου, δεν έχω στείσει τίποτα σπουδαίο ακόμη.
Έχω ένα πικάπ Technics SL1210 Mk5, Phono Stage το φθηνό TCC TC-750
και ενισχυτή τον Kenwood KRF V5020 (AV ενισχυτής της κοπέλας μου). Πάντα ακούω από ακουστικά (Denod DH1001). Γενικά ψάχνομαι να καλυτερέψω σιγά σιγά το σύστημά μου, κομμάτι κομμάτι. Δέχομαι προτάσεις και για καλά phono stage.

Ευχαριστώ.

H Aura είναι (ήταν; ) μία Εγγλέζικη εταιρεία που έβγαζε κυρίως ολοκληρωμένους. Έχω την εντύπωση μάλιστα πως ήταν θυγατρική της B&W. Για την εποχή τους (αρχές 90s) τα μηχανάκια είχαν πολύ καλό λόγο απόδοσης/τιμής. Δεν γνωρίζω όμως πως στέκονται με τα σημερινά δεδομένα.

Για τον συγκεκριμένο, αν είναι σε καλή κατάσταση, μία τιμή μέχρι 150 Εβρά θα ήταν καλά. Βέβαια - όπως κάθε Εγγλέζικος ενισχυτής που σέβεται τον εαυτό του- δεν είναι τόσο ανοιχτοχέρης σε βάττ, οπότε θέλει προσοχή η επιλογή του ηχείου.

Last edited:
Ιδανικά βολευόμουνα και με ένα vintage ραδιοενισχυτή Marantz, Pioneer ή Technics από αυτούς με τον αναλογικό δέκτη ραδιοφώνου και τα VUμετρα. Εάν κανείς σας έχει κάτι ανάλογο ή ξέρει που μπορώ να βρω, ας το πει και σε μένα.

Πολύ καλό γιά την εποχή του μηχάνημα,όντως θυγατρική της Β&W.Λιτή σχεδίαση,με καθαρό,ανοιχτό μεστό ήχο πού δεν ξέφευγε όμως από τα συνήθη παιδικά προβλήματα των Βρεττανών."Φτηνοί στα πίττουρα ακριβοί στ´αλεύρια"(Καλά μην βαράτε και γώ βρεττανικά έχω).Πολύ καλό phono stage,παρεπιπτόντως.Με 12 χρόνια(τουλάχιστον)ζωής στην πλάτη του,μάλλον θα χρειαστεί επέμβανση στους πυκνωτές εξομάλυνσης.Οπως και να έχει πάντως δεν χάνεις τίποτα αν τον ακούσεις.Ονομαστική ισχύς 2χ60w.

Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες και για το κόπο να προσθέσουν κάτι σε τούτο το thread.
Σε vintage ραδιοενισχυτή προτείνει κανείς τίποτα?

Απάντηση: Re: Βοήθεια για Ενισχυτή Aura VA100

Ιδανικά βολευόμουνα και με ένα vintage ραδιοενισχυτή Marantz, Pioneer ή Technics από αυτούς με τον αναλογικό δέκτη ραδιοφώνου και τα VUμετρα. Εάν κανείς σας έχει κάτι ανάλογο ή ξέρει που μπορώ να βρω, ας το πει και σε μένα.

Αν υφισταται ακομα το κεντρο της Αθηνας,θα βρεις μεγαλη συλογη στον Γιαννη Γεωργιλακη,ειναι κατεβαινοντας την Αγιου Κωνσταντινου προς Πλατεια Καραισκακη,στο δεξι σου χερι,αν θελεις να σου βρω ακριβη διευθυνση και τηλεφωνο,που τωρα δεν τα εχω προχειρα. Στειλε μου πμ.

Είχα κάποτε έναν Aura (40W), αλλά την πρώτη έκδοση. Χωρίς πολύ μεγάλη ικανότητα οδήγησης. Το πρόβλημά του ήταν ότι είχε παθητικό προενισχυτή, με ευαισθησία 2V. Οπότε ήθελες ευαίσθητα ηχεία για να μπορέσεις να ανεβάσεις εντάσεις. Αλλά από την άλλη ήταν πολύ μουσικός αν και με σκοτεινές χροιές.

Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές. Μάλλον οδεύω προς κάτι άλλο. Μάλλον θα δοκιμάσω κάτι vintage ή σε ζέστο ήχο των Musical Fidelity, εάν αυτό αληθεύει.

Σίγουρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακούσεις διάφορα συστήματα.
Ήχος vintage… κάθε ένας από εμάς μπορεί να καταλαβαίνει και διαφορετικά πράγματα… λ.χ. λαμπάτο ενισχυτή.

Vintage μπορείς να βρεις πολύ πράμα στο ebay, σε τιμές ξεφτίλα.

Θα μπορούσες να πάρεις κάτι σε studer/revox πχ, με κανένα 200άρι ευρώ.

Καλημέρα σε όλους,

Είμαι αρκετά καινούριος στο forum μολονότι διαβάζω εδώ και καιρό τα θέματα. Είμαι ταπεινός βινυλιάκιας, εραστής της μουσικής και του vintage ήχου και όχι εραστής της τεχνολογίας. Θα ήθελα τις γνώμες σας για έναν ενισχυτή ονόματει Aura VA100 Evolution για τον οποίο δεν μπόρεσα να βρω αρκετές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Τον γνωρίζει κανείς? Αξίζει να τον πάρω ή όχι?

Ευχαριστώ,

Βασίλης

ΥΓ. Βρήκα φωτο και τη ανεβάζω
Toν είχα αυτόν τον ενισχυτη για ενα περίπου χρόνο και έπαιζε συντροφιά με τα spendor sp2/3.
Καλός ενισχυτής συνολικά με μοναδικό μείον οτι σκληραίνει λίγο στα μεταβατικά λόγω του αψυχου τροφοδοτικού του.