Βοήθεια για επιλογή ηχείων

nikos123

New member
15 November 2007
24
Καλησπέρα παιδιά . Μέσα στην αναζητήσει μου , το Σάββατο που μας πέρασε άκουσα τα VienaBeethovenBaby . Τα οποία με εντυπωσίασαν με την ποιότητα κατασκευής τους με το που τα είδα . Όχι όμως και με το πρώτο άκουσμα . Μετά όμως από 1,5 ώρα ακρόασης τίποτα δεν με είχε Ξενίσει η ενοχλήσει , και μου είχε αφήσει και μια αίσθηση ισορροπίας και ευχαρίστησης . Και ταχύτητα είχανε και αέρινα ήταν και χαμηλό είχανε . Αυτά . Καμιά άλλη πρόταση σε αυτή την κατηγορία τιμης ; [περιπου 3χιλ. ] . Εχόντων καλός των πραγμάτων [ περίπου σε δυο μήνες ] για τελικός θα παίζει HypexUCD 700HG.

νομίζω ότι γνωρίζεις ήδη το θέμα του Βασίλη τσαντουλή για τα Purity.

Στην αγορά (skroutz it please) παίζουν κοντά στα 3 χιλιάρικα και είναι και ενεργά. Αφού ψάχνεσαι περίπου σε αυτό το ποσό, πρέπει να τα τσεκάρεις.

Μια και θα χρησιμοποιήσεις modules της Hypex για τελικό (700 βατ βγάζουν αν κατάλαβα καλά; ) μπορείς να δοκιμάσεις και καμιά σχετικά αναίσθητη υλοποίηση...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για επιλογή ηχείων

Δώσε μια ευκαιρία στα ATC scm40 και στα Sonus Faber. ;)
Νομίζω ότι τα ATCSCM40 είναι αρκετά πάνω από τα 3χιλ. . Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν χαρίζονται στα συνωδά τους . Θα μπούμε σε περιπέτειες ……. Ααπα πα πα πα … Τα s.f. θα τα σκεφθώ .

νομίζω ότι γνωρίζεις ήδη το θέμα του Βασίλη τσαντουλή για τα Purity.

Στην αγορά (skroutz it please) παίζουν κοντά στα 3 χιλιάρικα και είναι και ενεργά. Αφού ψάχνεσαι περίπου σε αυτό το ποσό, πρέπει να τα τσεκάρεις.
Ναι . και προσπαθώ να τα βρω για ακρόαση . Γλιτώνω και τον τελικό

Μια και θα χρησιμοποιήσεις modules της Hypex για τελικό (700 βατ βγάζουν αν κατάλαβα καλά; ) μπορείς να δοκιμάσεις και καμιά σχετικά αναίσθητη υλοποίηση...
Ναι είναι 700 στα 4 ohm . Πες μου πιο αναίσθητο έχεις στο μυαλό σου .

Το ATC φυσικά, ποιο άλλο;

Και δεν είναι αρκετά πάνω από 3 χιλιάρικα.
O Tzimisce και ο Νάσος ο Μανιάτης τα αγόρασαν πριν από δυο μήνες (3 χιλιάρικα)...

Ο Νάσος τα παίζει με έναν Musical Fidelity (των 100 βατ αν θυμάμαι καλά) και ο Tzimisce με έναν Copland των 50.
Με το δικό σου θα κελαηδήσουν κυριολεκτικά.
Μετά θα ψάξεις να βρεις έναν προ που θα σου δώσει το χαρακτήρα που θες στον ήχο σου και είσαι άρχοντας.

Επίσης, ρίξε μια ματιά σε τίποτα Harbeth ή Spendor.

Με προ. Θεωρώ πως είμαι o.k. Έχω ένα Golden Tube SEP-2 παμπάλαιος αλλά μου κάνει . [Θέλει λίγο πασπάτεμα και θα απογειωθεί ] Ξέρεις που μπορώ να κάνω μια ακρόαση ;

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για επιλογή ηχείων

Νομίζω ότι τα ATC SCM 40 είναι αρκετά πάνω από τα 3χιλ. . Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν χαρίζονται στα συνωδά τους . Θα μπούμε σε περιπέτειες ……. Ααπα πα πα πα …

Πάνω από τα 3k δεν είναι. Εκεί παίζουν και μπορείς να τα βρείς και λίγο πιό κάτω.
Εγώ τα οδηγώ με τον Copland με 2x50 Watt και σε χαμηλές στάθμες παίζουν μιά χαρά.
Τώρα αν θέλεις υψηλές στάθμες θα πρέπει να μιλήσεις για τουλάχιστον 2x200 με αυτά τα ηχεία.

Την Παρασκευή η το Σάββατο που μας έρχεται μάλλον θα τα ακούσω . Έχω να ακούσω και κάποια ακόμα και βλέπουμε . Αν καταλήξω στα ATC θα σε ενοχλήσω .

Τα ATC είναι για γερά νεύρα, πολύ καλά αλλά απαιτητικά σε συνοδά, εργαλεία δουλειάς αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν πολυ πιο straight λύσεις για ακρόαση μουσικής αν το τελευταίο είναι το μοναδικό ζητούμενο.

Last edited:
Τα ATC είναι για γερά νεύρα, πολύ καλά αλλά απαιτητικά σε συνοδά, εργαλεία δουλειάς αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν πολυ πιο straight λύσεις για ακρόαση μουσικής αν το τελευταίο είναι το μοναδικό ζητούμενο.
Μουσικοφιλος ειμαι , όχι μηχανακονηνηγος . Ψάχνω ηχείο , που θα μου δήξει τις αδυναμίες ενός συστήματος και μιας ηχογράφησης , χωρείς να με αποτρέψει στις ακροάσεις μου . Δεν είμαι «φαν» του απόλυτου αλλά τις μέσης οδού . Θα ψαχτώ να ακούσω όλες τις πρότασης:bigcry: , και ελπίζω να μην κάνω καμία μ@μ@..α:damnyou: . Δεκτές βέβαια όλες οι προτάσεις:grandpa: .

VMPS 626

QSO 626R

626R_FSTrosewood.jpg

"As for opinions of my friends - all I can say is that I have a living room full of bodies knocked out by the sound!" - customer from UK on soundcoated standard 626R.​
April 2001 saw the introduction of the QSO 626 Ribbon, a rear-ported three-driver design of the highest available sonic quality. Indeed the 626R is perhaps the best-sounding small system you can buy, despite its low price (for which we apologize - compare the 626R against those $10,000 minimonitors and hear what we mean). The 626R fetures our exclusive Neo midrange panel, with new FST ribbon tweeter with flat response out to 25 kHz.
Cabinets are 61 cm tall, slender (25 cm wide), and feature round vertical edges, flush mounted drivers, and slotted antidiffraction masking of the tweeter for optimum dispersion in either the horizontal or (with masks rotated 90 degrees) vertical planes. The ported woofer design delivers high power handling and bass extension heretofore unheard in this price range (-3dB at 42 Hz / 1 W drive, no more than 5% THD, with port output clean to 35Hz).

Specifications Bass:- 16 cm (6") WCF Megawoofer bass, rear reflex loadedMid:- rectangular 10 x 20 cm (4 x 8") Neo ribbon, 280 Hz - 6.9 kHzTreble:- FST, 6.9 kHz - 30 kHzImpedance & Sensitivity:- 8 Ohm (5.6 min.) 90 dB/1W/1mPower handling:- 150 W rms /4 Ohms, 20 W min.Frequency response:- 42 Hz-25 kHz +0/-3 dBDimensions & Weight:- 61H x 25W x 33D cm, 18 kg (24"H x 10"W x 13"D, 40 lbs)Output levels and distortion:- max. 1% THD fullrange / 1 W, max. 110+ dB SPL / 1 mFinishes:- standard lite oak, dark oak. Optional MLS rosewood, african ebony, maple, piano black​

WLM DIVA Coaxial Two way

Technical Specification
Driver / 2-way-CoAx principle
SUPER-TWEETER
10" / 254 mm Paper medium/low Driver

Impedance
8 Ohm
Frequency range
33 Hz – 25 kHz
Sensitivity
97 dB – 1m/1W
Recommended Amp Power
5 to 250 Watt
Wiring Method
Single-Wiring WBT
Dimension
1100 mm Height (incl. Spikes)
265 mm Width
300 mm Depth

Weight per Unit
26 Kg

Καλησπέρα και επανέρχομαι . Άκουσα τα S.F. Concerto Grand Piano Domus και δεν μου άρεσαν . Άκουσα και τα ATC SCM40 και μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν . Το θέμα είναι ότι στον αντιπρόσωπο τα άκουσα με ενισχυτικά πολύ μεγαλύτερης άξιας . Θα ήθελα λοιπόν αν κάποιο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ μέλος τα έχει στην κατοχή του , να ζητήσω να μας φιλοξενήσει [εμένα και το έτερο ήμισυ ] με τα δικά μου μηχανήματα , αλλά μπορεί να γίνει και το αντίθετο , για 1 έως 2 ώρες και εννοείται ότι το όλο τρέξιμο, κουβάλημα , θα είναι δικό μου , όπως και τα ποτά της προτιμήσεως σας .

Θα ήθελα λοιπόν αν κάποιο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ μέλος τα έχει στην κατοχή του , να ζητήσω να μας φιλοξενήσει [εμένα και το έτερο ήμισυ ] με τα δικά μου μηχανήματα , αλλά μπορεί να γίνει και το αντίθετο , για 1 έως 2 ώρες και εννοείται ότι το όλο τρέξιμο, κουβάλημα , θα είναι δικό μου , όπως και τα ποτά της προτιμήσεως σας .
:ADFADF1::ADFADF1:.........................................................:music-smiley-006::music-smiley-006:......................:bigcry::bigcry:

New audio physic tempo. Κορυφαια πραγματικα και αντικειμενικα. Φυσικα δεκτη ακροαση στο μαγαζι ή στο σπιτι σας. Τα atc αν και δεν τα φερνω εγω ομολογω πως ειναι εξαιρετικα αλλα αναισθητα τα ατιμα. Επισης τα triangle quartet αξιζουν μια ακροαση.

New audio physic tempo. Κορυφαια πραγματικα και αντικειμενικα. Φυσικα δεκτη ακροαση στο μαγαζι ή στο σπιτι σας. Τα atc αν και δεν τα φερνω εγω ομολογω πως ειναι εξαιρετικα αλλα αναισθητα τα ατιμα. Επισης τα triangle quartet αξιζουν μια ακροαση.
Πριν αρκετό καιρό 1-2 χρόνια άκουσα τα triangle , δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο αλλά το χαμηλό τους ήταν απίστευτα πλαδαρό , και άσε που ξεφύσαγε φου…φου η οπή συντονισμού , Δεν πίστευα στ αυτιά μου ! Όμως οι μεσαίες και οι υψηλές τους πραγματικά πολύ καλές . Στο καπάκι συνδέσαμε τα audiophysic[ επίσης δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο αλλά τα λεφτά του ήταν στα 3-3,5 χιλ.] , και διαπιστώνω ότι παραπάνω αλλά ακριβός αντίθετα . Φεύγοντας τον ρώτησα αν έχει ηχεία με τις μεσαίες – υψηλές του triangle και το χαμηλό του audiophysic…. Γελάσαμε με την καρδιά μας και έφυγα . Έχει αλλάξει κάτι από τότε ;