Βοήθεια για επιλογή τηλεόρασης 37''

Tolbain

New member
15 June 2008
9
Βέροια
Για αρχή να πω ότι γράφω στο Forum πρώτη φορά.
Το παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό (δηλαδή από τι στιγμή που αποφάσισα να αγοράσω καινούργια τηλεόραση)
Μετά από κάποιο ψάξιμο κατέληξα στις παρακάτω τηλεοράσεις.
Ας δώσω πρώτα κάποια στοιχεία για τον χώρο και την χρήση.

Η κύρια χρήση της τηλεόρασης θα είναι για gaming με PS3.
Δευτερεύον έρχεται η θέαση ταινιών (DVD/Blue-Ray) και τελευταία τηλεοπτικό σήμα.
H απόσταση από την τηλεόραση θα είναι τόση όση χρειάζεται για να μπορώ να βλέπω άνετα όλη την εικόνα. Όταν παίζω κάθομαι σε πολυθρόνα. Τις ταινίες θα της βλέπω από απόσταση περίπου στα 4 μέτρα (ξάπλα σε καναπέ).
Μερικοί ίσως πουν ότι είναι μικρή η 37άρα για τα 4 μέτρα αλλά ο χώρος που μπορεί να μπει η τηλεόραση είναι 95cm. Οτιδήποτε μεγαλύτερο δε χωράει.

Οι τηλεοράσεις είναι οι εξής. Η σειρά είναι βάση της τιμής, ξεκινώντας από την πιο φθηνή (929 ) και φθάνοντας στην πιο ακριβή (1363 ).

Α/A Μοντέλο Μήκος
1 LG 37LG5000 93,60 cm
2 LG 37LG6000 Scarlet 92,90 cm
3 Toshiba 37Z3030DG 91,60 cm
4 Samsung LE-37A656A1F 92,30 cm
5 Sharp LC-37 X20E 89,80 cm
6 Panasonic Viera TX-37LZD85 93,20 cm
7 Philips 37PFL7603D/10 94,00 cm

Την LG 37LG5000 την είδα στο σπίτι ενός φίλου σε σύνδεση με PS3 και μπορώ να πω ότι δε με άφησε αδιάφορο. Και στο Blue-Ray καθώς και στα παιχνίδια η εικόνα ήταν αρκετά καλή πιστεύω (σύμφωνα με τα δικά μου μάτια).

Την LG 37LG6000 Scarlet σχεδόν την έχω απορρίψει καθώς σύμφωνα με τις προδιαγραφές που υπάρχουν στο site της LG δε βρίσκω κάτι που να δικαιολογεί τα παραπάνω χρήματα και καθώς δε μου άρεσε σαν εμφάνιση.

Την Samsung LE-37A656A1F και αυτή σχεδόν την απορρίπτω γιατί σύμφωνα με αυτά που διάβαζα στο forum, τα πάνελ τις Samsung κάτω των 40'' είναι και ότι καλύτερο σε σχέση με τα μεγαλύτερα. Αυτήν όμως την βρήκα σε κάποιο κατάστημα εδώ στη Βέροια που μένω και συμφωνήσαμε να πάω το PS3 για να δω την εικόνα της. Στο τηλεοπτικό σήμα δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε σε σύγκριση με τις υπόλοιπες τηλεοράσεις που είχε στο κατάστημα.

Κάτι σε Plasma δεν έψαξα αν και πιστεύω ότι εκεί η επιλογή είναι μονόδρομος στην Panasonic Viera TH-37PΧ80E.

Αυτά με λίγα λόγια (ολόκληρη έκθεση δηλαδή).
Περιμένω γνώμες και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Την έχεις δοκιμάσει με PS3 η κάποια άλλη παιχνιδομηχανή; Αν ναι υπήρχε καθόλου lag;

Last edited:
Την έχεις δοκιμάσει με PS3 η κάποια άλλη παιχνιδομηχανή; Αν ναι υπήρχε καθόλου lag;
Την έχω βάλει στην κρεβατοκάμαρα. Δεν χρησιμοποιώ άλλη συσκευή μαζί της. Από θέαση και καλούδια πάει καλά....

TOSHIBA 40ZF355 , πλατος 934 mm.

Kαλυτερη απο ολες τις 37αρες που αναφερεις.

Εναλλακτικα υπαρχει και η ΧF355 που εχει το ιδιο πλατος χωρις 100 Hz αλλα με χαμηλότερη τιμη.

Κοίταξα λίγο και τις δύο τηλεοράσεις και μπορώ να πώ ότι και οι δύο είναι ενδιαφέρον προτάσεις. Προτιμώ περισσότερο την 40ZF355 λόγω των 100hz που πιστεύω ότι θα έχουν αρκετη διαφορά στα games.
Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβή από τα χρήματα που υπολόγιζα να δώσω αλλά επειδή την τηλεόραση θα την πάρω με δόσεις, η διαφορά στη μηνιαία δόση είναι μικρή σε σχέση με την πιο ακριβή από τις 37άρες που ανέφερα.
Στο Πλαίσιο μπήκα πριν από λίγο και δεν τις βρήκα.

Από άλλες συζητήσεις,έχω κρατήσει ότι τα 100hz είναι «άχρηστα» στα παιχνίδια οπότε μην το θεωρείς +

Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τηλεόρασης 37''

Τα 100 Hz χρησιμευουν στο τηλεοπτικο σημα κυριως. Μειωνουν την "θολουρα" στην γρηγορη κινηση.

Η διαφορα ομως συνηθως δεν ειναι μεγαλη η δεν ειναι ευκολα ορατη.

Στα παιχνιδια συνηθως τα 100 Hz τα απενεργοποιουμε για να μειωσουμε το lag λογω επεξεργασιας της εικονας , αλλωστε πολλες τηλεορασεις εχουν το λεγομενο "game mode" το οποιο αν επιλεγει απενεργοποιουνται τα 100 Hz.

Ευχαριστώ πολύ για την εξήγηση με τα 100hz γιατί μέχρι τώρα πίστευα ότι χρειάζονται τα 100hz για τα παιχνδίδια.

Ευχαριστώ πολύ για την εξήγηση με τα 100hz γιατί μέχρι τώρα πίστευα ότι χρειάζονται τα 100hz για τα παιχνδίδια.

Μπορεις να τα εχεις και στο "on" αλλα επειδη τα παιχνιδια ειναι γραμμενα σε HD και τα συγχρονα πανελ αρκετα γρηγορα δεν θα δεις σημαντικη διαφορα. Βεβαια εξαρταται και απο την ευαισθησια που εχει το ματι του καθενος.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τηλεόρασης 37''

Τα 100 Hz χρησιμευουν στο τηλεοπτικο σημα κυριως. Μειωνουν την "θολουρα" στην γρηγορη κινηση.

Η διαφορα ομως συνηθως δεν ειναι μεγαλη η δεν ειναι ευκολα ορατη.

Στα παιχνιδια συνηθως τα 100 Hz τα απενεργοποιουμε για να μειωσουμε το lag λογω επεξεργασιας της εικονας , αλλωστε πολλες τηλεορασεις εχουν το λεγομενο "game mode" το οποιο αν επιλεγει απενεργοποιουνται τα 100 Hz.

Στη px80 στις ρυθμισεις δεν μπορεις να απενεργοποιησεις το 100hz οταν παιζεις παιχνιδια στο Playstation3 σε HDMI συνδεση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τηλεόρασης 37''

Τα 100 Ηz στις πλασμα παιζουν αλλο ρολο. Συγκεκριμενα μειωνουν το flicker.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Τελικά από ότι φένεται ίσως πάω και σε 40άρα τελικά.
Ψάχνωντας αυτές τις μέρες για τιμές πέρασα κάποια στιγμή από το Ράδιο Κορασίδη στη Βέροια. Ο υπάλληλος μου είπε ότι δεν δουλεύουν Toshiba. Τέλος πάντων είπα και ζήτησα τιμή για την Samsung 40A656A1F (με μερικές αλλαγές στο σαλόνι την χωράει).
Μου λέει τιμή μετρητής 1900euro. Του λέω για 36 δόσεις (μέχρι 28/06 λένε όλα τα προϊόντα μέχρι 50 άτοκες) και μου λέει 2300euro. Κουνάω λίγο το κεφάλι και ρωτάω "Μια διαφήμιση που λέει μέχρι 50 άτοκες στην τιμή μετρητής;" και μου απαντάει "Διαφημιστικό Τρικ". Του πατάω και εγώ ένα "γεια σας" και σηκώθηκα έφυγα. Έστειλ e-mail στην εταιρία περιγράφοντας το περιστατικό αλλά εδώ και δύο μέρες δεν απάντησαν.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για επιλογή τηλεόρασης 37''

Στα 2,000 εχει η 46αρα και θελουν να σου πουλησουν την 40αρα 1,900? Απαραδεκτοι.

Αγορασε την απο ενα καταστημα online και κανονισε να σου την στειλουν με μεταφορικη οπως κανουν και πολλοι αλλοι που μενουν επαρχια.

http://www.skroutz.gr/s/42136/Samsung-LE40A656A1F-40%22.html?keyphrase=40+Α+656

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Τελικά από ότι φένεται ίσως πάω και σε 40άρα τελικά.
Ψάχνωντας αυτές τις μέρες για τιμές πέρασα κάποια στιγμή από το Ράδιο Κορασίδη στη Βέροια. Ο υπάλληλος μου είπε ότι δεν δουλεύουν Toshiba. Τέλος πάντων είπα και ζήτησα τιμή για την Samsung 40A656A1F (με μερικές αλλαγές στο σαλόνι την χωράει).
Μου λέει τιμή μετρητής 1900euro. Του λέω για 36 δόσεις (μέχρι 28/06 λένε όλα τα προϊόντα μέχρι 50 άτοκες) και μου λέει 2300euro. Κουνάω λίγο το κεφάλι και ρωτάω "Μια διαφήμιση που λέει μέχρι 50 άτοκες στην τιμή μετρητής;" και μου απαντάει "Διαφημιστικό Τρικ". Του πατάω και εγώ ένα "γεια σας" και σηκώθηκα έφυγα. Έστειλ e-mail στην εταιρία περιγράφοντας το περιστατικό αλλά εδώ και δύο μέρες δεν απάντησαν.

Και γιατι δεν του ειπες :
Εισαι Μ@λ@κ@ς ...........βεβιασμενο συμπερασμα:flipout::flipout:
Δεν μου λεει κανενας αυτο το " διαφημιστικο τρυκ " ...................να γελανε και τα τσιμεντα .
Ακου διαφημηστικο τρυκ που καλεισε να το πληρωσεις κιολας στην διαφημηση.

Και για να ερθω και στο θεμα σου χεστους και οπως λεει ο Rivers παρε μια απο το ιντερνετ να στην στειλουνε και ακομα καλυτερα παρε μια 46W4000 και Φακ και την Samsumg μαζι και να εχεις και 4 χρονια εγγυηση και περισευμα στην τσεπη , ασταδιαλα πια μ αυτη τη δουλεια

Last edited:
Άστα να πάνε. Τέλος πάντων. Σωστά να πάρω από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ αλλά επειδή τα μετρητά δεν τα έχω ψάχνω με δόσεις. Αυτό που μένει ειναι να δω πιο μαγαζί συμφέρει πιο πολύ.
Έχει αρχίσει να μου κάνει και νερά η κυρά. Θα πάμε διακοπές πρώτα και μετά βλέπουμε μου λέει.
Με βλέπω να την αγοράζω πριν φύγουμε και να την περιμένει πακέτο στο σπίτι :)
Και κάτι ακόμα. Τη διαφορά έχει η Samsung LE40A558 με την LE40A556?

Δυστηχώς τα δεδομένα άλλαξαν καθώς η γυναίκα άλλαξε γνώμη.
Αλλιώς τα λέγαμε αλλιώς καταλήξαμε και για να μη καταντήσουμε να μαλώνουμε δεν θα πάρω τελικά τηλεόραση.
Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν.

Πάνω απ' όλα η οικογενειακή γαλήνη κι από τηλεοράσεις γεμάτος ο τόπος,δες και την καλή πλευρά της όλης υπόθεσης...όσο πιο αργά πάρεις τηλεόραση τόσο καλύτερη θα είναι...;)