Βοήθεια για σετάρισμα πολυκάναλου..

lamprosjo

New member
25 July 2008
39
Χρησιμοποιώ έναν Marantz SR4003, και για πηγή έχω το PS3. Προσπαθώ να βρω τι συνδιασμό πρέπει να κάνω στις ρυθμίσεις τους ώστε να κάνω σωστά την αποκωδικοποίηση.
Όσο αφορά το PS3 το μόνο που μπορώ να ρυθμίσω είναι η έξοδος αν είναι bitstream ή Linear PCM. Από ότι θυμάμαι το Bitstream είναι να τα περνάει όπως είναι και το άλλο να τα αποκωδικοποιεί και να τα βγάζει σε μορφή Linear PCM ώστε να τα παίζει ο ενισχυτής, όποτε έχω αφήσει αυτή τη ρύθμιση. Αν κάνω λάθος σε αυτό διορθώστε με.
Στον ενισχυτή τώρα τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Έχει διάφορα surround modes τα οποία μπορείς να επιλέξεις και επίσης σου δίνει την επιλογή να το αφήσεις και AUTO. Στο AUTO αναγνωρίζει τη μορφή PCM και ανάβει η ανάλογη ένδειξη κατά την αναπαραγωγή. Το θέμα είναι όμως ότι ενώ παρακολουθούσα μία ταινία που ήταν με ήχο TrueHD στα πίσω ηχεία δεν είχα ήχο. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο;; PLS HELP!!

To PS3 με τα τελευταία upgrade αναγνωρίζει και αποκωδικοποιεί πλέον και τα νέα format από ότι έχω διαβάσει.
Το θέμα αυτό πιστεύω πως κολλάει πιο πολύ εδώ απ' ότι στα Games-Consoles γι' αυτό και το δημοσίευσα εδώ.

Ζητώ συγνώμη γιατί μόλις είδα 2 post που μιλάνε για αυτό το θέμα. Θα τα διαβάσω και αν υπάρχουν ακόμα απορίες θα επανέλθω. -bye-

Απάντηση: Re: Βοήθεια για σετάρισμα πολυκάναλου..

Πώς συνδέεται το PS3 στον ενισχυτή;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι ,εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις με τον ενισχυτή μετά.Μπορείς και μέσω hdmi αλά και μέσω οπτικής η ομοαξονικής μεθόδου.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για σετάρισμα πολυκάναλου..

Υπάρχουν πολλοί τρόποι ,εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις με τον ενισχυτή μετά.Μπορείς και μέσω hdmi αλά και μέσω οπτικής η ομοαξονικής μεθόδου.

Μάλλον αλλού πήγαινε η ερώτηση :)

To ps3 συνδέεται με HDMI στον ενισχυτή και απόεκεί πάλι με HDMI στην τηλεόραση. Το PS3 βγάζει Linear PCM, ο ενισχυτής αναγνωρίζει PCM και δείχνει ότι δέχεται πόλυκάναλο ήχο αλλά στα πίσω ηχεία δεν ακούω τπτ, ούτε κάποιο εφέ κάποια στιγμή ούτε τπτ. Την επιλογή Surround την έχω στο auto ώστε να παίζει αυτόματα ότι παίρνει..

Για ψάξε πάλι τις ρυθμίσεις του ενισχυτή σου όσον αφορά στο surround , κάτι σου ξεφέυγει.Και μετά μπές και στο μενού του ps3 και κοίτα και εκεί τι ρυθμίσεις εχεις. Το ξέρω είναι λίγο σπαστικό αλλά θα πρέπει να πας ψάχνοντας.

Το περασμένο Σ/Κ είχα νοικιάσει μία ταινία και έφαγα όλο το χρόνο να δω τι φταίει. Έψαξα ρυθμίσεις PS3 και ενισχυτή, δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδιασμούς αλλά δενείδα αποτέλεσμα. Πόσο πολύπλοκο θα μπορούσε να είναι;;; Με βλέπω πάλι να κλείνομαι μέσα προσπαθώντας να βρω άκρη.
Δεν πιστεύω να περνάει τον πολυκάναλο ήχο μόνο από optical έξοδο, γιατί το άκουσα και αυτό...

1) Συνδέεις το PS3 με τον ενισχυτή με HDMI
2) Ρυθμίζεις την έξοδο ήχο από το PS3 , να βγάζει LinearPCM . Με αυτή την ρύθμιση ο ενισχυτής θα δείξει Multichannel
3) Ο άλλος τρόπος είναι να επιλέξεις από το PS3 Bitstream. Εκεί θα κάνει convert ο ενισχυτής το σήμα και στην οθόνη θα ανάψει η ένδειξη Dolbydigital.

Το PS3 ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ με bitstream τα νέα φορμάτ ήχου γι αυτό και ο ενισχυτής ποτέ δεν πρόκειται να δείξει TrueHD ή DTS-HD Master Audio.
Αυτός είναι και ο καημός όλων αυτών που έχουν PS3 και αγοράζουν stand alone players.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για σετάρισμα πολυκάναλου..

1) Συνδέεις το PS3 με τον ενισχυτή με HDMI
2) Ρυθμίζεις την έξοδο ήχο από το PS3 , να βγάζει LinearPCM . Με αυτή την ρύθμιση ο ενισχυτής θα δείξει Multichannel
3) Ο άλλος τρόπος είναι να επιλέξεις από το PS3 Bitstream. Εκεί θα κάνει convert ο ενισχυτής το σήμα και στην οθόνη θα ανάψει η ένδειξη Dolbydigital.

Το PS3 ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ με bitstream τα νέα φορμάτ ήχου γι αυτό και ο ενισχυτής ποτέ δεν πρόκειται να δείξει TrueHD ή DTS-HD Master Audio.
Αυτός είναι και ο καημός όλων αυτών που έχουν PS3 και αγοράζουν stand alone players.

Ακριβώς όπως τα λες στα 1 και 2 τα έχω κάνει. Δεν έχω καημό γιατί ξέρω πως ο ενισχυτής μου δεν κάνει αποκωδικοποίηση TrueHD και Master Audio. Το αφήνω στο PS3 να το κάνει και να στείλει PCM στον ενισχυτή. Αυτός το αναγνωρίζει κανονικά, ανάβει η ένδειξη "PCM" και δείχνει ότι παίρνει πολυκάναλο ήχο. Παρόλα αυτα δεν έχω ήχο στα πίσω ηχεία. :confused:

Λάμπρο, δοκίμασες να ανάψεις και να σβήσεις τον ενισχυτή;
Καμιά φορά μπορεί να χρειαστεί να κάνεις reset που λογικά πρέπει να περιγράφεται κάπου στο τέλος του manual.

Good luck!

Ωπα εννοείς τα 2 back surround;

Αν ναι ΣΩΣΤΑ δεν έχεις ήχο γιατί πολύ απλά οι ταινίες είναι γραμμένες σε 5.1

Για να δώσεις ήχο στα πίσω BACK SURROUND πρέπει να επιλέξεις ένα πρόγραμμα listening mode ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αν θα είναι ο ενισχυτής κλειδωμένος σε Pcm, DD, DTS, DD+, DDTrueHD, DTS-HD Master Audio.

Εγώ συνήθως επιλέγω το DTS Neo:6

Για να δώσεις ήχο στα πίσω BACK SURROUND πρέπει να επιλέξεις ένα πρόγραμμα listening mode ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αν θα είναι ο ενισχυτής κλειδωμένος σε Pcm, DD, DTS, DD+, DDTrueHD, DTS-HD Master Audio.

ΌΤαν έχεις 5.1 σύστημα τα πίσω ηχεία τα συνδέεις στα surround ή στα back sourround ?

ΚΑι αφού και η ταινία είναι 5.1 γιατί δεν παίζουν ?

sorry αλλά είμαι και εγώ άσχετος :)

Τασο τι μαχαιρια στην καρδια ηταν αυτη?
Το PS3 δεν υποστηριζει DOLBY TRUE HD ?
αρα εγω που το εχω σαν πηγη για τα blu ray και ψαχνω ενισχυτη να μην παρω καποιον που το υποστηριζει?

Λάμπρο, δοκίμασες να ανάψεις και να σβήσεις τον ενισχυτή;
Καμιά φορά μπορεί να χρειαστεί να κάνεις reset που λογικά πρέπει να περιγράφεται κάπου στο τέλος του manual.

Good luck!

Δεν δοκίμασα reset. Θα το κάνω και αυτό. Πάντως ενεργοποίησε-απενεργοποίησε τον ενισχυτή το έκανα χωρίς αποτέλεσμα.

Τα ηχεία τα έχω συνδέσει στα surround back. Εκεί δεν πρέπει να είναι; Στα παιχνίδια πάντως παίζουν κανονικά. Πρέπει να τα βάλω στα Surround;

Όταν έχεις 7.1 τα δύο επιπλέον ηχεία δεν είναι τα πλαινά (Surround) ή τα πίσω (Back surround);

Τασο τι μαχαιρια στην καρδια ηταν αυτη?
Το PS3 δεν υποστηριζει DOLBY TRUE HD ?
αρα εγω που το εχω σαν πηγη για τα blu ray και ψαχνω ενισχυτη να μην παρω καποιον που το υποστηριζει?

Υποστηρίζει αλλά το βγάζει σε PCM. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει που είναι το πρόβλημα που την αποκωδικοποίηση την κάνει το PS3 και όχι ο ενισχυτής!

Οι αλγόριθμοι είναι ίδιοι και ορισμένοι από την Dolby Labs / DTS.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για σετάρισμα πολυκάναλου..

Υποστηρίζει αλλά το βγάζει σε PCM. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει που είναι το πρόβλημα που την αποκωδικοποίηση την κάνει το PS3 και όχι ο ενισχυτής!

Οι αλγόριθμοι είναι ίδιοι και ορισμένοι από την Dolby Labs / DTS.

Επι της ουσίας πρόβλημα δεν υπάρχει...

Τα ηχεία τα έχω συνδέσει στα surround back. Εκεί δεν πρέπει να είναι; Στα παιχνίδια πάντως παίζουν κανονικά. Πρέπει να τα βάλω στα Surround;

Όταν έχεις 7.1 τα δύο επιπλέον ηχεία δεν είναι τα πλαινά (Surround) ή τα πίσω (Back surround);

Έλα βρε συ Λάμπρο και με τρόμαξες!

Στα surround βάλτα!!!!!!!

Έχεις 5.1 απ' ό,τι θυμάμαι.

Σύνηθες το λάθος. No worries!