Βοηθεια για συνδεσμολογια σε διαφορετικα δωματια

drspiros

AVClub Addicted Member
Γεια σας. Θα ηθελα τη βοηθεια σας προκειμενου να συνδεσω ενα δορυφορικο δεκτη (με hdmi) με το home cinema (χωρις hdmi) και τον προβολεα (με dvi). Το προβλημα ειναι οτι ο δεκτης βρισκεται στο γραφειο μου (κι εκει με βολευει να παραμεινει) ενω τα υπολοιπα στο σαλονι. Η συνδεση που εχω υποψιν μου ειναι η εξης: Συνδεση του δεκτη με προεκταση καλωδιου hdmi και μετα καλωδιο hdmi --> 2 RCA + 1 RGB. Στον ενισχυτη θα συνδεθουν τα 2 RCA και στον προβολεα το RGB, μεσω ενος καλωδιου RGB --> DVI. Δεδομενου οτι η συνδεσμολογια περιλαμβανει 3 καλωδια μεχρι τον προβολεα, θα εχω απωλειες? Εχετε να μου προτεινετε αλλη λυση? Ευχαριστω

Μιας και δε βλεπω απαντηση, ας δοκιμασουμε κατι αλλο. Υπαρχει τροπος αντι να γεμισω τους τοιχους καλωδια, να εκμεταλλυτω με καποιο τροπο το ηλεκτρικο δικτυο? εχω ακουσει για ανταπτορες ρευματος-ethernet. υπαρχει κατι αναλογο για hdmi? ευχαριστω

Γεια σας. Θα ηθελα τη βοηθεια σας προκειμενου να συνδεσω ενα δορυφορικο δεκτη (με hdmi) με το home cinema (χωρις hdmi) και τον προβολεα (με dvi). Το προβλημα ειναι οτι ο δεκτης βρισκεται στο γραφειο μου (κι εκει με βολευει να παραμεινει) ενω τα υπολοιπα στο σαλονι. Η συνδεση που εχω υποψιν μου ειναι η εξης: Συνδεση του δεκτη με προεκταση καλωδιου hdmi και μετα καλωδιο hdmi --> 2 RCA + 1 RGB. Στον ενισχυτη θα συνδεθουν τα 2 RCA και στον προβολεα το RGB, μεσω ενος καλωδιου RGB --> DVI. Δεδομενου οτι η συνδεσμολογια περιλαμβανει 3 καλωδια μεχρι τον προβολεα, θα εχω απωλειες? Εχετε να μου προτεινετε αλλη λυση? Ευχαριστω

Συγνωμη αλλα γιατι θες να χρησιμοποιησεις hdmi απο τον δορυφορικο δεκτη αφου θες να κανεις μετατροπη μετα? Πρωτα απο ολα οικονομικα δεν σε συμφερει. Αν καταλαβα καλα θες τον δεκτη στο γραφειο γιατι τον εχεις συνδεσει με κανενα modem. Αν ειναι αυτος ο λογος καλητερα να βαλεις ενα καλωδιο δυκτιου και να το στειλεις στο σαλονι.

Θελω το δεκτη στο γραφειο, γιατι εκει εχω την τηλεοραση και καθομαι περισσοτερο. Αν θελω ομως να δω καμια ταινια ή αγωνα, παω στον προβολεα. Γι' αυτο αναρωτιεμαι ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να στειλω HDMI σημα σε 20 μετρα αποσταση? Ασυρματα, με ανταπτορες, καπως αλλιώς? (ηδη ελυσα το προβλημα του ηχου, περασα εξωτερικα καλωδιο RCA, οποτε μενει η εικονα) Ευχαριστω και χρονια πολλα.