βοήθεια σε αρχάριο

nmoiras

New member
22 June 2007
40
Καλημέρα

Σας διαβάζω εδώ και αρκετές μέρες, προσπαθώντας να λύσω απορίες αλλά ήρθε η ώρα να ρωτήσω απευθείας.

Πριν μια βδομάδα μετακόμισα στο καινούριο μου σπίτι.... Πήρα μια LCD Samsung LE37S86B.

Πρώτο πακέτο: Η κεντρική λήψη δεν είναι καλή (είδωλα, κακή εικόνα κ.λπ). Επικοινώνησα με τον κατασκευαστή και θα φέρω αυτόν που έκανε την εγκατάσταση... στις ταινίες όμως το ευχαριστιόμουν.

Μετά έψαχνα για Home cinema με έξοδο HDMI σε προσιτή τιμή γιατί όπως καταλαβαίνετε με τη μετακόμιση έχει χαθεί η μπάλα ...Χτες αγόρασα το Philips HTS3357/12.

Το έβαλα και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα....έχω μάλιστα την εντύπωση ότι το LG 4 ετών που είχα παίζει καλύτερα με το scart του.

Στις ερωτήσεις τώρα:

1) Έχει σημασία σε ποια είσοδο HDMI της τηλεόρασης θα το συνδέσω;
2) Σε τι setting να το ρυθμίσω (720p, 1080i, auto κ.λπ).
3) τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στην τηλεόραση;

Αυτά για αρχή....έχω κι άλλα που αφορούν την τοποθέτηση όλων...αλλά σιγά σιγά :ernaehrung004:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Νίκος

Για την κακή λήψη φίλε μου θα έλεγα να κοιτάξεις την κεραία σου.
Αν έχεις ίδια εικόνα (με είδωλα) και απο το dvd player τότε μάλλον έχεις
πρόβλημα.

Η θύρα hdmi είναι η καλύτερη λύση για να συνδέσεις κάποια συσκευή στην
lcd σου. πρόκειται για ψηφιακή μεταφορά του σήματος εικόνας και ήχου η οποία δεν παρουσιάζει θόρυβο όπως τα γνωστά scart και επιτρέπει την μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων. (full HD)

Η καλύτερη αναλογική σύνδεση αν σε ενδιαφέρει πραγματοποιήται με ένα
καλώδιο component το οποίο χρησιμοποιεί 3 διαφορετικά χρώματα (RCA) για τη μετάδοση της εικόνας.

1. Δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο σε ποια είσοδο απο τις 2 θα συνδέσεις κάποια συσκευή.

2. Καλό είναι να το ρυθμίσεις στην ανάλυση που μπορεί να σηκώσει η lcd σου (720p ή 1080i) αν και τα dvd player με έξοδο hdmi κανουν upscaling
την κανονική ανάλυση του dvd οπότε και δεν θα βλέπεις κάποιο φοβερή διαφορά.

3.Δεν νομίζω πως χρειάζονται κάποιες ειδικές ρυθμίσεις, απλά ρύθμισε τα χρώματα της εικόνας εσένα όπως σου αρέσουν καλύτερα.

Πιστεύω να σου έλυσα κάποιες απορίες. :)

Αν θυμάμαι καλά σε μια από τις δυο εισόδους μου έχει μια εξτρά επιλογή στην τηλεόραση (ρύθμιση του μαύρου για την HDMI) ενώ στην άλλη όχι.