Βουτιά στα άδυτα του Think Tank των μελών!

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Αφορμή για αυτό το νήμα είνναι ένα σχόλιο ενός συμφορουμίτη σχετικά με το γεγονός ότι δεν αξίζει να δίνουμε ένα σκασμό λεφτά για το χόμπι μας αν έχουμε δισκοθήκη που περιορίζεται στο 1/100 τις αξίας του συστήματός μας.

Στις διακοπές μου το σκέφτηκα και κατέληξα ότι έτσι είναι. Για αυτό έβαλα σκοπό να φτιάξω μια δισκοθήκη σχετικά πλήρης ώστε να δικαιολογήσω τα νέα μου ηχεία και τον ενισχυτή που έχω προπαραγγείλει....

Θα ήθελα λοιπόν ο κάθε συμφορουμίτης να αφιερώσει 2~3 λεπτά και να μου προτείνει 4~5 (ή και περισσότερους δίσκους αν το επιθυμεί ) έτσι ώστε να στήσω μια δισκόθήκη.

Οι αγορές θα είναι σε CD και μόνο όσους δίσκους δεν βρω θα αγοραστούν σε βινύλιο, μιας και η αγορά ενός phono stage έχει προγραμματιστεί για του χρόνου.

Η μουσική που ακούω είναι Rock / Hard Rock / όλα τα είδη heavy metal κλπ.

έχω κάποιους δίσκους από acdc, zeppelin, deep purple, metallica, anthrax, gamma ray, savatage, iron maiden κλπ αλλά θα ήθελα και τις δικές σας προτάσεις επάνω στο θέμα έτσι ώστε να αποκτήσουν νόημα και τα μηχανήματά μου.

Σας ευχαριστώ πολύ και καλό καλοκαίρι να έχετε.

ΥΓ : Έχω ήδη κατεβάσει ένα πακτωλό τραγουδιών αλλά επειδή έχω χαθεί ολίγων θα ήθελα τις γνώμες σας.

*DEICIDE-Deicide
*DEICIDE-Once Upon The Cross
*MALEVOLENT CREATION-The Ten Commandments
*MALEVOLENT CREATION-Eternal
*SIX FEET UNDER-Warpath
*CRADLE OF FILTH-Dusk And Her Embrace
*DIMMU BORGIR-Puritanical Euphoric Misanthropia
*MORBID ANGEL-Covenant
*ATHEIST-Piece Of Time
*DARK TRANQUILLITY-The Gallery
*DARK TRANQUILLITY-The Mind's Eye
*IN FLAMES-Whoracle
*AT THE GATES-Slaughter Of The Soul
*EDGE OF SANITY-Infernal
*ROTTING CHRIST-Theogonia
*SATYRICON-Rebel Extravaganza
*SATYRICON-Nemesis Divina
*THORNS-Thorns
*AKERCOCKE-Antichrist
*BOLT THROWER-For Victory
*MASSACRE-From Beyond
*DODHEIMSGARD-666 International
*OPETH-Still Life
*OPETH-Blackwater Park
*HYPOCRICY-Catch 22
*WITHERED BEAUTY-Withered Beauty
*CARCASS-Heartwork
*DISMEMBER-Death Metal
*CANNIBAL CORPSE-Butchered At Birth
*CANNIBAL CORPSE-Live Cannibalism

Αυτά για την ώρα....
Αν θες και άλλα απλά πες μου....

Με έκανες και θυμήθηκα τα νιάτα μου:violent-smiley-008: :flipout:

*DEICIDE-Deicide
*DEICIDE-Once Upon The Cross
*MALEVOLENT CREATION-The Ten Commandments
*MALEVOLENT CREATION-Eternal
*SIX FEET UNDER-Warpath
*CRADLE OF FILTH-Dusk And Her Embrace
*DIMMU BORGIR-Puritanical Euphoric Misanthropia
*MORBID ANGEL-Covenant
*ATHEIST-Piece Of Time
*DARK TRANQUILLITY-The Gallery
*DARK TRANQUILLITY-The Mind's Eye
*IN FLAMES-Whoracle
*AT THE GATES-Slaughter Of The Soul
*EDGE OF SANITY-Infernal
*ROTTING CHRIST-Theogonia
*SATYRICON-Rebel Extravaganza
*SATYRICON-Nemesis Divina
*THORNS-Thorns
*AKERCOCKE-Antichrist
*BOLT THROWER-For Victory
*MASSACRE-From Beyond
*DODHEIMSGARD-666 International
*OPETH-Still Life
*OPETH-Blackwater Park
*HYPOCRICY-Catch 22
*WITHERED BEAUTY-Withered Beauty
*CARCASS-Heartwork
*DISMEMBER-Death Metal
*CANNIBAL CORPSE-Butchered At Birth
*CANNIBAL CORPSE-Live Cannibalism

Αυτά για την ώρα....
Αν θες και άλλα απλά πες μου....

Με έκανες και θυμήθηκα τα νιάτα μου:violent-smiley-008: :flipout:

Thanks!!! Πολύ trash βλέπω!! :grinning-smiley-043

Όποτε έχεις χρόνο γράψε ότι νομίζεις...

Σωστή σκέψη... μόνο με πολύ μουσική μπορείς να δώσεις ζωή στα άψυχα μηχανάκια.

Σου προτείνω να δειγματίσεις από τα παλιά Rolling Stones, Βlack Sabbath, DIO και από τα νεότερα Stone Roses, Placebo, Puressense, Radio Head, ColdPlay και φυσικά U2.

Δοκίμασε και "the Fixx" δεν ξέρεις καμιά φορά...

Εκατοντάδες επιλογές στο φοβερό και τρομερό νήμα του forum...

Re: Απάντηση: Βουτιά στα άδυτα του Think Tank των μελών!

Σωστή σκέψη... μόνο με πολύ μουσική μπορείς να δώσεις ζωή στα άψυχα μηχανάκια.

Σου προτείνω να δειγματίσεις από τα παλιά Rolling Stones, Βlack Sabbath, DIO και από τα νεότερα Stone Roses, Placebo, Puressense, Radio Head, ColdPlay και φυσικά U2.

Δοκίμασε και "the Fixx" δεν ξέρεις καμιά φορά...

Εκατοντάδες επιλογές στο φοβερό και τρομερό νήμα του forum...

Thanks!!

Απο Sabbath και Dio έχω 2~3 albums αλλά για τους νεώτερους που μου λές έχω μαύρα μεσάνυχτα.

Επίσης το νήμα σούπερ από τις 500+ σελίδες του αλλά θέλει χρόνο να ασχοληθείς και μάλλον θα γίνει το ΣΚ που θα δουλεύω κιόλας παράλληλα...

Όσο για τα μηχανάκια για αυτό δεν φτιάχτηκαν άλλωστε; Τι να κάνεις ηχεία 2κ και άλλα τόσα σε ενισχυτές και πηγές αν δεν έχεις μουσική να ακούς;;

Μπορείς επίσης να πας στις Παρουσιάσεις (στο Index)/ Rock - pop και συναφή, και με λίγο ψάξιμο να δεις τι είναι μέσα στα πλαίσια της Μουσικής που ακούς, ή ακόμα καλύτερα, πέρα από τα πλαίσια, γιατί η μουσική είναι κάτι που θέλει ατελείωτη εξερεύνηση, κι εδώ αν μη τι άλλο "οδηγοί" υπάρχουν πολλοί...

Πάμε από τα χαλαρά στα άγρια... :P

Foreigner - Four
King Crimson - In the court of the Crimson King
Queensryche - Empire
King Diamond - Conspiracy
King Diamond - Abigail
Sacred Reigh - The American Way
Sodom - Agent Orange
Paradise Lost - Gothic
Nocturnus - The Key

Μπορείς επίσης να πας στις Παρουσιάσεις (στο Index)/ Rock - pop και συναφή, και με λίγο ψάξιμο να δεις τι είναι μέσα στα πλαίσια της Μουσικής που ακούς, ή ακόμα καλύτερα, πέρα από τα πλαίσια, γιατί η μουσική είναι κάτι που θέλει ατελείωτη εξερεύνηση, κι εδώ αν μη τι άλλο "οδηγοί" υπάρχουν πολλοί...

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λές. Θέλει ψάξιμο και χρόνο-χώρο. Εχω ένα σωρό τραγούδια σε mp3 πολλά από τα οποία ίσως δεν τα ακούσω και ποτέ. Αλλά ο σκοπός μου είναι άλλος. Θέλω να έχω μια δισκοθήκη που να εμπεριέχει εκτός από τις δικές μου επιλογές και κάποια must have - should have albums.

δεν σου έχει τύχει να σου πούν : Μα καλά έχεις τον Χ δίσκο και δεν έχεις τον Ψ; Απαράδεκτο!

Ευελπιστώ μέσα από τις προτάσεις των μελών να φτιάξω έναν βασικό πυρήνα και στην συνέχεια να βάλω και τους δικούς μου δίσκους, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν πρέπει να ναι πάνω από καμια 50ρια...:damnyou:

Αφορμή για αυτό το νήμα είνναι ένα σχόλιο ενός συμφορουμίτη σχετικά με το γεγονός ότι δεν αξίζει να δίνουμε ένα σκασμό λεφτά για το χόμπι μας αν έχουμε δισκοθήκη που περιορίζεται στο 1/100 τις αξίας του συστήματός μας.

Στις διακοπές μου το σκέφτηκα και κατέληξα ότι έτσι είναι. Για αυτό έβαλα σκοπό να φτιάξω μια δισκοθήκη σχετικά πλήρης ώστε να δικαιολογήσω τα νέα μου ηχεία και τον ενισχυτή που έχω προπαραγγείλει....

Το νημα αυτο ειναι για ανθολογια φορουμ.

Εγω θα προτεινα κεντρικο στοιχειο του στερεοφωνικου σου να ειναι ενα καλο tuner (ραδιοφωνο). Γιατι οσες "λιστες" και να σου προτεινει κανεις προφανως δεν εχεις τον απαιτουμενο χρονο να δημιουργησεις σχεση με τη μουσικη (περαν του Μεταλ, που με 10 δισκους καθαρισες - για μενα βεβαια καθαριζεις και με εναν: Motorhead Ace of Spades), αρα οι δισκοι θα φανε ραφι.

Παρολ'αυτα λιστες για δειγμα υπαρχουν, αρκει ενα search με τη λεξη "λιστες" στο μουσικο αρχειο του φορουμ.

Θέλω να έχω μια δισκοθήκη που να εμπεριέχει εκτός από τις δικές μου επιλογές και κάποια must have - should have albums.

δεν σου έχει τύχει να σου πούν : Μα καλά έχεις τον Χ δίσκο και δεν έχεις τον Ψ; Απαράδεκτο!

Ειδικά εγώ, δεν έχω ούτε τον Χ ούτε τον Ψ. Αν πιάσουμε την αλφάβητο, έχω ίσως μόνο το Α και το Ω. Τα δικά μου Α και Ω όμως.
Και πιστεύω ότι η μουσική είναι κυρίως προσωπική υπόθεση. Και όχι κοστούμι one size fits all.
Δεν είναι βιβλιοθήκη που την κοσμούν σπάνιες αλλά αδιάβαστες εκδόσεις ή πολυτελή ταξιδιωτικά λευκώματα με ωραίες εικόνες.
Θέλει να ακούσεις 100 και να αγοράσεις 5, αν δεν μπορείς βέβαια να αγοράσεις και τους 100 και απλά να τους ακούσεις και να επιλέξεις τους 5-6 καλύτερους.
Είναι πολύ σωστή η απόφασή σου να μεγαλώσεις τη δισκοθήκη σου για να έχουν λόγο ύπαρξης τα μηχανήματα, αλλά στηρίζεται πάνω σε σαθρές -IMHO πάντοτε _ βάσεις και κριτήρια....´
Οι δίσκοι πρέπει να υπάρχουν για να ακούγονται και όχι γιατί είναι Must Have κάποιοι από αυτούς.
Με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια αυτό το τελευταίο, γιατί στο λέει κάποια που της αρέσει Κλασσική, κι εκεί θα διαβάσεις συχνά: 'αν έπρεπε να έχεις μόνο ένα, αυτό θα ήταν..." -bye-

Το νημα αυτο ειναι για ανθολογια φορουμ.

Εγω θα προτεινα κεντρικο στοιχειο του στερεοφωνικου σου να ειναι ενα καλο tuner (ραδιοφωνο). Γιατι οσες "λιστες" και να σου προτεινει κανεις προφανως δεν εχεις τον απαιτουμενο χρονο να δημιουργησεις σχεση με τη μουσικη (περαν του Μεταλ, που με 10 δισκους καθαρισες - για μενα βεβαια καθαριζεις και με εναν: Motorhead Ace of Spades), αρα οι δισκοι θα φανε ραφι.

Παρολ'αυτα λιστες για δειγμα υπαρχουν, αρκει ενα search με τη λεξη "λιστες" στο μουσικο αρχειο του φορουμ.

Ακούω πάρα πολύ internetικό ραδιόφωνο και από κει μέσα όταν ακούσω κάτι που μου αρέσει, τότε κατεβάζω όλο το δίσκο του συγκροτήματος και αν μου αρέσει το album το αγοράζω. Αλλά μέχρι τώρα έπρεπε να στήσω το σύστημά μου και που λεφτά για αγορές δίσκων....

Είπα το 2011 να αγοράσω μόνο δίσκους έτσι ώστε να αναπληρώσω το χαμένο χρόνο. Θα κοιτάξω και τις λίστες που ήδη υπάρχουν εδώ. Εκτός από motorhead τί άλλο συγκρότημα προτείνεις;;

Φίλε, καταρχήν σε ενδιαφέρει (έχεις δίσκους ; ) από τα κλασσικά ροκ ( Beatles, Stones, Kinks κλπ), ψυχεδέλεια ( Jefferson Airplane, Love, 13th floor και ανάλογα ), progressive (Camel, Caravan και ανάλογα) , punk - new wave ( Pistols, Clash, Cure, Sound, κλπ. ) κλπ. κλπ. κλπ. ;;;;

Φίλε, καταρχήν σε ενδιαφέρει (έχεις δίσκους ; ) από τα κλασσικά ροκ ( Beatles, Stones, Kinks κλπ), ψυχεδέλεια ( Jefferson Airplane, Love, 13th floor και ανάλογα ), progressive (Camel, Caravan και ανάλογα) , punk - new wave ( Pistols, Clash, Cure, Sound, κλπ. ) κλπ. κλπ. κλπ. ;;;;

Beattles δεν έχω δεν μου αρέσουν. Stones, Kinks έχω μόνο σε mp3 και θα ήθελα να χα αν όχι όλα 5~6 albums.
Απο ψυχεδέλεια από τα συγκροτήματα που λές δεν ξέρω κανένα...
Απο progressive μόνο Dream Theater.....:damnyou:

Τα ίδια και από punk-new wave εκτός από sex pistols που κάτι έχω αλλά και πάλι σε mp3....

ότι προτείνεις ευπρόσδεκτο!!!

Ακούω πάρα πολύ internetικό ραδιόφωνο και από κει μέσα όταν ακούσω κάτι που μου αρέσει, τότε κατεβάζω όλο το δίσκο του συγκροτήματος και αν μου αρέσει το album το αγοράζω.

Να ενα καλο και οικονομικο κριτηριο αγορας.

Κατα τα αλλα, να προτεινω θα σε μπερδεψω παρα θα σε βοηθησω. Εχε δε υπ'οψιν οτι η μουσικη συνηθως δινεται σε μικροποσες δοσεις. Οπως το θετεις, θα πληρωσεις 100 δισκους μαζεμενους που θα γεμισουν το ραφι αλλα αμφιβαλλω αν θα τους ακουσεις ποτε.

Ετσι κανουν οι Αμερικανοι με τα βιβλια οταν ανοιγουν σπιτι. Αγοραζουν σκρινιο και για να το γεμισουν μονομιας παραγγελνουν τη δερματοδετη σειρα της Φρανκλιν "τα 100 μεγαλυτερα βιβλια ολων των εποχων". Με Πλατωνα, Αριστοτελη, Δαντη, κλπ. Πανευτυχεις τη στιγμη της αποκτησης, αλλα μετα δεν διαβαζουν ουτε ενα... Απλως "τα εχουν".

Keep your hard earned cash.

greatest.jpg

[ειδες match με την ταπετσαρια;]

Last edited:
Συμφωνώ κατα πολύ με το Γιώργο Δανοχρήστο παραπάνω. Παρ όλα αυτά, επειδή καταλαβαίνω ότι θα θελες να χεις κάποια ονόματα υπ όψιν σου, θα σου πω κάτι ψιλά και ας μη τα ψάξεις.

Εγώ θα πρότεινα:

*TOOL - 10.000 DAYS
*KYUSS - WELCOME TO SKY VALLEY
*GODSMACK - THE ORACLE
*MONSTER MAGNET - DOPES TO INFINITY
*SWANS - THE GREAT ANNIHILATOR
*OM - CONFERENCE OF THE BIRDS
*FAITH NO MORE - ANGEL DUST
*HERMANO - INTO THE EXAM ROOM
*KORN - ISSUES
*DISTURBED - SICKNESS
*CLUTCH - BLAST TYRANT

Και, αν το βρεις - εμένα μου βγήκε η Παναγία μέχρι να το βρω - το:

*LOS NATAS - DELMAR

Λογάριασα βέβαια ότι επειδή ακούς metal, έχεις ήδη τα Master of Puppets από Metallica - για να μην πώ και τα 5 πρώτα - και South of Heaven από Slayer γι αυτό και δε στα πρότεινα. Αλλιώς κλείνεις το pc τώρα και πας στο πιο κοντινό δισκάδικο...-bye-

Last edited:
Λογάριασα βέβαια ότι επειδή ακούς metal, έχεις ήδη τα Master of Puppets από Metallica και το South of Heaven από Slayer γι αυτό και δε στα πρότεινα. Αλλιώς κλείνεις το pc τώρα και πας στο πιο κοντινό δισκάδικο...-bye-

Metallica & Slayer υπάρχει πλήρης δισκογραφία physically.....:award:

Metallica & Slayer υπάρχει πλήρης δισκογραφία physically.....:award:

Βέβαια, αυτά που σου βαλα είναι άγρια, αλλά όχι σαν Metallica και Slayer. Είναι πιο υπόνομα, πιο περίεργα, πιο μυστήρια, πιο...κάπως. Αρα μπορεί να μη σ αρέσουν όλα αν είσαι (βασικά)μεταλλάς.