CANON HV20..ΒΟΗΘΕΙΑ σε.. αναπαραγωγη.. επεξεργασια..??

HAL-9000

Senior Member
26 December 2007
377
Εχω παραγγειλει την CANON HV20... αλλα ακομα δεν την εχω στα χερια μου... λαθος χρονος παραγγελιας... παραμονες πρωτοχρονιας
δεν πειραζει... θα περιμενω... :FSGSFGS4:

Μια βοηθεια παρακαλω απο χρηστες της CANON HV20 αν... υπαρχουν...
Ειμαι εντελως αρχαριος στο αθλημα και ειναι η πρωτη βιντεοκαμερα που θα πιασω στα χερια μου...
Θα με βοηθουσε παρα πολυ να μου λεγατε...
1) Το αρχειο του HDV ειναι *.avi ...???
2) Με τι προγραμμα με συμβουλευετε να τα βλέπω..... στο PC...
3) Mε τι προγραμμα να προσπαθησω να κανω επεξεργασια κοψιμο ραψιμο και τα σχετικα..??

4) Το υλικο του HDV για να το γραψω σε δισκακι... σε τι φορματ γραφεται HD-DVD... η και BR...? και τι player θα θελω... αντιστοιχα..?
Αρα πρεπει να προβω και σε αγορα player HD..? ποιου φορματ...?

Σας ζαλιζω... αλλα σαν αρχαριος τελειως... θα εκτιμουσα πολυ οποια βοηθεια απο τους εμπειρους εδω...:grinning-smiley-043
αν δεν βαρεθουν να γραψουν μερικες αραδες... να με ξεστραβωσουν...

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ....

Εχω παραγγειλει την CANON HV20... αλλα ακομα δεν την εχω στα χερια μου... λαθος χρονος παραγγελιας... παραμονες πρωτοχρονιας
δεν πειραζει... θα περιμενω... :FSGSFGS4:

Μια βοηθεια παρακαλω απο χρηστες της CANON HV20 αν... υπαρχουν...
Ειμαι εντελως αρχαριος στο αθλημα και ειναι η πρωτη βιντεοκαμερα που θα πιασω στα χερια μου...
Θα με βοηθουσε παρα πολυ να μου λεγατε...
1) Το αρχειο του HDV ειναι *.avi ...???
2) Με τι προγραμμα με συμβουλευετε να τα βλέπω..... στο PC...
3) Mε τι προγραμμα να προσπαθησω να κανω επεξεργασια κοψιμο ραψιμο και τα σχετικα..??

4) Το υλικο του HDV για να το γραψω σε δισκακι... σε τι φορματ γραφεται HD-DVD... η και BR...? και τι player θα θελω... αντιστοιχα..?
Αρα πρεπει να προβω και σε αγορα player HD..? ποιου φορματ...?

Σας ζαλιζω... αλλα σαν αρχαριος τελειως... θα εκτιμουσα πολυ οποια βοηθεια απο τους εμπειρους εδω...:grinning-smiley-043
αν δεν βαρεθουν να γραψουν μερικες αραδες... να με ξεστραβωσουν...

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ....

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
1).m2t file (Είδος mpeg2)
2)Με κάποιον Hi Def Player (Gom, VLC, KMPlayer,Power DVD etc)
3)Sony Vegas
4)Και στα δύο

Re: Απάντηση: CANON HV20..ΒΟΗΘΕΙΑ σε.. αναπαραγωγη.. επεξεργασια..??

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
1).m2t file (Είδος mpeg2)
2)Με κάποιον Hi Def Player (Gom, VLC, KMPlayer,Power DVD etc)
3)Sony Vegas
4)Και στα δύο

Eυχαριστω θερμά... για την απάντηση.... ειναι μεγαλη βοηθεια για εναν αρχαριο...:SFGSFGSF:

Φανταζομαι πως και το νεο NERO-8 θα ειναι μια πολυ καλη λύση...

Last edited:
Φίλε HAL Καλή Χρονιά....

Όντως οι απαντήσεις που σου δώθηκαν είναι σωστές (τα αρχεία είναι *.m2t είδος MPEG2 κτλ) αλλά να προσθέσω ότι μπορείς να τα διαχειριστείς σε επίπεδο HI-DEF (ενοοώ τα κόψε ράψε) και με το Pinnacle Studio ver. 10 ή το πιο πρόσφατο ver. 11

Έχε υπ' όψη σου όμως ότι απαιτείται πολύ μεγάλη υπολογιστική ισχύς (Core 2 Duo ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και καλή κάρτα γραφιικών κατά προτίμηση της ΑΤΙ δες και κάποια αλλά thread εδώ).

Το πρόβλημα όμως είναι άλλο, άντε και πες ότι τα επεξεργάστηκες, σε ποιό αποθηκευτικό μέσο θα τα γράψεις ; Έχεις δεί τιμές για Blu ray recorders ; Κατά τη γνώμη μου είναι ακόμα πολύ υψηλές, γι´αυτό τα κρατάς (άποψη μου πάντα) σε ένα μεγάλο Hard Drive και περιμένεις να πέσουν οι τιμές....

Πολλά προγράματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Εγώ σε PC χρησιμοποιώ Adobe Premiere και SONY Vegas. Στο Mac το iMovie και στη συνέχεια το iDVD.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Ο δίσκος που θα κάνεις capture το υλικό σου, αν είναι εξωτερικός, να ΜΗΝ είναι USB. Πάρε Firewire.

Re: Απάντηση: CANON HV20..ΒΟΗΘΕΙΑ σε.. αναπαραγωγη.. επεξεργασια..??

Πολλά προγράματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Εγώ σε PC χρησιμοποιώ Adobe Premiere και SONY Vegas. Στο Mac το iMovie και στη συνέχεια το iDVD.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Ο δίσκος που θα κάνεις capture το υλικό σου, αν είναι εξωτερικός, να ΜΗΝ είναι USB. Πάρε Firewire.

Γιατί Μπάμπη; Μπουκώνει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: CANON HV20..ΒΟΗΘΕΙΑ σε.. αναπαραγωγη.. επεξεργασια..??

Γιατί Μπάμπη; Μπουκώνει;

Βλάση θεωρητικά USB και Firewire έχουν σχεδόν την ίδια ταχύτητα. Στην πράξη όμως αυτό δεν συμβαίνει.
Όταν κάνω capture και αποθηκεύω το υλικό μου σε εξωτερικό δίσκο με σύνδεση firewire όλα γίνονται σε real time και 0 drop frames.
Όταν ο δίσκος είναι με σύνδεση USB η ταχύτητα πέφτει σχεδόν στο 1/5.

Μπάμπη μια ερώτηση ακόμα:

Πόση ώρα τρώς στο μοντάζ για κάθε ώρα βίντεο;

Ρωτώ διότι το video editing είναι κάτι που δεν κατέχω και μου φαίνεται και βαρετό. ¨Ηταν ο βασικός λόγος που πήρα κάμερα με dvd. Όμως τώρα τελευταία άρχισαν να με ζορίζουν τα παιδιά και τα σχολεία και ζητούν μοντάζ. Γενικά δεν τραβώ πολύ βίντεο, το πολύ 15 ώρες το μήνα. Αλλά έχω για editing περίπου 2000 φωτογραφίες το μήνα, οπότε αν σε αυτό βάλω και το video editing.....-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CANON HV20..ΒΟΗΘΕΙΑ σε.. αναπαραγωγη.. επεξεργασια..??

Βλάση θεωρητικά USB και Firewire έχουν σχεδόν την ίδια ταχύτητα. Στην πράξη όμως αυτό δεν συμβαίνει.
Όταν κάνω capture και αποθηκεύω το υλικό μου σε εξωτερικό δίσκο με σύνδεση firewire όλα γίνονται σε real time και 0 drop frames.
Όταν ο δίσκος είναι με σύνδεση USB η ταχύτητα πέφτει σχεδόν στο 1/5.

Οντως στην πράξη δεν ισχύει...
Επίσης το USB καταναλώνει πολύ περισσότερο CPU time σε σχέση με Firewire

Απάντηση: Re: CANON HV20..ΒΟΗΘΕΙΑ σε.. αναπαραγωγη.. επεξεργασια..??

Μπάμπη μια ερώτηση ακόμα:

Πόση ώρα τρώς στο μοντάζ για κάθε ώρα βίντεο;

Ρωτώ διότι το video editing είναι κάτι που δεν κατέχω και μου φαίνεται και βαρετό. ¨Ηταν ο βασικός λόγος που πήρα κάμερα με dvd. Όμως τώρα τελευταία άρχισαν να με ζορίζουν τα παιδιά και τα σχολεία και ζητούν μοντάζ. Γενικά δεν τραβώ πολύ βίντεο, το πολύ 15 ώρες το μήνα. Αλλά έχω για editing περίπου 2000 φωτογραφίες το μήνα, οπότε αν σε αυτό βάλω και το video editing.....-bye-

Βλάση τώρα ανοίγεις πολύ μεγάλο κεφάλαιο...
Το video editing εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Ο σπουδαιότερος είναι η εμπειρία, κυρίως κατά το τράβηγμα. Όσο λιγότερα λάθη έχεις κάνει τόσο λιγότερο κόψε-ράψε.
Μετά από πολλά χρόνια εναχόλησης έχω καταφέρει να αποφεύγω τα πάνινγκ και σχεδόν ´να καταργήσω εντελώς τα Zoom-in και out. Έτσι από μια ταινία μιάς ώρας ελάχιστα κομμάτια θέλουν κόωιμο κι αυτό σου εξοικονομεί χρόνο.
Το επόμενο βήμα είναι το είδος του editing που θέλεις να κάνεις. Αν θές να φτιάξεις απλά ένα ωραίο menu και κάποια transitions κατά τη διάρκεια της ταινίας αυτό δεν παίρνει πολύ χρόνο. Αν και το "πολύ" και το "λίγο" είναι σχετικό.
Θές μιά ώρα για το capture σε real time. Περίπου άλλη μία ώρα αν θές να κάνει πολύπλοκα menu με chapters και διαφορετικές σελίδες.
Υπολόγισε άλλη μία ώρα για κοψίματα και transitions και μετά, ανάλογα και τον υπολογιστή σου, άλλο τόσο για το rendering και το κάψιμο του DVD.
Mε λίγα λόγια ξεκινάς υπολογίζοντας σαν ελάχιστο χρόνο τις 3 ώρες κι αυτό που σου λέω είναι πολύ αισιόδοξο. Δεν είναι απλό, θέλει αρκετή δουλειά.

Επομένως Μπάμπη να υπολογίζω περίπου 150-200 ώρες το χρόνο. Αν συνυπολογίσω και τις 750-900 ώρες για τις φωτογραφίες στον ΗΥ, τότε ζήτω που κάηκα!!!!

Ή κάνω λάθος;;:FSGSFGS4:

Επομένως Μπάμπη να υπολογίζω περίπου 150-200 ώρες το χρόνο. Αν συνυπολογίσω και τις 750-900 ώρες για τις φωτογραφίες στον ΗΥ, τότε ζήτω που κάηκα!!!!

Ή κάνω λάθος;;:FSGSFGS4:

Όχι, δεν κάνεις λάθος.... Έτσι είναι και μπορώ να σου πώ και χειρότερα, ανάλογα με το τί ζητάς.
Στην επεξεργασία μιας φωτογραφίας στον HY είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που κάνεις και μετά από κάποιες εργατοώρες ψαξίματος τα κάνεις σχεδόν αυτόματα.
Το video editing έχει απίστευτα πράγματα που μπορείς να κάνεις κι όσο περνάει ο καιρός αντί να μειώνεται ο χρόνος ενασχόλησης λόγω εξοικείωσης αυτός αυξάνεται γιατί πάντα θα θές το κάτι παραπάνω... Κι αν μπλέξεις και με πιό προχωρημένα προγράμματα βελτίωσης της εικόνας εκεί έχεις χαθεί τελείως.
Όσο απλό κι αν είναι ένα video editing, όσο λίγα να είναι αυτά που θα θελήσεις να κάνεις, νομίζω οτι σαν χρόνο θα πρέπει να υπολογίζεις Χ3 τη διάρκεια της λήψης σου.

ωωωωχχχχ... :AFADF0:.... απο αυτα που διαβασα παραπανω... μαλλον θα πηγαινουν στον σκληρό... και το πολυ πολυ
κοψιμο μερικων σκηνων.. εφοσον αποκτηθει εμπειρια....

Τωρα εχω εναν
Western Digital
ListWebOffer.png
500 GB USB2.0 My Book για αποθηκευση... ειδωμεν...
αλλα αυτα που λετε για firewire με βαζετε σε σκεψη...

Παντως βλέπω στο ΠΛΑΙΣΙΟ πχ ολοι οι μεγαλοι δισκοι ειναι USB2.0...
ποιον προτεινετε σε firewire...?

ωωωωχχχχ... :AFADF0:.... απο αυτα που διαβασα παραπανω... μαλλον θα πηγαινουν στον σκληρό... και το πολυ πολυ
κοψιμο μερικων σκηνων.. εφοσον αποκτηθει εμπειρια....

Τωρα εχω εναν
Western Digital
ListWebOffer.png
500 GB USB2.0 My Book για αποθηκευση... ειδωμεν...
αλλα αυτα που λετε για firewire με βαζετε σε σκεψη...

Παντως βλέπω στο ΠΛΑΙΣΙΟ πχ ολοι οι μεγαλοι δισκοι ειναι USB2.0...
ποιον προτεινετε σε firewire...?

Ψάξε καλύτερα. Υπάρχουν και firewire σε WD MyBook και σε Lacie και σε άλλες μάρκες.
Μάλιστα υπάρχουν και Firewire 400 και 800 αλλά πιό σπάκιοι οι 800-άρηδες. Υπάρχουν και eSATA.
Για video editing απαγορεύεται USB... Θα το μετανοιώσεις.

@HAL
Καλά μη σε πιάνει και πανικός με τον δίσκο firewire και ο εσωτερικός SATA του PC πολύ καλός είναι..... Αν αντέχει η τσέπη σου πάρε ένα firewire θα δείς μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα σε όλα γενικά τα αρχεία...

@ΒΛΑΣΙΔΗΣ
To video editing και σε μένα παίρνει χονδρικά την διάρκεια της λήψης επί τρία (τγία :BDGBGDB55:). Απ´ ότι κατάλαβα όμως είσαι επαγγελματίας οπότε εσύ βάλε επί 4???? δεν ξέρω ακριβώς, πάντως είναι ΠΟΟΟΛΥ διαφορετικό από μερικά action στο Photoshop...

@Babis K.
Υποστηρίζει το Premiere 1.5 εγγενώς HD για ρίξε μια ενημέρωση γιατί έχω μείνει λίγο πίσω όχι βεβαια ότι μπορώ να το τρέξω με το τωρινό μου υπολογιστικό σεταπ αλλά όσο ζείς μαθαίνεις...

@ALL (αν και λίγο off topic)
Κατι ακούγεται για iZak HD από τη Unibrain με δίσκο ΤΕΡΑΣ και θύρες USB 2.0 και firewire ξέρει κανείς τπτ???

@Babis K.
Υποστηρίζει το Premiere 1.5 εγγενώς HD για ρίξε μια ενημέρωση γιατί έχω μείνει λίγο πίσω όχι βεβαια ότι μπορώ να το τρέξω με το τωρινό μου υπολογιστικό σεταπ αλλά όσο ζείς μαθαίνεις...

To Premiere 1.5.1 με το HDV Plug-in υποστηρίζει...
Έχω αρκετό καιρό να ασχοληθώ όμως με το Premiere γιατί με βολεύει πάρα πολύ να δουλεύω στο iMac με το iMovie.
Θέλω βέβαια πολύ να δώ το καινούριο CS3 Premiere και τα ψάχνω... Πρέπει να είναι καταπληκτικό.
Έκανα και μια προσπάθεια να δουλέψω στο iMac το Final Cut που είναι απίστευτο πρόγραμμα αλλά έχασα τη μπάλα... Θέλει πάρα πολύ διάβασμα αυτό το πράμα... και δυστυχώς δεν έχω το κουράγιο να το κάνω.