Car GPS...σε αυτοκίνητο εισαγωγής...

asotosios

AVClub Addicted Member
30 November 2010
2,859
Δεν ξέρω αν ειναι στην σωςτη κατηγορία, ελπίζω να μην ενοχλεί...

Εχω ενα golf του 2012 με εργοστασιακό GPS, το GPS τρέχει με λογισμικό tom tom μεςω της μαμά μονάδας rns310...
Βασικά βάζεις ενα cd με τους χάρτες και τους κανει download στην μονάδα (σε μια SD καρτα)...

Ολα καλα μέχρι εδώ...
αλλα εχει ενα προβλημα...επειδή το αυτοκίνητο ειναι εισαγωγή απο Γαλλία...εχει πλήρεις χάρτες Γαλλίας και μόνο interconnection στην υπόλοιπη ευρωπη...δλδ κεντρικές οδούς...

Και ο λόγος που άνοιξα το θέμα ειναι,
αν κάποιος μπορει να βοηθήσει με το θέμα των χαρτών...που μπορω να βρω χάρτες (πέρα αντιπροσωπείας γιατι θέλουν κανά 300 )...για ελλαδα...
Διαφορετικά ειναι σχετικά άχρηστο το GPS...
Που μπορω να βρω χάρτες...πως μπορω να τους φορτώσω κτλ κτλ...
Αν υπαρχει κάπου που με λογική χρέωση μπορω να κανω την δουλειά μου ακομα καλυτερα γιατι ειμαι άμπαλος στο θέμα...
Ευχαριστώ εκ των προταιρων...
Ευγενιος

Μεχρι στιγμης εχω βρει μονο πως φορτωνεις τους υπαρχοντες χαρτες δλδ απο το CD στην καρτα SD και το οποιο εχω κανει ηδη.
το θεμα ειναι να βρω (που δεν εχω καταφερει ακομα) τους υπολοιπους χαρτες απο Ελλαδα...
Αν εχεις βρει καποιο σαιτ βιντεο για αυτο σε παρακαλω ποσταρε το γιατι εγω δεν μπορω να το βρω...
Ευχαριστω.

Οι χάρτες είναι προς πώληση συνήθως, είναι εξαιρετικά απίθανό να βρεις κάτι δωρεάν κ νόμιμα παράλληλα.
Εδώ αγοράζεις χάρτες της tom tom : https://www.tomtom.com/en_us/drive/...ector/?icmp=2015-HOMEPAGE-Goto-Buy-latest-map
Ψαχνοντας στο διαδίκτυο ενδέχεται να βρεις κάτι, αλλά το φόρουμ μας δεν υποστηρίζει τέτοιου είδους λογισμικά και αντίστοιχα θέματα, οπότε θα παρακαλούσα να μην συνεχιστεί τυχόν κουβέντα για παράνομο λογισμικό, αλλά μόνο για οτιδήποτε άλλο.

Αγαπητε Μιχαλη,
Δεν ειχα προθεση να ζητησω παρανομο λογισμικο, οπως λεω αν υπαρχει καπου να το κανω με λογικο κοστος θα το εκανα ευχαριστως...
Αν θελεις μπορει και να σβηστει το θεμα απο εμενα δεν υπαρχει προβλημα.
Ευχαριστω,
Ευγενιος

Ευγένιε, εννοείται ότι δεν χρειάζεται να σβηστεί κάτι. :ernaehrung004:
Στην παραπάνω σελίδα που παρέθεσα μπορείς να κατεβάσεις επί πληρωμή τους χάρτες που χρειάζεσαι.
Όσο η κουβέντα δεν πάει σε παράνομο λογισμικό είμαστε οκ. :award:

Ειδα το λινκ σου, αλλα δυστηχως δεν ειναι ξεκαθαρο για την μοναδα rns310 ποιοι ειναι οι χαρτες...
Βλεπω οτι εχει ξεκαθαρα για καποιες μοναδες τυπου Mazda κτλ αλλα για VW δεν βλεπω κατι...

Εγώ έβαλα το "rn" από τα γράμματα της συσκευής που γράφεις στο πεδίο που γράφει δίπλα του το κουμπί find device και μετά επέλεξα αυτό το κουμπί.
Εκεί ανοίγει να επιλέξω χάρτες.
Αν τελικά δεν κάνουν αυτοί τότε πρέπει να δεις ποιοί ταιριάζουν στην συσκευή σου...
Ίσως να έστελνες ερώτηση στην tom tom για επιβεβαίωση ;;