CRESCENDO MILLENNIUM ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

johzaf

Senior Member
21 August 2006
333
Ξάνθη
Ψάχνοντας τα συρτάρια μου βρήκα τα υλικά και τα τυπωμένα του ενισχυτή. Οπότε αποφάσισα την υλοποίησή του, τον έχει φτιάξει κανείς, αξίζει τον κόπο; Βασικά μόνο κουτί χρειάζεται.
Ιδού...

:smash:

Attachments

• 13012008131.jpg
    13012008131.jpg
    172.5 KB · Views: 199
  • 13012008132.jpg
    13012008132.jpg
    122.8 KB · Views: 151
Το κύκλωμα προστασίας και ρυθμίσεως τάσης εκτροπής συναρμολογήθηκε.
Πάμε τώρα για τα υπόλοιπα.

Το κύκλωμα προστασίας και ρυθμίσεως τάσης εκτροπής συναρμολογήθηκε.
Πάμε τώρα για τα υπόλοιπα.

Τα τουβλακια τουλαχιστον 5mm πιο ψηλα απο την πλακεττα.

Τα τουβλακια τουλαχιστον 5mm πιο ψηλα απο την πλακεττα.

Οπωσδήποτε ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ οχι τίποτα καλύτερο , κάντο και 7-10mm για νάσαι μέσα και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το κύκλωμα RC στήν έξοδο , μα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ..διότι και αυτός ο Crescendo και οι προηγούμενοι , ταλάντωναν ΕΥΚΟΛΑ
Εννοείται οτι τα κεραμικά μονωτικά είναι must και η ψύκτρες γειωμένες καλά
Καλό βόλι

xmm Τα τουβλάκια είδη είναι σε απόσταση, απλά επειδή η φωτογραφία είναι κάθετη δεν φαίνεται, αλλά σίγουρα δεν είναι 8 mm περίπου 3.
Μανώλη λες να βάλω άλλης ποιότητα αντίσταση εκεί; Στο σχέδιο είναι οι αντιστάσεις R7, R9

Attachments

xmm Τα τουβλάκια είδη είναι σε απόσταση, απλά επειδή η φωτογραφία είναι κάθετη δεν φαίνεται, αλλά σίγουρα δεν είναι 8 mm περίπου 3.
Μανώλη λες να βάλω άλλης ποιότητα αντίσταση εκεί; Στο σχέδιο είναι οι αντιστάσεις R7, R9

Συγγνώμη.. που να βάλεις άλλη(καλύτερη) ποιότητα ?
Τα δεδομένα γι αυτό τον ενισχυτή/πλακέτα , είναι τούβλα στα ισχύος , ΑΝΘΡΑΚΟΣ στα gate τών mosfet , metal film μη μαγνητικές η metal oxide στήν ανάδραση (ή και άνθρακος ) και στα υπόλοιπα ΟΤΙ γουσταρεις κι αγαπάς εκτός απο σύρματος

Κι' ο χορός καλά κρατεί.. λοιπόν έχουν συναρμολογηθεί κατά 90% και οι πλακέτες των τελικών, έχουν ζευγαρωθεί τα τρανζίστορ για τους διαφορικούς ενισχυτές, τις πηγές ρεύματος που ρυθμίζουν το ρεύμα ηρεμίας τις έχω ζεύξει θερμικά με αντίστοιχα led (θερμική σταθερότητα πόλωσης), επίσης έχουν τοποθετηθεί στα gate των mosfet κεραμικές αντιστάσεις ελάχιστης αυτεπαγωγής.
Άντε Μανώλη περιμένω τις βατικές αντιστασούλες για να τραγουδήσει το εργαλείο.

Attachments

• 01022008138.jpg
    01022008138.jpg
    90 KB · Views: 114
  • 01022008139.jpg
    01022008139.jpg
    125.7 KB · Views: 113
Κι' ο χορός καλά κρατεί.. λοιπόν έχουν συναρμολογηθεί κατά 90% και οι πλακέτες των τελικών, έχουν ζευγαρωθεί τα τρανζίστορ για τους διαφορικούς ενισχυτές, τις πηγές ρεύματος που ρυθμίζουν το ρεύμα ηρεμίας τις έχω ζεύξει θερμικά με αντίστοιχα led (θερμική σταθερότητα πόλωσης), επίσης έχουν τοποθετηθεί στα gate των mosfet κεραμικές αντιστάσεις ελάχιστης αυτεπαγωγής.
Άντε Μανώλη περιμένω τις βατικές αντιστασούλες για να τραγουδήσει το εργαλείο.

Ταξιδεύουν !
Καλημέρα

Όλες οι πλακέτες είναι πλέον συναρμολογημένες και περιμένουμε την άφιξη του κουτιού.
Ευχαριστώ θερμά τον Μανώλη Τζωρτζάκη για την άμεση αποστολή υλικών.

Attachments

• 07022008142.jpg
    07022008142.jpg
    105 KB · Views: 94
  • pesDiss12x7_234x155.jpg
    pesDiss12x7_234x155.jpg
    7.2 KB · Views: 83
με το καλό. μετά θα το κρατήσεις ή θα το πουλήσεις (έτσι για το γαμώτο) ?
Συνήθως δεν πουλάω αυτά που φτιάχνω, αλλιώς δεν έχει νόημα η κατασκευή, θα μπορούσα να αγοράσω κάτι έτοιμο.
Πάντως μόλις τελειώσω αυτό θα αρχίσω ένα pus-pull με ΚΤ88 αν η λάμπα μου αρέσει περισσότερο τότε ίσως το δώσω.

Τον εχω φτιαξει τον ενισχυτη και ειναι πολυ καλος. Προσεχε γιατι ταλαντωνει ευκολα οπως λεει και ο μανωλης και ιδιαιτερη μνεια δωσε στα μονωτικα. Θα δουλεψει αψογα και ο ηχος του ειναι ιδιαιτερα καλος.

Re: Απάντηση: CRESCENDO MILLENNIUM ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Τον εχω φτιαξει τον ενισχυτη και ειναι πολυ καλος. Προσεχε γιατι ταλαντωνει ευκολα οπως λεει και ο μανωλης και ιδιαιτερη μνεια δωσε στα μονωτικα. Θα δουλεψει αψογα και ο ηχος του ειναι ιδιαιτερα καλος.
Τι να κάνω για να αποφύγω ενδεχόμενη ταλάντωση; Προβληματίζομαι στο θέμα της γείωσης, στο άρθρο το μόνο που γειώνει στο σασί είναι τα rca της εισόδου, εγώ συνήθως γείωνα σε ένα σημείο το 0 του τροφοδοτικού.