DAC στο DVD η καλο CD player ?

vastsar

Senior Member
8 April 2007
585
Εχω το DVD DENON 3910 συνδεδεμενο στον AV DENON 4306. Σκεφτομαι για να αναβαθμησω τον ηχο απο την πηγη δυο λυσεις.
Πρωτον να παρω το CD PLAYER - AH! Njoe Tjoeb 4000 (τιμη αντιπροσωπειας 1350 και πολυ καλες κριτικες για την κατηγορια τιμης του απο τον "ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ").
Δευτερον να παρω το DAC 1 Bencmark το οποιο μπορει να παιξει και το ρολο του προενισχυτη ταυτοχρονως (τιμη αντιπροσωπειας 1100 ευρω και εκπληκυικες κριτικες απο παντου!)
Οπως καταλαβαινεται η αξια των δυο μηχανηματων ειναι κοντινη. Απο που θα εχω καλυτερο ηχο? Σε μοια μελλοντικη (πολυ κοντινη χρονικα) αναβαθμιση του ενισχυτη (τελικος και προενισχυτης) τι θα μου ηταν ποιο χρησιμο? Εχεις καποιος προσωπικη εμπειρια?

Δεν είνα πολλά τα λεφτά (Άρη?) για ν'αγοράσεις αποκλειστικά βαση ρίβιου?

καλυτέρα να τα πάρεις σπιτι σου, αν υπαρχει τέτοια δυνατότητα απο τα καταστήματα και αποφασίζεις γουιτς ουάν γιου λάικ δη μπεστ!

το dac-1 προσφέρει μεγαλυτερη ευελιξια(+προ) , ενω κρατάς και το dvd για τις ταινίες.

στα ίδια λεφτα με το ah! ειναι και cambridge 840(1300), βλεπε review στο avmentor .

καλες ακροάσεις.

Εχω το DVD DENON 3910 συνδεδεμενο στον AV DENON 4306. Σκεφτομαι για να αναβαθμησω τον ηχο απο την πηγη δυο λυσεις.
Πρωτον να παρω το CD PLAYER - AH! Njoe Tjoeb 4000 (τιμη αντιπροσωπειας 1350 και πολυ καλες κριτικες για την κατηγορια τιμης του απο τον "ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ").
Δευτερον να παρω το DAC 1 Bencmark το οποιο μπορει να παιξει και το ρολο του προενισχυτη ταυτοχρονως (τιμη αντιπροσωπειας 1100 ευρω και εκπληκυικες κριτικες απο παντου!)
Οπως καταλαβαινεται η αξια των δυο μηχανηματων ειναι κοντινη. Απο που θα εχω καλυτερο ηχο? Σε μοια μελλοντικη (πολυ κοντινη χρονικα) αναβαθμιση του ενισχυτη (τελικος και προενισχυτης) τι θα μου ηταν ποιο χρησιμο? Εχεις καποιος προσωπικη εμπειρια?
Μεταξυ των δυο,προτεινω Bencmark,αλλα, το καλλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ακουσεις οποσδηποτε και αλλα cd, αλλα παιζει ρολο και τι ακριβως θελεις να κανεις και σε τι αποσκοπη αυτη η αλλαγη.

Ο 4306 είναι πολύ καλός ενισχυτής (κορυφαίος) αλλά δεν παὐει να είναι AV.
Το να βάλεις DAC και μάλιστα της κλάσης του Benchmark σε AV ενισχυτή (έστω κι αν είναι ο κορυφαίος AV) είναι σαν να παίρνεις την Ferrari για να πας στο χωράφι να μαζέψεις ελιές.
Η πραγματική διαφορά στον ήχο που ακούς θα προκύψει όταν θα αντικαταστήσεις τον AV με έναν αμιγώς στερεοφωνικό ολοκληρωμένο (ή ακόμα καλύτερα προ και τελικό) γιατί όπως και αν το κάνουμε ο καλύτερος AV δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με έναν καλό Hi-Fi ενισχυτή.
Γι αυτό η γνώμη μου είναι: Αλλαξε πρώτα τον AV ενισχυτή, πήγαινε σε έναν καλό Hi-Fi θα δεις τεράστια διαφορά. Εαν η διαφορά αυτή δεν επαρκεί και θες περαιτέρω βελτίωση, τότε το ξανασυζητάμε για DAC.

Η αντικατασταση που αναφερεις θα γινει και μαλιστα συντομα, αν ομως καταληξω στην πηγη και για παραδειγμα ειναι το συγκεκριμενο DAC με το DVD που εχω, τοτε κερδιζω τα χρηματα του προενισχυτη! (αφου δεν θα χρειαζεται)

Κι εγώ benchmark προτείνω (ή lavry, ή aqvox, ή apogee minidac).

Επιπλέον αν (κατα τύχη...) βρεθεί στα χέρια σου κανένα DVD audio ή SACD να μπορείς να το ακούσεις απο το Denon.

Και βέβαια, όπως είπες, πρέπει να βάλεις μπρός για εύρεση καλού τελικού.

1.να ακουσεις το AH! Njoe Tjoeb 4000 γιατι σε μια κουβεντα που ειχα με κατοχο του μου ειπε πως ειναι μια ''φουσκα''
2.το dvd που εχεις μια χαρα θα δουλεψει ως τρανσπορτ
3. θα σου πω την δικη μου εμπειρια
ειχα δοκιμασει να βαλω το dac της mf trivista στo a1 της denon και το αποτελεσμα ειναι οτι ακουω μουσικη με ενα player των 700 ευρο
κανε τις δοκιμες σου λοιπον πριν αγορασεις

Re: Απάντηση: DAC στο DVD η καλο CD player ?

Η αντικατασταση που αναφερεις θα γινει και μαλιστα συντομα, αν ομως καταληξω στην πηγη και για παραδειγμα ειναι το συγκεκριμενο DAC με το DVD που εχω, τοτε κερδιζω τα χρηματα του προενισχυτη! (αφου δεν θα χρειαζεται)[/QUOTE
Μερικές φορές υπο το πρίσμα του κέρδους απο «κάτι »αγοράζοντας σε συνδιασμό με «άλλο» βγαίνουμε εκτός στις αγορές μας.Γνώμη μου λοιπόν είναι αφου θέλεις να κρατήσεις το dvd player σαν trns σκέψου την λύση ενισχυτού με ενσoματωμένο dac ,εγώ έχω τον προ της advance acoustic mpp-505 /dac 24-384da, με ακουστά και πολύ καλά αποτελέσματα vs marantz cd-17.Επίσης υπάρχουν και ολοκληρvμένοι με dac όπως musical fidelity a-1008, advance acoustic mpa-305ii/da κ.ά που πρέπει εαν μπορέσεις να ακούσεις .

Από την δική μου εμπειρία, η προσπάθεια να βελτιώσω τον ήχο σε consumer πολυσυσκευή όπως το SONY DVP 900 (dvd/ cd/ sacd) κατεληξε σε αγορά dedicated cd player.

To Sony έπαιζε αρκετά καλά μουσική και από την έξοδο του ως cd και όταν το συνέδεα ψηφιακά με το dac του ΥΑΜΑΗΑ ΑΧ-1 με μια έλαφρά υπεροχή προς τη τελευταία σύνδεση.

Αποφάσισα να το αναβαθμίσω και το πήγα για reclocking με parts της LC audio. Ακουσα διαφορά αλλά άρχισε να με τρώει. Πήρα αρχικά ένα DAC της Musical Fidelity μαζί με το τροφοδοτικό του. Ακουσα διαφορά. Μετά πήρα και το λαμπάτο buffer της Μusical fidelity. Ακουσα διαφορά. Τελικά αγόρασα και το player της ΜF ως τρανσπορτ. Εκτοτε δεν ξανάκουσα cd μέσα από το αναβαθμισμένο Sony παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα συνδεδεμένο με οπτική ίνα στο DAC(-buffer-psu και θεωρητικά λαμβάνει της ίδιας "περιποίησης" με το ΜF). Δεν εννοώ πως δεν ακούγεται, απλά δεν ακούγεται τόσο καλά όσο το cd-transport πάνω στην ίδια αλυσίδα συσκευών.

Αν παρόλα αυτά θεωρήσουμε πως το DENON σου, είναι καλύτερο συνολικά από το παλιότερο SONY μου, τότε ίσως να μη χρειαστείς άλλο player. Νομίζω επίσης πως το τρανσπορτ του είναι ήδη πολύ καλό και αναβαθμίζεται περαιτέρω με το κορυφαίο που βγάζει η εταιρεία.

Γνώμη μου είναι να κάνεις reclocking στο DENON και με ένα καλό ομοαξονικό να το συνδέσεις σε ένα σοβαρό DAC, αφού πρώτα ξεχάσεις τον ΑV ενισχυτή και "κακομάθεις" τον εαυτό σου αγοράζοντας ένα καλό σετ προ τελικού ή έστω έναν καλό ολοκληρωμένο. Επέλεξε ένα από τα πιο σύγχρονα dacs που έχουν πληθώρα εισόδων ώστε να μπορείς να του φορτώσεις τόσο το DENON όσο και ένα άλλο τρανσπορτ που μπορεί στην πορεία να θελήσεις να αποκτήσεις ή άλλες ψηφιακές πηγές.

Last edited: