Δείτε χάλι

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Αυτή είναι η κυμματομορφή από το τελευταίο CD του Bruce Springsteen που αγόρασα πρόσφατα. (Αυθεντικό από το Metropolis, όχι από αράπη)
Η εγγραφή είναι ΑΙΣΧΡΗ. Κυριολεκτικά δεν ακούγεται. Αν και μού αρέσει ο Bruce, αν και μού αρέσουν τα κομμάτια δεν έχω καταφέρει (ούτε και θα καταφέρω μάλλον) να ακούσω αυτό τον δίσκο ολόκληρο. Στο ένα, ενάμισυ τραγούδι το πολύ το κλείνω. Δεν αντέχεται αυτός ο ήχος. Εχουν δυναμώσει το RMS level μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο, ο compreessorας δουλεύει στο full, κορυφές δεν υπάρχουν είναι όλες ψαλιδισμένες, και η παραμόρφωση είναι τόσο ενοχλητική που σε κάνει να βγάζεις τον δίσκο από το tray. Σημειωτέον ότι το χάλι αυτό της εγγραφής δεν χρειάζεται να παιχτεί σε κανένα hi-end σύστημα για να το καταλάβετε, ακόμα και στα creative ηχειάκια των 20 που έχουμε στο PC στο γραφείο η άθλια αυτή εγγραφή γίνεται αντιληπτή.

Δεν ξέρω αν ακούσατε τον Γιάννη Πετρίδη στο Πρώτο πρόγραμμα πριν από κανά δυό εβδομάδες που αναφέρθηκε στο θέμα των εγγραφών. Εχει γίνει μεγάλο θέμα όπως έγραφε και το περιοδικό Rolling Stone. Οι εταιρίες δεν ενδιαφέρονται πλέον να κάνουν σωστές ηχογραφήσεις γιατί η πλειοψηφία θα τις ακούσει είτε σε μικρά ηχειάκια στο pc είτε από iPods, οπότε ποιός ενδιαφέρεται για hi-fi; Το θέμα είναι ότι ούτε σε αυτά τα συστήματα ακούγονται αυτές οι άθλιες εγγραφές. Εγω έχω κασέτες ηχογραφημένες πριν από 25 και 30 χρόνια οι οποίες ακούγονται, ακόμα και σήμερα, πολύ καλύτερα από αυτά τα καινούργια CD. Ο Γιάννης Πετρίδης μάλιστα αναφέρθηκε σε πολλά CD με άθλιες εγγραφές, ένα από αυτά ήταν και το Magic του Bruce Springsteen το οποίο όμως δυστυχώς είχα ήδη αγοράσει.

Αντέγραψα πρόσφατα τα εξής CD:
Michael Buble: "Call me irresponsible"
Amy Winehouse: "Back to black"
Kαι τα δύο είχαν άθλιες εγγραφές. Υστερα από αρκετή επεξεργασία στο Cool Edit Pro κατάφερα να τα διορθώσω εν μέρει κατεβάζοντας το RMS level σε φυσιολογικά επίπεδα και ανασυνθέτοντας τις ψαλιδισμένες κορυφές, με αποτέλεσμα τα αντίγραφα να ακούγονται σημαντικά καλύτερα από ότι τα πρωτότυπα.

Συμπέρασμα: Εγώ δεν ξαναγοράζω αυθεντικό CD. Αυτό που θα κάνω είναι να δανείζομαι CD από φίλους και γνωστούς και μετά από κατάλληλη επεξεργασία θα τα αντιγράφω για μένα.

Για μένα το CD του Bruce ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Από εδώ και πέρα μόνο θα κατεβάζω τραγούδια από το internet ή θα αντιγράφω από φίλους. Λεφτά σε αυτούς τους κερατάδες δεν ξαναδίνω.

Attachments

• untitled1.jpg
    untitled1.jpg
    86.3 KB · Views: 157
  • bruce.jpg
    bruce.jpg
    21.7 KB · Views: 26
Last edited by a moderator:
Καταλαβαίνω την οργή σου,αλλά πρέπει να είσαι-είμαστε όλοι προσεκτικοί στο τι γράφουμε...

Σε κάθε περίπτωση,το av.club δεν προβάλλει-στηρίζει ούτε ενθαρρύνει παράνομες ενέργειες.

Eχεις δικιο για το Magic. Το εχουμε αναφερει κι εδω αυτο που λες. Παντως, ελαχιστα αλμπουμ του Springsteen εχουν καλη ηχογράφηση. Ειναι περιεργο αυτο.

μια φορα κατεβασα απο σαιτ μουσικης το CD live 2πλο του Μ.Χατζηγιαννη .......

λογω του οτι ειμαι Γερμανια ειναι δυσκολο να το βρω εδω ....

μολις το κατεβασα και το εβαλα να παιξει ο ηχος ηταν αισχος !!!!! παραμορφωνε στις κορυφες της φωνης ειδικα ...

ε... ειπα φταιει το mp3 192Khz !!!!

ασε λεω αμα παω ελλαδα τον αυγουστο το αγοραζω !
οντως το αγορασα και ω του θαυματος να ακουγεται το CD το οριγιναλ ΑΚΡΙΒΩΣ με τα ιδια χαλια οπως το mp3 ............

ε ειπα ειναι η τελευταια φορα που αγοραζω CD Ελληνικο !!!!!!!!!

αυτο που κανει εντονα την εμφανιση του ειναι μια θολουρα στον ηχο του CD γενικα σε ολο το δισκο.........

Last edited:
Καταλαβαίνω την οργή σου,αλλά πρέπει να είσαι-είμαστε όλοι προσεκτικοί στο τι γράφουμε...

Σε κάθε περίπτωση,το av.club δεν προβάλλει-στηρίζει ούτε ενθαρρύνει παράνομες ενέργειες.

Κοίταξε αν είναι να αγοράζω ένα CD και μετά να κάθομαι να τρώω ένα 2ωρο στον υπολογιστή σε επεξεργασία για να το ψιλοσυνεφέρω και μετά να ακούω το διορθωμένο αντίγραφο και το πρωτότυπο να πηγαίνει στα σκουπίδια, έ όχι προτιμώ να μην ξαναγοράσω.
Προτιμώ να δανείζομαι το πρωτότυπο από κάποιον φίλο, να κάνω την επεξεργασία αφού δεν μπορώ να την αποφύγω, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχω πετάξει τα λεφτά μου και το πρωτότυπο μαζί. Και τις ώρες που χάνω στον Η/Υ για την επεξεργασία ποιά καταραμένη φωνογραφική εταιρία μού τις πληρώνει εμένα ε; Οχι να τούς πληρώνουμε κι από πάνω!

Re: Απάντηση: Δείτε χάλι

η απλή εκδήλωση πρόθεσης ("...θα....") φυσικά και δεν είναι παράνομη ενέργεια. Ίσα-ίσα τέτοια ρεύματα πρέπει να προβάλλονται. Να τα βλέπουν οι ιθύνοντες...

μια φορα κατεβασα απο σαιτ μουσικης το CD live 2πλο του Μ.Χατζηγιαννη .......

λογω του οτι ειμαι Γερμανια ειναι δυσκολο να το βρω εδω ....

μολις το κατεβασα και το εβαλα να παιξει ο ηχος ηταν αισχος !!!!! παραμορφωνε στις κορυφες της φωνης ειδικα ...

ε... ειπα φταιει το mp3 192Khz !!!!

ασε λεω αμα παω ελλαδα τον αυγουστο το αγοραζω !
οντως το αγορασα και ω του θαυματος να ακουγεται το CD το οριγιναλ ΑΚΡΙΒΩΣ με τα ιδια χαλια οπως το mp3 ............

ε ειπα ειναι η τελευταια φορα που αγοραζω CD Ελληνικο !!!!!!!!!

αυτο που κανει εντονα την εμφανιση του ειναι μια θολουρα στον ηχο του CD γενικα σε ολο το δισκο.........

Δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο! Είναι κυρίως ξένο.
Εγώ αντέγραψα πρόσφατα το CD του Αλέξη Μπουλγουτζή "Σημάδια" και είχε ΑΨΟΓΗ εγγραφή. Στα ελληνικά βρίσκεις ακόμα σωστές εγγραφές. Στα ξένα γιοκ...

Eχεις δικιο για το Magic. Το εχουμε αναφερει κι εδω αυτο που λες. Παντως, ελαχιστα αλμπουμ του Springsteen εχουν καλη ηχογράφηση. Ειναι περιεργο αυτο.

Δεν εστιάζεται στον Bruce Springsteen το πρόβλημα. Παλιότερα το είχα ξαναναφέρει σε CDs των Gotan Project, των Pink Martini κλπ. CD δηλαδή που δεν προορίζονται για να τα ακούνε 16άχρονα στα iPods οπότε θα έπρεπε να είναι κάπως πιο προσεγμένες οι εγγραφές. Αλλά οι εταιρίες δεν νοιάζονται παρά μόνο πώς να τα 'κονομήσουν.

Γιαυτό θα πρότεινα όποιος από εμάς αγοράζει κάποιο CD να λέει την γνώμη του για την ποιότητα εγγραφής ή και να παραθέτει μια κυμματομορφή έτσι ώστε να προφυλάσει και τους υπόλοιπους.
Εγώ πάντως το δηλώνω καθαρά: Το ADSL και το CD-r θα βγάλουν φωτιές από εδώ και στο εξής δεν ξαναγοράζω τίποτα ούτε καν σε "προνομιακή" τιμή.

Εγώ αντέγραψα πρόσφατα το CD του Αλέξη Μπουλγουτζή "Σημάδια" και είχε ΑΨΟΓΗ εγγραφή. Στα ελληνικά βρίσκεις ακόμα σωστές εγγραφές. Στα ξένα γιοκ...

ξενα σι ντια δεν αγοραζω πλεον ( Ουτε Ελληνικα .....) διοτι θεωρω την δισκογραφια επιοικως απαραδεκτη και για 17 χρονα .....

αλλα δεν περιμενα να εχουν και εκει αυτα τα χαλια.....

απλα η πιτσιρικαρια δεν ενδιαφερεται για ΗΙ ΦΙ πλεον.....

τα τελευται σιντια που αγορασα και ακουγοταν καλα ηταν μεταχειρισμενα απο αποθηκη με μεταχειρισμενους δισκους :firstprize::firstprize::2thumb22sup: τα οποια ηταν αψογα !

τα τελευταια 3 ηταν τα .Celin Dion Dire Straits Mike Olfield κυριως τα παλιωτερα εχουν αριστη ηχογραφιση .

οτι θέλει ο καθένας πράττει είτε κατέβάζει είτε αγοράζει , δικαίωμα του , αλλά το χάλι με το πρεσάρισμα έχει πλέον ξεφύγει !! το έχουμε ξανασυζητήσει ,,, είναι πλέον κατάρα !!

ξενα σι ντια δεν αγοραζω πλεον ( Ουτε Ελληνικα .....) διοτι θεωρω την δισκογραφια επιοικως απαραδεκτη και για 17 χρονα .....

αλλα δεν περιμενα να εχουν και εκει αυτα τα χαλια.....

απλα η πιτσιρικαρια δεν ενδιαφερεται για ΗΙ ΦΙ πλεον.....

τα τελευται σιντια που αγορασα και ακουγοταν καλα ηταν μεταχειρισμενα απο αποθηκη με μεταχειρισμενους δισκους :firstprize::firstprize::2thumb22sup: τα οποια ηταν αψογα !

τα τελευταια 3 ηταν τα .Celin Dion Dire Straits Mike Olfield κυριως τα παλιωτερα εχουν αριστη ηχογραφιση .

Εχεις δίκιο. Δες πώς είναι μία σωστή εγγραφή από CD της 10ετίας του '80. Supertramp. Το RMS level βρίσκεται στο -21,56dB και η μία και μοναδική κορυφή που αγγίζει το μηδέν (στο αριστερό κανάλι προς το τέλος του κομματιού) δεν είναι ψαλιδισμένη. Οι κορυφές δηλαδή σε αυτό το CD έχουν "αέρα" 21,56dB και δεν είναι πνιγμένες από την χρήση του compressorα όπως κατά κόρον γίνεται σήμερα. Καμμία παραμόρφωση, ευχάριστος ξεκούραστος ήχος χαίρεσαι να τον ακούς ακόμα και σε φορητό CD player.

Attachments

• untitled1.jpg
    untitled1.jpg
    117.8 KB · Views: 57

...Βλέπε τα cd του Αλκίνοου, έχουν άψογες ηχογραφήσεις!!

Εμ,καλα μας κανουν!!!Οταν λενε στα διαφορα φορα οτι δεν καταλαβαινεις διαφορα απο mp3,δηλαδη συμπιεσμενη μουσικη,τι περιμενεις δηλαδη????? Οταν ακομα και η krell βγαζει βαση για ipod,αντι να λεμε τι μιζερια ειναι αυτη ,τι κανουν για να πουλησουν,εμεις τα ισοπεδωνουμε ολα και λεμε οτι στα ψηφιακα ολα ειναι και ακουγονται ιδια(βλεπε blusky και ipod),τα παραδειγματα δεν ειναι τυχαια,Ε,ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!!!Αφου δεν μπορουμε να ξεχωρισουμε το μαυρο απο το ασπρο ,τι ζηταμε τωρα,ποιοτητα????? Τα χειροτερα ακομα δεν εχουν ερθει............................:grandpa:

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό διότι ότι συζητάμε εδώ μέσα περί CD players, interconnects, καλωδίων ρεύματος, σωστής φάσης, αλλαγής λυχνιών, σωστού στησίματος των ηχείων στο χώρο κλπ. όλα αυτά είναι τελείως άχρηστα και αστεία την στιγμή που παίζουμε τέτοιες ηχογραφήσεις.
Πάρτε π.χ. για παράδειγμα ποιό θεωρείτε το καλύτερο CD player; Esoteric, Accuphase, Burmester, Blue Note, Pathos Endorphine, Carry, Wadia, Capitole Aero, Mephisto ή όποιο άλλο τέλως πάντων θεωρείτε κορυφαίο και βάλτε το να παίξει μια σημερινή εγγραφή όπως του Bruce Springsteen ή των Gotan Project κλπ. Στο δεύτερο κιόλας τραγούδι θα σάς έχει κουράσει. Και θα αρχίσετε να ψάχνεστε ότι μπορεί να φταίει το "βρώμικο" ρεύμα της ΔΕΗ, ή τα καλώδια που είναι ακόμα "άστρωτα", ή ο Αρης που μπαίνει στον αστερισμό του Καρκίνου κλπ. Οι πιο "έξυπνοι" μάλιστα θα αρχίσουν να κατηγορούν το CD ώς μέσο ότι είναι ατελές και δεν πάιζει σωστά, ενώ τα αναλογικά μπλα μπλα μπλα... Και είναι φυσιολογικό για τον ανυποψίαστο να λέει ότι αφού το κορυφαίο CD player των πολλών Κ δεν παίζει άρα φανταστείτε πόσο χάλια θα παίζουν τα φθηνα. Μπούρδες!
Πάρτε μετά το πιο φθηνό CD player της αγοράς που υπάρχει π.χ. με 300 . Ποιό να είναι αυτό; Ενα φθηνό Sony ή ένα φθηνό Denon ή το πιο φθηνό Rotelάκι και βάλτε του να παίξει ένα καλό ηχογραφημένο CD όπως αυτό που έδειξα παραπάνω της 10ετίας του '80 π.χ. των Supertramp. Θα ακούσετε έναν ήχο που θα σάς μαγεύσει. Θα καθήσετε να ακούσετε όλο το CD χωρίς να κουραστείτε και μόλις τελειώσει θα σηκωθείτε να βάλετε το επόμενο. Ενώ στην πρώτη περίπτωση θα ακούσετε με το ζόρι ένα τραγούδι και στο δεύτερο θα θέλετε ήδη να το κλείσετε.
Μα είναι δυνατόν το φθηνό player να παίζει καλύτερα από το κορυφαίο πανάκριβο;
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι παίζει τόσο τεράστιο ρόλο η εγγραφή που ΑΚΥΡΩΝΕΙ όλα τα άλλα. Οι σημερινές εγγραφές είναι τόσο χάλια που ότι μηχάνημα και να έχεις το κάνουν να ακούγεται σκουπίδι.
Προχθές ξέθαψα κάτι κασέτες που είχα γράψει γύρω στο '85~'86 από CD εκείνης της εποχής. Ηταν απίστευτο το πόσο καλά ακούγονταν σήμερα. Καλύτερα από πολλά σημερινά CDs!

Εγώ εκείνο που θα ήθελα να πω είναι ότι συμφωνώ με τη διαπίστωση του komhst, άλλωστε κάποτε το είχαμε ξανασυζητήσει, αλλά διαφωνώ κάθετα με κάποιες εκφράσεις που χρησιμοποίησε (και καλό θα ήταν να μην φαίνονται αν συμφωνούν και οι διαχειριστές της κατηγορίας) αλλά και στην δημόσια προτροπή προς τα μέλη μας.
Είναι γεγονός ότι ο δίσκος του Srpingsteen, της Winehouse (το επισήμανα και εγώ στην παρουσίαση του δίσκου), αλλά και τόσων άλλων, πχ ακόμα και ο νέος των Eagles πάσχουν στο σημείο αυτό.
Όχι απλώς πάσχουν, θα συμφωνήσω ότι οι εταιρείες λειτουργούν με γνώμονα την ευρύτερη αγορά του lofi και όχι του hifi και φυσικά του streaming και δεν συμμαζεύεται.
Το τι θα κάνει όμως ο καθένας στο σπίτι του (πχ μιά λύση είναι να αγοράσεις τον δίσκο και στη συνέχεια με το cooledit να τον ξεσυμπιέσεις στα μέτρα σου) είναι δική του υπόθεση.
Μπορούμε σίγουρα να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας, αλλά όχι με τον τρόπο αυτό. Ο τρόπος αυτός, νομίζω, παίζει το παιχνίδι των εταιρειών...

Απάντηση: Re: Δείτε χάλι

Εγώ εκείνο που θα ήθελα να πω είναι ότι συμφωνώ με τη διαπίστωση του komhst, άλλωστε κάποτε το είχαμε ξανασυζητήσει, αλλά διαφωνώ κάθετα με κάποιες εκφράσεις που χρησιμοποίησε (και καλό θα ήταν να μην φαίνονται αν συμφωνούν και οι διαχειριστές της κατηγορίας) αλλά και στην δημόσια προτροπή προς τα μέλη μας.
Είναι γεγονός ότι ο δίσκος του Srpingsteen, της Winehouse (το επισήμανα και εγώ στην παρουσίαση του δίσκου), αλλά και τόσων άλλων, πχ ακόμα και ο νέος των Eagles πάσχουν στο σημείο αυτό.
Όχι απλώς πάσχουν, θα συμφωνήσω ότι οι εταιρείες λειτουργούν με γνώμονα την ευρύτερη αγορά του lofi και όχι του hifi και φυσικά του streaming και δεν συμμαζεύεται.
Το τι θα κάνει όμως ο καθένας στο σπίτι του (πχ μιά λύση είναι να αγοράσεις τον δίσκο και στη συνέχεια με το cooledit να τον ξεσυμπιέσεις στα μέτρα σου) είναι δική του υπόθεση.
Μπορούμε σίγουρα να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας, αλλά όχι με τον τρόπο αυτό. Ο τρόπος αυτός, νομίζω, παίζει το παιχνίδι των εταιρειών...

Συμφωνώ Δημήτρη...