Δέκτης για Nova PVR

Ressac

Established Member
12 July 2006
132
Έχω ήδη έναν δέκτη με τον οποίο βλέπω Nova και σκοπεύω να αγοράσω και δεύτερο για χρήση σε δεύτερο δωμάτιο με card splitting.

Ο νέος δέκτης θα ήθελα να έχει τις δυνατότητες του Nova PVR, κυρίως τη δυνατότητα προγραμματισμού και πραγματοποίησης εγγραφών σε σκληρό δίσκο.

Υπάρχει κάποιος καλύτερος από αυτόν που δίνει η Nova για το PVR?

...Υπάρχει κάποιος καλύτερος από αυτόν που δίνει η Nova για το PVR?
Ναι... Όλοι οι άλλοι...!!!
Μπορείς να διαλέξεις έναν από τους πολλούς δέκτες pvr που κυκλοφορούν στην αγορά. Αρκεί να σταθμίσεις τις απαιτήσεις σου όσον αφορά το κόστος, την ποιότητα εικόνας, την ποιότητα κατασκευής, την υποστήριξη αλλά και το πόσο πολύ θα ήθελες να ασχοληθείς με το δέκτη.

Θα μπορούσες να προτείνεις 1-2? Δεν θέλω να ασχοληθώ πολύ με σπασίματα και τέτοια. Με ενδιαφέρει μόνο να έχει καλύτερη εικόνα από αυτόν που δίνει η nova και να μπορεί να κάνει ότι και του nova.

Re: Απάντηση: Δέκτης για Nova PVR

Υπάρχει κάποιος καλύτερος από αυτόν που δίνει η Nova για το PVR?

Ναι... Όλοι οι άλλοι...!!!

Αν και τα παραπάνω δεν αναφέρονται σε ποιότητα εικόνας αποκλειστικά, άραγε ισχύει αυτό που διαβάζω μερικές φορές στο φόρουμ ότι οι πάνασατ δεν έχουν τόσο καλή ποιότητα εικόνας; Ρωτάω, γιατί εγώ ακόμα με πάνασατ είμαι, και δεν μπορώ να πω ότι η εικόνα του δεν είναι καλή. Πόσο θα βελτιωθεί άραγε αν είχα ένα Dreambox; Επίσης, το RF out είναι αξιοπρεπές, ενώ σε άλλους δέκτες δεν είναι πάντα διαθέσιμο...

Οι panasat έχουν καλή εικόνα και σίγουρα πολύ καλύτερη από τους 500άρηδες dreambox (για να μην τους κατηγορούμε συνέχεια:2thumb22sup:).

Άλλη συσκευή που να κάνει ότι και η συσκευή PVR της Nova, χλωμό το κόβω. Ο δέκτης είναι φτιαγμένος γι' αυτή τη δουλειά ακριβώς.

1. Θα έχει το Nova on demand?
2. Θα έχει τρείς δέκτες;
3. Θα διαβάζει το EPG της Nova ώστε να προγραμματίζει εγγραφές;
4. Θα μπορεί να δίνει εικόνα σε 2 τηλεοράσεις με ανεξάρτητα τηλεχειριστήρια;

Το μόνο που θα μου άρεσε να έχει επιπλέον είναι μια ψηφιακή έξοδος εικόνας. Επίσης ένα πιο αθόρυβο ανεμιστηράκι το χρειάζεται...
Το scart του όμως δεν είναι καθόλου κακό.

Ο δέκτης της nova είναι φτιαγμένος για να εκμεταλεύεται τις δυνατότητες της extra συνδρομής του pvr πακέτου της ίδιας. Εάν κάποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει το extra "κουστούμι" στο ήδη πανάκριβο πακέτο της τότε ασφαλώς καλύτερα και να τον προτιμήσει.
Όμως...
Ο φίλος Ressac μίλησε για card splitting. Οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο κατά τη γνώμη μου να διαλέξει έναν άλλο δέκτη της αγοράς. Θα πάρει ένα πολύ καλύτερο μηχάνημα που θα το αξιοποιήσει και σε άλλες περιπτώσεις (εκτός nova) αφού όπως όλοι ξέρουμε... τρώγοντας έρχεται η όρεξη!!!
Και κάτι άλλο: όταν μιλάμε για τηλεοράσεις crt τότε ναι, ο panasat είναι αρκετός. Για άλλες τηλεοράσεις όμως καθώς και για σύγχρονους προτζέκτορες τότε η εικόνα του κατατάσσεται προς τον "πάτο" της λίστας και κατά τη γνώμη μου είναι απλά ανεπαρκής. Το 500αράκι που αναφέρει ο Serafeim έχει εφάμιλλη εικόνα με τον panasat (δε νομίζω να είναι χειρότερη) αλλά έτσι και αλλιώς το 500 δεν το παίρνεις για να βλέπεις μόνο nova.
Και ας μην αρχίσουμε να μιλάμε για τις δυνατότητες που παρέχουν όλοι οι άλλοι δέκτες της αγοράς έναντι του panasat...
Σε τελική ανάλυση, ο panasat είναι ακριβώς αυτό που πληρώνεις: ένας φτηνός δέκτης μικρών απαιτήσεων για να βλέπεις μόνο nova. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση γύρω από τα δορυφορικά είναι απλά ακατάλληλος.

Σε μια 9731 (1080ι) βλέπω με τον πάνασατ, όχι σε crt.
Και η εικόνα στα κανάλια που εκπέμπουν αναλογικά μου φαίνεται ισάξια...

Παιδιά, τη γνώμη μας λέμε εδώ και ελπίζω να μην παρεξηγούνται όσοι έχουν τον panasat.
Ο καθένας διαλέγει αυτό που ικανοποεί τις λίγες ή πολλές απαιτήσεις του και πολύ καλά κάνει. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει κανείς για δυνατότητες του μηχανήματος που δεν αξιοποιεί ή που δεν τον ενδιαφέρουν. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρνει να διαλέγει κάποιος καταναλωτής το προϊόν που πραγματικά τον αφορά.
Από εκεί και πέρα το να μένει κανείς με το δέκτη που τον τροφοδοτεί η ίδια η nova δεν είναι κατακριτέο. Είναι όμως πασίγνωστο ότι σαν δέκτης ικανοποιεί τις απαιτήσεις και μόνο της nova και τίποτα παραπάνω. Επίσης αν ήταν ελεύθερος κανείς να διαλέξει δέκτη κατά την εγγραφή του τότε δεν θα τον επέλεγε. Και ακόμα περισσότερο δεν θα τον επέλεγε κάποιος που ενδιαφέρεται γενικότερα για δορυφορική λήψη.
Αυτό αναφέρω στα προηγούμενα posts μου και δεν κατακρίνω κανένα. Η γνώμη μου όμως είναι ότι πρόκειται για ένα προϊόν χαμηλής ποιότητας, προσωπικά τον έχω στο πατάρι γιατί δεν τον εγκατέστησα ποτέ, και θα πρότεινα σε όποιον τον ενδιαφέρει η δορυφορική λήψη να προχωρήσει σε αγορά ενός άλλου δέκτη.
Για όσους ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το πακέτο της nova τότε, ναι, ας μείνουν με τον panasat.
Αλλά, ας μου απαντήσετε με το χέρι στην καρδιά ρε παιδιά! Πόσοι από εσάς θα τον αγόραζαν εάν δεν ήταν δωρεάν με τη συνδρομή;

Ένας άλλος δέκτης, θα μπορεί να διαβάζει το EPG της nova ώστε να του προγραμματίζεις εγγραφές?

Η έξτρα συνδρομή για το nova PVR, τι ακριβώς προσφέρει? Χωρίς αυτήν, τι ακριβώς δεν λειτουργεί στον δέκτη PVR?

Κατ' αρχήν έχει άλλη συσκευή η "απλή" nova και άλλον η "Νova PVR"

Η απλή συσκευή έχει 1 δέκτη και δεν έχει σκληρό δίσκο.
Η συσκευή PVR έχει 3 δέκτες, 250GB σκληρό και 2 τηλεκοντρόλ.

Με την "απλή" Nova:
* Λαμβάνεις το μπουκέτο της Nova και απλά αλλάζεις κανάλια
* Βλέπεις το EPG (τι έχει τώρα - μετά κλπ. κατά το epg της ΕΡΤ ψηφιακής)
δεν θυμάμαι τι εξόδους έχει

Με τη "Νova PVR" επιπλέον:
* Μπορείς να έχεις δύο τηλεοράσεις (ή 2 χρήστες) ταυτόχρονα συνδεδεμένες πάνω στη συσκευή, μια με scart και και μία μέσω RF καλωδίου. Οι δύο χρήστες μπορούν να βλέπουν και να αλλάζουν σε διαφορετικά κανάλια ταυτόχρονα και ανεξάρτητα.
* Και οι δύο χρήστες μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα timeshift (παύση του ζωντανού προγράμματος, fast forward, rewind, slow motion κλπ.), ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να γράφεται μια τρίτη εκπομπή στο background.
* To EPG είναι "ζωντανό" με την έννοια του ότι με ένα "κλικ" πάνω στην εκπομπή την έχεις προγραμματίσει να γραφτεί. Βέβαια για εκπομπές των ελεύθερων ελληνικών καναλιών που δεν παίζουν στην ώρα τους, υπάρχει και ο manual τρόπος επιλογής πλαισίου χρόνου.
* Εχει εξόδους Scart (2), RF, RCA, Svideo, Optical και digital coaxial. ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχει HDMI.

Αν δεν θές να χρησιμοποιείς (πληρώνεις) πλέον την υπηρεσία PVR, ο δέκτης απενεργοποιεί τα επιπλέον και λειτουργεί σαν απλός δεκτης Nova.

Αν έχεις γενικά τα δορυφορικά σαν χόμπι, τότε καλύτερα να πάρεις κάποιον άλλο δέκτη που έχει περισσότερες ικανότητες γενικής φύσεως. Όμως για θέαση μόνο Nova και ιδίως για Nova PVR, τότε ο panasat μάλλον είναι μονόδρομος.

Κατανοητό για τον δέκτη "Nova PVR".

Το θέμα είναι το εξής: επειδή έχω ήδη έναν δέκτη, θα προτιμούσα να αγοράσω έναν δεύτερο, καλύτερο από της nova, και να χρησιμοποιήσω και τους δύο με card splitting.
Θα μπορεί όμως αυτός που θα πάρω να συνεργαστεί με το EPG της nova και να προγραμματίζει τις εγγραφές με την ίδια ευκολία όπως και ο αποκωδικοποιητής του nova PVR?

Εβδομαδιαίο EPG μόνο με τον δέκτη της Nova μπορείς να έχεις....όλοι οι άλλοι δείχνουν το τώρα μετά....βέβαια εκεί μπορείς να κάνεις τον προγραμματισμο με manual εισαγωγές

Επειδη βλεπω οτι τελικα κανεις δεν σου προτεινει καποιο δεκτη εγω θα σου πω οτι στην Αγγλια μαζι με την επισημη καρτα της Νοβα δινουν εναν δεκτη τον οποιο εχω αγορασει και εγω και ειναι ο Darkbox Rev Usb-PVR.Εχω δοκιμασει Νοβα v.5-zeta και τις επαιζε χωρις κανενα προβλημα.Δεν εχει Ελληνικα, αν και ειναι κατι που νομιζω θα προστεθει στην επομενη αναβαθμιση.Ειναι PVR, γραφει σε usb stick, ελευθερα και κωδικοποιημενα καναλια.Το epg του, ειναι 7 ημερων η' 10 αν θυμαμαι καλα και ειναι απ τα καλυτερα που εχω δει σε δεκτη.Επισης ο Τechnomate 5300 super με Ελληνικα και ο Clarke Tech 3100 Plus, ισως και καλυτεροι αλλα και ακριβοτεροι.Το card splitting δεν το εχω δοκιμασει ποτε και δεν ξερω να σου πω κατι γι αυτο.

Attachments

• ABCD0020.JPG
    ABCD0020.JPG
    21.3 KB · Views: 18
  • TM-5300D+_front.jpg
    TM-5300D+_front.jpg
    18.3 KB · Views: 14
  • c2b2_1.jpg
    c2b2_1.jpg
    15.6 KB · Views: 11
Ξέρεις το κόστος για τον Darkbox?
Δεν με πειράζει η έλλειψη ελληνικών. Θα μπορώ όμως να βρω και να του προγραμματίσω να γράψει μια εκπομπή που θα παιχτεί μέσα στην εβδομάδα?

Απάντηση: Re: Δέκτης για Nova PVR

Αν δεν θές να χρησιμοποιείς (πληρώνεις) πλέον την υπηρεσία PVR, ο δέκτης απενεργοποιεί τα επιπλέον και λειτουργεί σαν απλός δεκτης Nova.
Αυτό είναι διαπιστωμένο? Είχα την εντύπωση ότι ο δέκτης κλειδώνει αν δεν έχει ενεργή κάρτα στο σλοτ.

Re: Απάντηση: Re: Δέκτης για Nova PVR

Αυτό είναι διαπιστωμένο? Είχα την εντύπωση ότι ο δέκτης κλειδώνει αν δεν έχει ενεργή κάρτα στο σλοτ.
Υποθέτω ότι dimitris__ εννοεί να πληρώνεις συνδρομή nova αλλά όχι την extra συνδρομή για τις PVRυπηρεσίες ...Αν δεν έχεις καν συνδρομή και εγώ έτσι ξέρω ότι ο δέκτης είναι ανενεργός εντελώς

Re: Απάντηση: Re: Δέκτης για Nova PVR

Υποθέτω ότι dimitris__ εννοεί να πληρώνεις συνδρομή nova αλλά όχι την extra συνδρομή για τις PVRυπηρεσίες ...Αν δεν έχεις καν συνδρομή και εγώ έτσι ξέρω ότι ο δέκτης είναι ανενεργός εντελώς

Ναι, αυτό εννοώ.