Κατ' αρχήν έχει άλλη συσκευή η "απλή" nova και άλλον η "Νova PVR"
Η απλή συσκευή έχει 1 δέκτη και δεν έχει σκληρό δίσκο.
Η συσκευή PVR έχει 3 δέκτες, 250GB σκληρό και 2 τηλεκοντρόλ.
Με την "απλή" Nova:
* Λαμβάνεις το μπουκέτο της Nova και απλά αλλάζεις κανάλια
* Βλέπεις το EPG (τι έχει τώρα - μετά κλπ. κατά το epg της ΕΡΤ ψηφιακής)
δεν θυμάμαι τι εξόδους έχει
Με τη "Νova PVR" επιπλέον:
* Μπορείς να έχεις δύο τηλεοράσεις (ή 2 χρήστες) ταυτόχρονα συνδεδεμένες πάνω στη συσκευή, μια με scart και και μία μέσω RF καλωδίου. Οι δύο χρήστες μπορούν να βλέπουν και να αλλάζουν σε διαφορετικά κανάλια ταυτόχρονα και ανεξάρτητα.
* Και οι δύο χρήστες μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα timeshift (παύση του ζωντανού προγράμματος, fast forward, rewind, slow motion κλπ.), ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να γράφεται μια τρίτη εκπομπή στο background.
* To EPG είναι "ζωντανό" με την έννοια του ότι με ένα "κλικ" πάνω στην εκπομπή την έχεις προγραμματίσει να γραφτεί. Βέβαια για εκπομπές των ελεύθερων ελληνικών καναλιών που δεν παίζουν στην ώρα τους, υπάρχει και ο manual τρόπος επιλογής πλαισίου χρόνου.
* Εχει εξόδους Scart (2), RF, RCA, Svideo, Optical και digital coaxial. ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έχει HDMI.
Αν δεν θές να χρησιμοποιείς (πληρώνεις) πλέον την υπηρεσία PVR, ο δέκτης απενεργοποιεί τα επιπλέον και λειτουργεί σαν απλός δεκτης Nova.
Αν έχεις γενικά τα δορυφορικά σαν χόμπι, τότε καλύτερα να πάρεις κάποιον άλλο δέκτη που έχει περισσότερες ικανότητες γενικής φύσεως. Όμως για θέαση μόνο Nova και ιδίως για Nova PVR, τότε ο panasat μάλλον είναι μονόδρομος.