δεν εχω ιδεα απο dreambox

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
χαιρετω τους φιλους του dreambox , αλλα προβληματιζομαι ....

εχω παρει του κουτιου dreambox 500s , εκανα σκαναρισμα με το υπαρχον λογισμικο , αλλα κατι εγινε και το εκλεισα - ανοιξα , και απο τοτε δειχνει

switch
service could not be found

το τηλεχειρηστηριο δεν κανει τπτ , καμια ιδεα ;

Λίγες ακόμα πληροφορίες για το setup σου;
Πόσους δορυφόρους βλέπεις; Με τι διακόπτη ή άλλο υλικό;

Ποιο λογισμικό χρησιμοποιείς; Τον έκλεισες την ώρα που σκαναρες το δορυφόρο;

Ίσως το πρόβλημά σου να είναι απλά πρόβλημα στο filesystem, πράγμα όχι και πολύ σπάνιο ειδικά σε όσους βγάζουν το δέκτη από την τροφοδοσία συχνά... Σε αυτή την περίπτωση θα λυθεί απλά με ένα φλασάρισμα του δέκτη με νέο λογισμικό.

Όσον αφορά το τηλεκοντρόλ, περίεργο μου φαίνεται...
Μήπως κατα λάθος έχεις πατήσει το TV;

μολις το εβαλα , ειναι καινουριο , δεν ξερω πως αναγνωριζουμε το λογισμικο, δεν εβαλα κανενα disecq εβαλα hotbrd και τελειωσε το scan , μετα πηγα να κανω zapping , αλλα κατι εκανα και το εκλεισα.

τελικα πηγα στο δεκτη και βιδωσα λιγο ακομα το καλωδιο ... τωρα βλεπω αρτε ...

θελω τωρα να το φλασαρω με το DM500s Gemini 4.60 GSF Mod

που ειδα σε ενα διπλανο τοπικ , αλλα δεν εχω null modem και τετοια , μπορω να το κανω με manual update ; θα στειλω το πακετο μεσω ftp ...

το εκανα τελικα με manual update , και τωρα δεν λεει να ξεκολλησει απο την οθονη του communication setup , είτε πατήσω close , είτε exit κανει κατι σαν επανεκκινιση και ξανα τα ιδια ...

και δεν μπορω να κανω manual update

Last edited:
Δεν κάνεις ένα εκ νέου φλασάρισμα να ξεμπερδεύεις καλύτερα;

Προσωπικά, μου είναι αδύνατο να φανταστώ κάτι άλλο να έχεις συμβεί εκτός από σφάλμα στο filesystem.

Η πιθανότητα προβληματικού hardware υπάρχει αλλά νομίζω είναι μικρή...

Αν δεν είναι αυθεντικός Dream 500s (που λογικά μόνο μεταχειρισμένο μπορείς να τον βρεις, αφού εδώ και τρία χρόνια περίπου έχει καταργηθεί, η εταιρεία τον έχει αντικαταστήσει με τον DM500+) καλύτερα να μην βάλεις το Gemini

http://minotavrs.wordpress.com/2008/04/16/η-gemini-τeam-στέλνει-άκλαυτους-κλώνους-dreambox/

Re: Απάντηση: δεν εχω ιδεα απο dreambox

δεν μπορω να κανω manual update ...

Για δοκίμασε με το FLASHWIZARD μπας και το περάσεις. Αν δεν γίνετε και με αυτό τότε υποχρεωτικά με null!!

Αν δεν είναι αυθεντικός Dream 500s (που λογικά μόνο μεταχειρισμένο μπορείς να τον βρεις, αφού εδώ και τρία χρόνια περίπου έχει καταργηθεί, η εταιρεία τον έχει αντικαταστήσει με τον DM500+) καλύτερα να μην βάλεις το Gemini

http://minotavrs.wordpress.com/2008/04/16/η-gemini-τeam-στέλνει-άκλαυτους-κλώνους-dreambox/

Αγαπητέ Σώτο,στο blog που αναφέρεσαι υπάρχει και νεότερο άρθρο..
http://minotavrs.blogspot.com/2009/12/download-dm500s-gemini-460-gsf-mod.html

Αγαπητέ Νίκος Σχ,αν επιθυμείς να βάλεις το συγκεκριμένο image θα μπορέσεις να το περάσεις μόνο με την χρήση του DreamUp.

Τον δέκτη τον έχει συν δεμένο με το router? αν ναι κάνε τα παρακάτω
Άνοιξε το flashwizard και πήγαινε εκει που λέει gonfiguration and utilitries και βάλε την Ip που έχει ο δέκτης , username και paswword μετα πήγαινε στην καρτέλα που λέει Install or remove firmware.... για να δεις αν κάνε connect αν κάνει. Αν κάνει πας στην πρώτη καρτέλα που λέει install a firmware... Και κάνεις εγκατάσταση το image.

τα καταφερα και τον νεκρωσα ... πήρα ενα καλωδιο που ταιριάζει ( δεν πρόσεξα να δω αν ειναι null modem , έχει σημασια ; )
Φυσικά.
Χρειάζεσαι καλώδιο null modem (ή αλλιώς lap link), pc με σειριακή θύρα και network (συνδεση του pc και του box με το router σου).

Last edited: