ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ!!! ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ!!!

kiss1

Senior Member
11 August 2006
321
Γεια σας
Επειδή είμαι λίγο άσχετος με αυτά, θέλω να σας κάνω μια σχετικά απλή ερώτηση.
Κατέβασα μια ταινία από το ίντερνετ σε μορφή AVI (999 mb) και θέλω να την δω στο dvd μου (LG 298H) σε μορφή divx (ενώ λέει ότι παίζει σε μορφές avi, ,mpg, mpeg.) δεν μου την παίζει!!!!
Πάει να διαβάσει κα μετά μου την πετάει έξω.....
Την Κατέβασα από το ίντερνετ, την έγραψα μέσω του nero, στα...δεδομένα, δίσκος δεδομένων.....
κάνω εκεί κάποιο λάθος;;;
Τι πρέπει να κάνω για να την δω;;;;
Η....με πιο προγραματακι πρέπει να την μετατρέψω πάντα σε μορφή divx. έτσι ώστε σε ένα απλό dvd να χωράνε 4-5 ταινίες.....
Απλά θέλω να τις γράφω σε κάποιο επανεγραψημο δισκάκι, να πηγαίνω στο σπίτι μου και να τις βλέπω στο σαλόνι μου.....
Σας παρακαλώ πολύ πέστε μου, γιατί έχω πελαγώσει......
Σας ευχαριστώ!

Το πιθανότερο είναι ότι είναι κωδικοποιημένη με codec που δεν αναγνωρίζει το μηχάνημά σου. Μπορείς να την μετατρέψεις σε divx με κάποιο πρόγραμμα αλλά σίγουρα θα χάσεις σε ποιότητα, αφού η ταινία θα επανακωδικοποιηθεί. Το νέρο σωστά το χρησιμοποίησες, ως δίσκο δεδομένων πρέπει να τα γράφεις. Εναλλακτικά μπορείς να την κάνεις σε divx με το aviaddxsubs, κολώντας τους υπότιτλους πάνω στην ταινία και επιλέγοντας από το πρόγραμμα ως output format στο αρχείο το divx. Απ' όσο ξέρω με τη συγκεκριμένη διαδικασία δεν χάνει σε ποιότητα, γιατί δεν επανακωδικοποιεί.

απο τα λιγα που ξερω σχετικα με τις ταινιες divx που κατεβαζω και εγω, συνηθως ειναι σε μεγεθος κοντα στα 700mb ωστε να χωρανε σε cd καθως σε πολλα Player αναγνωριζουν τα divx μονο σε cd δισκακι, ή μπορει να ειναι 1400 mb αλλα σε δυο μερη cd1 kai cd2 των 700mb τα οποια εχουν λιγο καλυτερη εικονα απο οτι μια μονη ταινια σε 700mb. και φυσικα πρεπει να ειναι σε αναλυση μεχρι 576 διαφορετικα αν ειναι hd divx δεν το παιζει το player. ξεκαθαρισε αν το δικο σου αρχειο ειναι στην σωστη αναλυση..

Η....με πιο προγραματακι πρέπει να την μετατρέψω πάντα σε μορφή divx. έτσι ώστε σε ένα απλό dvd να χωράνε 4-5 ταινίες.....

Η καλύτερη λύση

Κατεβάζεις το προγραμματάκι: http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php

Εχεις στο ίδιο folder την ταινία π.χ. My_Movie.avi και τους υπότιτλους My_Movie.srt με το ίδιο όνομα.

Τρέχεις το πρόγραμμα φορτώνεις την ταινία και σε 1~2 το πολύ λεπτά θα έχει προκύψει στο ίδιο folder ένα τρίτο αρχείο My_Movie.divx το οποίο είναι η ταινία σου με ενσωματωμένους μέσα τους υπότιτλους.
Τα .avi και .srt αρχεία δεν σου χρειάζονται πλέον. Γράφεις σε ένα δισκάκι το καινούργιο αρχείο My_Movie.divx που προέκειψε και μπορείς πλέον να το παίξεις στο 99,99% των DVD που παίζουν divx αδιαφορώντας πλέον αν έχουν ελληνικά στο firmware τους ή όχι. Οι υπότιτλοι εμφανίζονται και εξαφανίζονται κανονικά πατώντας το κουμπί Subtitles στο τηλεκοντρόλ του DVD player. Δεν πρέπει να υπάρχει το αρχείο .srt γιατί θα προκαλέσει μπέρδεμα. Αν το player ανήκει στο 0,01% που δεν αναγνωρίζουν .divx αρχεία μπορείς πριν να το γράψεις στο δισκάκι να το κάνεις rename σε .avi (προσοχή μην το μπερδέψεις με το αρχικό .avi)
Πλεονεκτήματα:
1. Οι υπότιτλοι είναι bitmap οπότε είναι αδιάφορο αν έχει patchαρισμένο firmware με ελληνικά ή όχι το player σου.
2. Το αρχείο που προκύπτει δεν έχει προέρθει από re-encoding του αρχικού οπότε έχει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια ποιότητα με το αρχικό.

Φαντάζομαι να σε κάλυψα.

και εισαι τζετ:cool:

Tα DVD Players παίζουν αρχεία avi μέχρι 720Χ576 ανάλυση... προφανώς έχεις κατεβάσει HD divx όπως λέει και ο serreos73 ... μπορείς να δεις τι ανάλυση έχει το αρχείο που κατέβασες με το GSpot που είναι ένα πολύ χρήσιμο προγραμματάκι...

Σας ευχαριστώ πολύ! :2thumb22sup:
Μπορώ να πω ότι κατά το ήμισυ "ταχτοποιήθηκε" και κυρίως με τον φίλο τον akren που ομολογώ είναι...."ΜΕΓΑΛΟΣ"!!! ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!! :firstprize::firstprize:
Όμως έχω ακόμη ένα άλλο προβληματάκι που για πολλούς είναι πολύ απλό αλλά για μένα δύσκολο.
Μιλάμε πάντα για ταινίες από το ιντερνετ....
Τώρα θα ήθελα να μου πείτε για τις ....ταινίες για "ενήλικες"!!! (πορνό) :SFGSF8::devil-smiley-029:Αυτές που είναι σε μορφή avi, πως μπορούμε να τις κάνουμε σε divx;;; Προσπάθησα με αυτό το πρόγραμμα του φίλου μας akren (http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php) αλλά δεν μπορεί γιατί πιθανών να θέλει δύο αρχεία (την ταινία και τους υπότιτλους) ενώ Αυτές οι ταινίες, δεν έχουν υπότιτλους.... Τι μπορούμε να κάνουμε σε Αυτές;;;
Απλά, δεν θέλω να έχω 4-5 ταινίες αξιόλογες στο ντουλάπι μου από Αυτές, αλλά μια που να έχει μέσα 4-5! Σε Αυτές τις περιπτώσεις, δεν θέλεις και τόσο καλή ανάλυση όσο στις κανονικές ταινίες!!!!:guitarist:
Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε;;;;;
:ADFAD2: